Şimdi Ara

ACİLLL- Mazda 3 MÜ Toyota Corolla 1.6 SOL MÜ yoksa Leon 2009 1.4 TSİ mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    araç almak üzereyim ama kararsız kaldım. Tavsiye ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Aylık ortalama 750-1000 km yol yapıcam aldıgım araçla(ş.içi)
    * Mazda 3 2005 otm. lpg-li
    * toyota corolla sol hb 1.6 lpg li
    * seat leon 1.4 tsi 2009 model (hasar kayıtlı)

bu 3 aracın da fiyatı 26 bin civarı. Hangisini tavsiye edersiniz? Arıza ve yakıt hususları önemli benim için.
    Başka araçlarda tavsiye edebilirsiniz. Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

• serhan_198 S kullanıcısına yanıt
    Pert araca hiç bulaşma.
    Mazda3 ve corolla sol
    Tercih edilebilir.
    C sınıfı araçlar ortalama 7-8 litre tüketir.
    Otomatik 1 litre fazla tüketir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç almadan önce litresi 5 TL yi geçen akaryakıt fiyatlarını da göz önüne alabilirsin.
    Toyota yakıt konusunda oldukça iyi bir araç. LPG konusunda artık dizel araçla LPG li araç arasında yakıt tasarruf farkı kalmadı.
    Üstelik LPG li aldığında bir de benzin koymak zorundasın ki Dizel daha az yakıyor. araçların km de kaç litre yaktığı ile ilgili bir site var. Buradan takip edebilirsin.

Dizel araçlar kaç litre yakıyor?

• Açıkcası görünüm olarak mazda 3 e yöneliyorum. Ama içeriye fazla ses alması, yakıtının muadillerine göre yüksek olması beni geri çekiyo.
    Corolla nın da mazda nında kalitesini araştırdıkça öğrendim. İkiside çok sağlam araçlar. Hatta link atayım size araçların ilanının:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-babacan-plaza-dan-mazda-3-dynamic-98-000-km-de-otomatik-149792073/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-bekereci-otomotiv-den-corolla-sol-lpg-ici-bej-150879527/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-2009-model-seat-leon-1-4-tsi-style-bakimli-full-150897852/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-cok-temiz-pejo-150591874/detay

bu 4 araç arasında sıkıstım kaldım.

Pejo 407 temiz duruyor. Diğerleri sıkıntılı.
    407 veya temiz sahibinden lpg li Mazda3 alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhan_198

Arkadaslar merhaba
    araç almak üzereyim ama kararsız kaldım. Tavsiye ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Aylık ortalama 750-1000 km yol yapıcam aldıgım araçla(ş.içi)
    * Mazda 3 2005 otm. lpg-li
    * toyota corolla sol hb 1.6 lpg li
    * seat leon 1.4 tsi 2009 model (hasar kayıtlı)

bu 3 aracın da fiyatı 26 bin civarı. Hangisini tavsiye edersiniz? Arıza ve yakıt hususları önemli benim için.
    Başka araçlarda tavsiye edebilirsiniz. Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

zor seçim ama mazdabir tık önde bence daha uygun fiyata daha donanımlı araca binersiniz mazdanın da lpg uyumu olmasılazım araştırınız
  • Mazda biraz daha önde.
  • Mazda' nın km' sinin düşük oluşu, araştırmalar sonucu herkesin memnun hatta hayran olduğu bir araç oluşu ve duruşu bir adım öne taşıyo bende.
    407 nin bu rengini ilk defa gördüm ve çok hoş duruyo. ama km sinin 150 bin de oluşu düşündürüyo.
  • mazda 3 al keyfini sür
    mazda3 ile Corolla arasından corollayi seçerim
    mazda 3 hb ise ve otm. değilse ikisi de olur.
  • 2009 üstü fiesta al diyen de var. Mazdanın yüzü farklı diğerlerine göre. Ve hoş bir araç. Corollanın kalitesi ise tartısılmaz zaten. 407 nin rengi bile yeter aslında almak için ama işte 150bin km ve dizel oluşu düşündürüyor.
    Araçlar arasında tereddütle kalmak çok berbat bi duyguymuş.
  • peki neden otm. değil ise dediniz? otm. eksileri nelerdir ki?
  • quote:

peki neden otm. değil ise dediniz? otm. eksileri nelerdir ki?

4 vites tork konvertorlü , yakıt %10-15 daha fazladır.
    Ama sağlam şanzumandir

• quote:

peki neden otm. değil ise dediniz? otm. eksileri nelerdir ki?

hem tüketim hem kullanım olarak manuelini tercih ederim.
    Corolla ve mazda3 birbirleriyle kıyaslamam ikisini de alabilirim
    ama Corolla daha konfurlu mazda3 daha keyifli diyebilirim.
    corollanın performansı da mazda3ten iyidir.
    mazda 3ün de yol tutuş ve frenlemesi iyidir.
  • Bu forumda 150 bin kilometrenin bu araçlar için daha hiç birşey oldugu çok konuşuldu forumu araştırırsanız görürsünüz. 407 d sınıfı bir araçtır diğerlerinden daha konforlu olacak ve daha az yakacaktır. Performansı da yeterlidir. Diğer konudada belirttim motor hiç boş değil Kendini ciddi anlamda kanıtlamış bir motordur. Araç temzise kesinlikle 407 diyorum

• quote:

2009 üstü fiesta al diyen de var. Mazdanın yüzü farklı diğerlerine göre. Ve hoş bir araç. Corollanın kalitesi ise tartısılmaz zaten. 407 nin rengi bile yeter aslında almak için ama işte 150bin km ve dizel oluşu düşündürüyor.
    Araçlar arasında tereddütle kalmak çok berbat bi duyguymuş.

407 nin motorunda sıkıntı yok.
    Ford, volvo, citroen, pejo , hepside bu motoru kullanıyor,
    150 bin km sıkıntı degil.
    5 yıl kullanıp 200 bin km de satarsınız.
    Başka sorunu yoksa 407 tercih edilebilir,
    Mazda, 5 parça boya çok, başka mazda lara bakılabilir.

• mazda için 5 parça boya bana da çok geldi önce. sonra 2005 model olduğunu göz önünde bulundurunca daha ılımlı yaklastım.
    bi de işin sıkıntılı tarafı antpete başka hb mazda 3 bulamadım işin en kötü tarafı bu :/

toyota çok güzel kullanan arkadaslarım da çok övdüler. ama nedense mazda biraz daha çekici geliyor. 407 için yakıtının çok tasarruflu oldğunu ve km nin pek de önemli olmadıgını okudum bende. 407 yi gösterdiğim arkadasım direk kırmızı, kadın arabası uzun kasa arabaya kırmızı gitmez diyerek direk moralimi sıfırladı.

az önce iki araç daha buldum:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-temizinden-fabia-145030705/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-fiyati-dustu-ilk-gelen-alir-141196816/detay

• Baktığınız araçların çoğu hasarlı araçlar bu yüzden fiyatları düşük. Normalde o kmdeki o donanımdaki araçları 29-30dan aşağı satmazlar. Ama illa bunlar arasında tercih yapacam diyorsanız 407yi öneririm. Ama bu aracı çok düşünmüyor gibisiniz. 2. tercih olarak corollayı öneririm. mazdadan performans, tüketim, konfor olarak üstündür. Mazda 3ün sedanı daha güzel bence bir de onlara bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.