Şimdi Ara

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
764
Cevap
4
Favori
74.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet jamonunda bahsi geçmişken değerlendirmek lazım açıkçası bazı arkadaşların benden daha deneyim sahibi olduğunu görmek çok hoş aydınlatıcı fikirlerinizden dolayı teşekkürler bence aego m pc yanında kullanılacak en iyi sistemlerden

jamoyuda ben araştıracam sizde araştırım yorumlarımızı ekleyelim teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

soulrap hocam bas frekansını 40hz ye düşürdüğümüzde ve subwoofer gain +15db yi aktif yaptığımızda bas %40 tiz %75 24bit crystalizer %75 equalizer flat konumda iken pop parçlarında özellikle şebnem ferah sil baştan,mayın tarlası gibi parçalarda subwooferin yüksek seslerdeki performası nasıl acaba bi deneme yapma şansınız varmı ?

Anladığım kadarıyla sen Gigaworks G500 ü verdiğin bu ayarlarda kullanıyorsun.

Ben senin verdiğin ayarlarda Aego M i denedim ve normal olarak gerçekten kötü bir ses elde ettim. Çünkü Aego M bu şekilde güçlendirmelere kesinlikle gerek duymuyor. Bass gain +15db sesi boğuyor. Zaten aego nun bassları derin, güçlü ve olması gerektiği gibi. Crystalizer %75 ve tiz %75 ise tizleri fazlasıyla güçlendirip kalitesizleştiriyor.

Bu arada şunu ekleyeyim. X-f de 2.1 yada 5.1 set seçildiği zaman menüler(cmss,thx vs) biraz değişiyor. Ve belki de sub güçlendirmesi fln da değişiyordur. Ve bu yüzden +15db gain 2.1 sistemde kötü sonuç vermiş olabilir. Gerçi aynı ayarlarda birde sennheiser ie4 kulaklıklarla denedim ve ses yine kötüydü.

Yani bu tarz efektleri sesi renklendirmek için kullanmak iyi olabiliyor bazen. Bende megaworks 550 de %60 bass, %80 tiz, sub gain fln kullandığımı hatırlıyorum. Ama Aego M in ses karakteri oldukça farklı olduğu için bu ayarlar sete abartı geliyor ve ses kalitesini düşürüyor. Ama sözlerimden setin distorsiyona girdiği veya bu sesi veremediği anlaşılmasın. Sesi hiç sorunsuz veriyor ve yine son seslere çıkabiliyorsunuz yalnız efektlerden kaynaklanan ses kalitesinin düşüklüğünü anlayabiliyorsunuz.

Son olarak ben seti, eq, cmss, crystalizer, thx bass boost herşey kapalı olarak ve bass-tiz %50 de kullanıyorum. En temiz ve doğal sesi bu şekilde elde ettiğimi farkettim. 128k mp3 lerde %15 crystalizer açıyorum o kadar. Bu yüzden bu x-fi extrememusic yerine m-audio revolution 5.1 almayı düşünmüyor değilim.

• teşekkürler hocam dediğin gibi ses kartı ayarlarında 5+1 veya 2+1 setlerin bas ayarları farklı oluyor ikisi için birbirinden farklı bi menü hazırlamışlar hocam setin fiyatını iyice düşürdüm umarım en kısa sürede satılırda aego m alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre6128 -- 27 Ocak 2008; 10:54:54 >
  • quote:

teşekkürler hocam dediğin gibi ses kartı ayarlarında 5+1 veya 2+1 setlerin bas ayarları farklı oluyor ikisi için birbirinden farklı bi menü hazırlamışlar hocam setin fiyatını iyice düşürdüm umarım en kısa sürede satılırda aego m alabilirim

Aego M(music) tam bir müzik sistemi. Setin bass-mid-tiz dengesi tamamen buna göre ayarlanmış. Ben G500 ü dinlemedim fakat megaworks 550 den sonra Aego M in müzik performansını görünce sete aşık oldum diyebilirim. Set 90W güce sahip yalnız bu değer seni kesinlikle yanıltmasın çünkü çıkan sesin yüksekliği, bass ve tizlerin şiddeti megaworks 550 den pek aşağı kalmıyor.

Ve bu sesin, masaüstündeki küçücük uydulardan geldiğini görünce daha da bir seviniyor insan.

• ses kartını sattık ama bi türlü g500 satamadım hocam sattığımda hemen soluğu bl müzikte alacağım yardımları için sağol
  • quote:

ses kartını sattık ama bi türlü g500 satamadım hocam sattığımda hemen soluğu bl müzikte alacağım yardımları için sağol

BL müzik 'e gideceksen teşhirdeki seti demo odasında dinlemeni kesinlikle öneriyorum. Sub i yere koydurup uydularıın arasını 1.5m gibi açıp, birkaç müzik tarzında dikkatlice dinleyip, frekanslara nasıl tepki verdiğini hisset.
  • kesinlikle deneyeceğim hocam teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Son olarak ben seti, eq, cmss, crystalizer, thx bass boost herşey kapalı olarak ve bass-tiz %50 de kullanıyorum. En temiz ve doğal sesi bu şekilde elde ettiğimi farkettim. 128k mp3 lerde %15 crystalizer açıyorum o kadar. Bu yüzden bu x-fi extrememusic yerine almayı düşünmüyor değilim.

bence de al m-audio yu sen once dene ve izlenimlerini aktar sonra ben de alcam..saka bir yana ben revolution 7+1 dusunuyorum yabancı forumlarda da oldukca beğenilmiş test verileride bunu ispatlıyor.. http://www.digit-life.com/articles2/m-audio-revolution71/

• Bugün Aego için oda değiştirdim. Yeni oda 12m2, yerler parke ve bilgisayar masası uzun duvarın ortasında kalıyor.

Aego yu aldım alalı, bilgisayarda müzik dinlemekten oyun oynamaya vakit kalmıyor. Aego yu tüm bilgisayarımdan daha çok seviyorum.
  • cumartesi günü bende alıyorum hocam inşallah bende memnun kalacağım yalnız şu auzenler gecikti ya dfs dediği tarihte getiremedi hala gümrükteymiş
  • quote:

Bugün Aego için oda değiştirdim. Yeni oda 12m2, yerler parke ve bilgisayar masası uzun duvarın ortasında kalıyor.

Aego yu aldım alalı, bilgisayarda müzik dinlemekten oyun oynamaya vakit kalmıyor. Aego yu tüm bilgisayarımdan daha çok seviyorum.

Belki inanmazsınız ama bende Aego larımı en az tüm bilgisayarım kadar çok seviyorum, inanılmaz alıştım ses rengine felan, sanki benim için yapılmış, kulaklarıma o kadar hitap ediyorki müzik dinlerken mest oluyorum. Zaten 7/24 müzik dinlerdim, şimdi 8/24 oldu

Bence Aego nun büyüleyici bir müzikalitesi var. Tüm bilgisayarımı satsam (ki.. satmam :)) Aego larımı hiç satmam Evladiyelik onlar evlatlarıma saklıycam inşallah, işte annenden sonra aşık olduğum diger varlık dicem evet çok abartmış olabilirim ama Allah nazarlardan saklasın çok seviyorum Aegolarımı.

Sevgiler...

• quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Belki inanmazsınız ama bende Aego larımı en az tüm bilgisayarım kadar çok seviyorum, inanılmaz alıştım ses rengine felan, sanki benim için yapılmış, kulaklarıma o kadar hitap ediyorki müzik dinlerken mest oluyorum. Zaten 7/24 müzik dinlerdim, şimdi 8/24 oldu

Bence Aego nun büyüleyici bir müzikalitesi var. Tüm bilgisayarımı satsam (ki.. satmam :)) Aego larımı hiç satmam Evladiyelik onlar evlatlarıma saklıycam inşallah, işte annenden sonra aşık olduğum diger varlık dicem evet çok abartmış olabilirim ama Allah nazarlardan saklasın çok seviyorum Aegolarımı.

Sevgiler...

Oronra subwoofer konumlandırmanı anlatır mısın?

Ben subwoofer i ilk önce duvar kenarına aldım. Bu şekilde derin frekanslar daha ön plana çıkıyor yalnız biraz mid-bass kaybediyorsunuz. Sonra bilgisayar masasının altında, duvarla arasında 7cm kalacak şekilde konumlandırdım. Bu şekilde mid-bass lar daha iyi duyuluyor yalnız derin basslar biraz zayıflıyor.

Gerçi ben dinlediğim müziklerde mid-bass a daha fazla önem verdiğim için woofer i bu şekilde bıraktım.

• Sevgili Soul,

Açıkcası wooferın yerini ilk kurduğumdan beri çok degiştirmedim, çok ufak oynamalar yaptım ve sub ın çevresindeki titreşim yaratabilecek unsurları egale ederek çözüm aradım ve başarılı da oldum. Yerleşim aşağıdaki gibi,
     Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :)

Sub eskiden masanın sırtının olduğu duvara daha yakındı fakat sonrasında birazdaha öne çekerek dahi iyi sonuç aldım, ses hem kaybolmuyor hem boğulmuyor hem uğuldamıyor. Mid bas ve dip bas performansı benim odama ve akustiğine göre en uygun bu şekilde sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 1 Şubat 2008; 2:51:15 >

• quote:

Sevgili Soul,

Açıkcası wooferın yerini ilk kurduğumdan beri çok degiştirmedim, çok ufak oynamalar yaptım ve sub ın çevresindeki titreşim yaratabilecek unsurları egale ederek çözüm aradım ve başarılı da oldum. Yerleşim aşağıdaki gibi,

Sub eskiden masanın sırtının olduğu duvara daha yakındı fakat sonrasında birazdaha öne çekerek dahi iyi sonuç aldım, ses hem kaybolmuyor hem boğulmuyor hem uğuldamıyor. Mid bas ve dip bas performansı benim odama ve akustiğine göre en uygun bu şekilde sanırım.

Hmm güzel... Senin yerleşimi de denemek lazım aslında.

Birde benim odada yatak, gardrop baya bir eşya var. Yarın uzun uzun deneme yapıp sonuçları paylaşırım artık.

• Benim odada bu kadar boş degil canım, ben sadece bilgisayar masası ve sun ın yerini gostermek için çizdim bunu. Yoksa odanın en solundaki pencerenin onunde yatak var, hemen kapının solundada AVR ve stereo kolon sistemim var, üstelik odanın en sağındada garldorap var

Tabi çizim biraz ölçeksiz olduğundan bu kadar eşya orda nasıl duruyor diyebilirsin haklı olarak. Zaten emanet olarak bu odadayım idare ediyorum. Garldorap olmasa süper olucak en çok titreşimi onun kapakları yapıyor çünkü.
  • quote:

Benim odada bu kadar boş degil canım, ben sadece bilgisayar masası ve sun ın yerini gostermek için çizdim bunu. Yoksa odanın en solundaki pencerenin onunde yatak var, hemen kapının solundada AVR ve stereo kolon sistemim var, üstelik odanın en sağındada garldorap var

Tabi çizim biraz ölçeksiz olduğundan bu kadar eşya orda nasıl duruyor diyebilirsin haklı olarak. Zaten emanet olarak bu odadayım idare ediyorum. Garldorap olmasa süper olucak en çok titreşimi onun kapakları yapıyor çünkü.

Sub i senin resimde gösterdiğine yakın şekilde ayarladım yalnız bu şekilde bass şiddetinden ciddi şekilde kaybettim. Tabi bu benim odamın şekli ve eşyalarla yakından alakalı.

Onun için sub i yine masanın altında ve duvarla 7cm kalacak şekilde bıraktım.

Bu arada kullandığın ses kartı ayarlarını da verir misin merak ettim. Çünkü ben yaptığım denemelerde kullandığım crystalizer, eq yada bas-tiz ayarlarının sesi kötü etkilediğini ve sesin doğallığını bozduğunu farkettim.

X-fi deki Crystalizer aslında ses berraklığını arttıran ve tüm frekanslardaki vuruşları keskinleştiren güzel bir algoritma. Yalnız Aego M in sesi çok berrak ve ayrıntılı olduğundan crystalizer kullanınca ses gereğinden fazla parlıyor ve sesin sıcaklığı düşüyor. 128k mp3 lerde %15 crystalizer kullanıyordum ama zamanla onun bile gereksiz olduğunu farkettim.

Ek olarak, ben genelde Eq ve esktra bass-tiz kullanan biriyim. Ama Aego da hiçbir ayar yapmadan tamamen flat kullanıyorum. Çünkü flat seste, setin bass-tiz şiddeti ve orta frekansın belirginliği sanki eq ile biraz arttırılmış gibi renki çıkıyor ses. Bunun, setin içindeki music için geliştirilmiş smart amfi den kaynaklandığını düşünüyorum. Sen ne düşünüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 1 Şubat 2008; 14:14:40 >

• quote:

ben yaptığım denemelerde kullandığım crystalizer, eq yada bas-tiz ayarlarının sesi kötü etkilediğini ve sesin doğallığını bozduğunu farkettim.

X-fi deki Crystalizer aslında ses berraklığını arttıran ve tüm frekanslardaki vuruşları keskinleştiren güzel bir algoritma. Yalnız Aego M in sesi çok berrak ve ayrıntılı olduğundan crystalizer kullanınca ses gereğinden fazla parlıyor ve sesin sıcaklığı düşüyor. 128k mp3 lerde %15 crystalizer kullanıyordum ama zamanla onun bile gereksiz olduğunu farkettim.

İşin içine yazılım girdimi tabiki ses doğallığı bozulur, kullandığım bütün setlerde eq ayarlarını ve crytalizer vb. eax efektlerini kapalı kullandım. Zaten müzik böyle dinlenir ve setin gerçek performansıda böyle anlaşılır. Aego gibi bir sette bu ayarları kullanmak sete haksızlıktır zaten, sadece bas ve tiz onlarda makul ölçüde yapılmalı. Benim kulaklar biraz hassas biraz fazla bile olsa baslı ve tizli ses beni direk rahatsız ediyor başımı ağrıtıyor tabi çok kötü bir sette müzik dinlemekte baş ağrısı yapıyor. Uzun lafın kısası doğru yapmışsın yazılımla sese müdahele eden ayarları kapatmakla bu arada seti dinleme imkanı bulabilsem keşke kullanıcı yorumları ve incelemelere göre konuşuyorum hala.

• Sevgili Soul

Mesajını yeni gordum şimdi ufak bir işim var işimi halleder halletmez sana EQ ayarlarımı gondericem, çok uzun senedir (hatta senelerdir..) kullandığım bir EQ ayarı var dinlediğim müzik tarzına ve benim ses rengime uyduğunu düşünüyorum. Sonra dikkat ettimki kartın hali hazırdaki acoustic EQ ayarına çok yakın degerlermiş Açıkcası ben flat dinlemiyorum ama flata yakın denilebilir. Vokal ve mid ayarları flat bas ve tiz birazdaha yuksek bendeki ayarlarda. Birazdan resmi yukliycem.

Bu arada ürünü ilk kullandığım günden beri soyluyorum aslında, seninde dediğin gibi ürünün içinde her ne kulalndılarsa gerçekten çok dengeli ses rengi saglıyor. Flatta bile hemen hemen her kullanıcıyı tatmin edebilecek bir yapısı var. Ben genelde progressive, house, lounge, chillout ve jazz mix tarzı müzikler dinliyorum ve parçalarda dip baslar önem kazanıyor, öle güm güm sürekli ve rutin bas lardan ziyade arada sırada vuran dip basları titreşim olarak hissetmek hoşuma gidiyor. O sebepten ayarları flata yakın ama kendi tarzıma gore ayarladım. Resmi yuklediğimde daha detaylı yazarım, şimdilik bu kadar.

Sevgiler...

• bugün itibariyle bende aego m ciyim. ilk izlenimlerime göre onboard ses kartıyla test etmeme rağen bana megaworks ü aratmayacağına eminim. şu auzen ses kartı bi gelsin daha ayrıntılı yorumlar yazacağım ama set genel anlamda gerçekten çok güzel. seti almaya forumdan iki arkadaşla birlikte gittim gerçekten onlarda setin performansını çok beğendiler. ses kartı olmadan fazla bişe demek istemiyorum ses kartı geldikten sonra haftaiçi izlenimlerimi ayrıntılı şekilde aktarırım
  • quote:

bugün itibariyle bende aego m ciyim. ilk izlenimlerime göre onboard ses kartıyla test etmeme rağen bana megaworks ü aratmayacağına eminim. şu auzen ses kartı bi gelsin daha ayrıntılı yorumlar yazacağım ama set genel anlamda gerçekten çok güzel. seti almaya forumdan iki arkadaşla birlikte gittim gerçekten onlarda setin performansını çok beğendiler. ses kartı olmadan fazla bişe demek istemiyorum ses kartı geldikten sonra haftaiçi izlenimlerimi ayrıntılı şekilde aktarırım

hayırlı olsun Emre farklı bi başlıkta ses kartını da alınca güzelce anlatırsan eksiklerini ve begendiğin yönlerini sevinirim.İyi günlerde kullan.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.