Şimdi Ara

ACİLLL ... ispatsız hız cezası..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eve geldim 354 lira hız cezası gelmiş. bu benim yediğim 3. ceza ilkini iki kamera arası ortalama hızdan kesmişler gelen trafik cezasında iki kameradan geçtiğim saatler vardı yani ispatlıydı. 2. snde radara girdim 1 km sonra polis durdurdu imzaladım.. bu gelen ceza ise gecenin 1inde kesilmiş cezanın ekinde kamera görüntüsü felan yok. beni polis durdurup herhangi bişeyde imzalatmadı. ve hepsinin ötesinde cezanın kesildiği yerden 90 km ile geçmediğime adım gibi eminim. imkanı yok da hadi diyelim geçtim hangi insan gözü gecenin 1inde 90 la giden arabanın plakasını okudu? radar vardıysa neden çevirme yapılıp ceza tutanağına imzam alınmadı

1. soru bu gibi cezaların bi şekilde ipratı olması gerekmezmi. ilk yediğim cezadaki gibi kamera kaydı yada 2. cezadaki gibi imazmın alınması gerekmezmi..
    2. soru radar tespitindedurdurup imzamın alınması gerekmezmi. araç tanıma sisteminin kestiği cezalarda foto kaydı olması gerekmezmi..

sonuç olarak ben bu cezaya itiraz edicem de bu bildiğiklarim yanlışmı? bu itirazdan bi sonuç alabilirmiyim..

yediğim 2. cezayı 24 nisanda 2014 de 172 lira ceza olarak yedim o gün bu gündür hız sınırlarına her türlü uyarak araç kullanıyorum bu ceza beni çıldırttı. konu hakkında fikri değil de bilgisi olanlar yazarsa sevinirim..

• Adamlar bakti bu habire boyle seyler yapiyor. Gene odur bu. Basmislar cezayi Saka biyana gecmis olsun kardes. Merak ettim bende olayi. Nasil oluyor bu is

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlamadımki hiçbişey. yoldan geçerken gri mazda görüp rengine göremi sorguladılar anlamadım ki. araba pahalımı duruyor. bunda para vardır diip banamı giydirdiler. imzamı almadan foto koymadan al bunu öde ne demektir.. madem böyle ceza kesilebiliyor. neden her radardan sonra çevirme yapıp imza alıp kesiyorlar cezaları. çevirmeye ne gerek var kitle gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indifito -- 10 Haziran 2014; 1:11:37 >
  • Ben ise giderken 5 gunun 3 unde radara denk geliyorum ve bir gun bile polis cevirmesi gormedim radarin oldugu yerde. Genelde size oldugu gibi eve postaliyorlar artik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Ben ise giderken 5 gunun 3 unde radara denk geliyorum ve bir gun bile polis cevirmesi gormedim radarin oldugu yerde. Genelde size oldugu gibi eve postaliyorlar artik.

e o zaman kafasına göre cezada kesebilirler. ne güzel dünya. trafiğe çıkmamak lazım desene. ben yinede radar tutanağına bakmaya gidicem imkanı yok o yolda 90 la gitmemin 70 yazsalar tamam. söz konusu yolun bazı yerlerinde 70 bazı yerlerinde 50 km limit var. ben bide gecenin 1i olduğundan 70 civarı gitmişimdir. öyle olsa itiraz bile etmem de 90 nedir ya. hız yapan biri olsam içim yanmaz 2 ayda 354 + 172 = 526 lira ceza... insaf yav.
  • gezici radar diye bir şey var beyler aklinizda bulunsun..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

gezici radar diye bir şey var beyler aklinizda bulunsun..

Nerdesin sen allasen!

• Aynen öyle kafalarına göre yazabiliyorlar
    Sanırım 2012'de böyle yapamıyorlardı, ispatsız olan cezalar mahkemede iptal oluyordu.
    Fakat artık mahkemeye başvurursanız hızı aşmadığınızı sizin ispat etmeniz lazım.

Forumda ana konusu vardı cezaya itirazın orada arkadaşlar son durumları yazarlar.

Bu da hükümetin anlam veremediğim kötü niyetli bir uygulaması
    Evet bir polis size kıl olup her gün kemer cezası yazsa ödeyeceksiniz

• Arkadaşım maalesef sonuç alamazsın geçen aylarda aynı şey babama oldu eve ceza kağıdı gelmiş kırmızıda geçtin diye resim kanıt hiçbirşey yok babam hayatı boyunca ceza yememiş kuralcı bi adamdır işin ilginç tarafı ceza yediği gün saat arabayı kullanmamış bile . Neyse itiraz etmeye savcılığa gitmiş dilekçe yazdıracak adam acımış haline hemşerim hiç boşuna uğraşıp masrafa girme belki 1000 kişi itiraz etti ama hep red edildi demiş babam bir kaç avukata danışmış onlarda alamazsın mecbur öde demeye getirmiş. Yani durum bu

• radar cezalarında ispat konusunda haklısınız.
    ancak 3.kez hız cezası yediğiniz için hız konusunda kendinizi kısa bir değerlendirmeye tabii tutmalısınız.
    2 kez daha yüksek hız yaptığınız takdirde psikoteknik ve psikiyatrik muayaneye gitmeniz gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 10 Haziran 2014; 9:29:58 >
  • aynı şekilde resimsiz, hiç alakasız bir yerde hiç alakasız bir ceza gelmişti, şu toptan cezaların geldiği dönemde.
    itiraz ettik fotoğraf yok, üzerinden 8-9 ay geçmiş geçmediğimi, orada olmadığımı nasıl ispatlayalım, siz fotoğraf gösterin bakalım diye. aynen reddettiler. bir de 5-6 ay geçmesine rağmen sonuç gelmeyince tekrar mahkemeye gidip durumu sorduğumuzda;
    kalem midir nedir, atarlanıp tersledi. öyle her cezaya itiraz edip bizi boşuna uğraştırmayın diye
    ben bu tarihte bu yolu kullanmadık işyerinde çalışıyordum, ama üzerinden bu kadar zaman geçmiş zamanında göndermiyorlar nasıl ispatlyacağım dediğimde, bak biz ispatladık işte şeklinde cevap aldım. ispatladıkları bir halt olmamasına rağmen, doğrudan reddedilmişti.

özet geçiyorum, adalet kavramının olduğu yerlerde bu cezaları yazan ispatlamak zorundadır, fotoğraf, video vs. ile, bizde ise yemediğini, olmadığını sen ispatlamalısın.

• İkametinizin bağlı olduğu Sulh Ceza Mahkemesine itiraz edin.
    Masrafı yok
  • gezici radara girmişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

radar cezalarında ispat konusunda haklısınız.
    ancak 3.kez hız cezası yediğiniz için hız konusunda kendinizi kısa bir değerlendirmeye tabii tutmalısınız.
    2 kez daha yüksek hız yaptığınız takdirde psikoteknik ve psikiyatrik muayaneye gitmeniz gerekecek.

kardeşim beni yediğim cezalardan dolayı psikolojik testlere sokacak adamın psikolojik teste girmesi lazım. yediğim 1. hız cezası yukarda yazdığım gibi iki kamera arası süre tespiti ve ortalama hıza göre verilmiş ceza. ortalama hızım neydi biliyormusun? 56 km/saat.. 1 km yavaş gitsem ceza kesemeyeceklerdi. insanlık haali ya o 1 km ben nasıl hesapliim.. 2. cezamı geç kaldığım için biraz hız yaparak yedim tamam orda haklılar durdurdular hiç itiaz etmedim kaçla gittiğimi bile sormadım sonradan kağıda bakıp öğrendim. o gün benim için gerçekten geçerli bir sebep vardı.. 3. ceza da bu. yani gitmediğimden emin olduğum bir sürat için ceza yedik.. benim neyimi psikolojik teste sokacaklar.. 56 ile gittim diyemi.. gitmediğimden emin olduğum bir hız içinmi psikolojime bakacaklar.. bence 56 ile ceza kesen memurun vicdanı sorgulanmalı.

gezici radardan felan bahsediyor bazı arkadaşlar.. birincisi gezici radar bikere iyi niyetli bir uygulama değil tamamen tuzakdır.. neden derseniz. hız cezaları kişiye kesilmesi gereken bir cezadır. belirtilen saat ve yerde arabayı kullananın ben olduğum bellimi? arabanın farı kırıktır kesersin cezanı ne biliyim trafiğe çıkmasına engel bir urumu vardır kesrsin plakaya hepsine eyvallah da. gecenin 1 inde bomboş yolda plakaya ceza yazmak insafsızlıktır. ulna belki arabada hasta var belki bi durum var kaçmıyorum etmiyorum. radradan biraz ilerde polis beni durdursa belki arabada ağır yaralı birini görecek bu örneğide geçtim belkiarabayı kullanan ben değilim ? gecenin 1inde durdurmadan plakaya ceza kesilmesi tamamen keyfiidir. 2 polis memuru daha uyanık kalmasın uğraşmasın diye kafalarına göre iş yapmaktır. yazık. ben ödeyip itiraz edicem bende bişey çıkacağını sanmıyorum itiraz etmeden önce bi trafik müdürlüğüne gidik radar tutanağıı isticem verirlerse ne aala... hani diyorsunuz ya ispatlamak zorundasın.. trafik müdürlüğüde en azından arabayı benim kullandığımı ispatlamalı diye düşünüyorum.. bir imza bi kamera görüntüsü felan olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indifito -- 10 Haziran 2014; 10:37:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: indifito

quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

radar cezalarında ispat konusunda haklısınız.

kardeşim beni yediğim cezalardan dolayı psikolojik testlere sokacak adamın psikolojik teste girmesi lazım. yediğim 1. hız cezası yukarda yazdığım gibi iki kamera arası süre tespiti ve ortalama hıza göre verilmiş ceza. ortalama hızım neydi biliyormusun? 56 km/saat.. 1 km yavaş gitsem ceza kesemeyeceklerdi. insanlık haali ya o 1 km ben nasıl hesapliim.. 2. cezamı geç kaldığım için biraz hız yaparak yedim tamam orda haklılar durdurdular hiç itiaz etmedim kaçla gittiğimi bile sormadım sonradan kağıda bakıp öğrendim. o gün benim için gerçekten geçerli bir sebep vardı.. 3. ceza da bu. yani gitmediğimden emin olduğum bir sürat için ceza yedik.. benim neyimi psikolojik teste sokacaklar.. 56 ile gittim diyemi.. gitmediğimden emin olduğum bir hız içinmi psikolojime bakacaklar.. bence 56 ile ceza kesen memurun vicdanı sorgulanmalı.

gezici radardan felan bahsediyor bazı arkadaşlar.. birincisi gezici radar bikere iyi niyetli bir uygulama değil tamamen tuzakdır.. neden derseniz. hız cezaları kişiye kesilmesi gereken bir cezadır. belirtilen saat ve yerde arabayı kullananın ben olduğum bellimi? arabanın farı kırıktır kesersin cezanı ne biliyim trafiğe çıkmasına engel bir urumu vardır kesrsin plakaya hepsine eyvallah da. gecenin 1 inde bomboş yolda plakaya ceza yazmak insafsızlıktır. ulna belki arabada hasta var belki bi durum var kaçmıyorum etmiyorum. radradan biraz ilerde polis beni durdursa belki arabada ağır yaralı birini görecek bu örneğide geçtim belkiarabayı kullanan ben değilim ? gecenin 1inde durdurmadan plakaya ceza kesilmesi tamamen keyfiidir. 2 polis memuru daha uyanık kalmasın uğraşmasın diye kafalarına göre iş yapmaktır. yazık. ben ödeyip itiraz edicem bende bişey çıkacağını sanmıyorum itiraz etmeden önce bi trafik müdürlüğüne gidik radar tutanağıı isticem verirlerse ne aala... hani diyorsunuz ya ispatlamak zorundasın.. trafik müdürlüğüde en azından arabayı benim kullandığımı ispatlamalı diye düşünüyorum.. bir imza bi kamera görüntüsü felan olmalı.

Haklısınız ama gece de yolda insan oluyor gece ile gündüz arasında hız sınırı farkı yok üstüne kazalar gece daha vahim oluyor.
    Eğer hastanız varsa dörtlülerinizi yakarsınız polis zaten kesmez o durumda durdurur ilerde en kötü bir asayiş aracı ile. Durdurmadı diyelim hastaneye giden yoldaki mobese ve hastabe güvenlik kayıtlarını kanıt sunar itiraz edersiniz.
    Sinirlisiniz ve haklısınız size hak veriyorum yanlış anlaşılmasın lafım magandalara.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

İkametinizin bağlı olduğu Sulh Ceza Mahkemesine itiraz edin.
    Masrafı yok

peki haksız bulunursak masraf çıkar mı?
  • quote:

ortalama hızım neydi biliyormusun? 56 km/saat.. 1 km yavaş gitsem ceza kesemeyeceklerdi. insanlık haali ya o 1 km ben nasıl hesapliim.

56 ile giden 1 km için isyan etsin, 57 ile giden 2 km için isyan etsin.

56 ile sana ceza kesilmeyecekse 57'ye de kesilmesin. bu sefer de 58'ler ağlayacak hadi onlara da kesilmesin.

bunu sonu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

ortalama hızım neydi biliyormusun? 56 km/saat.. 1 km yavaş gitsem ceza kesemeyeceklerdi. insanlık haali ya o 1 km ben nasıl hesapliim.

56 ile giden 1 km için isyan etsin, 57 ile giden 2 km için isyan etsin.

56 ile sana ceza kesilmeyecekse 57'ye de kesilmesin. bu sefer de 58'ler ağlayacak hadi onlara da kesilmesin.

bunu sonu var mı?

kardeşim yazdıklarımı anlamak bu kadar zormu.. ben 56 liralık cezaya itiraz etmiyorum. yukarda arkadaş 5 kere hız cezası yerseniz psikolojik test felan demiş ona cevaben yazdım. 56 ile gittim diye. 3 şeritli bölünmüş yolda gecenin 1inde 90 la gittim diye beni psikoloğa göndertseler ve o psikolog siz olsanız benim için ne dersiniz? trafik canavarı bu adam mı dersiniz yoksa gayet normal bir insamı derisniz_? benim 56 ya tak itirazım memurun vidcanınaydı ve evet ben trafik polisi olsam insiyatifimdeki durumlara esneklik sağlarım. 1-2 km nin hesabını yaparım buda benim vicdanıma bağlı bir durumdur. o nedenle vidanını sorguladım..

OKUDUĞUMUZU İYİ ANLAYALIM LÜTFEN!!!

bir ikinci mevzu tamam trafik kuralları her zaman geçerli trafik kurallarıdır. benim buna bir itirazım yok. benim itirazım durdurulmamış olmama. ben bu şartlar altında bu günden sonra hiç kimseye arabamı vermem. adam hız yapıcak. ceza bana gelcek bu tamamen saçmalık. o yol şehir içi bi yol. daha az önce geçtim o tarafta işim vardı. bi deniyim dedim 50 ile gitmeyi. yanımdan belediye nin kamyonu ferrari misali uçtu. bak altını çiziyorum belediyenin damperli kamyonu en az 80 le gidiyordu. zira yol 3 şeritli bölünmüş yol... 60 a çıktım arkadmdan selektör yapıyor millet.. gündüz saatlerinde plakama ceza gelse itirazım olmaz yoğun trafiği kesmek istemediler derim ki öyle bir durumda yok o yol üstünde defalarca emniyet kemeri kontroli yaptılar (((ki bu güne kadar işimden evimde asfaltsız toprak yolda giderken bile embniyet kemeri taktığım için hiç ceza yemedim))) yani olay tamamen keyfi. yoldan geçen bir araba gör plakaya yaz cezayı.

BİR MEVZUDA ŞU Kİ BU ÖNEMLİ.. gelen cezada bilgisayar sorgusu yapıldı diyor. benim bildiğim bilgisayar sorgusu şöförün ehliyeti alınıp yapılıyor. beni durdurmadılar bu sorguyu neye göre yaptılar. plakadan arabayı sorguladılar plakayla araba modeli tutunca bilgisayar sorgusumu oluyor ?

üstte bir arkadaş gece de yolda insan oluyor demiş tabiiki oluyor ama burda söz konusu yol gece 12 den sonra trafik ışıklarının iptal edildiği 3 şeritli bölünmüş yol be kardeşim. o yolu ben bu güne kadar en az 100 kere o saatlerde geçetim. 150 lerle geçen onlarca insan gördüm o yolda o saatte 90 km inan hız değil ki ben 90 yapmadığıma eminim en fazla 70 tir bu konuda hassasım. hız sınırını %30-%50 geçmiş olmama imkan yok.. trafik cezaları caydırıcı olmalı zaten kurallara uyan insanlara ceza kesmenin pek bi anlamı yok sanırım. 3 şeriti geçtim türkiyenin çoğu yerinde çift şerit bölünmüş yollarda bile şehir içi hız limiti 70e çıkarıldı. gece trafik ışıklarını kapatabiliyorsan bence bu hız lıimitide gece ve gündüze göre ayarlanmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indifito -- 10 Haziran 2014; 12:20:56 >

• Bu durumda trafik ekipleri tarafından mimlenmiş olduğunuz düşüncesine mi kapıldınız?
    Bence 2 ayda 2 kere hız cezası aldıysanız, sürüş tarzınızı gözden geçirmelisiniz. Gideceğiniz yere geç kalmamak için, İstanbul trafiğini de göz önünde bulundurarak söylüyorum, bir 30 dk önce yola çıkın. Böylece cezaya maruz kalacağınız geçerli sebebi bertaraf etmiş olursunuz.

56 km/h ortalama süratle ceza yemişsiniz, 1 km/h'dan takılmışsınız. Ben de şehirdışı hız sınırlarının 110 km/h'a çıkarıldığı dönemde 122 km/h ile radara girdim ve çevirmeye yakalandım. Belgelerimi kontrol eden ekip, 3 dk sonra belgelerimi teslim edip "gidebilirsiniz, cihaz sizi sınırda gördü" dedi. Bu olay herhalde 3 yıl önce falan yaşandı. Sonrasında da şehir içi-şehir dışı yolun gerektirdiği hızlarda gitmeye özen gösteriyorum, çevremde bu kurala uymayacak potansiyel gördüğüm aracı da sürüş stilimle bu ortama uyduruyorum.
    Artık buna da ihtiyacım kalmayacak, araç içi kamera satın alıyorum. Yolun gerektirdiğinden hızlı giden aracı kameram ile tespit edersem videoyu trafiğe vereceğim. Trafikteki tüm kurallar, can ve mal güvenliğinizi sağlamak adına çeşitli faktörler göz önüne alınarak koyulmuştur. Bunların içinde hız sınırları da gelir.
    Umarım cezalarınızı ödedikten sonra hız konusunda daha dikkatli olursunuz.

• bizim insanımızın porblemi bu.. birşey görünce ellerinden gelen kıllığı yapıyorlar. bilmediğiniz anlamadığınız durumlara neden yorum atarsınız? siz uslu efendi insanlarsınız biz serserimiyiz? nisan ayında 131 le radara girdim evet. samsun atakumda iş yerim var işimden dolayı üniversite öğrencisi çok tanıdığım var apartmanımdaki çocuklardan birisinin ailesi samsunun alaçam ilçesinde oturuyor. o gün dükkanıma geldi. annesinin rahatsızlandığını söyledi çocuk ha ağladı ha ağlayacak acilen alaçama gitmeesi gerektiğini söyledi. bende çocuğu aldım alaçama götürdüm durumun aciliyetinden dolayı hız yaptım. beni durdurduklarında kimseye bana ceza yazmayın da demedim. görevli memura. memur bey arabadaki arkadaşın ailesi alaçamda annesi fenalaşmış durum biraz acil cezayı biraz hızlı yazarsanız sevinirim dedim. adam da yazdı gittim. yine olsun aynı cezayı yine yerim.. insanlıksa bana akıl vermeden önce kendinizi benim yerime koyun adım gibi eminim. şu mesajı okuaynların %90 ı o çocuk için o yola çıkmazdı bile.. siz aracınıza kemra alın hızlı gidenleri verin polise eyvallah. ama unutmayın her hızlı gidenin sebebi başkadır. herşeyin de bi hesabı vardır..

56 ile ceza kesilen yer de üniversitenin içi ortalama hız kontrolü yapıyorlar ki ben bu kadar saçma bir uygulama görmedim toplam üniversite için 5 km yolda 4 kamera var herhangi ikisinin arasında 55 ortalamayı geçersen ceza yersin. biz orda ufacık taksilerle 50 limitiyle gidelim durmadığımız için ama dolmuşçular zırt pırt öğrenci inidip aldıkları için hareket halindeyken 70-80 bassın her sene 3-4 öğrenciye çarpıp hastanelik etsin öldürsün ama ortalama hızı geçmedikleri için hiç hız cezası yemesin.. ne güzel dünya dimi !!!

gelelim konu başlığına sebep olan olaya.. dün atakumdan samsuna doğru yola çıktım cezayı yediğim yolda bekleyen bir trafik ekibi gördüm ve durdum. yanlarına gittim ceza kağıdını gösterdim. bunla ilgili tutanak kamera görüntüsü felan varmıdır varsa gidip görebilirmiyim dedim. evet dediler. ve peşinden sordum ben bu yolda 50 yi geçtim diye gecenin 1 inde 90 la gittim diye ceza kestiler, sizin önünüzden geçenlerin hangisi 50 ile gidiyor? 3 şerit bölünmüş yol şurda radarınız olsa en düşüğü 60 neden ceza kesmiyorsunuz diye sordum. ordaki memur da aynen şu cevabı verdi. kardeşim cezayı elime aldığımda zaten durumunu anladım sen haklısın bu yolda 50 limit olmaz ama kurallar böyle. bize kalsa biz işi abartmayana ceza kesmeyiz ama emir verildiğinde mecburuz. gecenin 1inde bu yola radar yollayanlar sence hangi amaçla yolluyor.. biz ne yapalım?? dedi.. ben cevabımı aldım gittim..

hangi ülkede yaşadığınızı unutmayın bu ülkede yasalar keyfekeder koyulur. keyfekeder uygulanır. araç içinde sigara içmek 8-9 yıldır yasak açıp bakalım kaç kişiye bu nedenle ceza kesilmiş ha keza telefonla konuşmakta yasak kaç kişiye kesilmiş? ortada bi kural varsa her zaman uygula. ben senin keyfine göre yaşayamam. aynı yol da 10 km lik yolda aralıklarla keyfine göre 50-70 şeklinde yer yer tabelalar koymuşsun burda 70 limit var 500 metre ilerde 50 limit var. ben yolamı bakayım tabelamı takip edeyim.. bana 90 la ceza kesilen yolda gündüz 60 ın altına in arkadandan millet selektör yapar korna çalar ve çook rahat küfür yersin.. kalkmış bana istanbuldan örnekle geliyorsun. günün birinde tem e 50 limiti koyarlarsa o zaman görürüm senide.

ben burda bi sıkıntımı yazıyorum. yardımcı olacak bir fikrin varsa yazarsın yoksa ukalalıklarınızı kendinize saklayın. sokratesin paradoksunu tavsiye ederim.. bildiğim birşey varsa oda hiçbişey bilmediğimdir.. sen 1 bilirsin ukalalık yaptığın belki 2 biliyordur işte onu bilemezsin. sen kameranı al istediğini şikayet et.. kendince bu bir marifet olabilir ama gerkesiz bilgilerin ve uygulamalarınla benim aklımı yorma. saygılar dicem ama hakedenler üstüne alınsın !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indifito -- 12 Haziran 2014; 2:13:50 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.