Şimdi Ara

Acilen ötv indirimi gelmeli...! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
6.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İndirim adı altında genelde bir bindirim oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ama nasıl acil nasıl acil anlatamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam
  • Faiz indirimiyle araç satışının artmasına cidden anlam veremiyorum. Faiz indirimi yokken kredi çekip araba almak şuan kredi çekip araba almaktan daha ucuzdu. Faiz indirimi geldiği gün arabalara 10bin bindi zaten sen onu faize değil de bayiye ödedin. Biraz bilinçli tüketici olsak her şey çok daha güzel olacak ama olamıyoruz.
  • Sen yılbaşından itibaren Hurda teşviki kalkınca gör.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Asıl acilen zam gelmeli İstanbul iyice bitmiş. Her sene trafikte geçen süre artıyor. 5 km yolu 1 saatte gidemiyorsun artık. Yok mu bir babayiğit mazotu vergileri arttıracak, ihtiyaç dışı araba kullananları tek başına araba kullananları vazgeçirecek
    O zaman trafik yoğunluğuna göre vergi getirilsin . İstanbul'da %100 olsun Anadolu'da kırsal bölgede %30 gibi... İstanbul'da trafik var diye strese girmemek için otomobil alınmayabilinir ama kırsalda millet dalga geçebiliyor aracı olmayana günde 1-2 kez minibüs giden yerler var ve 3-4 saat minibüs beklersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede %70 vergi var şu an( %45 maaş kesintisi +%18kdv + ÖTV). Devlet emekli ve memur maaşını ödemek ve kendi yolsuzluğu ( yandaşların parası,geçiş garanti ücretleri vs) için vergiler yüksek. Emeklilik sistemi düzeltilmeden ve yolsuzluk bitirilmeden zor görünüyor ama

Dolar aşırı yükselirse bu seneki 0.69 kredi gibi ÖTV indirimi gelebilir. Fakat yapılması gereken dolar artmasın diye vergileri artırmak değil dolar gerçek yerine çıkması vergilerin ise düşük olmasıdır. Dolar artıp vergiler düştüğünde otomobilin fiyatı ucuzlamaz ama ticaretten kazanç artacağı için otomobil almak kolaylaşacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 21 Aralık 2019; 1:24:39 >
  • Hee ÖTV indirimi gelir. Çok beklersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

O zaman trafik yoğunluğuna göre vergi getirilsin . İstanbul'da %100 olsun Anadolu'da kırsal bölgede %30 gibi... İstanbul'da trafik var diye strese girmemek için otomobil alınmayabilinir ama kırsalda millet dalga geçebiliyor aracı olmayana günde 1-2 kez minibüs giden yerler var ve 3-4 saat minibüs beklersin

Alıntıları Göster
    Birçok Avrupa şehrinde şehre giriş parası alınıyor. İstanbul için de araba sahibi olma parası ve arabayla giriş vergisi uygulanabilir.

Tabi toplu ulaşım iyileştirildikten sonra.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katiliyorum... Bugün sokaklar biraz daha yasanabilir haldeyse fiyatlarin yukselisidir. Yoksa bundan 5-6 sene onceki gibi 150bn tl fiyatlarinda 5.20ileri sattiklarini dusunuyorumda tam bir kaos. Herkes elindekine gore harcamali ve ona gore yasamali. Benim aracim var. Buna ragmen metroyla isime gidip geliyorum. Calisanlarim arabayla 2 saat trafikte gecirerek gemeye devam ediyor !! Bundan keyif alanlarida var. Onu biraktim bir gunun 3 saati trafikte geciyor. İhtiyaci olanlar icin hic bir sozum yok.

• Ne indirimi hocam,yılbaşından sonra ötv,mtv herşeye yeni zamlar gelecek.İmkan olan varsa araç aldı bu yıl sonuna kadar,yılbaşından sonra kaskosu,mtvsi,ötv yüzde 10 min zamlı ödeyecek zaten
  • Bende hepsini İstanbul için diyorum zaten hocam.

Hatta aklıma bir fikir daha geldi. Garajı olmayan evlerde yaşayanların mtvsi garajı olanlara göre 3 kat zamlı olsun. Trafik dışında birde park sorunu var. Sokakta kaldırım diye bişey kalmadı. Belediye mantar koyuyor utanmadan kırıyorlar birde.

• berkolo88 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ailecek biryere gitmiyorsak veya bagajda taşıyacağım birşey yoksa bende aracı garajda tutuyorum. Bu trafik çekilmez. Keşke metro ağını daha ekiden genişletselermiş. Otobüslerde trafiğe takılıyor artık. Metro dışında biryere gideceğim zaman kaç saatte giderim kestiremiyorum.

Çoğunluk trafikte koca arabalarla 1 kişi gidiyor. Madem bir kişi gideceksiniz toplu taşıma da istemiyorsunuz o zaman motorsiklete binin yahu!

• Ne indirimi. Öyle g*** böyle y**** diye bir sözümüz var. Lütfen yani.

• van_hoijdonk kullanıcısına yanıt
    Dizel ve dolu paketlerden bahsediyorum hocam isterseniz 2.0 tdi design paketleri bi tekrar bakın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.