Şimdi Ara

ACİLL plc ye veri girişi yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir plc projesinde veri girişini nasıl yapabiliriz?
    proje bir kaplama sistemi. Fotoğrafını verdim. kol ilk platformdan malzemeyi alıyor diğer kutulara sırasıyla koyuyor. ancak her kutuda değişik bekleme süreleri var ve her işlem için aynı kutular kullanılmayacak. örnek olarak birinci günkü işlem için 1 3 4 5 seçilirken başkabir gün için bu 2 4 6 olabilecek. bizden istenen bu seçimleri gerektiğinde programa müdahale etmeden değiştirebilmektir. diğer hareket işlemlerini çözdüm ama bu veri giriş olayını yapamadım. yardım ederseniz çok sevinirim

ACİLL plc ye veri girişi yardımı

• Merhaba

Belki
    plc girişlerine program paketi seçimi için tanımlama yapılıp

start sonrası ana programda bu portların konumu okunup
    program seçimi yapılır seçim altında alt programlar çağrılır

örnek

1 den 4 e kadar girişi program seçimi icin tanımlamış olsan

ana program
    program seçimi

program 1

kontrol
    yükleme çağır
    durulama çağır
    boşalt

program2

kontrol
    yükleme
    durulama
    kaplama
    boşalt

program3

...
    ..
    gibi

alt programlar

kontrol

yükleme

süzülme

durulama

yağ alma

kaplama

nötrleme

pasivasyon

boşalt g.b

Not Pİ en alttan noktadan en üst üst noktaya en kısa yol için çevrim

• bu şekilde kutular seçilebiliyor ama süre girişini nasıl yapacığız onu çözemedim.
  • PLC ye operatör paneli bağlayarak bu sorun çözülebilir. Veya daha basit anlamda istenen işlem adımı kombinasyonu az ise mesela 10 dan küçük ise siz bu kombinasyanlara uygun alt programları plc ye yazarsınız, sistemin hangi modda çalışacağı seçimide plc girişleri ile yapılabilir.

Kullandığınız PLC marka ve moodelini yazarsanız daha ayrıntılı cevaplar alabilirsiniz.

edit: Başka bir alternatif süre ayarı için varsa analog girişe bağlayacağınız bir potansiyometre işinizi görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 24 Aralık 2006; 10:17:11 >
  • Bir tane OP kullanırsın ve süreler için parametreler tanımlarsın ayrıca proses değişikliği içinde reçeteler oluşturursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.