Şimdi Ara

ADAM TABLET HAKKINDA HERŞEY --- ALL ABOUT ADAM TABLET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuan Hindistandayım.

Notionink firmasının ürettiği Adam tableti görmek ve incelemek için bugün firmanın merkezine gittim.

Kurucu ve CEO Rohan Shravan ile görüştüm.

Kendisine Türkiyede belli bir grup tarafından izlendiğini ve adam tableti çok merak ettiğimizi belirttim.

Yaklaşık 45 dk. demo tanıtım ve sohbet ile ilgili fotoğraf ve izlenimlerimi Türkiye dönüşümde buradan
    yazacağım.

Video linkleri;

http://www.youtube.com/watch?v=VGwu3kELg7Y
    http://www.youtube.com/watch?v=WMfEMM4ge6w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 30 Ocak 2011; 12:37:39 >

• süper...
  • Hindistan bile tablet işine girmiş biz hale incelemesini yapalım :(

http://en.wikipedia.org/wiki/Adam_tablet burada özellikleri baya güzel. Yalnız Android 2.3 kullanıyor yazıyor Android 3 kullansa daha iyi olurdu..
  • Android 3??
    Android 2.3???

Ben mi çok cahil kaldı yoksa bunlar çıktı mı ?
    quote:

Orijinalden alıntı: Alper#

Hindistan bile tablet işine girmiş biz hale incelemesini yapalım :(

http://en.wikipedia.org/wiki/Adam_tablet burada özellikleri baya güzel. Yalnız Android 2.3 kullanıyor yazıyor Android 3 kullansa daha iyi olurdu..
  • Resmen ne zaman çıkacakmış? Bekle bekle bir türlü çıkaramadılar şu cihazı. (Bu arada CEO kaç yaşında yahu ? Adam sanki liseden yeni mezun olmuş gibi duruyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRE2008 -- 27 Ocak 2011; 19:22:05 >
  • cihaz resmen çıktı. sadece internetten sipariş verilebiliyor. 1. önce siparişler bitti. 2.ön siparişler için yakında bilgi verilecekmiş.

gerçektende çok genç. yaşını sormak aklıma gelmedi. ben 175 boyundayım. kendisi sanırım 180 nin üzerinde.

cihaz android 2.2 kullanıyor. ancak kullandıkları tüm arayüzler 2.3 için geliştirilmiş. bu nedenle 2.3 için sorun olmadığını söyledi.
  • @magicboyguccino satıs yada onodeme lınkı verebılır mısınız ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

Android 3??
    Android 2.3???

Ben mi çok cahil kaldı yoksa bunlar çıktı mı ?
    quote:

Orijinalden alıntı: Alper#

Hindistan bile tablet işine girmiş biz hale incelemesini yapalım :(

Android 2.X akıllı ceptelefonlar için. Android 3 ise tablet bilgisayarlar için gelişiriliyor. Android 3 daha çıkmadı. Android 2.3 resmi olarak Nexus S ile çıktı

Keşke Android 3 güncellemesi olucak mı sorsaydın?

• @magicboyguccino, Türkiye'de tablet pek bilinmesede yurt dışında daha popüler... Türkiye'de tablet merakı Ipad ile artmıştır... Gerçi Ipad e rakip olarak gösterilen Samsung Galaxy Tab var ama fiyatı da epey yüksek... Onun dışındakilerin ekranı vasat... RAM düşük, , işlemcisi çoğunun güçlü değil... Fiyat olarakta ucuz olması gerekirken pahalı...

Türkiye de kalitesiz Android tabanlıları sistematik olmasada dayatılıyor... Başka alternatif yok... Notion Ink Adam ile diğerlerinden sıyrılıyor... Yazılımsal destek vaatleri de hoş.. Ama ilk güncellemede cihaz bozulması sorun yaşanması da kötü oldu. Gerçi son kullanıcıların uyarısıyla fark edildi... Ekranı özellikle Pixel Qi olanı yansıma azaltıcı dış yüzeyin kaplama olarak gelmesi kötü olmuş ve birçok kullanıcı hava kabarcıklarıyla ekranı kaplamakta...

Bende Notion Ink Adam siparişi verenlerdenim. Gerçi geç kaldım Pixel Qi olanından alacaktım tek seçenek normal LCD olanlarıydı... Öncelik blog ta mesajın olmasıdır.. Şimdi ise 2. ön siparişler alınıyor ve öncelik 22 Ocak 2011 e kadar mesajı olanlarda ve birkaç forum sitesi üyelerini de kapsıyor...

Notion Ink yeni cihazı en az 12 - 15 ay sonra çıkartacağı düşüncesini açıklaması özellikle mevcut Adam daki yazılımsal olarak tam olgunlaşmamaış olması ve desteğin zayıf olurken neden Adam ın yeni modelindne bahsetmesi tepki almıştır. Gerçi CEO Rohan tepkilerden dolayı açıklamasını kaldırdı. Bu konuda bir mazereti olacakmış... ( Neyse artık... ) .

Hindistan gibi girişimci yenilikçi fikirlerin artması Adam gibi 3 yıllık herkesin fikrine göre şekillenmesi ve bizim gibi kullanıcıların talebiyle şekilenen Adam' ı kullanmak ayrı bir haz ve ayrıcalık olarak görüyorum...

Android 3.0 yeni beta sürümü 1-2 gün önce yayınlandı... Bakalım Rohan Adam tablette ilk Android 3.0 betasını gösterecek mi? Gerçi Motorolla Xoom da Android 3.0 görmüştük...

Gerçi Anroid 2.4 te çıkacakmış... Android 3.0 Google nun yıllık basın açıklamasına saklandığı söylentisi de var...

Sonuç olarak Adam Adroid 3.0 desteği vereceğini açıklamıştı...

Adam Notion Ink için resmi sitesinden takip edilebilir. İşte :

http://www.notionink.in/index.php Bu adresten önödeme linki çıkacaktır.. Aynı adresten ilk önödemeler yapılmıştı.. Bende bu sayfadan yapmıştım...

Burda ise Rohan'ın yazıları ve herkese açık sitenin adresi :
    http://notionink.wordpress.com/

• Valla ben de bi ara hindistana gidip de mi alsam demiştim, gümrük derdi felan olmaz diye :)
    İlk ön siparişlerde atladılar beni de zaten.

Hocam, ben pixelqi ekranlı olanını daha çok ekitap okuyucu olarak kullanmak üzere almayı düşünüyorum, video felan gördüm internette ama, sen test edebildin mi, nasıl buldun?

Bir de, oradan getirebiliyo musun? Beklemesek :D
  • Ekranı özellikle Pixel Qi olanı yansıma azaltıcı dış yüzeyin kaplama olarak gelmesi kötü olmuş

Merhaba

Rohan bana parlak ekran için kullanılan arayüzü getirip gösterdi. Bu sert bir malzemeydi ekranın önünde yer alıyor.

Yansımayı önleyen ise biraz daha farklı. Parmak izi önleyici ve yansıma önleyici özelliği var.

Hatta kendisinde nokia cep telefonu vardı, telefonu süreterek ekranı çizmeye çalıştı ancak ekran çizilmedi.

yansımayı önleyen ekran aynı cep telefonlarına takılan yansımayı önleyen filmler gibi. bundan dolayı bu fikir çıkmış olabilir.

Bu arada Türkiye'ye döndüm ve yakın bir zamanda fotoğrafları yayınlayacağım

Not: Daha öncede belirttim. ADAM 2.3 için hazırmış. Tüm arayüz ve geliştirme 2.3 kullanılarak yapılmış.

quote:

Orijinalden alıntı: xfacts

@magicboyguccino, Türkiye'de tablet pek bilinmesede yurt dışında daha popüler... Türkiye'de tablet merakı Ipad ile artmıştır... Gerçi Ipad e rakip olarak gösterilen Samsung Galaxy Tab var ama fiyatı da epey yüksek... Onun dışındakilerin ekranı vasat... RAM düşük, , işlemcisi çoğunun güçlü değil... Fiyat olarakta ucuz olması gerekirken pahalı...

Türkiye de kalitesiz Android tabanlıları sistematik olmasada dayatılıyor... Başka alternatif yok... Notion Ink Adam ile diğerlerinden sıyrılıyor... Yazılımsal destek vaatleri de hoş.. Ama ilk güncellemede cihaz bozulması sorun yaşanması da kötü oldu. Gerçi son kullanıcıların uyarısıyla fark edildi... Ekranı özellikle Pixel Qi olanı yansıma azaltıcı dış yüzeyin kaplama olarak gelmesi kötü olmuş ve birçok kullanıcı hava kabarcıklarıyla ekranı kaplamakta...

Bende Notion Ink Adam siparişi verenlerdenim. Gerçi geç kaldım Pixel Qi olanından alacaktım tek seçenek normal LCD olanlarıydı... Öncelik blog ta mesajın olmasıdır.. Şimdi ise 2. ön siparişler alınıyor ve öncelik 22 Ocak 2011 e kadar mesajı olanlarda ve birkaç forum sitesi üyelerini de kapsıyor...

Notion Ink yeni cihazı en az 12 - 15 ay sonra çıkartacağı düşüncesini açıklaması özellikle mevcut Adam daki yazılımsal olarak tam olgunlaşmamaış olması ve desteğin zayıf olurken neden Adam ın yeni modelindne bahsetmesi tepki almıştır. Gerçi CEO Rohan tepkilerden dolayı açıklamasını kaldırdı. Bu konuda bir mazereti olacakmış... ( Neyse artık... ) .

Hindistan gibi girişimci yenilikçi fikirlerin artması Adam gibi 3 yıllık herkesin fikrine göre şekillenmesi ve bizim gibi kullanıcıların talebiyle şekilenen Adam' ı kullanmak ayrı bir haz ve ayrıcalık olarak görüyorum...

Android 3.0 yeni beta sürümü 1-2 gün önce yayınlandı... Bakalım Rohan Adam tablette ilk Android 3.0 betasını gösterecek mi? Gerçi Motorolla Xoom da Android 3.0 görmüştük...

Gerçi Anroid 2.4 te çıkacakmış... Android 3.0 Google nun yıllık basın açıklamasına saklandığı söylentisi de var...

Sonuç olarak Adam Adroid 3.0 desteği vereceğini açıklamıştı...

Adam Notion Ink için resmi sitesinden takip edilebilir. İşte :

http://www.notionink.in/index.php Bu adresten önödeme linki çıkacaktır.. Aynı adresten ilk önödemeler yapılmıştı.. Bende bu sayfadan yapmıştım...

Burda ise Rohan'ın yazıları ve herkese açık sitenin adresi :
    http://notionink.wordpress.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 29 Ocak 2011; 8:11:14 >

• resimler geliyor
    Rohan ve Adam,

Masada duran siyah çerceveye benzeyen şey adam tabletin parlak ekran katmanı. Sert bir malzemeden yapılmış.

Demo esnasında Rohan logitech klavye - fare setini adama bağladı. Gayet hızlı ve stabil çalışıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 30 Ocak 2011; 11:25:42 >

• resimler geliyor.Metal 1 tl ile kalınlık karşılaştırması (Türk sitelerinde bir ilk! )
    siteye 1 den fazla resim yükleyemiyorum. bir değişiklikmi oldu acaba?

Adam'ın kasası bana göre şık ve solid. Ipad ile karşılaştıranlar beklediklerini bulamayabilirler. Çünkü fikir ve konzept çok farklı.
    Adam tableti hava atmak için kullanacaklar için; bu size göre bir cihaz degil.
    Kasa kenarında beyaz çizgi şeklinde şerit kullanılmasının nedeni cihazı daha ince göstermesiymiş.
    Cihaz bana biraz ağır gibi geldi. Ancak Rohan Ipad ten 30 gr daha hafif olduğunu söyledi. Cihazı kitap gibi tutarsam bu farklı anlayacağımı söyledi.
    Bloglarda ses kalitesinin yetersiz olduğunu söylüyorlardı. Bunu kendisine sordum, Hemen medya oynatıcısını açtı ve birkaç parça dinletti. Ses kalitesi yeteri kadar iyi.
    BU yorum neye göre yapılmış açıkcası anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 30 Ocak 2011; 11:31:45 >

• boyut karşılaştırması

Htc Desire telefonumu cihaz üzerine koyup fotoğrafını çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 30 Ocak 2011; 11:33:21 >
  • diğer fotolar.

Kamera ile ilgili kritiklerim

Kamera gerçektende başarılı. Her ne kadar ekranda tam olarak çekilen görüntüyü tüm renkleri ile yansıtamasada tatmin edici.
    Otomatik netleme güzel ve hızlı çalışıyor. Deneme kayıtlarında ortam sesini net bir şekilde aldığını gördük.
    Toplantılarda ses kaydedici olarak kullanılabilir.

Kamera için HD kaydının yazılım güncellemesi ile gelebileceği söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 30 Ocak 2011; 11:44:42 >

• portlar

• ekran görünüşü

Ekran QI modeli.Kullanılan mat film görüntüyü biraz daha soluklaştırmış.

EKranla ilgili şu kritiğim olacak

Ekran siyahları tam olarak veremiyor. Ancak bu tip ekranlar için bu normal. Arka aydınlatmayı kapatıp siyaz - beyaza (kitap okuma moduda diyebiliriz) geçtiği zaman lcd ekranlardaki o dijital parlamayı görebiliyorsunu. E-ink ekranlarda bu problem yok. Ancak görüntü yinede iyi. Şu an için alternatif bir teknoloji yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 30 Ocak 2011; 11:41:05 >

• arka görünüş.

Arka görünüş için kendisine bir kritiği olduğunu söyledim.

Marka ve diğer detay yazılarını beyaz yerine mat yada marka yazısının kabarma ve diğer yazılarının mat olarak yazılmasının arka görünüşü daha hoş göstereceğini söyledim.
    Rohan tasarım ekibinin bu şekilde karar verdiğini söyledi. Ancak kritikleri dikkate alacaklarını söyledi. Ve kendilerininde işi öğrendiklerini belirtti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 30 Ocak 2011; 11:36:38 >

• Rohan, Magicboyguccino ve Adam tablet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 30 Ocak 2011; 15:43:41 >
  • @magicboyguccino paylaşımların gözlemlemelerin için teşekkürler. Mümkünse Pixel Qi ve normal LCD li olanlar ekran parlaklığı maksimum iken yan yana fotoğraflarını da çekebilir misini? Internette araştırdım yan yana 2 resim hangisi normal LCD hangisi Pixel Qi LCD li yan yana fotoğrafı yok...

Şimdiden teşekkürler .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.