Şimdi Ara

Açılmayan bilgisayar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 3 adet eski bilgisayar parçası var.Taa pentium 2 döneminden.Ben bu 3 bilgisayarın parçalarını birleştirip bir bilgisayar çıkarayım dedim.Diyeceksiniz ki ne uğraşıyon hala o eskilerle.Küçük kardeşim illa bunu kurup bana ver diye tutturdu.Ben de kıramadım.Neyse gelelim sorunlara..
    Kartlardan birine işlemcileri takınca pII 350 olan işlemcileri pII 233 gösteriyor.Bilgisayarı açıyorum açılırken hep mavi ekrana düşüyor.Sistem eski olduğu için Win Me kurdum.Başka bir hardiske de win98.İkisi de açılırken yarı da kalıp mavi ekran hatası veriyor ya da resetliyor.Hdd leri söküp kendi kullandığım pc me takıyorum her iki hdd de sorunsuz açılıyor ama öbür kasaya takınca açılmıyor.
    Diğer anakartlara ise işlemcileri tek tek denediğimde bir türlü ekrana görüntü gelmiyor.Pc yi açıyorum fanın çalıştığını görüyorum ama tık yok.Bu sorunu nasıl çözebilirim.Eski bilgisayarlardan anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• O anakart o işlemciyi destekliyormu biosu güncelmi psu yeterlimi ekran kartı nedir pc'nin açılmaması için bir çok sebep olabilir donanım çakışmasından tutunda driver uyuşmazlığından çıkın mavi ekran sebepleridir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

O anakart o işlemciyi destekliyormu biosu güncelmi psu yeterlimi ekran kartı nedir pc'nin açılmaması için bir çok sebep olabilir donanım çakışmasından tutunda driver uyuşmazlığından çıkın mavi ekran sebepleridir

Eskiden sistemlerde bu gibi durumlar pek rastlanan şeyler değildi(Bu kadar ayrıntı yoktu şimdiki kadar) Tabi istisna olsa da bu parçaları kullanırken veya toplarken mutlaka dikkat ederdik

Konuya gelirsek cpu zaten soketlidir klipslerinin tam oturup kitlediğinizden de emin olduğunuzu varsayıyorum P2 233 göstermesi de evet mb nin desteklememesinden kaynaklanabilir

Kesin çözüme görmeden denemeden varmak güç Belki biraz daha ayrıntı verirseniz eskiyi daha iyi hatırlayabilirim.Tabiki bazı durumlarda uyumsuzluk mutlaka çıkacaktır Kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.