Şimdi Ara

Acılı$ta Reboot & Select Proper Boot Device Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadsLar bilgisayrım actıgımda Reboot and select proper boot device or put media in the boot device and press any key

kafayı yicem her acısımda bir kac defa ctrl+alt+del i kullanıp acıyorum sizce sorun ne 0Labilir ?

ayrıca biosa girdigimde

primary IDE master: not detected
    primary. IDE slave: not detected $unları görüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arthur_18 -- 2 Şubat 2007; 11:18:28 >

• Selamlar,

Anladığım kadarıyla , Biosunuz "Primary" kanalında birşey tanıyamıyor...

Secondary ide Master
    Secondary ide Slave

kanalında bir sürücü tanıyor mu?

Bios' ta "Boot Device" sıralamasında neler görüyorsunuz? Bunları yazar mısınız?

Eğer "Secondary ide" ve "Boot" listesinde de hiçbirşey yoksa, Harddiskin jumper ayarı ile oynayıp, master olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Secondary ide Master
    Secondary ide Slave etth bunları tanıyor

sıralamaylada ura$mı$tım hdd 1. öncelige almama ragmen bidaha acılısta yine aynı problem ayrıca biosu default ayarlarda aldım sonuc vermedi
  • Hard disk boş mu? Windows kurmak mı istiyorsunuz?

Eğer öyleyse , Boot sıralamasında Hard diski "Disable" yapıp kapatın ve ardından CD-ROM gelsin. Böylece CD-ROM aygıtı ile boot edecektir.
  • Arkadaşım 2sinide bende secondary yapma çakışma yapar görmeyebilir. Primery Master ı HDD ayarla. Secondary ise cd rom falan varsa ona ayarla. Jumperlarla oyna yane. Hala düzelmezse IDE kablosunu değiştir. Daha da olmazsa HDD sorun olabilir. AMA eğer HDD leri görüyosa bi Scandisk yaptır belki düzelebilir.

AYRICA İLK AÇILIŞ BOOTUNU hdd YAP. cD ROM DA İSE BEELKİ ÖYLE YAPABİLİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumhuraylakci24 -- 2 Şubat 2007; 12:57:10 >
  • quote:

Hard disk boş mu? Windows kurmak mı istiyorsunuz?

Eğer öyleyse , Boot sıralamasında Hard diski "Disable" yapıp kapatın ve ardından CD-ROM gelsin. Böylece CD-ROM aygıtı ile boot edecektir.

yok ya disskte sistem yüklü

quote:

Arkadaşım 2sinide bende secondary yapma çakışma yapar görmeyebilir. Primery Master ı HDD ayarla. Secondary ise cd rom falan varsa ona ayarla. Jumperlarla oyna yane. Hala düzelmezse IDE kablosunu değiştir. Daha da olmazsa HDD sorun olabilir. AMA eğer HDD leri görüyosa bi Scandisk yaptır belki düzelebilir. AYRICA İLK AÇILIŞ BOOTUNU hdd YAP. cD ROM DA İSE BEELKİ ÖYLE YAPABİLİR.

ya durum cok garip bazen acılıyor bazen acılmıyor bu sabah denedm hdd i gördü ve acıldı ama dun gece baya bi yırtındım olmadı garip bisey hdd im saglam bende bu kadar denemeden sonra sorunun ide kablosuyla alakası oldugunu du$undum önerileriniz icin sagolun

son söylediginide denedim ama yine olmamıstı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arthur_18 -- 2 Şubat 2007; 13:03:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.