Şimdi Ara

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
764
Cevap
4
Favori
74.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: ula$

yok zaten pc de hdmi la tv ye bağlı bu şekilde hem pc hem tv için ses çıkışı elde etmiş olacağım. yani tv ye htpc bağlı şu anda... Ses kalitesi sanırım tv nin standart hoparlöründen daha iyi olacaktır değilmi?

Ses kalitesi tabiki TV nin kinden iyi olacaktır. Yalnız tv için böyle bir sistem yerine aynı fiyatlara güzel bir 5.1 sistem alabilirsiniz. Creative G500 mesela.

Peki bahsettiğiniz G500 de kaliteli bir şekilde mp3 dinleyebilirmiyim acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ula$

Peki bahsettiğiniz G500 de kaliteli bir şekilde mp3 dinleyebilirmiyim acaba?

G500 ü ben denemedim yalnız kullanıcı yorumları gayet olumlu. Fiyatına göre iyi bir 5.1 set olduğu söyleniyor.

Ve ses kalitesi ve karakteri Megaworks 550 ye yakınmış. Megaworks 550 ise fiyatına göre harika bir 5.1 setti.
  • Bütün samimiyetimle aego-m kullanıcılarına bir sorum olacak daha doğrusu bu bir merak; benim zamanında kullandığım set aego-2 (yani aego-m'in ilk versiyonu) %70 ses seviyesinden sonra audigy2 kartla inanılmaz distorsiyona giriyordu ve uydu hoparlörlerinden çıkan sesler bass seslerini %70'ten sonra bastırmaya başlıyordu ki bütün kart ayarları yapılmış durumdayken ortaya saçma sapan karman çorman dinlenemeyecek bir ses çıkıyordu...

Bu durum şu anda satıştaki aego-m içinde geçerli mi?
  • Ben de Aego-M'leri önce Audigy2 ile kullandım birkaç gün, sonra bu hoparlörlerin daha iyi bir ses kartına ihtiyacı olduğuna karar verip M-Audio Audophile 192 aldım. Audigy2 ve 192'nin distorsiyon seviyeleri arasında çok büyük fark var. Yeni durumda alt ve üst frekanslar harika ve hiç distorsiyon yok. Hatta subwooferın üzerindeki 3 kademeli bas ayarının en düşüğünde bile baslar bana fazla geldiği için keşke 2+1 yerine 2.0 versiyonu olsaymış bunların diyorum.

Ama açıkçası yeni ses kartının kalitesi hoparlörlerin eksikliklerini de ortaya çıkardı:
    Orta frekanslar biraz eziliyor. Örneğin klasik müzik dinlerken çalan parça sonatsa (yani tek enstrüman varsa) sorun yok, neredeyse hi-fi netliğinde veriyor. Ama senfonilerde biraz kargaşa oluyor, tizler ve baslar orta sesleri eziyor. Aynı sorun çok fazla enstrüman içeren diğer müzikler için de geçerli.
    Bunun sebebi sanıyorum uydu hoparlörlerin çok küçük olması. Yine de benim dinlediğim ya da internette okuduğum hoparlörler arasında Aegolara tercih edilebilecek bir 2.1 ya da 2.0 bilgisayar hoparlör seti yok malesef (sadece müzik dinlemek için kullandığımdan 5.1 vs. setleri hesaba katmıyorum zaten).

Genel olarak eski Creative I-Trigue hoparlör + Audigy2 ses kartı sistemime kıyasla dağlar kadar fark yarattı Aego-M ve M-Audio 192. Memnun değilim desem çok ayıp olur ama yine de daha iyi ses için ödünç alabilirsem M-Audio ya da Genelec stüdyo monitörlerini deneyeceğim Aegoların yerine. O da olmazsa bir stereo amfi + raf tipi hi-fi hoparlörler artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naksut -- 21 Ocak 2008; 0:42:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

Bütün samimiyetimle aego-m kullanıcılarına bir sorum olacak daha doğrusu bu bir merak; benim zamanında kullandığım set aego-2 (yani aego-m'in ilk versiyonu) %70 ses seviyesinden sonra audigy2 kartla inanılmaz distorsiyona giriyordu ve uydu hoparlörlerinden çıkan sesler bass seslerini %70'ten sonra bastırmaya başlıyordu ki bütün kart ayarları yapılmış durumdayken ortaya saçma sapan karman çorman dinlenemeyecek bir ses çıkıyordu...

Bu durum şu anda satıştaki aego-m içinde geçerli mi?

Audigy2 ZS ile Aego M kullanıyorum bahsettiğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım, sebebi belkide %70 ses seviyelerine çıkmıyor olmamda olabilir. Çünkü %70 ses seviyesi bulunduğum oda için fazlasıyla yuksek bir ses seviyesi. Ürünün sesini sub üzerinden daha %50 yi geçirmedim, PC ses seviyem %50 ve winamp ses seviyem %50 iken ses zaten oldukça yeterli, coşmak istediğimde winampın ses seviyesini 100% pc mide %60 yapıyorum zaten odayı sallıyor içerde durulmuyor.

Bu arada naksuta bir konuda katılıyorum flac uzantılı çok yüksek bitrate li (1000-1200kbps) müzik dosyalarını dinlerken bazı parçalarda mid sesler biraz geride kalıyor fakat beni rahatsız etmiyor açıkcası, çünkü öle çok aman aman bir eksiklik olmuyor ve her parçada olmuyor.

Birde winampdan in/out ayarlarını kullanırken out da direct yerine waveout u kullanırsanız ses daha canlı ve yuksek geliyor. In olarakta MAD plugin kullanmanızı tavsiye ederim mid sesleri biradaha kuvvetlendiriyor gibi.

• quote:

Orjinalden alıntı: naksut

Ben de Aego-M'leri önce Audigy2 ile kullandım birkaç gün, sonra bu hoparlörlerin daha iyi bir ses kartına ihtiyacı olduğuna karar verip M-Audio Audophile 192 aldım. Audigy2 ve 192'nin distorsiyon seviyeleri arasında çok büyük fark var. Yeni durumda alt ve üst frekanslar harika ve hiç distorsiyon yok. Hatta subwooferın üzerindeki 3 kademeli bas ayarının en düşüğünde bile baslar bana fazla geldiği için keşke 2+1 yerine 2.0 versiyonu olsaymış bunların diyorum.

Ama açıkçası yeni ses kartının kalitesi hoparlörlerin eksikliklerini de ortaya çıkardı:
    Orta frekanslar biraz eziliyor. Örneğin klasik müzik dinlerken çalan parça sonatsa (yani tek enstrüman varsa) sorun yok, neredeyse hi-fi netliğinde veriyor. Ama senfonilerde biraz kargaşa oluyor, tizler ve baslar orta sesleri eziyor. Aynı sorun çok fazla enstrüman içeren diğer müzikler için de geçerli.
    Bunun sebebi sanıyorum uydu hoparlörlerin çok küçük olması. Yine de benim dinlediğim ya da internette okuduğum hoparlörler arasında Aegolara tercih edilebilecek bir 2.1 ya da 2.0 bilgisayar hoparlör seti yok malesef (sadece müzik dinlemek için kullandığımdan 5.1 vs. setleri hesaba katmıyorum zaten).

Genel olarak eski Creative I-Trigue hoparlör + Audigy2 ses kartı sistemime kıyasla dağlar kadar fark yarattı Aego-M ve M-Audio 192. Memnun değilim desem çok ayıp olur ama yine de daha iyi ses için ödünç alabilirsem M-Audio ya da Genelec stüdyo monitörlerini deneyeceğim Aegoların yerine. O da olmazsa bir stereo amfi + raf tipi hi-fi hoparlörler artık...

Seti X-fi Music ile kullanıyorum ve genelde 192kbps mp3 ler dinliyorum. Bende herhangi bir distorsiyonla karşılaşmadım(ses kartından %100 ses seviyesinde bile). Zaten 20m2 bir odada setin sesi inanılmaz fazla çıkıyor ve seste herhagi bir bozulma olmadan, sesin yüksekliğinden rahatsız oluyorsunuz zaten.

Bu arada daha önce kullandığım Yamaha MS50, Megaworks 550 ya da diğer setlerimde zaten bass ve tiz seviyesini biraz arttırıyordum. Aego nun sesi çok ayrıntılı ve bass ve tizler belirgin olduğu için buna gerek duymadım. X-fi de hiçbir eq yada ekstra bas-tiz ayarı kullanmıyorum. Ve bu şekli ile tam benim müzik zevkime hitap ediyor. Gerçi X-fi Music yerine daha iyi bir ses kartım olsa, sesin biraz daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 21 Ocak 2008; 8:59:09 >

• quote:

Bu arada mümkünse topiği açan arkadaş topiğin ismini Acoustic Energy Aego M diye değiştirirse topik Aego M topiğine dönüşmüş olur.

Zaten diyen iyiler kısmında yer alan iyilerin hiçbir Aego-M kadar iyi değil.

Macworld ün yaptığı ve 5 yıldız verdiği yorumun bir kısmını eklemek istiyorum :

Finally, the Aego M also stands out for its excellent sound quality. In my testing room, with the bass switch set to 2, bass response was solid and extended lower than I expected; more important, the bass wasn't boomy, as it is with many computer speakers. (Although, like most good subwoofers, the Aego-M's sub is sensitive to placement. Put it too close to a wall or corner, and you'll get more bass than you want; switching the bass setting to 1 helps here.) Treble was exceptionally clear, and stereo imaging was impressive -- among the best I've heard from a system in this price range. The Aego M can also play extremely loud without distortion. The Aego-M even compares favorably to the $400 Jamo i300 sub/sat speaker system. The i300 offers better sound quality overall, as well as an iPod dock with remote, but the Aego-M is good enough that if I had $400 to spend on a subwoofer/satellite iPod speaker system, I'd seriously consider spending $200 on the Aego-M and $70 on a remote-control iPod dock, using the extra $130 for more music.

Kaynak :http://www.macworld.com/product/ipod/795/detail.html

Yani kısaca adam bu fiyat aralığında daha iyi bir set olamaz demiş. 2.1 ler arasında Aego-M den daha iyi ses veren bir set ise Jamo i300. Yalnız yurt dısı fiyatı 400$ ın üzerinde. Ve 200$ lık Aego-M ile rahatlıkla kıyaslanabileceğini hatta Aego-M alarak kalan 200$ in ipod kumanda ve ekstra müzik mastafı olarak ayrılmasının daha mantıklı olduğu söylemiş.

Jamo i300

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :)

beyler kusura bakmayın topiği ben açtım ben kaynbettim gerçekten hepside iyi sistmeler ama aego m benimde ilgimi çekmişti sanırım bende aego m alacam
    dersenizki adı aego m olsun topiğin köpeğiniz olsun yaparız aego m şöylede olabilir "en iyi 2.1 aego M"

• "palakash" senin bu topiği açman hayırlara vesile olmuş. kullananlar çok memnun ae den.. hatta en iyi 2+1 olduğuna inanıyorlar.

jamo i300 şu an en takdir edilen 2+1 . listeye dahil etmek lazım. 600 ytl civarı (Forum Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti. )Nispetiye Cad. Kerem 1 Apt. No:24 D.2 1.Levent - Istanbul / Türkiye den satın alınabiliyor.
    2*75 + 150 w:300 w
    bence acele etme aego için. bunuda bi araştır. istanbulda isen git bi dinle derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaramazan -- 21 Ocak 2008; 22:58:59 >
  • o baya güçlüymüş be 150 watt sub ne demek uyduları megadan bile güçlü ama o fiyat biraz çok gibi ses kalitesi nasılmış kullanan varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: megaramazan

"palakash" senin bu topiği açman hayırlara vesile olmuş. kullananlar çok memnun ae den.. hatta en iyi 2+1 olduğuna inanıyorlar.

jamo i300 şu an en takdir edilen 2+1 . listeye dahil etmek lazım. 600 ytl civarı (Forum Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti. )Nispetiye Cad. Kerem 1 Apt. No:24 D.2 1.Levent - Istanbul / Türkiye den satın alınabiliyor.
    bence acele etme aego için. bunuda bi araştır. istanbulda isen git bi dinle derim.

demek 600 ytl haa ? iyiymiş testlerde aego m 'den iyi olduğu söyleniyor ayrıca daha güçlü

• quote:

"palakash" senin bu topiği açman hayırlara vesile olmuş. kullananlar çok memnun ae den.. hatta en iyi 2+1 olduğuna inanıyorlar.

Evet Jamo i300 harika bir set. Yurt dışı forumlarında da inanılmaz övülmüş. Aego M den daha güçlü ve ses kalitesi biraz daha iyiymiş. Gerçi Macworld fiyat avantajı olduğu için Aego M almanın daha mantıklı olduğunu savunmuş ama. :)

i300 türkiyede 600YTL gibi bir fiyattan bulunabiliyorsa gözü kapalı alınabilecek bir set. Yurt dışında 200$ civarı fiyatı olan Z-5500 de, yurt dışında 400$ fiyatı olan Jamo i300 de türkiyede 600YTL den satılıyor düşünün artık.

• quote:

quote:

Evet Jamo i300 harika bir set. Yurt dışı forumlarında da inanılmaz övülmüş. Aego M den daha güçlü ve ses kalitesi biraz daha iyiymiş. Gerçi Macworld fiyat avantajı olduğu için Aego M almanın daha mantıklı olduğunu savunmuş ama. :)

i300 türkiyede 600YTL gibi bir fiyattan bulunabiliyorsa gözü kapalı alınabilecek bir set. Yurt dışında 200$ civarı fiyatı olan Z-5500 de, yurt dışında 400$ fiyatı olan Jamo i300 de türkiyede 600YTL den satılıyor düşünün artık.

Fiyatlarda dedigin farklılıgın olup olmadıgını merak ettim varsa cidden saçma olurmuş azcık baktım netten öyle dedigin gibi bir sonuç çıkmadı

Jamo i300:

http://www.twenga.co.uk/prices-i-Series-I300-JAMO-Hi-Fi-speakers-125744-0

Logitech Z5500:

http://www.twenga.co.uk/prices-Z-5500-LOGITECH-PC-home-cinema-speaker-2822-0

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ebay de;

Jamo i300:

http://search.ebay.co.uk/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=jamo+i300

Logitech z5500:

http://search.ebay.co.uk/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=z5500

• setin ses kalitesini bilmiyorum ama bu kadar super hatta mukemmel diye yorum alan baska bir set gormedim ben elbette doğruluk payı vardır diye dusunuyorum ama şaşkınlığımı da ustumden attığımı soyleyemem hele ki setin uydu goruntusunu sizin yorumlarınızla birleştirincebu sete sahip olupta izmir de oturan kimse var mıdır acaba?hani bize de soyle koklatsa sesin kalitesinden biraz diyorum o kadar merak ettim ki ses kalitesi ve ses yuksekliğini ya da varsa izmir de satılan bir yer ozellikle de sesini tadabileceğimiz bir yer..arkadaslar bir de i300 cıkardınız basımıza nedir sizden cektiğimiz yaff
  • quote:

Orjinalden alıntı: ne bu yaa??

Fiyatlarda dedigin farklılıgın olup olmadıgını merak ettim varsa cidden saçma olurmuş azcık baktım netten öyle dedigin gibi bir sonuç çıkmadı

Jamo i300:

http://www.twenga.co.uk/prices-i-Series-I300-JAMO-Hi-Fi-speakers-125744-0

Logitech Z5500:

http://www.twenga.co.uk/prices-Z-5500-LOGITECH-PC-home-cinema-speaker-2822-0

Evet haklısın i300 ün fiyatı da yurt dışında düşük görünüyor. Macworld ün yazısında i300 400$ geçiyordu ve yazı çok eski değildi o yüzden böyle bir karşılaştırma yapmıştım.

• quote:

Orjinalden alıntı: maverick84

setin ses kalitesini bilmiyorum ama bu kadar super hatta mukemmel diye yorum alan baska bir set gormedim ben elbette doğruluk payı vardır diye dusunuyorum ama şaşkınlığımı da ustumden attığımı soyleyemem hele ki setin uydu goruntusunu sizin yorumlarınızla birleştirincebu sete sahip olupta izmir de oturan kimse var mıdır acaba?hani bize de soyle koklatsa sesin kalitesinden biraz diyorum o kadar merak ettim ki ses kalitesi ve ses yuksekliğini ya da varsa izmir de satılan bir yer ozellikle de sesini tadabileceğimiz bir yer..arkadaslar bir de i300 cıkardınız basımıza nedir sizden cektiğimiz yaff

Evet Aego M anlatılamıyor pek, yaşamak lazım. :)

Sesten biraz anlayan birinin bu seti fiyatına göre inanılmaz seveceğine ben eminim. Ve yine bana göre, daha önce dinlediğim Bose Companion 3, altec mx-5021 den bariz daha başarılı bir set.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 23 Ocak 2008; 10:53:16 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: maverick84

setin ses kalitesini bilmiyorum ama bu kadar super hatta mukemmel diye yorum alan baska bir set gormedim ben elbette doğruluk payı vardır diye dusunuyorum ama şaşkınlığımı da ustumden attığımı soyleyemem hele ki setin uydu goruntusunu sizin yorumlarınızla birleştirincebu sete sahip olupta izmir de oturan kimse var mıdır acaba?hani bize de soyle koklatsa sesin kalitesinden biraz diyorum o kadar merak ettim ki ses kalitesi ve ses yuksekliğini ya da varsa izmir de satılan bir yer ozellikle de sesini tadabileceğimiz bir yer..arkadaslar bir de i300 cıkardınız basımıza nedir sizden cektiğimiz yaff

Evet Aego M anlatılamıyor pek, yaşamak lazım. :)

Sesten biraz anlayan birinin bu seti fiyatına göre inanılmaz seveceğine ben eminim. Ve yine bana göre, daha önce dinlediğim Bose Companion 3, altec mx-5021 den bariz daha başarılı bir set.

soultrap kusura bakma sana bi lafım yok ama bence biraz abartılıyor yani çok övdünüz aego evet fiyatına göre anlaltıgınıa göre mükemmel bir set.İstanbul da olsam aego alırdım.Benim anlamadığım birşey ise sen dinledin mi companion u aynı kaynaklara bağlı?Eş zamanlı test ettin mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: awareturkey

soultrap kusura bakma sana bi lafım yok ama bence biraz abartılıyor yani çok övdünüz aego evet fiyatına göre anlaltıgınıa göre mükemmel bir set.İstanbul da olsam aego alırdım.Benim anlamadığım birşey ise sen dinledin mi companion u aynı kaynaklara bağlı?Eş zamanlı test ettin mi?

Seti bilmediğin için söylediğimin abartı olduğunu anlama gibi bir şansın yok. Zaten nedense Aego M için söylenenleri abartı bulanlar hep kullanmamış kişiler oluyor.

Bose Companion 3 ü Cowon G3 mp3 playerimla DNR da dinlemiştim. Aynı playerla Aego M i dinliyorum ve fark çok bariz benim için. Bu arada bu playerdan çıkan ses bana göre X-fi ExtremeMusic den daha kaliteli ve daha doğal. Altec Mx-5021 i ise eski iriver H320 playerimla dinlemiştim ki bu playerin sesi Cowon G3 ten biraz daha iyiydi.

• Aego hakkındaki abartıları anlayışla karşılamak lazım, seti ilk demo da dinlemek için BL müziğe gittiğimde beni demo odasına alıp seti bagladılar ve çalıştırdıklarında dibim düştü. İnanamadım, cdp nin arkasına çaktırmadan bakmaya çalışıyordum baglı olan setin aego olduğundan emin olmak için

Gerçekten bu fiyat aralığında daha iyi bir 2.1 düşünemiyorum ve gormedimde. He iyiler illa vardır da bu fiyat aralığını bırakın rakamı 2 ye 3 e katlayın
    Bose comp 3 ile karşılaştırma şansın benimde oldu ve aego nun bana çok daha hitap ettiğini soyleyebilirim. Comp 3 ile hayal kırıklığına uğramıştım ki fiyatına gore bence aego ondan çok daha iyi bir alternetif.

Kimse aego suz kalmasın diyorum

Sevgiler...

• Arkadaşlar her yer 5.1 2.1 7.1 kablo yumağı olduk. birde 2.0 stereo sistemlerden bilgi verin bilgilenelim.
  • soulrap hocam bas frekansını 40hz ye düşürdüğümüzde ve subwoofer gain +15db yi aktif yaptığımızda bas %40 tiz %75 24bit crystalizer %75 equalizer flat konumda iken pop parçlarında özellikle şebnem ferah sil baştan,mayın tarlası gibi parçalarda subwooferin yüksek seslerdeki performası nasıl acaba bi deneme yapma şansınız varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre6128 -- 26 Ocak 2008; 10:50:30 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.