Bildirim
ACIL YARDIM !!!!YUKLU XP YE SATA DRIVER I YUKLEME
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
sata yi disable ettigine gore sata diskin yok. sorunun tanimi biraz eksik gibi. -
disable etmedim aslında. xp yi kurarken hata veriyordu ben de BIOS tan Harddisk ile ilgili secenegi değiştirdim. Enhanced seciliydi. onu degistirdim. bu sayede xp yi yukleyebildim. Simdi onu tekrar enhanced yapınca bilgisayar acılısta resetleyip duruyo. Yani acılmıyor. -
sata disk ile xp kurman gerekebilir. bazı modellerde öyle yapılıyor. disketten driver tanıtıyorsun önce sonra kuruyorsun sistemi. -
serial ata kontroller diye windows driveri var. onu yüklemen lazım anakartın chipseti neyse ilgili sitesinden girip indirebilirsin.İntel chipset ise intel matrix storage manager controller dosyasını yükle sonra biostan sata özelliğini açabilirsin diskin sorunsuz çalışacaktır. -
dediğin dosyayı bulup yüklemek istedim ama su hatayı veriyor yuklerken. " This computer does not meet the minimum
requirements for installing this software" . -
bir bilgisi olan yok mu arkadaslar -
halen yeterli bilgi yok, chipsetin ne, harddiskin ne vsvs ayrica yanlis dosya indirmissin, indirirken hangi chipset icin oldugu yaziyor dosyada, okumamissin, intelin sitesinde suru ile dosya var ayni konu hakkinda, bi de bunu yuklemeden once intel chipset configuration utility nin uygun versiyonunu yukle (tabi intelse ve siteden senin chipsetin icin oldugunu gorerekten), sonra matrix storage i yuklersin (yine ayni dikkatle), lakin senin durumun bi acaip, biosta sata seceneklerinde ide ve ahci die bisi olmasi lazim, ehnahced diil. onu ide yapinca bilgisayarinin sorunsuz calismasi lazim, hatta onu ahci biraksan daha ii, zaten ncq diskin yoksa bi ise yaramiyor.
Son bisi daha, sata diske windows kurmak icin driver gerekmiyor, sata diski ahci kullanmak icin gerekiyor, o da ncq diskin yoksa yukarda yazdigim gibi şart diil. -
chipset p965 intel ve harddiskim fujitsu MHW2160BH PL serisi. intel in sitesinde indirmek için girdigimde sadece işletim sistemini soruyor ve 2 tane driver cikiyor. iata 70 ve iata 76. ikisini de denedim yuklenmiyor aynı hatayı veriyor. Su anda hardiskimi sata olarak kullanıp kullanmadıgımı nasıl anlayabilirim acaba? -
oncelikle intelin sitesinde readme.txt dosyasi var linkler arasinda, ordan bakiliyor zaten, boşuna adi readme.txt diil, lakin senin chipsetin yeni o yuzden o konuyu gecelim.
alttakileri yapip cevap yazarken hangi windows u kullandigini da yazarsin, tabi laptopunun bi kisayoluna atarsin, tiklayip bakalim.
harddiskini sata olarak kullaniyor olmak zorundasin, tabi harddiskin sata ise
asusun sitesinden kendi laptopunun driver sayfasini bul
orda
"intel chipset software installation utility"
nin listelerdeki son versiyonunu indir
sonra bilgisayarina kur, restart yap.
sonra bilgisayarini kapat, ac bios a gir (bios yerleri takribidir, her biosta degisir)
**Bios-->Main-->Ide Configuration-->SATA Configuration-->Enhanced
yap, bunu yapinca altinda buyuk ihtimalle bi menu acilacaktir, orda da alttakini yap,
eger menu acilmaz ise save and exit yap, bilgisayar acilirken bi daha biosa gir, açılmış olmasi lazim
halen açılmamışsa boşver, cevabinda onu da belirtirsin.
**Bios-->Main-->Ide Configuration-->SATA Configuration-->Configure SATA as-->IDE
neticeyi yazarsin.
-
dedigin dosyayı yukledim. ama biosta enhanced secince acılışta mavi ekran gelip resetliyor bilgisayar. ve tekrar biosa girince alt menu gelmiyor. Tekrar Bios-->Main-->Ide Configuration-->SATA Configuration-->Compatible yaptım ve acabildim bilgisayarı. -
hangi windows u kullandigini soledigin de ii olmus, ayrica compatible dan bi zarar gelmez bence sıkma canını, depe depe kullan laptopunu. -
kusura bakma ya :). windows xp professional sp2 kullanıyorum. Simdi bunu compatible da kullandığım zaman performansı ne gibi etkiler acaba. Bu arada tum bilgiler icin cok tesekkurler. -
aslinda bi bilgim yok, arastirmak lazim, artik ne oldugunu bulursan yazarsin bilgi sahibi olurum, ayrica gecen cizgiler bisiyin gostergesi diil, sisteme takili cihazlar yuzunden o cizgilerin sayisi artiyor. -
Aynı problem bende de oldu sata II hdd xp de açmadı aldığım yere götürdüm Ana kartın sata diverini
diskete yüklememi xp yi kurarken F6 tuşuna basıp sonra S tuşu A floopy seçeneğini gösterip
oradaki ana kart driverini yükleyip kuruluma devam etmem gerektiği söylendi daha denemedim
neticede xp lerin içinde sata driver dosyalarının olmadığı söylendi bildiklerim bukadar bu konu ile ilgili
başka çözüm yolları geliştiren yada bilen arkadaşlar burada paylaşırlar umarım ...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X