Şimdi Ara

Acilmayan bilgisayar! (Ekrana goruntu hic gelmiyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bundan 2-3 ay evvel bir elektrik kesintisi sonrasinda bilgisayar garip davranmaya baslamisti. Aciliyor, arkasindan mavi ekran veriyor ya da kendince reset yiyordu. Sonra hdd'den sesler gelmeye ve hic acilmamaya baslamisti.

Uzun ugrasilarima ragmen, anakart uzerinde hicbir sey yokken bile ekrana hicbir goruntu gelmediginden ve islemci takildiginda isinmadigindan oturu herhalde anakart yandi diye dusunmustum.

Bugun yeni bir anakart aldim. Ilk once duzgunce acilir gibi oldu, hdd yi baglamadigim icin hdd baglayin ya da fdd takin dedin. Sonra hdd'yi taktim ve tekrar acmak istedim bu defa system health monitorde islemci sicakligini 72 derece gosterdi ve acilmadi oylece kaldi. Birkac kez reset attim bana misin demedi. Herhalde islemcide de bir sorun olustu onceki olay diye dusunerek elimdeki diger islemciyi taktim. Sonuc yine degismedi. Goruntu hic gelmiyordu ve hicbir seyi okuyora benzemiyor. Islemci sicakligi da hic artmiyor.
    Diger islemciyi geri taktim ve yine ekrana goruntu gelmiyor. Acaba dedim ekran kartinda mi bir sorun var; ekran kartini soktum, ramleri soktum... Islemci haric her sey sokulu ama degisen bir sey yok. Speaker takili olmadigindan hata veriyorsa bile onu anlayamiyorum.

Sorun ne olabilir? Anakart ilk basta calisir gibi oldugundan onun bir sorunu oldugunu dusunmuyorum. Sonucta iki anakartta da bir sorun olmasi olasiligi nedir? :(
    2 saattir deli etti beni aptal bilgisayar. Seytan diyor at 9. kattan asagi!

• Acaba hata mesaji veriyor mudur diye evde atil vaziyette duran bir speakeri taktim, bip falan cikmiyor. Su an sadece islemci takili ona ragmen hareketlilik yok.
    Hic mi fikri olan yok ya hu?
  • anakartın transisitörlerinde problem olabilir.elektrik kesildiğinde kısa devre yapan bu küçük parçalar daha sonra pobleme yol aöabilir bence öyle gözüküyor.bence eğer çok profesyonel değlsen anakartta garantisi varsa ver yoksa güvenilir bi teknik servise götürmende fayda çünkü yapacağın tek bir yanlış anaartı çöpe atmana neden olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonhack

anakartın transisitörlerinde problem olabilir.elektrik kesildiğinde kısa devre yapan bu küçük parçalar daha sonra pobleme yol aöabilir bence öyle gözüküyor.bence eğer çok profesyonel değlsen anakartta garantisi varsa ver yoksa güvenilir bi teknik servise götürmende fayda çünkü yapacağın tek bir yanlış anaartı çöpe atmana neden olabilir.

Anakarti ikinci el olarak bugun aldim, onceki bozulan duruyor kenarda. Dedigim gibi ilk anda calisir gibi yaptigindan anakarttan olma ihtimalini simdilik gormezden gelmeyi tercih ediyorum.
  • ikinvi el oalrak yeni aldın dikkat etmemişim pardon herşeyi yerli yerine tak power yap eğer çalışıpta görüntü gelmiyorsaski bu durumda herkes sorunu ilk olarak görüntüde arar hdd arar bence ilk önce bunlara bağlı elemnleri kontrol et.ekran kartı hdd vs.
  • psu da sorun olabilir..ve yeni aldığın anakartada sorun oluşmasına sebep olmuş olabilir..başka bir psu ile denemeni tavsiye ederim..
  • PSU yeniydi zaten ve baska bir bilgisayarda denedim PSU calisiyor.

Ekran karti bozulmus sanirim ondan emin oldum gibi bir sey. Calisan diger pc'ye bagladim acilmadi, goruntu gelmedi. Belki bu sebeple diger donanim okumaya baslanmiyor olabilir, bilemiyorum. Yarin gecici sureli bir ekran karti bulabilirsem onla deneme yapacagim.

Ilgi gosterenlere tesekkur ederim. Iyi geceler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartı olmasada sistemin 3 kere bipleyip açması lazım ayrıca sen sadece işlemci ile denedim beep sesi alamadım demişsin bana başka bir sorun var gibi geliyor..
  • O gun cok ugrasamamistim devaminda ve bugun finallerimi bitirince tekrar basina oturdum sistemin. Zaten odamda copluk gibi duruyorlardi bagirsaklari cikmis halde :)

Once ekran kartini soktum ve diger alete taktim tekrardan (Intel diye anacagim bu sistemi). Bu defa bir sorun olmadan calisti. Sanirim o zaman stresten ve sinirden tam oturtmamisim ekran kartini.
    Oyle olunce AMD sisteme geri taktim ekran kartini ve yine goruntu gelmedi. Islemci isinmiyordu yine. Eski anakarti da denedim ama sonuc ayni. Boyle olunca denemedigim tek sey islemciler oldu. 2 tane olmasina ragmen herhalde 2 si de bozuldu. Zira ekran karti + ramleri Intel sisteme taktigimda bana misin demeden calisiyor.
    O sistemle daha fazla ugrasmamaya karar verdim. Oyle ya da boyle intel sistemi adam etmeye ugrasacagim sanirim. Oburunde kullanamadigim, calisan bir sey kalmadi gibi bir sey zaten eger 2 islemci de bozuksa. Hal boyleyken simdi 2. el olarak anakarti aldigim arkadasa durumu izah edecegim. Bakalim hayirlisi.

Ilginiz icin hepinize tesekkur ederim. Iyi geceler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.