Şimdi Ara

Acilen Buzdolabı , Çamaşır Makinesi, Bulaşık Makinesi , Fırın Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnox Buzdolabı, İnox Bulaşık Makinesi , İnox Fırın ve Beyaz Çamaşır Makinesi almak üzereyim.

Buzdolabında SIEMENS KG57NP71NE ALTI 2 ÇEKMECELİ DERİN DONDURUCULU NO-FROST BUZDOLABI (Yaklaşık 2000 TL)

çamaşır makinesinde SIEMENS WM12S762TR LCD EKRANLI "AQUASENSOR ÇAMAŞIR MAKİNESİ (8 Kg.) (Yaklaşık 1500 TL)

Bulaşık Makinesinde SIEMENS SE26M850TR PASLANMAZ ÇELİK 6 PROGRAMLI BULAŞIK MAKİNESİ (Yaklaşık 1000 TL)

Fırında SIEMENS HM746515T MULTİFONKSİYONEL FIRIN (Yaklaşık 1300 TL)

Almayı düşünüyorum. Çamaşır makinesi hariç diğerlerini inox istiyorum. Alacağım ürünler nasıl sizce? Hangilerinin Alman üretim ve ve Almanya montaj olduğunu da bilmiyorum.

Bir de aynı bütçeye veya daha ucuz ama kaliteli (tabii olursa :) ) daha farklı modellerden önerileriniz olabilir mi ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maynatay67 -- 8 Aralık 2009; 21:02:43 >

• Öncelikle şöyle bir kanı var; bunu bende yanlış biliyordum, "Görünüş açısından inox seçildiğinden Banyoda gözükmeyen çamaşır makinesi normal olabilir" şeklinde...

Yalnız bende sonradan en nemli memleketlerden Antalya'ya geldiğimden öğrendiğim kadarıyla; uzun süreçli kullanımlar sonrasında banyodaki beyaz eşyaların özellikle köşelerinde çürüme gibi sorunlar oluşabiliyormuş..

Bunu öğrendikten sonra Çamaşır Makinesi ve Buzdolabından yola çıkarak herşeyi inox edindim. Bu durum size fikir verebilir...

Çamaşır Makinesinde WM12S762TR'i 1520TL ye 10 Taksite alındığını okumuştuk. Bu anlamda WM12S761TR almanın mantıklı olmadığını düşünüyorum... Ama dediğim gibi inox isterseniz aynı bütçeye 50TL daha ekleyip bende de olan WM12S7X0TR edinebilirsiniz. Ama onun yerine ses açısından yine WM12S7X1TR öneririm...

Fırın olarak SIEMENS HM746515T'den ben memnunum çok şükür, bu ara sıkça kullanıyoruz Spesifik sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplarım...

Seri kodlarının sonu EU olarak biterse direk Almanya dan ithal oluyor ve bütün belgeleri, garantisi felan Almanca olarak geldiğinden aldıktan sonra daha iyi anlıyorsunuz. Ben Siemens SN26M890EU Bulaşık Makinemim garanti belgesini Türkçe olduğunu düşünüp arayınca bulamamıştımda

Benimde bu ürünleri edinmeme yardımcı olan candogan62 umarım mesajına daha iyi bir cevap yazacaktır. Bulaşık Makinesi konusunda başka tavsie verecek gibi geliyor bana...

Umarım en kısa zamanda hayırlısıyla karar verip güle güle kullanırsın...

Edit: SIEMENS HM746515T Fırını 1250TL ye alabilirsin ben öyle yaptım, çok sayıda ürün alıyorsun bunu pazarlığa dahil et derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 8 Aralık 2009; 16:20:02 >

• Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Çamaşır makinesi zaten 762 serisinden olacak. ÖLe kalmış. Düzelteceğim onu. Çamaşır makinesinde elbette haklısınız. Ama alacağım yerde

50 tl gibi değilde 300 tl gibi fark çıkartıyolar. O yüzden kesin karar veremedim. Buzdolabına yorum yapmamışsınız. Candogan bey dediğim modeli pek tutmuyo sanırsam. Fırında da

ii olğunu duydum fakat arkasında cam olmaması ve açık bir şekilde durması beni rahatsız ediyor aslında. Bulaşık makinesi için de inox olduğu için çok fazla seçimim yok gibi.
  • Dostum Siemens buzdolapları konusunda hatırladığım tek olumlu eleştiri 6.000-10.000TL arası fiyatı var diye duyduğum TITANIUM XXL serisi. Sende Siemens istiyorsun diye aklını karıştırmak istemedim aslında...

Ben Sharp kullanıyorum ve Samsung Buzdolaplarınıda okuduklarımla öneriyorum...

Ben WM12S7X0TR Çamaşır Makinesini 1600TL ye aldım fakat 1550TL ye alırsın, bence internetteki sitelerden bu fiyata görmüşün gibi pazarlığını iyi yap. Ben candogan62'nin piyasadaki fiyatlarıda söylemesiyle beraber aynen böyle yaptım...

Fırın hakkında aksine bende arkasında cam oldu mu çok canım sıkılır çocukluktan beri... Öğrenciykende ocakların beyaz kapakları olurdu. Bir şey pişirirken, tava felan alır koyarken düşer... Yine çarpınca düşer diye korkarsın... Yağ izi olur öyle bir hal alırki yatay pozisyona alıp elinle iyice bir çitilemezsen temizliyemezmişin gibi... Hep mat bir renkte saydamdır vs. v.s.

Bulaşık Makinesi olayı bütçeyle alakalı, yine de bu bütçeye görede başka bir şey tavsiye edilir galiba... Dediğim gibi candogan62 ne diyecek bakalım... Ben SN26M890EU 1600TL ye edindim, fikir olması açısından söyleyeyim...

• Bendeki buzdolabı siemens ve bir pişmanlık duymadım aldığıma.
    Bence banyo beyaz olsun mutfak çelik olsun diye düşünmemek gerek, hepsi aynı olsa daha iyi olur gibime geliyor
    Bu arada arçelik ç.mak. ve bul.mak.'nin kartları yandı 1 sene içinde. Ne kartmış mübarek
  • Büyük ihyimal çamaşır makinesinde de çelik olan modeline dönecem gibi herkes aynı şeyi söyleyince :)

Candoğan bey yorumlarınızı bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maynatay67 -- 8 Aralık 2009; 21:35:26 >
  • çamaşır makinesi ve buzdolabında siemensi geçin arkadaşım,

çamaşır makinesinde elektrolux

buzdolabunda ise
    elektrolux
    sharp
    hitachi
    aeg olabilir
  • buzdolabında samsung sr-l629evs 1400 tl civarı bir bak incele istersen, fırından da bütceyi kısabilirsiniz, sonuçta artık takım olsun tam olsun mantıklı olmuyor markalarda, bazen takımın altına spor ayakkabıda giyilebilir
  • bu samsungun servis olayı nasıl oluyor? yaygın değil sanırım. olmayan illerde nasıl tamir işi oluyor?
  • buzdolabı ii güzelde zonguldakta oturduğum için yetkili serviste sorun yaşıcam büyük ihtimalle.

O yüzden samsunga biraz soğuğum.
  • Arkadaşlar Buzdolabı SIEMENS KG57NP71NE için yorum yapan yok mu?
  • maynatay67,

Diğer Beyaz Eşya başlıklarınıda okuyup bahsettiğin buzdolabına alternatif araştırsan iyi olmaz mı?

Böylelikle kıyaslama anlamında daha çok yorum/tavsiye alma şansında olur...

Edit:İmla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 9 Aralık 2009; 15:43:01 >
  • Biraz sıkıldımda senin için arşivden araştırma yaptım; aşağıdakiler candogan62'nin yorumları.

Umarım sende merak uyandırır forumun genelini arama yaparak sende diğer tavsiye eden etmeyen kullanıcıların yorumlarını okursun...

Mayıs 2008,
    quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: kermo

candogan62 cevaplayabilirseniz sevinirim, ilgine şimdiden teşekkürler.
    1-2 hafta önce aldığım ürünler hakkındaki kalite-performans , aldığım fiyatlarla ilgili yorumlarınızı ve nerede yapıldıklarını parçalarının yerlimi yabancı mı olduğunu yazabilirseniz sevinirim;
    Siemens buzdolabı KG57NP71NE+çamaşır makinesi WM10E461TR= 3.360YTL/15 taksit
    ....

Keşke almadan evvel sorsaydınız. Buzdolabında aynı bütçeyle çok daha iyisini alabilridiniz.
    ...

Kasım 2008,
    quote:

...
    quote:

beyaz esya ile lgili forumda hemen herseyi okuduktan ve bazı beyaz esya satan işyerlerini gezdikten sonra kendimce bi liste olusturdum ama bu noktadan sonra net kararı veremiyorum bi türlü yardımcı olursanız sevinirim

Buzdolabı

1 elektrolux enb 5298 x
    2 aeg santo 75428
    3 siemens kg57np71ne
    4 samsung tr-58kdew
    ...

Buzdolabında Siemens'i eleyin. Diğerlerinde ise Electrolux>Samsung>AEG şeklinde tercih uygundur.
    ...

27 Nisan 2009,
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Sportivo

Arkadaşlar SIEMENS KG56NA71NE 'yi eledim. Sebebi ise buzluk 3 çekmeceli ve normal bölümün hacminden yiyor. Onun yerine buzluk kısmı 2 çekmeceli olan KG57NP71NE daha mantıklı.

...

İndirgediğim modeller şöyle :
    SIEMENS KG57NP71NE 1.750 - Kombi tip
    BOSCH KGN57P71NE 1.800 - Kombi tip (Üstteki Siemens'in muadili)
    SHARP SJ PT69RHS 1.900
    KD49NA73NE 1.690
    ARÇELİK 2397 NEI 1.860 - Kombi tip
    ARÇELİK 5287 NEI 1.910

Satıcıların belirttiği birkaç bilgi var , sizlerle de paylaşmak istedim.
    -Kombi tiplerde soğutma sisteminin farklılığından dolayı normale göre problem yaşanma riskinin daha yüksek olduğunu belirttiler.
    -Siemens'teki satıcı elektronik kart olan modellerde(ör :KG57NP71NE gibi) şebeke elektriğinden kaynaklanan voltaj artış düşüşleri nedeniyle elektronik kartın bozulma riski ve kompresörün termik atma riskinin mevcut olduğunu belirtti. bu dolaplar Avrupa standartlarına göre üretiliyor, Türkiye'deki şebeke voltajını pek düşünmüyorlar dedi. Bu nasıl iştir ya, satıcı açık açık arıza riski var diyor yani.
    ...
    ...
    Siemens'in satıcısı kendisi söyledi voltaj düzensizliğinden kompresör termik atabilir diye. Geriye elde KD49NA73NE kalıyor. Onu da Candoğan Bey tavsiye etmiyor. Bize alacak dolap kalmıyor, işin içinden nasıl çıkarız arkadaşlar, görüşlerinizi bekliyorum.

...

Siemens'in kombi tipi buzdolapları yeterli sağlamlıkta ve performansta değiller.

Arçelik'in ve Electrolux'ünkiler yarı no frost olarak geçer. Ancak üstteki nemlenme problem olmaz. Arka duvarda ince bir kar tabakası olur ve dolap bunu düzenli aralıklarla otomatik olarak eritir. Yani arka duvarın buzlu görünmesi dışında probleminiz olmayacaktır.

No frost olarak Whirlpool'un kombi tipi var, onu öneririm. Satışı ve servisi Vestel'e ait.

Whirlpool ARC8140/1IX
    Whirlpool ARC8120/1

Bunlar Brezilya malı ve kaliteli dolaplardır. Bir bakın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 9 Aralık 2009; 16:20:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maynatay67

buzdolabı ii güzelde zonguldakta oturduğum için yetkili serviste sorun yaşıcam büyük ihtimalle.

O yüzden samsunga biraz soğuğum.

arkadaşım ilinizde samsung yok diyorsanız, siemens almaktansa arçelik buzdolabı almak daha iyidir,
    bakın arçelik buzdolabı diyorum başka bir ürününü demiyorum,
    yada başka ildende alabil,rs,n,z servis sorunu hal olur size hizmet vermeye mecburlar
  • T-una ya itafen

Forumlarda araştırdıklarınız güzel. Elbet onları okudum. Hiç bir şeye bakmadan tabii ki yardım istemem. Candoğan bey önermediği için
    o yüzden size sordum. Zonguldak küçük bir yer olduğu için her markanın burdaki yetkili servisi yok ve de olanları bulabilirsem çok ii değil.
    Bu durumda alabileceğim çok model yok. Ya siemens, ya bosch ya da arçelik veya beko alacağım. İstediğim ürünün de inox olma şartı var.
    Sharp buzdolabıda hoşuma gitti ama servis olayından korkuyorum. Candoğan bey samsung çu . Onda da servis olayı ve inox modelleri hakkında
    kararsız kaldım. Diğer modeller Amana- General Electic gibi tarzı üst sınıf buzdolapları da bütçemi aşıyor. Kararsızlığım bundan. Bosch buzdolapları yerli üretim olduğundan çok tutulmuyor. Arçelik ve bekonun modelleri çok hoşuma gitmedi sevmedim. Otomatikmen siemense kalıyorum. Onda da inox için çok çeşit yok. En hoşuma gideni bu model. Olmadı samsung veya sharpta olabilir mi diorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: maynatay67

T-una ya itafen

Forumlarda araştırdıklarınız güzel. Elbet onları okudum. Hiç bir şeye bakmadan tabii ki yardım istemem. Candoğan bey önermediği için
    o yüzden size sordum. Zonguldak küçük bir yer olduğu için her markanın burdaki yetkili servisi yok ve de olanları bulabilirsem çok ii değil.
    Bu durumda alabileceğim çok model yok. Ya siemens, ya bosch ya da arçelik veya beko alacağım. İstediğim ürünün de inox olma şartı var.
    Sharp buzdolabıda hoşuma gitti ama servis olayından korkuyorum. Candoğan bey samsung çu . Onda da servis olayı ve inox modelleri hakkında
    kararsız kaldım. Diğer modeller Amana- General Electic gibi tarzı üst sınıf buzdolapları da bütçemi aşıyor. Kararsızlığım bundan. Bosch buzdolapları yerli üretim olduğundan çok tutulmuyor. Arçelik ve bekonun modelleri çok hoşuma gitmedi sevmedim. Otomatikmen siemense kalıyorum. Onda da inox için çok çeşit yok. En hoşuma gideni bu model. Olmadı samsung veya sharpta olabilir mi diorum.

candogan bey samsugcu degil, iyi ürün tavsiyecisi

eger siemens kalırsanız işiniz allaha kalır,(buzdolabı konusunda)

iyi günler

• Sharp Buzdolaplarının Servisi İklimSA'dır. İklimsa'yı arayıp sordunuz mu?

Edit: Şu Samsung Buzdolaplarının da servisini bilen yazsın bende artık gıcık olmaya başladım. O kadar satın alan var... İnsanlar öğrenmek istiyor bir bilen yazamadı gitti. 10 Kere sorulduğunu gördüm bir kez cevabını göremedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 9 Aralık 2009; 18:58:07 >
  • Candoğan beyin samsung buzdolabı olduğu için samsung buzdolaplarına sıcak bakıyor onu demek istedim. Servis konusunda da iklimsayı araştırdım. Zonguldak için klimalara destek verdiği yazıyor. Fakat ereğli ilçesinde olabilir emin deilim. O da işime gelmiyo açıkçası.
  • Maynatay67,

Bende evdeki bütün beyaz eşyalarımı candogan62 vasıtasıyla edindim.

Evet 15 senelik Samsung Buzdolabı var fakat o ayrı konu...

Kendisi her ürünü katalogtan incelemekle kalmıyor, gidiyor yerinde inceliyor ondan sonra tavsiye ediyor... Samsung Buzdolaplarınıda seri ismiyle tavsiye ettiğini görmüşündür.

Kendisinin öyle genel olarak "Bizdede 15 yıldır samsung olduğundan şimdi sizde Samsung alın..." diye bir durumu yok yani...

Dostum bak sanki ürünleri her gün servis çağaracak gibi alıyorsunuz dikkatinizi çekmek istiyorum... Bu genellemeyi yapmak zorunda hissediyorum çünkü bu tür alışveriş yapan bir millet olmayamı başladık nedir?. Bu konuda da suçlu eskiden çok kaliteli olan şimdi vasata düşen yerli markalar sebep oldu herhalde...

Bu çıkışımı yanlış anlama fakat bu anlamda özellikle bu hafta bu kadar "servis merkezli" dördüncü arkadaşsın...

Büyük konuşMAmak kaydıyla Sharp Buzdolapları olabildiğince sorunsuz diye kaç kez yazıldığını görmüşündür. Ayrıca İklimSA'yı arayıp sormanı tavsiye ederim.

Seni olabildiğince anlamaya çalışıyorum fakat Servis konusunda aşırı bir hassasiyet var. Bu Ereğli-Zonguldak çatışmasından galiba, o yüzden anlayamadım...

EDIT: Demek istediğim yukarıda yazdığınız gibi ürünü beğendikten sonra Servisini bu kadar "çok" problem etmenize gerek yok. Yoksa yukarıdaki mesajımdan illa Sharp alın diye bir durum söz konusu değil...

Tekrar düzeltmek isterim ki benimde kullanıdığımı ve beğenimi sunduğum, sizinde beğendiğinizi söylediğiniz bu üründen vazgeçip sırf Servis fobisinden, tavsiye edilmeyen/uyarılar verilen o ürünü almak zorunda kalmanız çok vahim bir durum olacaktır...

Hakkınızda hayırlısı olsun, ne seçerseniz seçin güle güle kullanırsınız umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 9 Aralık 2009; 19:28:30 >

• zaten zonguldakta iklimsa varsa direk sharp almak lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.