Şimdi Ara

Açın be artık! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir çok sunucu bunu denedi gerek arayüz değişimi olsun gerek harita gerek komple sistem değişimi. Noir yada bir başka sunucu bunu çok denedi. Çoğu çok iyi sonuçlar aldı , baya iyiydi ama 1-2 ay sonunda sıkmaya başladı. Ne kadar çok sistem koymayı deneselerde , süreklilik yoktu. Çünkü ırk , sınıf , arayüz , verdata , sistem , bunlar ultima onlineyi değiştirmekten başka birşey yapmadı. Asıl sorun oyuncu kalitesini değiştirebilmek. Avaholm da açıldığında ilk başlarda yüklü oyuncu kaldırır ama fazla olmadan düşer. Çünkü sanılıyo ki Bronx'un sunucusuna sadece 2000-2003 yıllarından kalan UO oyuncuları girecek... Çoğu evlendi gitti =) Kalanların bir çoğu WoW , Diablo gibi oyunlara dağıldı. Mevcut oyuncu artık sistemlere bakmıyo bile. Ben burda gelip de ağlamıyorum. Sadece kanıtlamak istediğim bazı şeyleri anlatıyorum. Aslında mesele 2004 den başlamaları değil. Mesele , Bronx'un bu sunucuyu açmasıdır. Çünkü insanlar , nebula kurucularından olan bir insanın ömür boyu kalite sağlayacağını düşünüyor. Oysaki o dönemler , sphereserver.net den bir script pack çekip koymak da birşeyi değiştirmezdi çünkü o zamanlar keşfetmek isteyen , skill item için oynamayan sadece zevk almak için giren oyuncu kitlesi mevcuttu. Şimdi sadece 6 yılda nesil değişti. Sürekli kan akıtmak isteyen garip insancıklar çıktı. 2D oyunlara önyargıyla yaklaşan , UO'nun görüntülerine ıyy diyebilen ancak en büyük MMORPG hasılatını yapmış oyunun olduğunu bilemeyen bir nesil.

Dediğim gibi , oynanış farkı için başka oyun oynucaksınız. Sürekli farklılık , ırk , sınıf farklı harita istiyorsanız zaten Ultima'dan sıkılmışsınız demektir. Kimse size Bronx'un bu sunucuyu uzun zaman açık tutabileceğini garanti edemez. Aslında hiç bir kimse kendi sunucusu için de bunu diyemez. 310 playerle direkt açılış yapan Wish sunucusu , saldırıya uğradı ama dayandı daha sonra anlaşmazlıklar oldu kapandı.

Sırf bu sürekli açıp kapanan sunucular yüzünden millet kasmaya üşendi ve pvp sunucularına geçti. Şimdi her sunucuya karşı bi ön yargı var. Kimse düşünemiyor...

• Wish çok mal bi yönetime sahipti hatırlıyorum
    açıldı an 310 kişiyi görüp oyuna girmeyi bekleyen bi 50 100 kişi daha vardı bende onlardan biriydi 5dk sürmedi çöktü server

2 hafta boyunca site açılmadı hiç bi açıklama olmadı millet doğal olarak bıraktı gitti
    sonradan açıldığında 100 player ya vardı ya yoktu

ayrıca ben avaholm a uo serveri olarak bakmıyorum farklı bi mmo olarak bakıyorum ki öyledir zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 28 Nisan 2009; 13:39:09 >
  • - YÜZDE 100 PH!!!!! (oh allahım inanamıyorum)

gülmekten öldüm :D
  • Gelicek...gelsede oynasak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xantier

Bir çok sunucu bunu denedi gerek arayüz değişimi olsun gerek harita gerek komple sistem değişimi. Noir yada bir başka sunucu bunu çok denedi. Çoğu çok iyi sonuçlar aldı , baya iyiydi ama 1-2 ay sonunda sıkmaya başladı. Ne kadar çok sistem koymayı deneselerde , süreklilik yoktu. Çünkü ırk , sınıf , arayüz , verdata , sistem , bunlar ultima onlineyi değiştirmekten başka birşey yapmadı. Asıl sorun oyuncu kalitesini değiştirebilmek. Avaholm da açıldığında ilk başlarda yüklü oyuncu kaldırır ama fazla olmadan düşer. Çünkü sanılıyo ki Bronx'un sunucusuna sadece 2000-2003 yıllarından kalan UO oyuncuları girecek... Çoğu evlendi gitti =) Kalanların bir çoğu WoW , Diablo gibi oyunlara dağıldı. Mevcut oyuncu artık sistemlere bakmıyo bile. Ben burda gelip de ağlamıyorum. Sadece kanıtlamak istediğim bazı şeyleri anlatıyorum. Aslında mesele 2004 den başlamaları değil. Mesele , Bronx'un bu sunucuyu açmasıdır. Çünkü insanlar , nebula kurucularından olan bir insanın ömür boyu kalite sağlayacağını düşünüyor. Oysaki o dönemler , sphereserver.net den bir script pack çekip koymak da birşeyi değiştirmezdi çünkü o zamanlar keşfetmek isteyen , skill item için oynamayan sadece zevk almak için giren oyuncu kitlesi mevcuttu. Şimdi sadece 6 yılda nesil değişti. Sürekli kan akıtmak isteyen garip insancıklar çıktı. 2D oyunlara önyargıyla yaklaşan , UO'nun görüntülerine ıyy diyebilen ancak en büyük MMORPG hasılatını yapmış oyunun olduğunu bilemeyen bir nesil.

Dediğim gibi , oynanış farkı için başka oyun oynucaksınız. Sürekli farklılık , ırk , sınıf farklı harita istiyorsanız zaten Ultima'dan sıkılmışsınız demektir. Kimse size Bronx'un bu sunucuyu uzun zaman açık tutabileceğini garanti edemez. Aslında hiç bir kimse kendi sunucusu için de bunu diyemez. 310 playerle direkt açılış yapan Wish sunucusu , saldırıya uğradı ama dayandı daha sonra anlaşmazlıklar oldu kapandı.

Sırf bu sürekli açıp kapanan sunucular yüzünden millet kasmaya üşendi ve pvp sunucularına geçti. Şimdi her sunucuya karşı bi ön yargı var. Kimse düşünemiyor...

2004 den beri script yazıyor diyorsunda o script yazmaya başladıgında sen 9 yaşındaymışsın bunu hiç düşündünmü? 5 senede bir insan emek vermiş vardır bi bildigi.

• O kadar yazmana gerek yoktu.Bul bir rp sunucusu emin ol o sistemlerin hiç birisiyle karşılaşmıyacaksın.Hatta var olan sistemlerin çoğunuda pek takmayacaksın.Kafanda rol olduğundan zamanının % 80 i böyle geçecek

Dersen ki power playe devam edicem.Ph sonuna kadar acık olacak.Eğer olmazsa oyuncular o sunucuya başlamayacak.Kapanıcak gözüyle bakıp oyuncu kaybedicek.Klasik power play oyuncuları forumlardan sunucuyu ele geçirmeye başlıyacak.Örnek vericek olursak

-----Mageler eziliyooo-----Konu adı

Mesaj : Bu ne bicim server ya böyle sistemmi olur mageler eziliyor birşey yapamıyor.

Ardından yorumlar gelir.20-30 kişi bunu destekler kalabalıksa sunucu sahibi kıramaz ve ortaya aptalca bir item çıkarmakta çare bulur.Sonra diğer sınıflar ayrıcalık ister :) böyle gider.Ben 8 sene içinde başka birşey görmedim

Şu ana kadar üç sunucu beni heycanlandırdı.Birisi avalondu kaliteli bir ortamı vardı uzun süre oynadım runuodan sıkıldım sphereye geçtim.Sonra medievaluo projesini duydum.Heycanlandım ama açılmadı.Sonra gene jeruselm diye bir sunucu buldum.İtalyan sunucusuydu sanırım.Dünya haritasını ultimaya taşımışlardı.Ortaçağ havasını tamamen sistemler ve haritayla yaşatıyorlardı.Bir hikaye yazdım ve kabul edildi ama çat pat ingilizcem rp yapmaya tam olarak yetmedi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scytax -- 6 Temmuz 2009; 13:26:29 >

• arkadaşlar değişik sistem falan nedir ya.Bence bunları istiyorsanız ultima online çakması diye bir forum başlığı açtırın onun altına yazın. Ultima online da doğru düzgün oynadığım son serverda 40 kişiyle oynadım. 7x serverdı. run uo binekleri vardı tek değişiklik olarak. Birde çok öncesinden bahsediyorum bu bleeding sistemi falan daha yeni çıkmıştı 5 sene öncemi ne. bunlar vardı işte. Süperdi. Ne bazı yerlerde tuzak olmasın diye konulan alan büyüsü silicileri vardı ne renkli aptal gateler. tuzak kurardık. arkadaşlarla oynardık yani 3kişi anlorken delunun önünde kalvas çakardık blackrocklı adama sora lootlardık. sonra intikam için gelirdi arklarıyla :)
    Neyse demek istediğim uo yu uo gibi oynamak güzel.Mezarda kasarken pvp yapmak güzel.Sırf bunları yazabilmek icin acc açtım.
    Yeni ülkemize gelen popilist kültür uo ya bulaştı. Ve herşeyi olduğu gibi bunuda batırmayı becerdi. UO ya başlayan oyuncu yok artık . aptal knight online oynayan o grafiklerle bile o oyunu oynayan oyuncular uo ne ki 2 boyutlu oyun diyorlar. Bunu wow oynayan adam dese gam yemem bende oynadım uzun süre. Ama uo yu oynanabilir ve bağımlısı yapan şey ne grafik ne bi iki janjanlı sistem. Dediğim gibi bu oyun 2 boyutlu bir oyun bunda yeni renkli renkli sistemler mantıksız çünkü zaten grafikler berbat.Neden uo oynuyorum diye ben şahsen kendime sorduğumda ilk başladığımda nadir olan online oyunlardandı ve mantıklı olmasıydı.Güzel sistemler veya grafikleri değildi.Eğer bunu istiyorsanız bir arkadaşın dediği gibi gidin WoW oynayın zaten.
    Ayrıca şunuda belirteyim ph power hour demektir.ph olması gereken birşeydir ama orjinal haliyle günün random saatlerinde ph %100 açılır. Adminlerin belirlediği miktarda ve sürede....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anum11 -- 9 Temmuz 2009; 21:25:12 >

• Uhur çok güzel yazmışsın, ben de runuo'da aynı şeylerden şikayetçiyim ve dün nether world uo'yu açtım. forumları 3 haftadır açıktı zaten. runuo sunucusuna yeni bir şeyler yapayım dedim, talent sistemi ekledim wow'dakinden esinlenerek, boss ekleyim dedim, yeni questler, yeni sistemler, forumda herkes istemiyoruz oyu veriyor. tailoringde ph şuan %70, ona bile pageler geliyor neden düşük diye. runuo'nun da durumu sphere'dan çok farklı değil, siz yenilik yok diyorsunuz ya bizde bir bodcu sistemi diye bir şey var. öyle bir yenilik olmaz olsun dedirtir. kasana da açana da. bodcu sistemi eklemezsen servera player gelmez. eklersen "k" larla ifade edilen bodcu sayısı olur. bir düşünsene Role Play oyununda 1000 tane karakter açmışssınız gibi:) şuan netherworld'de bodcu sistemi var, ph %100, yeni sistemler kabul görmedi kaldırdık. barbed kitler çok fazla çıkacak, 3-4 ay ps ler kasılır action olur. Ondan sonra kuru pvp derler sıkılırlar. ne yapılabilir şimdi? :)

• arkadaslar cok ılgınc ve aynı zamanda komık bır konu acmıssınız

ılk mesajı okudugumda bayagı guldum aslında.

yeni bir seyler ıstedıgını ortaya koymussun ama bunun ıcın sphere turevı bır sunucuda gerceklesmesını ıstedıgını de eklemıssın

ıstegının ne kadar garıp oldugunu farketın sanırım

mmo oyunlarda ılgıyı canlı tutmak ıcın bellı aralıklarla ek paketler cıkartılır, savas sıstemlerındekı dengeler yenıden duzenlenır, yapısal degısıklıkler gerceklestırılır.

Oyuncunun ılgısını ayakta tutmak ıcın gereklıdır de bu zaten.

Sphere ıle runuo ayrımı dıye ortaya atılan bır sey ortaya atıldı zamanında ve sankı devasa olan uo kıtlesı de ıkıye bolundu, pvp yapısında degıl bır yapısal degısıklık en ufak bır formul degısılıgını bıle gormek ıstemeyen karakterdekı oyuncular sphere tarafına gecıp orada kalmadılar mı ?

hem statık oyun yapısını benımseyıp hemde nıye yenılık olmuyor dıye veryansın etmeyı gercekten komık goruyorum...

• Gerçek Ultima'yı oynayabileceğiniz tek Türk serverı Nebula'dır. Pvp serverları ve teacher, skill dummy ile kasılan serverlar vede kısa ömürlü serverlar Ultimayı bitiren en büyük etkendir.
    Emek harcamayınca kıymet bilinmiyor. Bunun sonuncunda da seviyesiz oyuncular çoğalıyor. Nasılsa 1 saatte kastım banlanırsam tekrar kasarım diyorlar.
    Millet yenilik, farklı şeyler kolaylıklar yapalım derken, ultimayı bitirdiler.

http://www.nebula.gen.tr/

Not: 1 yıl önce ultimayı bıraktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. Fiery -- 8 Ağustos 2009; 23:19:15 >
  • @MaxSephirot

birincisi konuyu ben açtım.

açıkçası mesajını tam anlayamadım. anladığım kadarını analiz edeyim, ona göre konuştuğumu bilesin.
    şimdi senin gözünde ben runuo gibi büyük bir sistem değişikliğini reddettmiş ve sphere'de kalmışım. şimdi de gelip yeni bişeyler yapın demem saçmaymış?

maxsephirot bildiğim kadarıyla çocuk değilsin, hatta çok genç bile olduğunu sanmıyorum. çünkü yıllardır orda burda adını duyuyoruz. ama gelip böyle bir yorum yapmak?
    bir kere ben zaten sphere oynayan adam değilim, buna uyuz olduğum için böyle bi yenilik olmasının güzel olacağını söyledim.

yani benim gelip burda 6 yıldır aynı sistemlerle server açılıyor, biraz yenilikçi olun bari artık şu *kendini tedavi eder* yazısını değiştirin dememin nesini böyle agresifçe eleştirebiliyorsun anlamıyorum?

"hem statık oyun yapısını benımseyıp hemde nıye yenılık olmuyor dıye veryansın etmeyı gercekten komık goruyorum... "

özellikle bu lafın, sırf tartışma olsun, muhalefet olayım diye yazılmış. hernekadar runuo oyuncusu olmama rağmen diyelim ki ben statik oyun yapısını benimsedim, yani benim burda gelip "abi orjinal bişey yapın, mesela ice robe değil de tahta robe yapın mesela, bakıyoruz 10 server varsa hepsinde ice-fire robe ki renkleri bile aynı, nebuladan kalma bu ne lan?" demeye hakkım yok? bunu mu diyorsun??

• Hayır sephirot da haklı biraz.Yani senin mesajından azcık sphere oyuncusu olduğun çıkıyor da zaten bu istekler genelde sphere playerı istekleri ondan demiştir..Tartışmaya da gerek yok.

Bence de bu oyun Osi'de oynanıp orda sürekli yenilikler,yeni sistemler falan filan takip edilmeli mesela.Öyle script mcript çok öte gitmiyor.Yada bugüne kadar kimse götüremedi.Avaholmda görecez.Ama benim yeni inanışlarım online oyunların saygıyı hak etmediği yönünde.Bu fikrimi savunurdum da şimdi konuyla ilgisi yok.
  • iyi de sphere oyuncusu olup piyasayı bırakıp spherede takılmış olmam da bunları söylememe engel değil diyorum bende.
    biraz üretken olsun insanlar diyorum o kadar.
  • Burda Xantier'in lafına bakanlara şaşıyorum 14 yaşında bi velet daha :) geçenlerde sponsor oldum olduguma pişman oldum sponsorlugumu çektim diye atmadıgı b*k kalmadı :) ne beklersinki böyle bi çocuktan.. Herneyse ben hala sponsorluk yapıcak güzel bi server arıyorum kendim için bende oynuyacagım çünki ve arıtk oynamak istiyorum eski tadı almak istiyorum...
  • sponsorluğu ne karşılığı yapıyorsunuz?
  • Hiçbirşey istemiyorum sadece düzgün bir sunucu e haliyle stafflık bunun dışında hiç bir istegim yok yani maddi olarak.
  • bende oynuyacagım çünki

yazmışsın bunu yapan çok var türkiyede ve bu tarz server ler malesef adaletli ve eşit olmuyorlar nedenini az önce kendin itiraf ettin. kendin oynayacaksan osi de oynayabilirsin illa para vermek istiyorsan.

sonuçta hiç kapanmıyor. adalet var.
  • Üzgünüm ama size katılmıyorum eger bahsettiginiz şey Player char oynarken serverı sphereden görmekse bumu adaletsiz :) yapma nolur :) sence ovedron FATAL WAR gibi bir server açılsa bütün stafflar player olmak için yarışmazmı stafflıgı bile bırakırlar ama malesef artık ne ovedron ne fatlwar ne amentes gibi serverları acabilecek insanlar kalmadı bu çok üzücü
  • ben bırakmam ve oyun da oynamam.
  • uhur,

yanlıs anlamıssın benı bıraz...

ılk olarak mesajından senın daha cok bır sphere sever profılıen sahıp oldugunu cıkarttım uzun yılların verdıgı yonetıcılık tecrubelerı bende bu ızlenımı uyandırdı acıkcası,

sımdı sorun bu durumda
    runuo veya sphere olsun yenılıkcı taze degısıklıklerın neden turkıye de hayata gecırılmedı sorusu ıse
    onun da cevabını ıkı teknık yapı ıcınde sana sunayım

sphere ıcın kod yazmak konusunda buyuk tecrube sahıbı sahıslar osı'nın yenı ek paketler ve surumlerle hayata gecırdıgı seylerı takıp etmek konusunda yetersız kaldılar cunku ellerındekı ana materyal kolayca modıfıye edılebılır degıl.

Turkıyedekı sunucular Runuo tarafı ıse varlık ıcınde yokluk cektı, halıhazırda 1 satır c# bılmeden eksıksız bır runuo sunucusu acılabılmesı ıcın tek bır dosya ındırıp calıstırak yeterlı nede olsa.
    Is bu mukemmele yakın altyapıyı gelıstırmek osı publıshlerı ve ek paketlerı ıle basbasa tutabılmeye geldıgındeyse bahsettıgım dosyaları ındırıp az cok modıfıye edebılecek kadar kafası calısan turk sunucu sahıplerı ( toplamın cok buyuk bır cogunlugunu olustururlar ) cuvalladılar.

yenı yapılar, degısen dengeler programlama bılgısı gerektıren seyler oldugu ıcın bır elın parmaklarını asmayan sunucu dısındakı hepsı publısh takıbını bırakıp mondaın's lgeacy ıle gelen seylerı bıle sunucularına dahıl etmeden bu sekıdle sunucu calısıyor aynen devam edelım dıyerek bugunlere geldıler.

Sonuc senın gıbı sıkısmıs ve ortada kalmıs oyuncular olarak ortaya cıktı, durumun ozetı bu kısaca...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.