Şimdi Ara

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
764
Cevap
4
Favori
74.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu aego nun bassları nasıl acaba? bassın 3 kademesi var demişsiniz. 1de kullansak güm güm diye vurur mu yine de? apartman dairesinde yaşıyorum. geceleri de müzik dinlerim .komşularla papaz olmayalım bi de
  • quote:

Orjinalden alıntı: clubsoda

arkadaşlar bu aego nun bassları nasıl acaba? bassın 3 kademesi var demişsiniz. 1de kullansak güm güm diye vurur mu yine de? apartman dairesinde yaşıyorum. geceleri de müzik dinlerim .komşularla papaz olmayalım bi de

arkadaşlar topiğin ismini değiştirdim umarım hoşunuza gitmiştir bu arada arkadaşım müzik dinlemek için alıyorsan sistemi alabileceğin en iyi sistemi şu an için budur komuşarınında kulağına hitap edeceğinden sorun çıkacağını sanmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: palakash

arkadaşlar topiğin ismini değiştirdim umarım hoşunuza gitmiştir bu arada arkadaşım müzik dinlemek için alıyorsan sistemi alabileceğin en iyi sistemi şu an için budur komuşarınında kulağına hitap edeceğinden sorun çıkacağını sanmıyorum

Topiğin ismi bence güzel oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: palakash

Topiğin ismi bence güzel oldu.

üstad gönlünüz olduysa ne ala maksat aego m cilerinde bi topiği olsunki bunu hakediyorr sistem şu z5500 göre 10 misli hakettiği kesin ne anlıyorlar o sistemde anmalış değilim bunce senenin mobilyacısıyım ben böle kalastronik bi ürün görmedim yaşasın "aego m"

• ben de almak isterdim aego yu ama piyasanın allah belasını versin almak için kendimi bl müzik'e taşıyamam.çok saçma.getirsin vatan, mavi..
  • ürünün ithalatçısı bl müzik ya gidip benim gibi elden alacaksın ya da srcelektronik.com dan sipariş vereceksin kargoyla yollayacaklar

edit: soultrap hocam geçenlerde sana uydu kolonların kablolarını subwoofer arkasına nasıl bağlayacağımızı kablolarda herhangi bir işaret (+ -) olmadığını söylemiştim. sende bi ucunda yan çizgiler var onu artıya tak demişti. dün bl müzikte telefon açıp bu konuyu danıştım yan çizgilerin eksi kutup olduğunu söylediler. yani yan çizgiler olan ucu artıya değil eksi kutuba takacakmışız iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre6128 -- 19 Şubat 2008; 9:28:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

ürünün ithalatçısı bl müzik ya gidip benim gibi elden alacaksın ya da srcelektronik.com dan sipariş vereceksin kargoyla yollayacaklar

edit: soultrap hocam geçenlerde sana uydu kolonların kablolarını subwoofer arkasına nasıl bağlayacağımızı kablolarda herhangi bir işaret (+ -) olmadığını söylemiştim. sende bi ucunda yan çizgiler var onu artıya tak demişti. dün bl müzikte telefon açıp bu konuyu danıştım yan çizgilerin eksi kutup olduğunu söylediler. yani yan çizgiler olan ucu artıya değil eksi kutuba takacakmışız iyi günler

Ben, 2 uydunun ucunu da aynı yönde bağlayınca sorun olmuyor demiştim. Çizgili tarafı artıya bağlasamda eksiye bağlasamda tamamen aynı.

• bl müziğe soruduğumda farkedeceğini söylediler uydulara ters akım verirsen diyafram zıt yöne hareket edecektir
  • quote:

bl müziğe soruduğumda farkedeceğini söylediler uydulara ters akım verirsen diyafram zıt yöne hareket edecektir

Valla ben 2 yönde de denedim seste hiçbir farklılık olmuyor. Diyafram zıt yönde hareket etse sistem çoktan arızalanırdı.
  • hocam arızalanıcak bişe yok neden arızalansın ben sordum bu şekilde dediler bende paylaşmak istedim hatta özellikle bişey farkedermi diye kendilerine sorum farkeder dediler ve doğru bağlantı şeklini söylediler isteyen istediği şekilde kullanabilir
  • quote:

hocam arızalanıcak bişe yok neden arızalansın ben sordum bu şekilde dediler bende paylaşmak istedim hatta özellikle bişey farkedermi diye kendilerine sorum farkeder dediler ve doğru bağlantı şeklini söylediler isteyen istediği şekilde kullanabilir

Anladım seni sağol paylaştığın için.
  • Ters bağlama işlemi izobarik wooferlarda da yapılıyor çünkü diyafram hareketlerinin ters olması gerekiyor Yani bu durumda ters bağlantıda hareket yönü değişiyor...
  • Ben de kesik kesik çizgilerin olduğu tarafı sub'da kırmızılara yani pozitiflere bağladım ve hiçbir sorun yok. Normal olarak ses biraz daha boğuk gelmeliydi sanırım. Eğer bu boğuk haliyse bir de düzeltince ne olacak Allah bilir?

Akşam değiştirerek bir deneyeceğim evde.
    Aslında speakerların önündeki kumaş filtre mobil olsaydı çıkarıp, kablo ucunua kısa süre pil bağlayarak hoparlör konisinin hareketine göre anlaşılır polarite. Hoparlör dışarı uğradığında pilin + ucundaki uç +'dır. (Ama kısa süreli, uzun süre bağlanırsa pil hoparlörler zarar görebilir)

Bu kablo fena değil ama keşke balanslı olsaydı, özellikle uzun kablolarda balanslı olmaması sesi çok etkileyebilir enterferanstan dolayı.
  • şu ters bağlama işini amma abartmışsınız... Neredeyse akustik laboratuarına götüreceksiniz işi...

Adamlar gayet açık bir şekilde eksi kutbu belirtmiş kesik çizgilerle daha ne yapabilirlerdi acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoxeD
    şu ters bağlama işini amma abartmışsınız... Neredeyse akustik laboratuarına götüreceksiniz işi...

Adamlar gayet açık bir şekilde eksi kutbu belirtmiş kesik çizgilerle daha ne yapabilirlerdi acaba

Kablolarda işaretli olan taraf genelde pozitif olandır. Ki.. Aego nun kullanım kağıtcığındada resimde gösterdiği işaretli ucun pozitif olduğudur.

Zaten her iki türlüde bişi farketmiyor ama yinede içi rahat etmesini isteyenler bu şekilde bağlayabilirler.

Hop. arkasında işaretlemek durumunda kalan hep pozitif olandır ki kırmızı ile belirtilir. Siz hiç negatifin kırmızı ile renklendirildiğini gördünüzmü? Kablolarda da aynı şekilde işaretli olan taraf genelde pozitifdir. Bu durumda Aego nun kablosu üzerinde ki kesik çizgili uç pozitifi ifade ediyor diye düşünüyorum. Ben bu şekilde bağladım.

• bl müziktekiler o şekilde demiyorlar belkide onlar kesik çizgileri eksi olarak nitelendiriyolar senin dediğin doğru olabilir oronra
  • quote:

bl müziktekiler o şekilde demiyorlar belkide onlar kesik çizgileri eksi olarak nitelendiriyolar senin dediğin doğru olabilir oronra

bende bir aralar megavox 250w vardı onlarında çizgili kabloları "-" kutuba bağlıydı megawox u duymamış olabilirsiniz 3. sınıf kolon dünyasının önde gelen ürünlerindendir aslında - ile 4 da farlılık olmaması ürüne zarar vermediği anlamına gelmez bu şekilde çalışığ sonradan yanan kolonları gördüm birde yüksek seslerde dinleti söz konusu değilse yanıltıcı olabiliyor sistemi sürekli yüksek sesle dinlediğinizde zamanla bence arıza verebilir

• quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

Orjinalden alıntı: CoxeD
    şu ters bağlama işini amma abartmışsınız... Neredeyse akustik laboratuarına götüreceksiniz işi...

Kablolarda işaretli olan taraf genelde pozitif olandır. Ki.. Aego nun kullanım kağıtcığındada resimde gösterdiği işaretli ucun pozitif olduğudur.

Zaten her iki türlüde bişi farketmiyor ama yinede içi rahat etmesini isteyenler bu şekilde bağlayabilirler.

Hop. arkasında işaretlemek durumunda kalan hep pozitif olandır ki kırmızı ile belirtilir. Siz hiç negatifin kırmızı ile renklendirildiğini gördünüzmü? Kablolarda da aynı şekilde işaretli olan taraf genelde pozitifdir. Bu durumda Aego nun kablosu üzerinde ki kesik çizgili uç pozitifi ifade ediyor diye düşünüyorum. Ben bu şekilde bağladım.

elektrik kablolarında üzerinde kablonun boyu, markası ve kalınlığı gibi bilgilerin yazdığı taraf eksi kutuptur

• Arkadaşlar herkez bildiği gibi bağlasın madem.
  • Şöyle bir değiştirip denedim ses aşağı yukarı aynı çıkıyor. Ancak her parçada olmaz bu. Özellikle bazen klasik müzik, caz dinleyenler yanlış bağlanan hoparlörlerden gelen müziği bir süre için daha iyi zannedebilirler zira biraz daha genişler ses sanki.

Bitr pil ve 1.5 voltluk ampul ile kabloyu kullanarak devre kurdum böylece şurası kesinlik kazandı : kesik kesik çizgilerin yakın olduğu taraftaki çıplak kablo ucu diğer uçtaki RCA jakın dış çemberine (sleeve) gidiyor yani negatif taraf. Diğeri ise RCA jakın ortasına (tip, ya da pin) gidiyor dolayısıyla pozitif. Aslnda RCA kabloda pozitif negatif sadece uygulamadadır, yoksa sonuçta iki uca giden iki paralel tel var, hangisinin pozitif, negatif olduğu diye bir şey yoktur, bağlandığı yerlerin polaritesi önemlidir.

Subwooferımızda kırmızı klipsler pozitif ve siyahlar da negatif.
    Normal olarak uydu hoparlörlerde de RCA soketinin ortası ve dış tarafı kırmızı ve siyahla işaretlenmiş olmalıydı ancak her iki bölüm de kırmızıyla işaretli ne yazık ki. Bu yüzden genel standardın uygulandığını düşünerek ortanın pozitif dış kısmın negatif olduğunu varsayıyorum (dolayısıyla dış ısım siyah ile işaretlenmeliydi aslında). BL müziktekilerin de böyle demesei bunu daha da destekliyor.

Yani kısacası şurası kesin : kesik kesik çizgilerin gittiği çıplak uç subwoofer'ın negatif yani siyah konnektörüne bağlanacak.

Not olarak şunu da söylemek isterim +lar ile -leri tüm uydular için ters bağlarsak buna reversed polarity yani ters kutupluluk deniyor. Çok kişinin bilmediği bir gerçek var ki (hatta buna oldukça fazla sayıda audiophile kategorisinde insan da dahildir) bazı CD'lerin kaydı ters kutuplu daha doğrusu ters faz kutuplu yapılmış olabiliyormuş (dikkatsizlikten, kazara, yanlışlıkla filan). İşte bunları dinlerken düzeltmek için aslında hoparlörleri ters bağlamanız gerekiyor. Bu sebeple bazı high-end ürünlerde absolute polarity switch (yani mutlak kutupluluk düğmesi) var. (mesela aşağıya fotolarını koyduğum 700 dolarlık Perpetual Technologies P-3A Digital-to-Analog Converter veya 7500 dolarlık preanfi BAT VK-50SE veya gibi). Bu tip kayıtlarda bu düğmeyi kullanarak doğru sesi dinliyorsunuz. Genellikle kaydın ters kutuplu olup olmadığı her iki şekilde de az bir dinleyerek anlaşılıyor. İyi olan doğru kutuplama oluyor.

Bu 700 dolarlık D/A konvertör:

$7500 (kendi $7000 + uzaktan kumandası $500) BAT VK-50SE preanfi:

Mesela benim yazlıktaki yedek sistemime çok yakışıyor bu preanfi:

Sistemin tümü gözüksün bari:

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.