Bilgisayarda; içerisinde yazı olan ne varsa çince görüntüleniyor altta yer alan resimdeki gibi. Dosya kaydedilirken karakter kodlamasından kaynaklı bir problem değil ama Bunu nasıl düzelteceğiz ?
Windows klasorı ıcınde fontlar sılınmıs olabılır .baska bır pc den o fontklasorunu kopyala bırde ole dene...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bölge ayarlarını kontrol ederek başla. klavye değil bölge yanlız dikkat et denetim masasında bulursun bulamazsan haber ver
Format attıktan sonra farkettim ki bilgisayara CryptoWall 3.0 (Fidye virüsü) virüsü bulaşmış ve bu virüs .txt .xls .pdf .jpg .doc .docx .rtf dosyalarını AES-256 ve RSA-2048 şifreleme yöntemiyle şifreleyerek kullanıcıdan şifreli dosyaları decrypte etmek için para talep ediyor ve format attığım için şifreli dosyaların gölgelenmiş dosyalarına ulaşamadım Kaspersky ScraperDecryptor ile şifreli dosyaları çözmeye çalıştım. Ancak program hata verdi ve şifreli dosyaları çözemedi. Tubitak tarafından geliştirilen Decrypter uygulaması ise şimdi kullanımda değil. (Decrypter uygulama linki)
AES-256 ve RSA-2048 şifreleme yöntemleriyle şifrelenmiş dosyalarımı nasıl kurtaracağım bilmiyorum