Şimdi Ara

Açılır Kapı Yapımı Plan Proje Yapıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, hocalar, üstatlar..

Lise son sınıf elektronik bölümü öğrencisiyim. Şöyle bir proje var aklımda kısaca anlatıyorum;

Elimde röle çıkışı olan bir pır dedektör var.
    Yapmak istediğim şey açılır kapı alttaki resimdeki gibi fakat bunun daha minyatür hali okuldaki hocamızın dediğine göre kremayer dişlisi ve step motor ile böyle bir şey yapabileceğimiz (yapana sözlü notu vereceğini söylediği için kendimiz araştırıp yapmamızı istiyor) 10-20 cmlik bir metal plaka olacak ve pır dedektör bağlanacak.

Pır dedektör algılama yaptığında kapı açılacak fakat sonuna geldiğinde motor duracak onun için bi switch varmış sanırım limit switch daha sonra ise kapı kapanacak o kısmı nasıl olacak bilmiyorum nasıl birşey yapabilirim arkadaşlar bir fikri olan var mı ?

Yapacağım projenin gerçek hali

kremayer dişlisi

işe yararsa bu motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webbilgisi -- 24 Eylül 2011; 10:25:17 >

• o motor kücük kapıyı acacağını sanmıyorum
  • nasıl bir motor kullanmalıyım ve nasıl bir proje yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
  • Hocam maket mi yapacaksınız yoksa gerçek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

Hocam maket mi yapacaksınız yoksa gerçek mi ?

10-20 cm uzunluğunda dediğim gibi çalışacak minyatür hali diyebiliriz hocam
  • pic kullanacaksan switch anahtar yerine bir mıknatıs ve reed role daha güzel oluyor tavsiye ederim bizim arkadaşın bahçe girişine yapmıştık hızlı açılıp kapanmasını istiyordu swicth anahtar kapı hızından konumu kaçırıyordu raydan çıkıyordu bizde 3 tane paralel reed manyetik anahtarla yapmıştık güzel olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet__01 -- 24 Eylül 2011; 11:43:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

pic kullanacaksan switch anahtar yerine bir mıknatıs ve read anahtar daha güzel oluyor tavsiye ederim bizim arkadaşın bahçe girişine yapmıştık hızlı açılıp kapanmasını istiyordu swicth anahtar kapı hızından konumu kaçırıyordu raydan çıkıyordu bizde 3 tane paralel read manyetik anahtarla yapmıştık güzel olmuştu.

Her türlü fikre açığız hocam biraz açıklayıcı bilgiler alabilirsem çok daha mutlu olacağım. Şimdi kramiyer dişli ve motor olacak ben kapıyı yani metal sacı nereye koymalıyım motora hiç takılmayacak şekilde ?
  • hızlıca böyle birşey çizdim belki yardımı olur.

• Çok güzel olmuş hocam elinize kolunuza sağlık
    Fakat bişey sorucam şimdi kapı olacak yani metal bir sac olacak onu dişlinin üzerine koymamız gerekmez mi eğer öyle olursa motor dönecek dişli de ilerleyecek ama motorun kendine doğru çekmesi gerek kapı da dişlinin olduğu tarafa gideceğinden motora çarpmaz mı ? Bu kısmı tam çözemedim işte
  • demek istediğini tam anlayamadım ama bu sistemle apartman kapıları var ve sorun olmuyor yani
  • öncelikle bir tane torna tezgahı olan yardımsever bir organize sanayi bölgelerindeki şirketlere git. İstediğini anlat çoğu hayır demeyecektir. Ve sana yardım edecektir. Burda anlatsak bile ekipmanın yoktur çok zor olur. reed kontak tüp kullanman lazım. Bunlarla kapı hızını istediğin gibi yazılım ile ayarlayabilirsin. Yazılım yapmayacağım diyorsan 4 tane role ile çift hızlı bir kapı yapabilirsin. Vaktim olsaydı projelendirir gönderirdim.
  • organize sanayide staj yaptı bir arkadaşım onla gideceğiz organize sanayiye o yardımcı olacaktır. Reed kontak tüp dedğiniz nasıl bir şey bilmiyorum yazılım konusunda da pek bilgimiz yok bu sene olacak. Biraz gezmek gerekecek sanırım bilgi kolay değil emek istiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.