Şimdi Ara

Active Directory Domain internet'e çıkmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: makunouchiii Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

windows 2000 server üzerinde Active Directory , DNS ve DHCP kurulu. bilgisayarlar domain üzerinde oturum açabiliyorlar ve ağ üzerinden iletişimde bululanabiliyorlar. Internete çıkmak için başka bir server kullanıyoruz.

Internet server'ın ip adresi 193.140.245.200 , bu adres Domain Controller'de 2. DNS olarak belirtildi , DHCP ile dağıtılan DNS adreslerinde bu adres de dağıtılıyor. Clientların aldıkları DNS adreslerinde 2 DNS makinede görünüyor.

Ancak clientlar ve Domain conroller internete çıkmıyor.

IP yapılandırmasını otomatik olarak ayarladığımız zaman internet server üzerinden interent bağlantısı sağlanıyor.

Domain içerisindeki kullanıcıların internete çıkması için ne yapmam gerekir?

bu konudaki önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

iyi günler ...

• Selam ;

Clientlerin ve domain controller'in gateway'ini internet serverin IP'si ile degistirmen gerekli .. ama domain controller'in internete cikarilmasi pek tavsiye edilmez .. yine de sen bilirsin .

Greetz *//.
  • tümüne aynen katılıyorum.

DC'yi internete çıkarmayın bence de.
  • tam hatırlayamaddım ama ws2003'te dns'e girip solda görünen server'ın özelliklerine girip dns adresi olarak modemin ip'sini girmen yeterli olmalı. ben bu şekilde yaptım. domain'a bağlı pc'ler bu şekilde nete girmişti
  • yok, aslında bu direk internetin hangi aygıt üzerinden çıkılmasıyla ilgili bir problem, DNS olarak, zaten mevcut DC üzerinde bulunan DNS Server adresi girilmeli. Dediğin IP Default gateway'e ancak yazılabilir fakat burada sadece internet için tahsis edilmiş bir server ve onun IP'si kullanılmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.