Şimdi Ara

Açılmayan bilgisayara nasıl format atılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
74.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar açılınca beyaz bi ekran da GENX yazıyor bazen daha da ileri gidyor siyah ekran da güvenli modda filan açılsın diyor ama daha da ileri gitmiyor nasıl format atabilirm acil yardım şimdiden teşekkürler :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açılmayan Bilgisayara Format Atma

Açılmayan bir bilgisayara format atmak, can sıkıcı bir durum olabilir ancak doğru adımları izleyerek evde kolayca halledebilirsin. Bilgisayar kapalıyken bile formatlama işlemini gerçekleştirebilirsin.

Bilgisayarı Açmadan Sıfırlama

1. Bilgisayarını tamamen kapat.
    2. Kurtarma medyasını (USB bellek veya DVD) bilgisayarına yerleştir.
    3. Bilgisayarı yeniden başlat ve BIOS ayarlarına gir. (Genellikle F2 veya Delete tuşuna basarak yapılır)
    4. Önyükleme sırasını kurtarma medyasından başlatacak şekilde ayarlayarak bilgisayarı yeniden başlat.
    5. Kurtarma ortamından "Bilgisayarı Sıfırla" seçeneğini belirle.

Açılmayan Bilgisayara Format Atma

Bilgisayar kapalıyken format atmak için aynı adımları izleyebilirsin, ancak "Bilgisayarı Sıfırla" yerine "Bilgisayarı Formatla" seçeneğini seçmelisin. Bu işlem tüm verilerini silecek ve bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürecektir.

Bilgisayarı Açmadan Format Atmanın Faydaları:

• Verileri kurtarmak için bilgisayara erişilemediğinde bile formatlama işlemi gerçekleştirilebilir.
    • Kötü amaçlı yazılım veya donanım sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.
    • Bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürerek performansı artırır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Formatlama işlemi tüm verileri silecek olduğundan, önceden önemli dosyalarını yedeklemelisin.
    • İşlemi dikkatlice gerçekleştir ve adımları doğru bir şekilde uygula. Yanlış bir adım, bilgisayarına daha fazla zarar verebilir.
    • Kurtarma medyası yoksa, bilgisayar üreticisiyle iletişime geçip yardım isteyebilirsin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • windows cd sini sürücüye takıp bilgisayarı yeniden başlattığında cd den ön yükleme için bi tuşa basın demesi gerek.o zaman herhangi bi tuşa bastığında format başlar.
  • işte o zaman saddce beyaz bir genx yazısı çıkıyor daha da ilerlemiyor bilgisayar orada kalıyor monitör ??
  • Anakart ilk açılırken POST ekranında (siyah- şilemci ram yazıları çıkan ekran) CD-DVD okuuycu-yazıcını gösteriyor mu?
  • biostan önyükleme önceliği cd sürücü olarak ayarlanmamış da olabilir.eğer yükleme önceliği hdd ise orda da takılır cdyi önce okumadığı için.biosa geçebiliyorsan önceliği bi değiştiriver.
  • cd dvd yazıcısını görüyor mu bilmiyorm ama hani bilgisayarı fişten filan çekerek kapatırsın da açıldığında siyah bi ekran da en son açılan ayarla açılması güvenli modda fialn açılması var ya işte orda basıyorum birine yükleme yarıda kalıyor daha da ileri gitmiyor.
  • Bahsettiğiniz "genx" ekranı anakartın post ekranı (post screen) olabilir.

Bilgisayarı açtıktan hemen sonra (hepsine aynı anda basmamak şartıyla) Tab - Delete ve Esc tuşarına basın, muhakkak birini işe yaraması lazım. Böylelikle BIOS ekranına gelebilirsiniz.

EDIT: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBAGCI -- 18 Temmuz 2011; 12:55:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • orası sonraki adım...
    sen format diyorsan daha önce cd önyükleme girer devreye.

senin sorunun aslında bir chkdsk ile halledilebilir diye düşünüyorum.
    diskini sök ve başka bir pc ye 2. disk olarak bağla.
    o pc den senin diskine eriş ve senin C sürücüsüne (o pc de c olarak görünmez, sıradaki ilk boş harfi alır) chkdsk at.
    muhtemelen düzelecek sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

orası sonraki adım...
    sen format diyorsan daha önce cd önyükleme girer devreye.

senin sorunun aslında bir chkdsk ile halledilebilir diye düşünüyorum.
    diskini sök ve başka bir pc ye 2. disk olarak bağla.
    o pc den senin diskine eriş ve senin C sürücüsüne (o pc de c olarak görünmez, sıradaki ilk boş harfi alır) chkdsk at.
    muhtemelen düzelecek sorun.
    BIOS ekranına bile gelemeyen bir makinaya CHKDSK teşhisi koymuşsunuz.

Sorun çözmede izlenecek yol, elde mevcut imkanlarla sorunun çözülme yoluna gidilmesi ile başlar. Başlangıç aygıtı olarak CD'nin seçili olup olmadığı daha belli değil iken, konuyu açan arkadaşın postlarından anladığım kadarıyla bilgisayar konusunda fazla bilgili olmadığını da göz önüne alarak, işi yokuşa sürmeye gerek yok.

Post Screen ekranında takılan bir makinada donanımsal bir bir sorun olma olasılığı, yazılımsal bir soruna göre çok daha yüksektir. Ve BIOS ekranında donanımların sağlıklı bir şekilde çalışmaya hazır olup olmadığını görürsünüz.

• chdsk yi yaptım ama yine de aynı olay oldu aynı yerde takılıyor ??
  • @tutankamon.

arkadaş F8 ile gelen menüye kadar açıldığını söyledi zaten.
    yani biosu geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_2188

işte o zaman saddce beyaz bir genx yazısı çıkıyor daha da ilerlemiyor bilgisayar orada kalıyor monitör ??

Bu mesaja göre yazmıştım ben. @Öner teşekkürler.

Yapılması gereken, BIOS ayarlarından "first boot device" seçeği CD olarak seçilir. CD sürücüsüne boot'lu bir Windows CD'si konulur ve çay-kahve eşliğinde kurulum takip edilir.
  • Konuyu hortlatıyorum ama bende aynı dertten muzdaribim.DVD ROM bozuk usb den nasıl yükleme yapılabilir arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
    Not:f2 ye basınca bios ekranı aktif oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_2188

Bilgisayar açılınca beyaz bi ekran da GENX yazıyor bazen daha da ileri gidyor siyah ekran da güvenli modda filan açılsın diyor ama daha da ileri gitmiyor nasıl format atabilirm acil yardım şimdiden teşekkürler :)

Bak orda guvenli mod dedi ya oyle ac fomindir.in den indir usb bellege at 4gb ustj olsun ( olmadi baska pcden yukle)
    Usb belegi boot et icine win7 iso yu at bozuk bilgisayarin acilirken biosu ac f10 f8 gibk tuslarla
    Boot optionsta usb floppy i en uste al yeniden baslat eger yine takilirsambenden bu kadar zor onin isi neden takildigini kac zamandirmkullandigini detayli aciklamaliskn ki yardimci olalim...

• bilgeseyarım cöktü nasıl format atabiirim
  • Arkadaşlar bilgisiyarim dün akşam açılmasına rağmen şuan açılmıyor lütfen hızlı cevap verin yoksa annemler ağzıma edicekler lütfen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.