Şimdi Ara

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
764
Cevap
4
Favori
74.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Hmm eğer aynı ürünse enteresan bir durum fakat aynı ürün degilse farklı bir versiyonu ise farklı tip sürücü kullanılmış olabilir. Bizim kullandığımız aego m in sub ve uyduları toplamda 9kg.

Bence birgün al kendindeki uyduların birini tekrar git akrabana, belkide aynıdır ağırlıkları

Evet oronra birebir denedim. Az önce amcamın oğlu uyduyu alıp geldi ve bizde denedik. (Bu arada ben 4 aylığına memleketteyim ve bilgisayarı da buraya getirdim.)

Ve malesef amcamın oğlunun Aego M in uyduları daha kaliteli ses veriyor. Yalnız ses kalitesi farkı fazla değil. Onun midler daha belirgin ve ses daha tok.

Yani inanamıyorum Acoustic Energy gibi bir firmanın böyle birşey yaptığına. Benim Aego daki drive in KOI olup olmadığını bile bilmiyorum. Setin değeri gözümde birden düştü.

Bu arada senin uyduların kablolar da sata kablosu gibi yatsı mı? Birde uydu ağırlıkların 1 kilo kadar var mı? Gerçi hepimiz aynı yerden aldık, büyük ihtimal hepimizinki çizgili yatsı kabloları olan yeni jenerasyon Aego lar.

firmalar daha iyi ürünler çıkaracağına neden var olanların kalitesini düşürürler hangi mantığa sığar bu ve bu olay her türlü araç gereçte rastlanabiliyor akılları sıra kar ediyorlar

• Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Bu olaydan önce setin sesini inanılmaz seviyordum, şimdi resmen soğudum. Meğer eskiden Aego nun sesi daha da iyiymiş.

Herneyse bunu kabullenip kullanmaya devam etmekten başka çare yok çünkü hala piyasada dengi olmadığını biliyorum...
  • bendekide senin dediğin gibi yassı kablolu model
  • Bendeki ürününde yassı kabloları var ama uydularda hafif degil yaw 1 kilo olmasada yakındır heralde. Bu arada ben hala Aegodan iyisini dinlemediğim için senin gibi bunalıma hala girmiş degilim Belki dediğin gibi Eski Aego yu dinlesem benimde canım sıkılabilirdi (Eger kulakla duyulacak kadar fark varsa arada tabi..)
  • Gıcık bir durum ben seti satardım hiç öyle şeylere gelemem valla , acayip kıllanırım ... soultrap siz amcanın oğluna aldığınızda setin fiyatı ne kadardı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Bendeki ürününde yassı kabloları var ama uydularda hafif degil yaw 1 kilo olmasada yakındır heralde. Bu arada ben hala Aegodan iyisini dinlemediğim için senin gibi bunalıma hala girmiş degilim Belki dediğin gibi Eski Aego yu dinlesem benimde canım sıkılabilirdi (Eger kulakla duyulacak kadar fark varsa arada tabi..)

Benim uydularda oldukça ağır sayılır ama amcamın oğlundaki aego nun uydular külçe demir sanki. Ses kalite farkı azda olsa kulakla fark ediliyor. Ben, sesi tek uyduya gönderip düşük seste kısa bir test yaptım. Ve farkettiğim, o aegonun sesinin daha tok ve çok hafiften daha belirgin midlerinin olmasıydı.

Yakın zamanda o Aego yu alıp ciddi bir test etmeyi düşünüyorum. Belki ses kalitesi avantajının yanında belki dezavantajı da vardır(hiç sanmıyorum ama).

Çünkü benim setle sıfır distorsiyon ile inanılmaz yüksek seslere çıkabiliyorum. Amcamın oğlu ise çok yüksek seste bazen distorsiyon olduğundan bahsetti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 15 Şubat 2008; 0:22:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Gıcık bir durum ben seti satardım hiç öyle şeylere gelemem valla , acayip kıllanırım ... soultrap siz amcanın oğluna aldığınızda setin fiyatı ne kadardı

Amcamın oğluna seti aldığımızda dolar ve setin fiyatı yüksekti ve 500YTL üzeri bir para ödemiştik(hepsiburada dan aldık). Tam fiyat için faturayı bulmam lazım.

Bu arada seti satamam çünkü bu fiyat aralığında daha iyi ses veren bir set olduğunu zannetmiyorum. Burda(memlekette) yine bir Z-5500 dinledim, midem kaldırmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Burda(memlekette) yine bir Z-5500 dinledim, midem kaldırmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 15 Şubat 2008; 3:00:12 >
  • Evet arkadaşlar bugün ayrıntılı Aego testini yaptım. Öncelikle belirteyim ki durum sandığım kadar vahim değil. Çünkü yeni aego uydularının dezavantajları yanında avantajları da var.

Kısaca bahsetmek gerekirse eski ağır Aego uydularının ses ayrıntısı hafif daha fazla(yani anlatmak istediğim daha keskin ve mekanik ses), midler çok az daha belirgin ve ses daha tok. Yalnız uydular aşırı yüksek seslerde distorsiyona giriyor.

Yeni aego uydularının avantajları ise, sesin akustiği daha iyi(hafif daha yankılı gibi), sesin keskinliği daha düşük olduğu için sanki daha doğal ses üretiyor ve uydular aşırı yüksek seslerde bile distorsiyona girmiyor(aynı ses seviyelerinde denedim).

Sonuca gelirsek ben yeni Aego uydularının sesini uzun dinlemelerden sonra daha çok beğendim. Daha doğal ve distorsiyonsuz bir ses üretiyor. Demek ki hafif olmalarına pek aldanmamak lazım. Ve yüreğime su serpilmiş oldu.

Birkaç resim de vereyim :

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :)

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 15 Şubat 2008; 19:19:38 >

• iyi iyi gördünmü bak demek varmış bi olayı

Sanırım distorsiyon problemi yüzünden ürünün sürücüleri degiştirildi yeni ürünlerde, buda bizi uydu ağırlığının daha kaliteli olabileceği yonunde aldattı. Aslında mıktasın daha büyük olması sürücülerin ağırlığına etki etmesi normal fakat her ağır sürücü iyi ses verecek yada distorsiyona girmeyecek diye bişide yok elbet.

Valla dedigim gibi ben zaten Aego dan daha iyi bir alternatif göremediğim için içim rahattı
  • valla sistem iyi de gösterişi 0 denecek kadar yani bilmeyen biri için 10 ytl lik masaüstü hoparloru sanılabilir.Hp yanında çok tıfıl kalmışlar yazık ama anlaşılan performansları boylarının çok daha üstünde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ju5763

valla sistem iyi de gösterişi 0 denecek kadar yani bilmeyen biri için 10 ytl lik masaüstü hoparloru sanılabilir.Hp yanında çok tıfıl kalmışlar yazık ama anlaşılan performansları boylarının çok daha üstünde.

Ürünün görüntüsünü resimde gördüğünle degerlendirme derim, pişman olursun

Sadece küçük görünüyor o kadar, malzeme kalitesi felan üst düzeydir. Artı kücük görüntüsü ardında koca bir orkestra gizliyor gibi ses verirler

• quote:

Orjinalden alıntı: ju5763

valla sistem iyi de gösterişi 0 denecek kadar yani bilmeyen biri için 10 ytl lik masaüstü hoparloru sanılabilir.Hp yanında çok tıfıl kalmışlar yazık ama anlaşılan performansları boylarının çok daha üstünde.

Valla yakından görsen böyle düşüneceğini sanmıyorum. Ürünün harika bir işçiliği var ve uyduların çok küçük olması ayrı bir hava katıyor bence. Uydular tamamen metal kasa ve üzerindeki AE logosu çok güzel duruyor.
  • Okudum tüm forumu, yarın gidip alacam bunlardan sayenizde. Tamam bu.
  • hadi hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fennezs

Okudum tüm forumu, yarın gidip alacam bunlardan sayenizde. Tamam bu.

kesinlikle almalısın ürün çok güzel...
  • Peki bunu laptopumla da kulanmak istesem, laptopa harici ses kartı ne almalıyım. (Toshiba A200-1BP, sanırım express kart yuvalıydı). M-Audio'nun external veya notebook kartı var mı?
  • arkadaşlar merhabalar ben topiği açan aego M cilerden serkan paylaşımlarınız çok güzel açıkçası topiği açarken insanların bu sisteme iyidir deyip alacağını tahmin etmiyordum heleki bu şekilde güzel değerlendirmeler ve paylaşımların olacağını tahmin etmiyordum değerli ve bilgil odaklı açıklamalarınızdan dolayı teşekkür etmeyi borç bildim.. çoğu topikte gereksiz muhabbetler ön planda burada iyi bir hava yakalamışsınız.. bence aego M kadar diğer iyileride kullanan arkadaşlar ürünleri burada anlatsınlar bilgilerini paylaşsınlar iyi ürünlerin burada muhhabetini yapalım olayı fazla holiganlık boyuna taşımayadan ham aego M hemde daha iyi olmasalarda diğer iyileri analım saygılar.. arada girer yazarım ben böle siz kafanıza göre takılın

• quote:

Orjinalden alıntı: Fennezs

Peki bunu laptopumla da kulanmak istesem, laptopa harici ses kartı ne almalıyım. (Toshiba A200-1BP, sanırım express kart yuvalıydı). M-Audio'nun external veya notebook kartı var mı?

Mevcut ses kartınızla kullanabilirsiniz, ayrıa yeni karta alabilirsiniz tamamen size kalmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: palakash

arkadaşlar merhabalar ben topiği açan aego M cilerden serkan paylaşımlarınız çok güzel açıkçası topiği açarken insanların bu sisteme iyidir deyip alacağını tahmin etmiyordum heleki bu şekilde güzel değerlendirmeler ve paylaşımların olacağını tahmin etmiyordum değerli ve bilgil odaklı açıklamalarınızdan dolayı teşekkür etmeyi borç bildim.. çoğu topikte gereksiz muhabbetler ön planda burada iyi bir hava yakalamışsınız.. bence aego M kadar diğer iyileride kullanan arkadaşlar ürünleri burada anlatsınlar bilgilerini paylaşsınlar iyi ürünlerin burada muhhabetini yapalım olayı fazla holiganlık boyuna taşımayadan ham aego M hemde daha iyi olmasalarda diğer iyileri analım saygılar.. arada girer yazarım ben böle siz kafanıza göre takılın

Sevgili @palakash

Topik başlığını değiştir diye ilk günlerde baya bi üstelemiştik ama pek yanaşmadın sen bu olaya

Logitech creative gibi ürünlere ait farklı başlıklar zaten var yada donem donem oluyor. Bırakalım bu topik sadece Aego M e ait olsun derim, diğer arkadaşlar ne düşünür bilemem.

Farklı marka ve modeller işin içine girerse konu dağılır başka yerlere gider düşüncesindeyim. Biz böle kendi yağımızda pişsek ?

Sevgiler...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.