Şimdi Ara

ACİLLL !!! Isıtma Önerisi LÜTFENNN !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yakın zamanda Allahın izniyle bebeğimiz olacak fakat evi ısıtma sıkıntısı yaşıyorum bununla ilgili bana yardımcı olabilecek fikirlerinizi bekliyorum lütfen yardımcı olacak arkadaşlara allah razı olsun şimdiden.

evim kuzey batı cephe bahçeli nizam her tarafı açık anlayacağınız
    115 m.kare brüt 2+1 bir ev
    32 m.kare salon 2 adet 120 cm lik petek var (salonda toplam 11 metre cam var)
    14 m.kare küçük oda 1 adet 100 cm lik petek var
    15 m.kare yatak odası 1 adet 100 cm lik petek var
    kombim demirdöküm aden
    tesisat duvar üstü yapılmış evi aldığım zaman o şekildeydi
    çatıda ısı yalıtım ve dış cephe montalama yok

durumum içler acısı sanırım öyle düşünüyorum çünkü ev hiç ısınmıyor ufak bir kaç değişiklik yaparak evde ısınma sorununu çözebileceğim fikirlerinizi bekliyorum.

ilginiz için şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byraynor -- 21 Ekim 2013; 17:27:09 >

• byraynor B kullanıcısına yanıt
    Hangi il ve odaların konumu nedir?
    Merhabalar,

Tüm petekler ısınıp da alanlar ısınmıyorsa petek boyları yetersiz kalıyor demektir. Bu durumda yapmanız gereken acilen petek boylarını arttırmaktır. Ilıman/yarı ılıman bir yerde yaşasanız bile yazdığınız petek metrajları yetersiz. Ek olarak çatı arasına camyünü koyarak ısı kaybını biraz azaltabilirsiniz. Ama ısı kaybını azaltmak için en önemlisi dış mantolama ve PVC çift cam yaptırmaktır. Mümkünse tüm iyileştirmeleri yaptırmanızı öneririm...
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    istanbul
    salon kuzey batı cephe
    küçük oda ve yatak odası kuzey cephe
    aslında küçük oda ve yatak odası salona göre nispeten ısınıyor sanırım salondaki petekler ufak kalıyor değişiklik işe yarar mı acaba ?

bide kombinin verimsiz olduğunu düşünüyorum sizce demirdöküm aden iyi bir kombi mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byraynor -- 21 Ekim 2013; 18:48:38 >
  • memint M kullanıcısına yanıt
    peteklerin ısınmasında sıkıntı yok aslında salonda büyük sıkıntı var sanırım petekler ufak kalıyor olabilir
    salonda 3 parça cam var tabi birde balkon kapısı var salondaki petekleri 2 mt lik yapsam fayda sağlar mı acaba ?
    camlar çift cam zaten fakat bina eski olduğu için ve bulundumuz mevkide de kentsel dönüşüm beklendiği için bina sakinleri montolamaya sıcak bakmıyorlar o yüzden geçici bir çözüm üretmem gerekiyor
    Şu halde salona petek ilavesi yapın. Mümkünse 3 pencerenin altına 1,20 + 1,20 + 1,20 şeklinde veya pencere büyüklükleriyle orantılı yapabilirsiniz. Sadece 2 pencere altı müsaitse toplamda 3,60 olabilir: 1,80 + 1,80 şeklinde veya 2,00 + 1,60 gibi...
    Evde koridor ve mutfak ne durumda? 115m² brüt için 61m² net çok az, baya kayıp alan var.

Salon(ısı kaybı fazla anlaşılan): 2mt + 2mt
    Küçük oda: 1.20mt
    Yatak odası: 1.20mt
    Koridor (varsa) dış kapıya yakın: 1mt
    yapabilirsiniz.

Kombinizde herhangi bir sıkıntı yoksa şimdilik değiştirmeye gerek yok. Tesisattaki son petek hariç diğerlerine kaliteli termostatik vana mümkünse Danfoss RA2000 takın, peteklerin arkasına izopan monte edin, çatı kullanılmıyorsa 10cm kalınlıkta izocam çatı şiltesi serin.

Termostatik Vana:

İzopan:

İzocam Çatı Şiltesi

• memint M kullanıcısına yanıt
    salondaki 120 likleri 200 lük yapayım diyorum balkon camının altı boş orayada çıkan 120 liği taktırayım diyorum sanırım bu şekilde bi kısım çözüm bulmuş oluruz herhalde.

ilginiz için çok teşekkür ederim.
    koridorda petek yok kapıları kapatarak ısı kaybını önlemeye çalışıyorum mutfakta ocak çalıştığı için orda peteği açmıyorum
    dediğiniz gibi salonları 2 mt liğe çevirdiğimde ve bir tanede 120 lik eklediğimde biraz çözüm olacak sanırım
    geçen sene 300 tl fatura ödedim ama ödediğim kadar ısınmadım bu senede bebek olacağı için paradan öte ısıtmayı düşünüyorum bizim için önemli değil ama yeni doğacak bir bebek için sıcaklık çok önemli olacak

ilginiz için çok teşekkür ederim.
    Bir şey değil...
    Toplamda 3,60m (22/600 panel radyatör) rahatlıkla ısıtma yapar. Rakamsal olarak ifade edersem;
    3,60m panelden 55C derece petek sıcaklığında 3200kcal/h civarı ısı alırsınız ki soğuklarda salona yeterli gelir; çoğu zaman daha düşük ayarda kombiyi kullanmanız yeterli olacaktır. Psikolojik faktörü de ekleyin haydi 4m olsun toplamda. Ama toplam metrajı 4 + 1,20= 5,20 yaparsanız, kombiyi 40-45C'de bile yaksanız fazla ısıdan kombiyi çoğu zaman kapatmanız gerekecek ve yandığı dönemde tüketimi fazla olacaktır. Yani atıl petek kapasitesi oluşturursunuz...
    Petekleri pencere uzunluklarıyla orantılı dağıtmanız uygun olur...
    Sn.Memint'in dediği gibi azı olduğu kadar, fazlası da zarardır. En mantıklı ve en az maliyetli çözüm şu şekil bence:

Salon: 2mt (yeni) + 1mt (küçük odadan) + 1mt (yatak odasından) = 4mt
    Küçük oda: 1.2mt (salondan)
    Yatak Odası: 1.2mt (salondan)

Peteklerin arkasına muhakak izopan, kombiye en uzak petek hariç diğerlerine termostatik vana. Mümkünse çatıya en azından sizin üstüne gelen kısmına 10cm izocam çatı şiltesi (son katta oturduğunuzu varsayıyorum, ara kat için gerek yok).
    arkadaşlar çok teşekkür ederim fikirleriniz için
    en kısa zamanda iyi bir tesisatçı bulup fikirleriniz üzerinde tadilata bian önce başlayacağım
  • Herşeyden önce izolasyonunuzu yaptırın.
    önemli olan ısıtmak değil ısıyı tutabilmektir.
    Allah sağlık sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.