Şimdi Ara

ACİL YARDIMMM!!! RAW SORUNU!! HARD DİSK KONUSUNDA UZMAN OLANLAR..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Samsung 120 GB lık harddisk ime girmeye çalıştıgımda (çift tıkladıgımda) biçimlendirmeye çalışıyor. içerisinde tüm bilgilerim var.
    aslında 120 GB lık harddisk 5.25 lik kutu ile USB olarak bilgisayarıma bağlı idi. bugün gündüz girdim içerisine 2-3 saat bilgisayarın başında değildim, geri geldiğimde bu sorunla karşılaştım.

Çözüm için;
    - Harddisk i çıkartıp içinden bilgisayara normal olarak 2. harddisk gibi bağladım ama sonuç aynı, değişmedi.
    - Harddisk in bilgilerini de göremiyorum yani içerisinde ne kadar boş alan var ne kadarı dolu oldugunu gösteren değerler de 0 olarak görünüyor.

ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designxtech -- 23 Şubat 2008; 15:36:21 >

• Harddiskini Raw olarak görüyor bilgisayarın ve Microsoft'un KB906472 makalesinde açıklanan güncelleme paketine ihiyacın var.

Arzu etmen halinde, adı geçen paketi (ve ihtiyacınız olabilecek aynı statüdeki (erişilemeyen) hemen-hemen tüm paketleri) aşağıdaki linkten indirebilirsin. Ancak takdir edersin ki, pakete ev sahipliği yapan ortam bir "Forum" olduğu için, oraya da üye olman gerekecek.

http://thehotfixshare.net/board/index.php?showtopic=7608&hl=906472

Bunu yükledikten sonra sorununun düzelmesi lazım. Olmazsa tekrar yaz buraya, bakarız bi çaresine.

• teşekkürler, hemen deniyorum...
    bu arada scandisk yapmayı deniyorum ama yapamıyoru. bilgisayarımda, sağ tuş tıklayıp (F: sürücüsüne - içerisine girmediğim sürücü)
    araçlar dan hataları duzelt ten scandisk i çalıştırmayı deniyorum, hataları otomatik olarak düzelt i seçip tamam a basıyorum. sanki hiç bişey yapmamışım gibi öylece duruyor...
    ama şimdi senin soylediğini deniyeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: designxtech

teşekkürler, hemen deniyorum...
    bu arada scandisk yapmayı deniyorum ama yapamıyoru. bilgisayarımda, sağ tuş tıklayıp (F: sürücüsüne - içerisine girmediğim sürücü)
    araçlar dan hataları duzelt ten scandisk i çalıştırmayı deniyorum, hataları otomatik olarak düzelt i seçip tamam a basıyorum. sanki hiç bişey yapmamışım gibi öylece duruyor...
    ama şimdi senin soylediğini deniyeceğim.

Önce bi dene, işe yararsa teşekkür edersin.
  • kardeş, denedim, olmadı :(
  • quote:

kardeş, denedim, olmadı :(

Denetim masası=>Performans ve Bakım=>Yönetimsel Araçlar=>Bilgisayar Yönetimine gir. Açılan pencereden sol tarafta disk yönetimi var. Ona tıkla ve hdd' lerin durumunu kontrol et. 2. hdd' nin yani raw dosya sistemli hdd' nin durumuna bak bakalım. Eğer dinamik disk ise temel diske (yani NTFS falan) dönüştürmek istersen verilerin kaybolur.

Bi kontrol edip sonucu yazsana buraya.
  • sistem yönetiminde girdiğimde NTFS veya FAT veya FAT32 olarak görmüyor.
    sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş sen xp yi yüklerken c yi ve d yi silmişsin . Sistemi c ye kuruduğun için onu kurarken formatlamışsın d yi de şimdi formatlıcan başka çaresi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dmitri Karamazov -- 23 Şubat 2008; 15:14:19 >
  • quote:

sistem yönetiminde girdiğimde NTFS veya FAT veya FAT32 olarak görmüyor.
    sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Arşivime bakıyorum, bir çözüm bulmaya çalışacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: serkanyur

kardeş sen xp yi yüklerken c yi ve d yi silmişsin . Sistemi c ye kuruduğun için onu kurarken formatlamışsın d yi de şimdi formatlıcan başka çaresi yok.

Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

• kardeş yukarıda anlattıgım gibi aslında o disk USB (harici) bi diskti. ve tüm verilerimi onun içinde saklıyorum.
    eğer silinirse işsiz kalırım. bilmem anlatabildim mi...
    o bilgileri bir şekilde çıkartmam gerekiyor.
  • eskiden harici olarak bağladığın harddiski şimdi dahili olarak bağlamayı denediysen böyle bir sorun yapabilir
    ve jumpıllarına bakmanı tavsiye ederim öle yaptıysan birde başka pcde kullanıp tekrar kendi pcne taktıysan
    aynı sorunlan karşılabilirsin .Başka bir bilgisayarda deneyin hardiskinizi ve ya pcnize dahili olarak bağlamayı deneyip
    jumpıllarına dikkat edin

bu arada resimdeki F diskinizde boş alan 111,8 gb diyor zatn hardiskiniz 120 gb değilmi Xpde bunun zaten 120 gb tı 112 gb olarak görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoRaSTeRo -- 23 Şubat 2008; 16:04:36 >
  • harddisk i başka bilgisayara takıp denedim, jumper ını çıkardım (slave olarak görüyor) harddisk i görmesine görüyor ama RAW olarak gördüğü için icine giremiyorum.
    raw ı içindeki bilgileri kaybetmeden düzeltebileceğim bir yöntem arıyorum.
    ontrack easy recovery ile düzeltmeye calısacagım ama pek umutlu değilim açıkçası cünkü format atmadım...
    bilgileri kaybetmemem gerekiyor...
  • bu sıralar elektriğiniz gittğiyse harddiskteki bilgiler fat32 olduğundna dolayı zarar görmüştür genelde böyle oluyor
    raw olduğundan dolayı o dosyalara ulaşman biraz güç ancak ntfs çevirmeyi dene derim

birde virüs bulaşmış olma olasılığın var derim
  • dosya türünün fat32 veya ntfs olup olmadıgnı bilmiyorum. göremiyorum da zaten ne olduğunu.
    elektrik kesintisi olmadı, ayrıca güç kaynağı kullanıyorum...
    harddisk im samsung, kurtarabileceğimden şüpheliyim.
    virüs olma ihtimali zaten çok yüksek ama şimdi bunu nasıl çözebileceğimi düşünüyorum.
    virüs taraması yapıyorum...
  • panda kursaydın ya da kasperskyla yapsaydın taramayı umarım düzeltirsin
  • yardımcı olabilecek kimse yok mu????????
  • kardeş hddyi windows 98 yüklü bi makinaya tak dos üzerinden ulaşamıyacağın hiçbir disk yoktur arızalı değilse tabi ordan yedekleme yapabilirsin
  • İşiniz zor. En kısa zamanda bi kaç tane tam sürüm, işe yarar, dosya kurtarma yazılımı edinin ve diskinizi biçimlendirin. Sonrasında edindiğiniz programları kullanarak bilgilerinizi kurtarın ama ondan önce,
    başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/x f: yazın entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.