Şimdi Ara

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
764
Cevap
4
Favori
74.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Fennezs

Şöyle bir değiştirip denedim ses aşağı yukarı aynı çıkıyor. Ancak her parçada olmaz bu. Özellikle bazen klasik müzik, caz dinleyenler yanlış bağlanan hoparlörlerden gelen müziği bir süre için daha iyi zannedebilirler zira biraz daha genişler ses sanki.

Bitr pil ve 1.5 voltluk ampul ile kabloyu kullanarak devre kurdum böylece şurası kesinlik kazandı : kesik kesik çizgilerin yakın olduğu taraftaki çıplak kablo ucu diğer uçtaki RCA jakın dış çemberine (sleeve) gidiyor yani negatif taraf. Diğeri ise RCA jakın ortasına (tip, ya da pin) gidiyor dolayısıyla pozitif. Aslnda RCA kabloda pozitif negatif sadece uygulamadadır, yoksa sonuçta iki uca giden iki paralel tel var, hangisinin pozitif, negatif olduğu diye bir şey yoktur, bağlandığı yerlerin polaritesi önemlidir.

Subwooferımızda kırmızı klipsler pozitif ve siyahlar da negatif.
    Normal olarak uydu hoparlörlerde de RCA soketinin ortası ve dış tarafı kırmızı ve siyahla işaretlenmiş olmalıydı ancak her iki bölüm de kırmızıyla işaretli ne yazık ki. Bu yüzden genel standardın uygulandığını düşünerek ortanın pozitif dış kısmın negatif olduğunu varsayıyorum (dolayısıyla dış ısım siyah ile işaretlenmeliydi aslında). BL müziktekilerin de böyle demesei bunu daha da destekliyor.

Yani kısacası şurası kesin : kesik kesik çizgilerin gittiği çıplak uç subwoofer'ın negatif yani siyah konnektörüne bağlanacak.

Not olarak şunu da söylemek isterim +lar ile -leri tüm uydular için ters bağlarsak buna reversed polarity yani ters kutupluluk deniyor. Çok kişinin bilmediği bir gerçek var ki (hatta buna oldukça fazla sayıda audiophile kategorisinde insan da dahildir) bazı CD'lerin kaydı ters kutuplu daha doğrusu ters faz kutuplu yapılmış olabiliyormuş (dikkatsizlikten, kazara, yanlışlıkla filan). İşte bunları dinlerken düzeltmek için aslında hoparlörleri ters bağlamanız gerekiyor. Bu sebeple bazı high-end ürünlerde absolute polarity switch (yani mutlak kutupluluk düğmesi) var. (mesela aşağıya fotolarını koyduğum 700 dolarlık Perpetual Technologies P-3A Digital-to-Analog Converter veya 7500 dolarlık preanfi BAT VK-50SE veya gibi). Bu tip kayıtlarda bu düğmeyi kullanarak doğru sesi dinliyorsunuz. Genellikle kaydın ters kutuplu olup olmadığı her iki şekilde de az bir dinleyerek anlaşılıyor. İyi olan doğru kutuplama oluyor.

Bu 700 dolarlık D/A konvertör:
     Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :)

$7500 (kendi $7000 + uzaktan kumandası $500) BAT VK-50SE preanfi:

Mesela benim yazlıktaki yedek sistemime çok yakışıyor bu preanfi:

Sistemin tümü gözüksün bari:

teşekkürler hocam bende pil testi yapmayı düşünüyordum yapmama gerek kaldı zahmet olmuş sağol

• Ben teşeür ederim.

Bu arada benim yazlıktaki yedek sistem diye yazdım ya resmin üstüne.
    Şakaydı o kısmı tabii, keşke olmasa. Yazımdaki bilgileri oradan buradan derledim biraz da. Aletin resmini ararken de bu sistemi gördüm paylaşmak istedim, çok etkileyici.
  • Slm arkadaşlar bugün sıkı bir deneme yaptım. Ve evet dediğiniz gibi kablo yönü farkediyor bundan eminim artık.

Benim izlenimime göre kablonun çizgili tarafı eksi yöne gelecek şekilde bağladığımda, sanki tınılar biraz değişiyor (çok küçük bir fark) ve vokalde küçük bir incelme oluyor. Bu bakımdan eskiden bağladığım gibi, çizgili taraf artı yöne denk gelecek şekilde bıraktım ben. Sizde bir deneyin bakalım. Hadi kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Slm arkadaşlar bugün sıkı bir deneme yaptım. Ve evet dediğiniz gibi kablo yönü farkediyor bundan eminim artık.

Benim izlenimime göre kablonun çizgili tarafı eksi yöne gelecek şekilde bağladığımda, sanki tınılar biraz değişiyor (çok küçük bir fark) ve vokalde küçük bir incelme oluyor. Bu bakımdan eskiden bağladığım gibi, çizgili taraf artı yöne denk gelecek şekilde bıraktım ben. Sizde bir deneyin bakalım. Hadi kolay gelsin...

Ben de ilk bağladığımda böyle bağlamıştım, sesi iyice test etme fırsatım olamadı (geç saat olduğundan sesi açamadım doğru dürüst, dün yoktum bugün de Pazar dolayısıyla bir iş günü gündüz denemem lazım). Ancak dediiniz gibiyse o zaman uyduların RCA girişlerinde orta bölüm negatif, çevre ise pozitif demektir ki bu standard dışı bir durum.

Acoustic Energy'ye bir e-mail atalım bari. Tamam ürün maliyeti açısından kullanım "yaprakçığı" uyduruk ama web'e koysalar ya detayları, maliyeti bedavadan.

• quote:

Ben de ilk bağladığımda böyle bağlamıştım, sesi iyice test etme fırsatım olamadı (geç saat olduğundan sesi açamadım doğru dürüst, dün yoktum bugün de Pazar dolayısıyla bir iş günü gündüz denemem lazım). Ancak dediiniz gibiyse o zaman uyduların RCA girişlerinde orta bölüm negatif, çevre ise pozitif demektir ki bu standard dışı bir durum.

Acoustic Energy'ye bir e-mail atalım bari. Tamam ürün maliyeti açısından kullanım "yaprakçığı" uyduruk ama web'e koysalar ya detayları, maliyeti bedavadan.

Aego M de standart dışı bir uydu girişi olacağını zannetmiyorum. Sende pille test yaptığına göre, ben ters kullanıyorum herhalde.

Şimdi yine çizgili tarafı eksi yöne bağladım ve böyle bırakıyorum yeter artık.

• quote:

Şimdi yine çizgili tarafı eksi yöne bağladım ve böyle bırakıyorum yeter artık.

Valla haklısın, ters veya düz, derdimiz kalmamış sanki hakkaten.
  • @Soultrap elindeki yamahayı nereden aldın benim de elde edebilme şansım var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

@Soultrap elindeki yamahayı nereden aldın benim de elde edebilme şansım var mı acaba?

Yamaha yi 2000 yılında distribütörü SKY dan almıştım. Ve 2004 yılında hayatımın hatasını yaparak bir arkadaşıma sattım. Burda resimlerini verdiğim sistem başka arkadaşın sistemi ve 2001 yılında alınmıştı.

Ve Aego M hariç şuana kadar kullandığım hiçbir sistem Yamahanın ses kalitesini vermedi.

Kısacası Yamaha MS50 üretimden çoktan kalktı ve e-bay harici bulabileceğin hiçbir yer yok. Ve e-bay de de tek tük satışa çıkıyor.

Eğer Türkiye piyasasında gerçek kaliteyi uygun fiyata istiyorsan, tek şansın Aego M kalıyor.
  • Arkadaşlar biraz önce Aego M dinleme şansım oldu.sesi gerçekten çok hoş ve etkileyici.kesinlikle mx5021 den çok daha kaliteli.Şöyle 150-200w civarında bir gücü olsaydı z2300'ümü hemen satıp alabilirdim.
  • eğer apartman dairesinde oturuyorsan gücü gayet yeterli hatta fazla bile ses sisteminden ses sonuna kadar ses kartından ise evde kimse yoksa %40 var ise %15 de dinliyorum gayet yeterli uyduların kalitesine diyecek yok bas karakteristiğide gayet dolgun ve yumuşak tabi x-fi ses işlemcili bir ses kartı ile diğer ses kartları ile ne olur bilemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhansx1

Arkadaşlar biraz önce Aego M dinleme şansım oldu.sesi gerçekten çok hoş ve etkileyici.kesinlikle mx5021 den çok daha kaliteli.Şöyle 150-200w civarında bir gücü olsaydı z2300'ümü hemen satıp alabilirdim.

Ses gücü gerçekten bişe ifade etmiyor. Aego M in gürültü oranı çok düşük ve çıkabildiği ses yüksekliği (db cinsinden) oldukça yüksek.

Z2300 (eski setim) ün ses gücü çok yüksek görünmesine rağmen uyduları kesinlikle Aego kadar yüksek sese çıkmıyor. Ve Z2300 de ses yükselttiğinde gürültü ve bass oranı müziği dinlenmez hale getirirken Aego da müziği olduğu gibi dinlemeye devam ediyorsun.

Zaten daha önce de belirtmiştim Aegonun uydularının kanal başına 100W bir amfide çalışabildiğini...

Eğer fırsatın varsa Z2300 ü satıp Aego ya geçmeni öneririm...

• quote:

quote:

Arkadaşlar biraz önce Aego M dinleme şansım oldu.sesi gerçekten çok hoş ve etkileyici.kesinlikle mx5021 den çok daha kaliteli.Şöyle 150-200w civarında bir gücü olsaydı z2300'ümü hemen satıp alabilirdim.

Ses gücü gerçekten bişe ifade etmiyor. Aego M in gürültü oranı çok düşük ve çıkabildiği ses yüksekliği (db cinsinden) oldukça yüksek.

Z2300 (eski setim) ün ses gücü çok yüksek görünmesine rağmen uyduları kesinlikle Aego kadar yüksek sese çıkmıyor. Ve Z2300 de ses yükselttiğinde gürültü ve bass oranı müziği dinlenmez hale getirirken Aego da müziği olduğu gibi dinlemeye devam ediyorsun.

Zaten daha önce de belirtmiştim Aegonun uydularının kanal başına 100W bir amfide çalışabildiğini...

Eğer fırsatın varsa Z2300 ü satıp Aego ya geçmeni öneririm...

söyledikleriniz gayet mantıklı ama uyduları bana güçsüz gibi geldi neredeyse eski setim mms430'la aynı sesi veriyor.ben sadece ses kalitesine hayran kaldım.

• quote:

söyledikleriniz gayet mantıklı ama uyduları bana güçsüz gibi geldi neredeyse eski setim mms430'la aynı sesi veriyor.ben sadece ses kalitesine hayran kaldım.

Hangi ses ayarında ve hangi ses kartıyla deneme yaptınız bilmiyorum. Yalnız benim izlenimlerime göre, Aegonun uydularının distorsiyonsuz ses yüksekliğinin, 20m2 bir odayı müzikle dolduracağını kesinlikle söyleyebilirim. Aynı zamanda çok daha sakin ve yumuşak bir bassı var Z2300 e göre..

Gerçi Z2300 de hiç distorsiyona girmiyor ama yüksek ses seviyelerinde o kadar boğuk ve basslı bir ses çıkarıyor ki rahatsız olmamak mümkün değil.
  • quote:

quote:

Hangi ses ayarında ve hangi ses kartıyla deneme yaptınız bilmiyorum. Yalnız benim izlenimlerime göre, Aegonun uydularının distorsiyonsuz ses yüksekliğinin, 20m2 bir odayı müzikle dolduracağını kesinlikle söyleyebilirim. Aynı zamanda çok daha sakin ve yumuşak bir bassı var Z2300 e göre..

Gerçi Z2300 de hiç distorsiyona girmiyor ama yüksek ses seviyelerinde o kadar boğuk ve basslı bir ses çıkarıyor ki rahatsız olmamak mümkün değil.

Audigy value 24 le denedik sesi sonlamadık %60 civarında açtık ama bana biraz daha açsak distorsiyona girecekmiş gibi geldi.Halbuki hiçbir eq ayarları açık değildi ama buna rağmen müzik performansı süper.

• quote:

Audigy value 24 le denedik sesi sonlamadık %60 civarında açtık ama bana biraz daha açsak distorsiyona girecekmiş gibi geldi.Halbuki hiçbir eq ayarları açık değildi ama buna rağmen müzik performansı süper.

Keşke sesi açsaydınız, distorsiyona girmediğini görürdün. Aego M nun sesi çok parlak ve ayrıntılı olduğu için distorsiyona girecekmiş gibi gelmiş de olabilir.

Bu arada denediğin setin Aego M olduğuna emin misin? Aego 2 fln olmasın? Bir de arkadaşın da fln mı denedin yoksa mağaza mıydı?

• quote:

quote:

Keşke sesi açsaydınız, distorsiyona girmediğini görürdün. Aego M nun sesi çok parlak ve ayrıntılı olduğu için distorsiyona girecekmiş gibi gelmiş de olabilir.

Bu arada denediğin setin Aego M olduğuna emin misin? Aego 2 fln olmasın? Bir de arkadaşın da fln mı denedin yoksa mağaza mıydı?

hocam distorsiyona girmeden çıktığı ses şarkıya göre değişkenlik gösteriyo ama bende herhangi bir şarkıda distorsiyona girmeden %75 in üzerine çıkmadı hatta %60-65 i geçmemeye çalışıyorum

• z2300 olsun 5500 olsun aego m nin yanından bile geçmez hatta mx 5200 üe bile ulaşamayan cihazlar bunlar belki iddialı gelmiş olabilir ama s2300 te kütük gibi ses var heelki sesi açtığınızda baslar boğuluyor bence bu sistemler kulak alışkalığı yapmış kullanıcılarda saygılar ......
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

hocam distorsiyona girmeden çıktığı ses şarkıya göre değişkenlik gösteriyo ama bende herhangi bir şarkıda distorsiyona girmeden %75 in üzerine çıkmadı hatta %60-65 i geçmemeye çalışıyorum

Tmm bende de aynı şekilde. Hoparlorden sesi fulleyince ve ses kartından %70 civarında hoparlor sınırlara dayanıyor.

Zaten benim kastettiğim bu ses seviyesinin çok yüksek olduğu... Ve bu şekilde bile seste bariz bozulmalar hissetmiyorsun.

Mesela eskiden megaworks ve audigy2 ZS sahibi iken yine ses kartından %70 civarı kullandığımda hoparlorden fulleyemezdim sesi.
  • evet gayet yeterli bir ses düzeyi ayrıca setin filmlerdeki performasıda güzel özellikle wooferin performansını çok sevdim
  • quote:

Acoustic Energy'ye bir e-mail atalım bari.

Arkadaşlar attığım e-mail'e cevap geldi AE'den. 2 soru sormuştum, kabloyu nasıl bağlayalım diye ve center speaker nasıl kullanacağız diye. Cevap şöyle :

Dear Sir

On the Aego M speaker cables the side with the dashes on it is the negative side and plugs into the black spring connection on the rear of the sub.

For the centre speaker you can buy addtional satellite kits,which comprises a satellite speaker and speaker cable through your nearest Acoustic Energy dealer .Please click on the link to find your nearest one:

http://www.acoustic-energy.co.uk/Where_to_buy/index.asp

Best Regards

Returns and Service Department
    Acoustic Energy Ltd

Soultrap doğrusu çizgiler negatifmiş, yani son bağladığınız doğru. Benim tespitim de buydu. BL müzik de böyle demişti zaten. Artık kesinleşti yüzyılın sorusuna cevap bulduk

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.