teşekkürler tepeb mutlaka görüşlerimi aktaracağım oranra uyduların arkasında jack ın hemen üstünde bir delik ve deliğin hemen üstünde vida yuvası var galiba oraya monte ediliyor dediğin gibi linkte ayağın aego m için olduğu yazıyor acaba src elektronik falan bu ürünü getirebilirmi gerçekten çok şık olur uyduları baş hizasına koyarsak müzik kaliteside artar
Sevgili @emre6128
Src Elektronik bayi ve ürünü italatcısından çekip gönderiyor. Eger istanbuldaysan direkt ithalatcıyla irtibata geçip uyduların ayaklarını sorabilirsin bence.
peki bu acoustic energy nin ithalatçısı kim ben direk bl müzikten aldım hangi ithalatçıdan aldıklarını sordum kendilerinin olduğunu söyledirler doğrumu acaba bide herife garanti süresi nedir dedim 1 sene deyince nasıl olur elektronik ürünlerin garanti süresi en az 2 yıl olmak zorunda deyince 2 seneye çıkardı bu adamlar bir apartman katında satış yapıyolar heralde bunlar bu firmanın ithalatçısı olamazlar
BL müzik Acoustic Energy nin italatcısı, ürünün garantiside 2 sene aslında ama yanlışlıkla yada cahillikten 1 sene demiştir sana. Kısacası 1 sene dese bile ürün 2 sene garantili :)
Bu arada o apartman dairesi dediğin yer showroom aslında, sen Bl miziğe sor bakalım ayak olayını. En garanti cevabı onlardan alırsın.
oraya gittiğimde seti alıken sordum hatta kendisi uyduları baş seviyesine koyarsanız daha iyi olur dedi bende kendisine aegonun ayakları varmı dedim yok dedi ben seti almadan öncede görmüştüm o ayakları ama olmadığını söylediler
adam 1 yıl der tabi siz bişey demezseniz 1 yıl garanti vermek varken neden 2 yıl versin ki?ama bilinçli bir müşteri iseniz zaten bilgisayar ürünlerinde en az 2 yıl garanti verildiğini biliyorsunuzdur
selam bende aego m almayı dusunuyorum ama aletın uzerınde optık ses gırısı olmaması canımı sıkıyor bıde optık gırıs koysalarmıs ne olurmus sankı
bende almısken optık ses gırısı olan bı set olsun ıstıyordum aslında en az aego-m gıbı kalıtelı olup fıyatıda aynı cıvarda olan optık ses gırısı olan 2+1 tavsıye warmı acaba
quote:
Orjinalden alıntı: CrwErEnnN
2.1 de optık cıkıs neden ıstıyosun ne anlamı varkı?
Bende tam bu soruyu soracaktım? Çok kanallı bir sinema sistemi olsa tamamda 2.1 ve müzik için kullanılan bir sete digital çıkış koymak anlamsız.
quote:
Orjinalden alıntı: FRED BAKER
selam bende aego m almayı dusunuyorum ama aletın uzerınde optık ses gırısı olmaması canımı sıkıyor bıde optık gırıs koysalarmıs ne olurmus sankı
bende almısken optık ses gırısı olan bı set olsun ıstıyordum aslında en az aego-m gıbı kalıtelı olup fıyatıda aynı cıvarda olan optık ses gırısı olan 2+1 tavsıye warmı acaba
Aego M gibi olanını bulmak zor :) heleki fiyatı uygun olanını bulmak hepten zor.
emre megaworksten sonra aego m de neler değişti kısaca yazabilir misin objektif olarak
hocam ben megayı xtreme music ile kullanıyordum xtreme music ses kartımı auzen sipariş ettiğim için sattım auzen yarın gelsin o zaman görüşlerimi daha ayrıntılı şekilde aktaracağım yalnız şunu belirteyim bne bu seti almaya forumdan iki arkadaşlar birlikte gittim alırken demo müzikler dinledik hepimiz beğendik sonra eve geldim pc ye kurdum forumdan arkadaşlardan biride benimle geldi mp3 lerde test ettik vokal sesler midler ve tizler harika şarkıyı sanki canlı dinliyormuşsunuz gibi megadada böyle idi mega bozulunca g500 e geçtik megadan sonra g500 ün orta frekansları yetersz gelince aego aldık şu anda onboard ses kartım olmasına rağmen aego gayet iyi dediğim gibi ses karıtm yarın gelsin nasıl bir ses kalitesi olacak çok merak ediyorum
Dostlar Aego yu Mega g500 vs. gibi setlerle kıyaslamak çok anlamlı degil, 2.0 yada 2.1 setlerle karşılaştırın. Farklı kategoride farklı ürünleri yarıştırıyorsunuz. Şu durumda Müzik dinlerken Aego elbette ön plana çıkacak fakat oyun film gibi surround seslerde zayıf kalacaktır. Bunu göz önünde bulunduruyorsunuzdur heralde.
z2300 den microlab solo7 den pro1 e creative L3800 den birçok 2.0 ve 2.1 ürünü bizzat kullandım saymakla bitmez. Hatta şu an tam bilgisayarımın arkasında marantz avr ve stereo floorstand hoperlorlerim var. Ama Aego nun yeri başka.
Megaworks 550 yi 1.5 yıl Audigy 2 ZS ile kullandım.
Eğer müzik kalitesi olarak Aego ile Megaworks u kıyaslarsam Aego bariz olarak üstün diyebilirim.
Aego nun sesi megaworks e göre çok daha ayrıntılı ve daha doğal.
Arkadaslar selamlar;
Bende uzun sure 2.1 ve 5.1 bircok set kullandim, bunlar arasinda Logitech X230, X530, Microlabin dandik bir 2.1 i, Creative SBS serisi, Creative I-Trigue 3600, MEgaworks THX 550, Philips MMS serisi filan bircok set war. En azini 2 ay olmak uzere microlabin seti olarak kullandim, I-Trigue ve MEgaworks ile 6 sar aydan fazla zaman gecirdim, AUdigy2 ZS ses karti ile.
Yine forumdan arkadaslara isvece gidecegim icin setlerimi farkli zaman araliklarinda sattim, su an yine set almayi dusunuyorum.
Acikcasi uzun sure Harman Kardon soundsticks II yi dusundum, cunki o Neo-Titanium mudur, Titanium mudur NEodymium mudur artik her neyse, ufacik suruculerin neler yapabildiklerini I-Trigue 3600 da gordum. Augidy 2 ZS ile harikalar yaratmisti, CMSS 3D efekti ile (ki aslin DVD icin yapilmistir) vokaller inanilmaz oluyordu. Kardesimle beraber kullandik, o da megaworks fani olmasina ragmen muzik icin dusunuldugunde I-Triguelerin daha iyi oldugunda kesinlikle benimle ayni fikirde.
Ayrica, yurt disi forum ve reviewlerde (Reviewcenter, CNET reviews vs gibi buyuk review siteleri) soundticks cok yogun ovgulere mazhar olmustu. Zaten Harman/Kardon a da guvenim bu konuda tamdi.
Dinledigim muzik jazz, klasik, yer yer vokal new age, 70-80 klasikleri, ve slow rock parcalari gibi seyler, Turk Halk muzigi de var tabi :) Fazla bass ı sevmem rahatsiz eder, yapay gelir, film/oyun ile isim olmaz..
Fakat bu topici acan ve yorum yapan arkadaslara cok cok tesekkur ediyorum. Cunku burdaki insanlarin sevmeleri ve savunmalari soyle dursun, asil yuzlerce kisinin yorum yaptigi sitelerde AEGO M muthis skorlar almis. soundsticks e 8.2 verilen yerlerde 9.2 almis, (sound quality olarak), zaten 40 watt RMS ile 90 WATT rms arasinda fark var. Ben acikcasi Soundsticks II yi ALTEC lerden, Bose un companion undan iyi tutuyordum, hatta en iyi 2.1 diye dusunuyordum ama AEGO lar artik alis veris listemin basinda geliyorlar. Bu seti bana hatirlatmalarindan dolayi arkadaslara tesekkur ediyorum.
Laptop kullanicisiyim, PCI slotum yok yani.. O yuzden, PCMCIA yada USB girisi ile alabilecegim ses kartlari arasinda en iyi ne var? Audigy 2 ZS Notebook kullanmis ve cok memnun kalmistim, daha iyisi yapildi mi? :)
Herkese iyi gunler..
selamlar audigy 2 zs den iyimidir bilmiyorum ama creative nootbooklar için x-fi xtreme audio notbook modelini çıkardı yalnız bu modelin x-fi işlemcisi taşımadığı yönünde söylentilerde var ben sana kartın linkini vereyim gerisini sen forumlardan araştır bide bu kartın bağlantı şekli zs den farklı senin laptop ile uyumlu olup olmadığına dikkat et iyi günler
@emre hocam sagolasin, onu biliyorum da o bana biraz "cakma" gibi geliyo :) Creative hani demis audigy icin yaptik X-Fi icin niye yapmiyoruz gibilerinden :) Ayrica aldigi oduller vs cok az, Notebook Audigy ZS onun birkac gomlek uzerinde kaliyo gibi gorunuyo. Notebook Audigy toplamis nerde ne kadar review puani ve odul varsa, notebook icin bicilmis kaftan diyolar, ki uzun sure de kullandim hatta @omer diye bi arkadas wardi forumdan ona sattim. Tam nikini hatirlayamiyorum ama..
Bu arada S_I_L_E_N_C_E biraderin niki, dun makinem onda oldugu icin onun bilgisayardan login olmstum. Bu topic altinda ayni kisiyiz yani.
Yine de cok sagol dostum. Sanirim benim daha arastirmam lazim, ama speaker konusunda settle oldum diyebilirim.
Aslinda tek kafami kurcalayan nokta, ben uzun sure microdrive'lara alistim, onlarin tizlerde inanilmaz bir basarisi var, midleri cok iyi veremedikleri filan soyleniyo ama enstrumental parcalarda, vokallerde cosuyolardi.. Tabi I-Trigue den bahsediyorum, ve CMSS 3D ile.. Beni tek arada birakan konu bu, bilmiyorum belki o donemde creative in kendi ses sistemi ve ses kartini kullandigim icin daha iyi bir beraberlik saglamistim ama muzikal acidan multimedia sistemlerde hayatimin en gusel donemiydi. Fakat bu kadar insan yaniliyor olamaz, standart tip hoparlorlerin de (ozellikle bookshelf ler) ne kadar iyi olduklari goz onune alinirsa tabi..
Sanirim biraz alisma suresi gecirmem gerekicek, bakalim hayirlisiyla seti bir alayim da..
hocam o zaman zs notbook tan başka bir seçenek kalmıyor usb ses kartlarından alacağın performansta belli usb kablo sesi ne kadar iyi iletebilirki bence sen zs ile devam et
Yaklaşık 1 hafta önce Creative Audigy 2 NX'i aldım. İkinci el bulamayınca sıfırını aldım. Kadıköy Eksada buldum bu kartı ve 130YTL verdim.
Ardından biraz durup düşünme evresine girdim. Kendimi tarttım biraz karta bu kadar ödedikten sonra düşündüğüm Aego M de 320YTL tutacaktı. Yani toplam maliyet evdeki hesaba göre 450YTL tutuyordu. Biran buna deymeyeceğini düşündüm.
Evim BL Müzik'e yakın olduğu için pek gönlüm olmasada gideyim dinleyeyim şu seti dedim.
Bu esnada arabamda sürekli orada dinleyeceğim şarkıları dinliyordum.
Şarkılar iyice kafama oturduğunda BL Müzikte Aego M'den de şarkıları dinledim. O esnada sanki okuduğum herşey boşa gibi hisettim çünkü acayip ayrıntılar süper temiz bir ses duymuyordum arabadaki aynı sesti. Tabiki ürünü almadım ve üzgün bir şekilde arabaya döndüm. Aego M artık gereksiz birşeydi benim için taki arabaya geri dönene kadar Zen Vison:M ile kaldığım yerden devam edince şoka girdim çünkü artık duyduğum sesin ne kadar kalitesiz olduğunu anlayabiliyordum. Ayrıntılar artık yoktu, sanki Aego M ile dinlediğim müzikte sanatçı karşımda idi gitarı çalarken ki çıkan o tırnak seslerine kadarki ayrıntı duyalabilirdi. Ama bu arabada duyulmuyordu birşeyler eksikti ama adlandıramadım bunu.
Ertesi gün aklımda sadece gidip almak vardı çünkü ayrıntılı ve o parlak sesi çıkaran set ile müzik dinlemek istiyordum. Sonunda ürün için pazarlık aşamasına geldik ama BL Müzik ürünlerinde asla indirime gitmiyor bunu bilin, ürün taksitli 326$ nakit 293$. Ürünü alıp eve geldim.
Yaklaşık bir saattir bu set ile müzik dinliyorum. ses gerçekten süper. Tiz ve midler çok canlı kesinlikle uydular süper kalitede. Fakat baslara bayıldığımı söyleyemeceğim isteğe bağlı olarak daha güçlü baslar bekliyordum. Yani sanki tizler çok hissedilir ama bas sönük kaldı. Bas ayarını 3. kademeye getirince sorun sanki halloldu gibi ama hala biraz daha fazla bas arıyorum. Bu önceki alışkanlığımdanmı böyle geliyor bilinmez ama ya bas yetersiz yada benim alışmam lazım. sonuçta set daha çok yeni.
Uyduların malzemesine bayıldım çok kaliteli metaryaller kullanılmış uyduların kasası metalden ve dokunduğunuzda çok güzel bir his veriyor.
Kablolar, bağlantı yuvaları ve malzeme olsun High End bir sistem hissini tam olarak veriyor taki Subın üzerindeki berbat AE simgesi dışında. Ucuz plastik bir malzeme seti gözümde tepede ortalara indiriyor. Basın üzerindeki ses açma bölümü setin kalitesine pek yakışmıyor kesinlikle çok daha kaliteli yapılabilirdi.
Son olarak bu seti inanılmaz derecede beğendim. Verdiği ses te inanılmaz bir ayrıntı var başka birşey bu fiyata bunu verirmi bilmem ama keşke bas biraz daha güçlü olsa diyorum sanki Subda 4. leveli arıyorum belki öyle bir özellik olsaydı bu set benim için cennetten düşmüş olacaktı.
Uyduların kalitesi gerçekten muhteşem dinlemek değil dokunmak bile insanı mutlu ediyor.
Şöyle bir toparlarsak
Ürünün artıları:
Mükemmel tiz ve mid kalitesi. Uydulardaki malzeme ve işçilik. Kablo ve bağlantı noktalarının yüksek kalitesi. Masada az yer kaplayan uydular ve tam kulağınıza doğru olan duruş açısı.
Ürünün eksileri:
Bu fiyata içinden kablolu ve kablosuz kumanda çıkmaması. Bas güzel tok fakat uyduların yanında biraz gölgede kalıyor. (bu subın kötü olduğu anlamına gelmesin sadece uydular kadar mükemmel değil.) Sub üzerindeki gri ses açma bölmesi kalitesiz. Sub üzerindeki ürünün çalıştığınu gösteren kırmızı led kalitesiz. Sub üzerindeki AE logosu plastik ve kalitesiz. Siyah olan modelin içinden çıkan kablolar gri renkte ve bu pek hoş durmuyor. Fiyat daha iyi olabilirdi.
Bu değerlendirmeler benim tamamen kişisel görüşümdür. Her ne kadar ürünün sürekli olumsuz yönleri üzerinde dursamda ürünü çok beğendim ve iyiki aldım diyorum. evet biraz tuzlu oldu ama buna değecek birşey. Hiç bukadar güzel müzik dinlememiştim ahh keşke sub biraz daha güçlü olsaydı.
Sonuç olarak AE Aego M'i, Creative Audigy 2 NX ve Creative Zen Vision:m'i herkese tavsiye ederim. Sanırım rüya sistemimi artık kurdum. 8)
Beni bu ürünlere yönlendiren herkese çok teşkkürler.
Resimleri bant genişliğinizi tememek adına başka bir topice koyacağım.
Aegonun 3. kademe bassı seni doyurmadıysa şiddetle subwoofer in konumunu gözden geçirmeni öneriyorum. Çünkü sub yer bağımlı ve sub in konumuna göre odada ölü noktalar oluşabiliyor ve buralarda bass şiddeti çok düşüyor. Aego yu minimum 10m2 odada ve sub i bir duvara 9-10cm kalacak şekilde yaklaştırarak kullanırsan güzel bir bass elde edebilirsin.
Benim de Aego yu 6m2 lik odada kullandığım olmuştu ve orada bass şiddetinin çok düştüğünü ve derin bassların çok zayıfladığını biliyorum.
Şuan 12m2 odada kullanıyorum ve woofer 3. kademede çoşuyor, hatta bana çok fazla geldiği için 2. kademede kullanıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Soultrap
@COXED,
Aegonun 3. kademe bassı seni doyurmadıysa şiddetle subwoofer in konumunu gözden geçirmeni öneriyorum. Çünkü sub yer bağımlı ve sub in konumuna göre odada ölü noktalar oluşabiliyor ve buralarda bass şiddeti çok düşüyor. Aego yu minimum 10m2 odada ve sub i bir duvara 9-10cm kalacak şekilde yaklaştırarak kullanırsan güzel bir bass elde edebilirsin.
Benim de Aego yu 6m2 lik odada kullandığım olmuştu ve orada bass şiddetinin çok düştüğünü ve derin bassların çok zayıfladığını biliyorum.
Şuan 12m2 odada kullanıyorum ve woofer 3. kademede çoşuyor, hatta bana çok fazla geldiği için 2. kademede kullanıyorum.
nasıl konumlandırdığıma koyduğum resimlerden bakabilirsin evde fazla kalmicam haftaya yurda taşınıyorum tekrar yurtta daha rahat yerleştirme fırsatım olacak..
sanırım birkaç düzenlemeden sonra iyice mükemmelleşicek.
az önce 2 bölüm dizi izledim DEXTER performans gerçekten güzeldi konuşmalarda set coşuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: CoxeD
Şarkılar iyice kafama oturduğunda BL Müzikte Aego M'den de şarkıları dinledim. O esnada sanki okuduğum herşey boşa gibi hisettim çünkü acayip ayrıntılar süper temiz bir ses duymuyordum arabadaki aynı sesti. Tabiki ürünü almadım ve üzgün bir şekilde arabaya döndüm
dostum arabadaki sesten sonra aego yu dinlemişsin bi fark yok diyorsun tekrar arabaya dönünce mucizeler olmuş gibi anlatıyorsun nasıl oluyorsa_?
quote:
Orjinalden alıntı: CoxeD
nasıl konumlandırdığıma koyduğum resimlerden bakabilirsin evde fazla kalmicam haftaya yurda taşınıyorum tekrar yurtta daha rahat yerleştirme fırsatım olacak..
sanırım birkaç düzenlemeden sonra iyice mükemmelleşicek.
az önce 2 bölüm dizi izledim DEXTER performans gerçekten güzeldi konuşmalarda set coşuyor.
Tam tahmin ettiğim gibi oda aşırı küçük ve sub yerleşimi kötü. :)
Dediğim gibi ortalama 10m2 odada ve sub duvar köşesi yada bir duvara yakın olacak şekilde yerleştirilirse çok daha derin ve güçlü bass hissedeceksin. Zaten kullandığın odada senin duyduğun bass şiddeti az olsada subın iyi bass ürettiğini kabine dokunarak anlayabilirsin.