Şimdi Ara

açısal momentum ve gezegen hareketleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
4
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • izlediğim tüm videolarda ve diğer kaynaklardan çözdüğüm sorularda açısal momentum korunuyor kabul edilmesine rağmen karaağaç bu sorularında değişiyor diyor. ben mi bir şey kaçırıyorum sorun nedir? açısal momentum ve gezegen hareketleri açısal momentum ve gezegen hareketleri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Açısal momentum dışarıdan herhangi bir etki olmadığı durumlarda sabit kalır.

10. soru 1ve3 9. soru 2ve3 olmalı. Video çözümünden izlediniz mi? Açıklaması nasıl
  • @ertansinansahin hocam siz de bakabilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rabego R kullanıcısına yanıt
    Her iki soruda da L=mvr bağıntısına göre açısal momentum değişir diyor...

• ladyofshalottt kullanıcısına yanıt
    Kütle çekim kuvveti sistemin merkezine göre net tork oluşturmadığı için açısal momentum değişmez.

L=mvr bağıntısına göre değişmez bu arada. r yarıya inerse v iki katına çıkar. Tabi burada çembersel yörüngeyle karıştırmamak lazım. Çembersel yörünge denklemlerini burada yazarak hata yapanlar olabiliyor. Dikkatli olmak lazım.

Bu arada zaten r->2r olursa v->v/2 olayı doğrudan aynı sürede aynı alanların taranmasını verecek size. Yani buradaki en önemli bilgi mvr'nin sabit olduğudur. v ile r'nin çarpımı size birim sürede taranan alanı veriyor (tabi sonsuz küçük bir zaman dilimi için, doğru bir hesaplama için bunların integralini almak gerekir ama sonuç yine değişmez).
  • ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    hocam çook teşekkürler, zaten sizin soru çözümünüzü ve anlatımınızı dinlemiştim, sayenizde oturttum güzelce. 😊

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünya küre ise eğim nerede?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    hocam peki soruyu yazan kişi açısal momentumun korunmaması için gezegenlere çarpan meteorları falan hesaba katmış olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 31 Aralık 2019; 0:17:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum, böyle detaylardan bahsetmek için bunu ima etmeniz gerekir. Sorunun giriş cümlesinde "gezegenler yörüngelerinde dolanırken diğer gök cisimleriyle çarpışabilirler" gibi bir ifade olması gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.