Şimdi Ara

Acill Atmosferik 1.6 astra mı golf 1.2 tsi mi acill (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: redbul_540

quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Aynı motorun 124hp'lik revize edilmiş halini Cruze'da kullandım, kullanıyoruz gitmiyor.

Gitmiyordan kastınız nedir?

Ben söyleyeyim.Ralli yapmaya yetmiyor

Ben de öyle düşünüyorum hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Gitmiyordan kastım seri olmaması. Yokuş çıkarken bayılıyor, sollama yapmak için uygun anı kollamak gerekiyor(istediğin zaman sol şeride atla sollamanı yap geri sağ şeride gir olayı yok), motor kasaya yetmediği için fazla yakıyor vs... Geçenlerde benim arabaya üst komşu sürttüğü için tamire verdim o ara 1 hafta Cruze kullandım yine evet araba gitmiyor. Alttaki arkadaş ralliye yetmiyor diye kendince espri yapmış. Amacı bir yerden bir yere gitmekse her araba götürür ama keyif alma konusuna gelince Cruze o 1.6 124'lük motorla çok yetersiz kalıyor, keza 1.6 115lik motorla Astra'da da çok farklı birşey olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Gitmiyordan kastım seri olmaması. Yokuş çıkarken bayılıyor, sollama yapmak için uygun anı kollamak gerekiyor(istediğin zaman sol şeride atla sollamanı yap geri sağ şeride gir olayı yok), motor kasaya yetmediği için fazla yakıyor vs... Geçenlerde benim arabaya üst komşu sürttüğü için tamire verdim o ara 1 hafta Cruze kullandım yine evet araba gitmiyor. Alttaki arkadaş ralliye yetmiyor diye kendince espri yapmış. Amacı bir yerden bir yere gitmekse her araba götürür ama keyif alma konusuna gelince Cruze o 1.6 124'lük motorla çok yetersiz kalıyor, keza 1.6 115lik motorla Astra'da da çok farklı birşey olmayacaktır.

Yokuşta bayılma yada sollamalarda yeterince atik olmama bütün 1.6 atmosferik motorların ortak problemi, cruze a özel bir durum değil. Ayrıca uygun vitesi seçtiğin sürece yokuşta yada sollamalarda pek sorun olmuyor. Atmosferikler devir çevirdikçe kendine gelir, turbo benzinli araçlarla kıyaslandığıda hantal gelir tabiki. Yakıt tüketimi olarak da bizim otomatik cruze un ağırlığı 1455 kg ve İzmir şehiriçinde 25 km ortalama hızla 10.8 litre gösteriyor yol bilgisayarı, genelde normal ara ara performanslı kullanımla.

• Atmosferik motorlarla turboları kıyaslamak doğru değil. Atmosferik motorlarla performans almak için 4000 devir ve yukarısında gezeceksiniz. Turbolarda 1750 2000 devirden itibaren güç ayağınızın altında.

Atmosferik bir araç 2000 devirde rampa çıkamayabilir tabiki. Eğer 4000 devir ve üstünde de çıkarıyorsa ozaman sorun var demektir. Atmosferik motorların yapısı böyle.

Astra 1.6 edition 115hp aracımız var. 3000 devir e kadar araba ölü. 3000 devirden sonra performans vermeye başlıyor. Fakat yaktığı yakıtın karşılığını verdiğini söyleyemeyeceğim. Uygun fiyata tasarruflu ve kaliteli araç almak istiyorsanız bu araç alınır lpg taktırılır mis gibi binilir.

• bu devirde saçma bir kıyaslama, atmosferik benzinli aracın tek özelliği ucuza lpg taktırılabilmesi ve düşük bakım maliyetleri o kadar, tabiki turbo beslemeli olan daha iyi gidecek ve tabiki düşük devir kullanımda daha az yakacak
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı tüketimi yapıyorum 124lük otomatik Cruze ile; yokuşlarda bayıldığından ve yeterince atik olmadığından bahsettim farklı birşey söylemedim. Devir bandını sonuna kadar kullandığımda bile o araba gitmiyor. Alt devirlerde zaten anca mevcut hızı koruyor onu geçtim, üst devirlerde de atik bir araba değil. 1.6 atmosferik 1.5 tonluk bir arabanın nasıl olması gerekiyorsa öyle. Ama arkadaş madem aynı paraya turbo şarjlı bir araç alabiliyor, tüp de zorunlu değilse hala daha atmosferik önermek neden onu anlayamadım ben. Kimse ralli yapmıyor zaten, bunlar sonuçta 1.4-1.6 araçlar ama gaza basınca da o arabanın ivmelenememesi hoş birşey değil.
  • valla size göre gitmiyor. ben 4 ten 2 çekip kesiciye kadar gittigimde(6000-6500d) gayet iyi performanslı gidiyor.turbodan farkı bir düşük viteste gideceksin o kadar.hızlanması çok stabil.turbo araçta yarim ila 1 saniye arasında lag oluyor.ayrıca astranın boş paketinde bile bütün güveninlik sistemleri mevcut.gidin test sürüşü falan yapın burdaki yorumlara bakmayın hangisi size iyi geldiyse onu alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MS-ATICI

Hangi motorlusunu hocam

1.6 atmosforik

• MS-ATICI M kullanıcısına yanıt
    herzaman atmosferik derim. ama bu astra ile birleştiğinde ve kıyası golf olunca aynı segment ve ortalamada olmalarına rağmen astra golfün yanında iğrenç aklıyor. heryönüyle golf önde oluyor. zaten vw nin bi golf yaptığı var başkada yapabildiği araba yok.

birbirlerinin rakipleri

golf-focus hatc.-i30-megane 4-guiletta
    astra-leon-auris-c3-308
    1 serisi arkadan itişten dolayı rakibi yok zaten oda ortalama premium hatc.
    a3-a serisi
    a3 sedan - cla
    corolla-civic-elantra
    jetta-octavia-astra sedan
    fluance-eagea-blue
    polo-fiesta-i20
    ibiza-clio-corsa-208
    symbol-sandero
    avensis-passat-mondeo-s60-cc
    talisman-superb-insignia-508-c5
    a4-3 serisi- c serisi
    5 serisi- a6- e serisi
    a8-7 serisi- s klasse
    rolls-royce ghost-maybach
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.