Şimdi Ara

Açılışta Siyah Ekran Beyaz Çizgi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün gece bilgisayara USB Bellek'ten format attım ve Windows 7 Ultimate(64bit) kurdum. Ardından bilgisayar tekrar açtığımda 00 mass device detected and configured hatası aldım ve ardından siyah ekran üstünde sol köşede yanıp sönen beyaz imleç vardı. Sorunu çözmek için şimdiye kadar uyguladığım adımlar şu şekilde;

1-Bios ayarlarını sıfırladım.
    2-Boot menüsünden sistemin kurulu olduğu diski ilk sıraya aldım.
    3-Tüm usb aygıtları çıkarıp bilgisayarı başlatmayı denedim.
    4-Tekrar usb belleği takıp format atmayı denedim.
    5-Ramlerin yerini değiştirdim(ayrıca başka bir bilgisayarda çalışıp çalışmadığını kontrol ettim sorun yok)
    6-İşlemciyi değiştirdim.
    7-Bios Update Yaptım.
    9-Ekran kartını çıkarıp onboard ekran kartını kullanmayı denedim.
    9-Uzay montaj kurdum(yabacı bir forumda 00 mass device detected hatası için anakart vidalarını gevşetin önerisi gelmişti.okurken çok güldüm ama başka bir bilgisayarda bu hatayı aldığımda denemiştim ve işe yaramıştı)
    10-Başka bir sistem üzerinde harddiske format atıp tekrar windows 7 kurdum.
    11-Bios pilini çıkartıp tekrar taktım.

Bütün bu denemelerimde her seferinde beyaz imlece gelip takıldı. Asıl şaşırdığım şey ise sadece 1 saat önce format attığım usb bellekten format atamıyorum. Beyaz imleç ekrana gelmeden F8 F10 F12 gibi tuşları deneyip güvenli modda açmak gibi bir niyetim vardı fakat buda işe yaramadı. Her seferinde aynı sorun. Siyah ekran ve yanıp sönen beyaz bir imleç..

Sistem Özellikleri;

İşlemci: Phenom II X6 1055T
    Anakart: ASUS M4A89GTD PRO/USB3
    Ram:2x4GB Gskill Ripjaws 1866mhz
    Hard Disk:Samsung 500gb HD502HJ

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: iSoC@N_DriVeR

Dün gece bilgisayara USB Bellek'ten format attım ve Windows 7 Ultimate(64bit) kurdum. Ardından bilgisayar tekrar açtığımda 00 mass device detected and configured hatası aldım ve ardından siyah ekran üstünde sol köşede yanıp sönen beyaz imleç vardı. Sorunu çözmek için şimdiye kadar uyguladığım adımlar şu şekilde;

1-Bios ayarlarını sıfırladım.
    2-Boot menüsünden sistemin kurulu olduğu diski ilk sıraya aldım.
    3-Tüm usb aygıtları çıkarıp bilgisayarı başlatmayı denedim.
    4-Tekrar usb belleği takıp format atmayı denedim.
    5-Ramlerin yerini değiştirdim(ayrıca başka bir bilgisayarda çalışıp çalışmadığını kontrol ettim sorun yok)
    6-İşlemciyi değiştirdim.
    7-Bios Update Yaptım.
    9-Ekran kartını çıkarıp onboard ekran kartını kullanmayı denedim.
    9-Uzay montaj kurdum(yabacı bir forumda 00 mass device detected hatası için anakart vidalarını gevşetin önerisi gelmişti.okurken çok güldüm ama başka bir bilgisayarda bu hatayı aldığımda denemiştim ve işe yaramıştı)
    10-Başka bir sistem üzerinde harddiske format atıp tekrar windows 7 kurdum.
    11-Bios pilini çıkartıp tekrar taktım.

Bütün bu denemelerimde her seferinde beyaz imlece gelip takıldı. Asıl şaşırdığım şey ise sadece 1 saat önce format attığım usb bellekten format atamıyorum. Beyaz imleç ekrana gelmeden F8 F10 F12 gibi tuşları deneyip güvenli modda açmak gibi bir niyetim vardı fakat buda işe yaramadı. Her seferinde aynı sorun. Siyah ekran ve yanıp sönen beyaz bir imleç..

Sistem Özellikleri;

İşlemci: Phenom II X6 1055T
    Anakart: ASUS M4A89GTD PRO/USB3
    Ram:2x4GB Gskill Ripjaws 1866mhz
    Hard Disk:Samsung 500gb HD502HJ

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

HDD veri kablosunda sıkıntı olabilir. Başka kablo deneyin. Başlangıç aygıtını tanımıyor bilgisayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 5 Haziran 2012; 23:29:13 >

• Aynı kabloyla başka bilgisayarda kurulum yaptım. Ayrıca usb bellekten boot etmek istediğimde yine olmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.