Bildirim
Acill muhabbet kuşumun nesi var?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Kuş ishal dal darı ve kanarya yemi ver ve ishali geçene kadar kafesten çıkarma sıcak tut kuşu ishal ilaçları var fakat bilgi sahibi değilim araştır. -
DIşkısında yem var sanki kuş kumu var mı kafeste?
Ben ishal ilacı olarak sera diropur w kullanıyorum direk kesiyor tam olarak ilaç değil bitkisel karışım. Hava akımında kalmış büyük ihtimal hava akımı kuşları öldürürür kapı cam aynı anda açık olmasın sıcak tut aspur ver.Kuşun durumu iyi durmuyor veterinere götürseniz iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA7DB07DC -- 5 Eylül 2016; 2:40:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer götürebilirsen veterinere götür. Götüremezsen petshopa git onlarda ishal tedavisinde kullanılan ilaçlar var alabilirsin. Birde yedirebilirsen patates haşlaması yedir. -
quote:
Orijinalden alıntı: strange01
Kuş ishal dal darı ve kanarya yemi ver ve ishali geçene kadar kafesten çıkarma sıcak tut kuşu ishal ilaçları var fakat bilgi sahibi değilim araştır.
dostum emin ol verdiğin bu bilgi ile, sadece para kazanmak için büyükbaş hayvan bölümü okumuş acemi veterinerlerden daha bilgilisin. -
Eyvallah kardeşim evcil hayvan konusu benim ilgi alanım popüler evcil hayvanların balıklar hariç hepsi için bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim keşke herkes evcil hayvan almadan önce oturup 2 3 saat araştırma yapsa okusa bilgi sahibi olsa ondan sonra alsa çok daha kolay çözüm bulur sorunlara her şey okumamaktan kaynaklanıyor Ben zorunda olunmadıkça hayvanlara ilaç,doğal olmayan şeyler veya doğasına aykırı şeyler vermeye karşıyım.Kuşun dışkısında sindirilmemiş yem kalıntıları var bunun çözümü basittir daha kolay sindirebileceği dal darı veya kanarya yemi(aspur) verirsin geçene kadar ve yemini daha kaliteli bir yemle değiştirirsin bu kadar basittir kuşa ilaç vermeye patates soğan vermeye gerek yok Doğal olarak çözülemediği durumlarda ancak veterinere götürülmeli veya ilaç verilmeli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strange01 -- 7 Eylül 2016; 6:13:44 > -
quote:
Eyvallah kardeşim evcil hayvan konusu benim ilgi alanım popüler evcil hayvanların balıklar hariç hepsi için bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim keşke herkes evcil hayvan almadan önce oturup 2-3 saat araştırma yapsa okusa bilgi sahibi olsa ondan sonra alsa çok daha kolay çözüm bulur sorunlara her şey okumamaktan kaynaklanıyor Ben zorunda olunmadıkça hayvanlara ilaç,doğal olmayan şeyler veya doğasına aykırı şeyler vermeye karşıyım.Kuşun dışkısında sindirilmemiş yem kalıntıları var bunun çözümü basittir daha kolay sindirebileceği dal darı veya kanarya yemi(aspur) verirsin geçene kadar ve yemini daha kaliteli bir yemle değiştirirsin bu kadar basittir kuşa ilaç vermeye patates soğan vermeye gerek yok.
bak şimdi yer ankara, benim 2-3 tane sağlam veteriner tanıdığım vardı. bunlar büyük baş hayvanlara bakıyorlardı.
ama hayvanları ameliyat yapacak düzeyde bilgileri vardı.
herneyse bu arkadaşlar veteriner dükkanının camına 5mm kalınlığında 2 metre 1 metre 50 cm büyük bir akvaryum yaptırdılar. suyu doldurdukları anda akvaryum demeyimde o cameken bombele bir hale geldi. yuvarlak sepet gibi oldu =)
tabi akvaryumda 100-200 tane ciklet balığından başka birşey yok. o koskoca akvayumda bir tane taş bir tane hava motoru yada ısıtıcı yoktu.
ankaranın o ilçeside - derecelerde geziyor. kışmıydı sonbaharmıydı unuttum =)
neyse bir bayram günü veteriner 5 gün gelmemek için balıklara fazla yem atıyor ve hepsi ölüyor.
(bende bisikletle ordan geçerken görmüştüm, balıkların yarısından çoğu suda ters yüzüyordu. bir kaç balık kalmıştı heralde =)
herneyse bu veterinerlerden en tecrübelisi, alıyor balığın birini otopsiye, balığın boğazında yem kalmış buda sudan kaynaklıymış zehirlenmişler falan diyor =)
ama ankara gibi bir şehirde ısıtıcısız akvaryum =) hava motoru bile takmadıklarını hatırlıyorum.
çoğu veteriner bilgisizdir.
-
Aşırı trajikomik ya tamam büyükbaş üzerine uzmansın da hiç mi düşünmedin bu balıkların da inekler gibi yaşaması için bir ısı aralığına ihtiyacı olduğunu bir yeme düzeninin bir ortam şartının olduğunu temizlenmesi gerektiğini anlattığınız olay gerçekten korkutucu insan bir süreden sonra ailesi gibi görüyor hayvanını küçük büyük fark etmez nasıl emanet edecek bu insanlara nasıl para verecek.Gerçekten bilmiyorum eğitimimiz mi eğitim sistemimiz mi yoksa insanımız mı kalitesiz -
quote:
Aşırı trajikomik ya tamam büyükbaş üzerine uzmansın da hiç mi düşünmedin bu balıkların da inekler gibi yaşaması için bir ısı aralığına ihtiyacı olduğunu bir yeme düzeninin bir ortam şartının olduğunu temizlenmesi gerektiğini anlattığınız olay gerçekten korkutucu insan bir süreden sonra ailesi gibi görüyor hayvanını küçük büyük fark etmez nasıl emanet edecek bu insanlara nasıl para verecek.Gerçekten bilmiyorum eğitimimiz mi eğitim sistemimiz mi yoksa insanımız mı kalitesiz
bakınız bunlar benim en iyi dostlarımdı yaşları ise 40-50 aralığında hatta yanlarına stajyer öğrenci alan insanlardı =)
2 veteriner ortaktı. stajyer öğrenciler hariç.
bunlar en azından ineğe falan cerrahi operasyon düzenleyebiliyorlardı.
ama küçük havyanlardan kesinlikle anlamıyorlar. su kaplumbağaları hamsterler kuşlar balıklar birşey anlamıyorlardı...
herneyse sadece bunlar değil, diğer veterinerlerde aynı durumda.
ben şuan ankarada değil ama antalyadayım.
ölen kuşumu tam 3 veterinere götürüp 200 lira veya üzeri para harcamıştım. kuşu kurtaramamışlardı... gerçekten anlamıyorlar... bu veterinerlerde kedi - köpek bakan veterinerlerdi. =)
-
ayrıca bu kadar örnek verdim. kendi yaşadıklarımdanda örnek vermemin tek sebebi veterinerler kedi-köpek-inek dışında anlamazlar. çünkü tek para o işlerdedir.
ayrıca veterinerlerde satılan teramicin olsun diğer ilaçlar olsun son kullanma tarihi ya geçmiş yada rafta saklanıp bozulmuş oluyor.
gidip öyle ilaçları eczaneden daha ucuza alabilirsiniz.
(eczanede 3 lira olan hayvan ilacını veterinerler 10 liradan satarlar vede veterinerler fazla bir kâr yapmazlar... sebebi ise eczanedeki hayvan ilaçları, normal insanların kullandığı ilaçların yanında hediye veya promosyon olarak gelir =) bu yüzden eczanelere havyan ilaçları çok daha ucuzdur veterinerlere göre... benim tanıdığım veterinerlere gelen müşteri, eczanedeki ile veterinerdeki ilaçların fiyatlarını tartışmıştı veteriner arkadaşımda böyle söylemişti ordan biliyorum =) )
buna göre hayvan ilaçları veya normal teramycin gibi ilaçların eczaneden alınması daha doğru olur.
veterinerleri bilip bilmeyen çocuklar durmadan her cümlelerinde veteriner tavsiyesinde bulunup duruyorlar...
o yüzden bu kadar detaylı yazdım.
-
Saçma bence Türkiye'de kediyle birlikte en çok beslenen evcil hayvan kuş ülkemizde de kuşçuluk,kümes hayvancılığı vs yaygın ama sanırım sebebi tedavi ve ilaç ücretlerinin kuşun maddi değerinden çok daha fazla olması bazı insanlar 30 tl verdiği kuş 5-10 lira verdiği balık için yüzlerce lira harcamak istemiyor bunun doğruluğu yanlışlığı tartışılır fakat veterinerlerin ufak hayvanlardan para kazanamamasının sebebi bu sanırım. -
quote:
Saçma bence Türkiye'de kediyle birlikte en çok beslenen evcil hayvan kuş ülkemizde de kuşçuluk,kümes hayvancılığı vs yaygın ama sanırım sebebi tedavi ve ilaç ücretlerinin kuşun maddi değerinden çok daha fazla olması bazı insanlar 30 tl verdiği kuş 5-10 lira verdiği balık için yüzlerce lira harcamak istemiyor bunun doğruluğu yanlışlığı tartışılır fakat veterinerlerin ufak hayvanlardan para kazanamamasının sebebi bu sanırım.
ev hayvanı olarak kediden çok kuş beslenmiştir. bakımı en kolay olan ve en çok beslenen hayvan muhabbet kuşu diyebiliriz...
ama malumunuz genelde 20 lira olan bu canlılar çoluk çocuğun ellerinde ölüme terkediliyor. muhabbet kuşunu alan kesimin çoğusu cahil. hastalandıkları zaman ellerinde ölüyor duyan gören olmuyor...
sonuçta 20 lira... 20 liralık hayvanın tedavi ücreti ne kadar olabilir ? 400-500 lira olsa kim yanaşacak buna ? veterinerlerde insan canlısı idealist değiller zaten... diğer sektörlerde olduğu gibi bunlarda müşteriyi yürüyen para olarak görüyorlar. bir kediden 2000 lira ameliyat ücreti alabilirler... bir köpekten 5000 lira alabilirler. ama bir kuştan 1000 lira alamazlar... o yüzden o bölümü okumuyorlardır... okumuyorlarda zaten.
siz veterinerlerin o işi severek yaptığınımı sanıyorsunuz ? hayır... puanları yetmeyince veteriner oluyorlar... 5 yıl okuyup doktor gibi eğitim alıyorlar...
kümes hayvanlarınada önem verilmiyorki ? bir inek 15 - 16 bin liraya çıkmış... adam kendisi hastaneye gitmezken 3 sat yoldan ineği için veteriner çağırır... aslında bu ülkede kimse hayvanları sevmez parayı severler...
fanusta beslenen 2 liralık japon balığı öldüğü zaman genelde tuvalete yada çöpe atılır... kuşta neredeyse öyle :(
neredeyse aynı şeyi yazmışız. yazarken sizin yazınızıda okudum bu arada =)
-
herneyse dediğim gibi kümes hayvanlarından para çıkmaz. ancak tavuk çiftliklerinde para vardır. onuda toptan sprey sıkıp bit kene ne varsa yok ederler... tanesi 10 lira olan tavuğun kim neden peşine düşsün ki ?
gördüğünüz kadarı ile çoğu köylüler küçük baş bile beslemiyorlar. onun yerine büyükbaş daha karlıdır. 15-16 bin liraya hatta 20 bin liraya inek bazı inekler 50-60 kg süt verebiliyor... boşu boşuna neden küçükbaş beslesinler ki ? para daha iyi. 10 tane koyun olmasında 1 inek daha çok para getirir. hayvanın b.kuna kadar değerlendiriyorlar... tırnakları toyankları kulakları herne varsa para ediyor... kendileri hastalansa doktor çağırmazlar, ama ineği cins yavru yapsın diye ithal sperm enjekte ettirmekten geri kalmazlar =)
herneyse ev hayvanlarıda aşağı yukarı böyle işte.
kedi köpek besliyorlar bunlar para getirmesede besleyen insan egolarını tatmin ediyor...
balık besleyenlerin çoğusunun aklında olan tek şey yavrulatıp satmaktır.
kuş besleyenlerin çoğusunun aklında olan şey evdeki çocuğun can sıkıntısını gidermesidir.
kedi köpek besleyenler sokak hayvanlarına karşı duyar kasanların aklında olan tek şey evde besledikleri o hayvanları kendi yavrusu yerine koyup egolarını tatmin etmelerindendir...
hayvan seven adam tür ayırt etmez. eğer gerçekten hayvanları seviyorsa alır bir sokak köpeğini beslemeye başlar... sırf safkan ırk diye satılan köpeğin yavrusunu almak için 1000 km yol gidip 3000-5000 lira veren çok insan var... ondan sonra başlarlar bir tas su koyun, sokak hayvanlarını yanlız bırakmayın vs vs :D
herneyse 20 liralık bir muhabbet kuşuna 500 liralık bir veteriner masrafı çok fazladır... her veterinere götürdüğünüz zaman kuşun kendisi kadar masrafı çıkacaktır... veterinerlerin bu işten anlamadıkları zaten ortada... anlayan çok az veteriner var ama çok para isterler =) bu ülkede maddi bakımdan bitik olduğu için muhabbet kuşları hiçbir zaman tedavi ettirilip kurtarılamayacaktır....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyasturksas -- 7 Eylül 2016; 15:03:38 >
-
adamlar dışarıda susayınca hazır su almamak için 5 saat direniyorlar... dışarıda tuvalete gitmeyen var... 5 kuruş para üstü için kavga yapanlar... ben para verdim hizmet isterim diyip 2 liralık çay içti diye bir çaybahçesinde 10 saat aynı masada oturanlar var...
herneyse işte çok var bunlardan...
böyle insanlar 20 liralık kuşa acırlarmı sanıyorsunuz ? ya da 5 yılda bir kuşu veterinere götüren insanlar için kimse o bölümü okumaz bile...
muhabbet kuşlarının ve diğer küçük ev hayvanlarının tedavisi olmayışı,,, tedavisi yaygın olmayışı birazda bu ülke insanlarından kaynaklanıyor...
siz siz olun böyle şeyler için kuş üreticilerine gidin. en azından para almasalar bile tedavi edebiliyorlar... -
quote:
Orijinalden alıntı: ilyasturksas
adamlar dışarıda susayınca hazır su almamak için 5 saat direniyorlar... dışarıda tuvalete gitmeyen var... 5 kuruş para üstü için kavga yapanlar... ben para verdim hizmet isterim diyip 2 liralık çay içti diye bir çaybahçesinde 10 saat aynı masada oturanlar var...
herneyse işte çok var bunlardan...
böyle insanlar 20 liralık kuşa acırlarmı sanıyorsunuz ? ya da 5 yılda bir kuşu veterinere götüren insanlar için kimse o bölümü okumaz bile...
muhabbet kuşlarının ve diğer küçük ev hayvanlarının tedavisi olmayışı,,, tedavisi yaygın olmayışı birazda bu ülke insanlarından kaynaklanıyor...
siz siz olun böyle şeyler için kuş üreticilerine gidin. en azından para almasalar bile tedavi edebiliyorlar...
Çok güzel özetlemişsiniz durumu ülkemizde hayvancılık sadece para için yapılıyor gram hayvan sevgisi yok kedi köpeklerin büyük bir bölümü de hava atmak için reklam yapmak için karı kıza şirin görünmek için besleniyor benim de bir kedim var bahçede besliyorum diğer cins kedilerdeki sevgiyi o da veriyor sokaktaki köpek de ilgilenildiğinde cins bir köpek kadar oyuncu şirin akıllı olabiliyor tamamen dediğiniz gibi bu mevzu yüksek oranda ego tatmini için,az bir azınlık var sırf hayvan sevgisi için besleyen.Diğer yönden veteriner ücretleri de çok fazla kapısından girdiğin anda 40-50 tl gidiyor zaten özel hastanelerden daha pahalı neredeyse bu sebeple hayvan beslemek lüks bir uğraşmış gibi gözüküyor sırf bu sebeplerle çok istediği sevdiği halde hayvan besleyemeyen insanlar var.Bu arada başka bir konu da yaş konusu hayvan sahibi olmak için 18 yaş sınırı olmalı kesinlikle benim de çocukken birkaç tane hayvanım kendi hatalarım sonucu öldü o hayvanlar bana ve benim sorumluluğuma o yaşlarda verilmemeliydi bilgim yoktu,tecrübem yoktu,sorumluluk duygum daha gelişmemişti,param yoktu bana bu hayvanların emanet edilmesi yanlıştı.Aileler bir hayvanın sorumluğunu kendi üstlenmeyi göze alarak almalı bir çocuğa ya da ergene.Kesinlikle hayvan sahibi olmanın bir yasal şartlarının ve bir yaş sınırının olması şart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strange01 -- 7 Eylül 2016; 15:51:43 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X