Şimdi Ara

açılışta wındovs iki tane çıkıyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba bilgisayarı açtığımda ilk açılış sayfasında wındovs xp profesyonel iki tane çıkıyor ve birini seçmemi istiyor.birinde parantez içinde bir yazı daha var şuan hatırlayamadım.regedit ayarlarından işletim sisteminin birini silebileceğimi söylediler fakat bilmediğim için bişey yapamıyorum yardım ederseniz sevinirim.
    teşekkür.

• İki işletim sistemi kurulu olduğunda bu seçenek çıkması lazım yada boot dosyanda ekstra bir değişiklik olmuş.

bilgisayarım sağ klik özellikler gelişmiş başlangıç ve kurtarma da ayarlar düzenle dediğinde boot not defteri açılacaktır

normalde böyle olmalı

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

sende bu satırdan bir tane daha olması lazım. onu silersen sorun ortadan kalkacaktır. yanlız dikkat et yanlış olanı silme.

eğer ordan yapamam risk almam dersen xp cd si ile pc yi başlat ve kurtarma konsoluna gel . ordan bootcfg komutunu yaz tekrar bootcfg/ rebuild komutunu gir ve işletim sistemini yada sistemlerini bulsun. isimlendir exıt de çık. yeniden başllayacak sorunun çözülmüş olacaktır.

kolay gelsin

• teşekkür ederim problem halloldu dostum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.