Şimdi Ara

Adana'da köpeklerden kaçan genç kıza otomobil çarptı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
2
Favori
3.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Yani kendi halinde bir kenarda kimseye zararsiz yasayan, bolgede oturanlarin, esnafin eglencesi, yalniz, cete haline gelmemis, kisirlasmis hayvani gebertiyor muyuz?

Veya sen bir siyasetcisin. Bunu bu sekilde vaat olarak sunup secilebilir misin? Yani siyasetciler bu topa girer mi? Neden olmayacak duaya amin diyorsunuz? Ha istiyorsaniz deyin, azicik hayvan sevgisi tatmis, cahil cuhela olmayan, medeni, merhametli insanlar sizi gorup kacar.

Gecin yeni hayvan satisini kisitlattirin. Devlet tekeline alinsin, fahis fiyat cekilsin, vatandas veya o petshoplar, ciftlikler sokaktaki hayvanlarin bakimini yapip sahiplendirmek mecburiyetinde kalsin. Kisirlastirma yayginlassin, gerekirse erkekleri kisirlastir, disileri firsat buldukca yap. Milyon tane cozum var, gidip en olmayacagi secip ayaginiza sikiyorsunuz.

Ha size ne oldugu zerre umrumda degil de, sorunu cozmeyi imkansizlastiriyorsunuz, o acidan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu çok saçma bir argüman çünkü kısırlaştırma ancak küçük nüfusları ise yarar belli bir sayı açıldığında üstelik bu hayvanlar sokalta kafasına göre geziyorda hem maliyet hemde kısırlaştırma işinin zorluğu çözümü i.kamsiz hale getirir.

Sen 10hayvan kısırlaştırma 11. Elden kaçarsa hersey en başa döner. Ote yandan hayvan nüfusu arttıkça kısırlaştırma maliyeti karşılayamaz hale gelir .

Kısırlaştırma uygar ülkelerde sokak hayvanina değil barınakta sahip bulunmuş hayvana sahibine verilirken uygulanır. Gelecekte yavruların sokağa açılmaması, hayvan sokağa atılırsa tekrar üretip sorun olması diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Kendi halinde zararsız yasıyorlarsa neden bu gibi acı olaylarla karsılasıyoruz o zaman? Bu kacıncı bunun gibi olay? Senin Kısırlastırma cözümün zaten yürürlükte olan yasa. Yasaya göre kısırlastırılmamıs sokak köpegi zaten sokakta gezemez ki??

O zaman ya belediyeler görevini yapmıyor hala üreyebildiklerine ve geberip yok olmadıklarına göre ya da zaten kısır olan köpekler bu acı olaylara sebep oluyor..

Olmayacak dua amin falan demissin bu gibi olaylar tekrarlanmaya devam edecektir elbette milletin sabrı tasacak ve o zaman olur mu olmaz mı kendin göreceksin..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Nisan 2024; 14:38:12 >

Hayvanlar toplanır. Geçici barınakları konulur. Burada 1 veya 2 hafta sahip çıkması beklenir sahip çıkmayan hayvanlar uyutulur. Sahip çıkanlar ise kisirlastirilarak sahibine verilir.

Abd'de uygulanan yöntem budur .

Sizin savunduklarinuz hep uygulanamaz, çözümlerin. Milyonlarca köpeğe kediye ömür boyu barınakta bakamazsın, Milyonlarca hayvana kısırlaştırma yapamazsınız.

İstediğin kadar yaşa çıkar yasan uygulanabilir gerçekliğe uygun değilse sinüs vermez .

Sadece bizde değil Hindistan'a da benzer bir yasa var şu an orada da bir sokak hayvanı krizi yaşanıyor. Çok sayıda insan ölümü var

Çünkü bu yasa akla mantığa uygun değil tamamen duygusal ve gerçeklikten kopuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Nisan 2024; 14:39:22 >
    Olur veya olmaz ben onu bilemem, ama sonrasinda ne olur, onu tahmin etmek de zor degil. Toplumsal fay hatti, kirilganlik daha cok artar. Sen cikip hayvan avlamaya kalkarsin, sonra o hayvani kendine Allah'in emaneti bilen biri cikar seni avlar. Bu is boyle cozulmez aslanim.

Yasanin mevcut olmasi, yururlukte oldugu anlamina gelmiyor. Isine gelen isine geldigi gibi yorumluyor. Isine gelen isine gelmedigi geregini yapmiyor. Bir anlam ifade etmiyor. Her partiden, belki hudapar, hdp veya bbp gibi marjinal, birlik beraberligimize katkisi tartismali olanlar haric, boyle bir medeniyetsizlige tepki olur.

Belediyeler gorevini yapmiyor dogru. Ben butun kopekler barinaga alinsin diye bir sey de demedim. Ancak daha banliyo, sosyokulturel olarak az gelismis insanlarin yasadigi bolgedeki kopekler icin vicdani cozum yollari uretilir. Zararsiz kopegi kisirlastirirsin, sahiplendirme icin tum yollari denersin, hic biri olmazsa zararsizca durdugu yerde durur. Ek masraf etmezsin.

• Kosmos77 K kullanıcısına yanıt

Ha sunuda söyleyeyim normalde bir sorunun görünür olması için belli bir aşamayı geçmesi gerekir. Yani sokak hayvanı sayısı çok düşükse orada bir problem dahi olsa bu kimseyi rahatsız etmez çünkü çok azdır.

Ancak büyük bir propaganda kampanyası ile bütün sokaklara yiyecek boşaltılması sonucu hayvan nüfusu patlama yaptı.

Buda surulesme , nüfus artışı, pislik ve parazit hastalıkları arttırdı. Olumlu vakalar ve trafik sorunu çıktı. Yani sokaklara yiyecek bosaltanlar bugün hayvan krizine yol açan kesim , mama dernekleri sorunun kaynağı. Ve bugün artık canı yanan insanlar masallara inanmıyor ortada ölen kişiler var , trafik kazaları var gece dışarı çıkılamaz yerler var ve bu sorun çözülmeli.

Özellikle deprem kuşağında olan bir ülkede bu kadar sokak hayvanı olması ayrı bir garabet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Nisan 2024; 14:51:44 >

Biz avlamayacağız yiğidim belediye avlayacak.. Bizim isimiz gücümüz yok sokakta köpek mi avlayacağız? Belediye götürecek merkeze verecek iğneyi hepsine.. Karsı cıkan ve vandallık yapan bazı sakiler olursa o zaman devletin cevik kuvvet polisi görevini yapacaktır diyorum..

Bence sen kendine cope yapıyorsun yani marjinal falan falan ak partinin oyları zaten son zamanlarda iyice düsmeye basladı hic istemiyorum fakat bu gibi olaylardan birkac tanesi daha olacak ve artık bakacaklar ki, millet ciddi rahatsız gereği yapılacak yani eli kulagındadır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Nisan 2024; 14:52:54 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Tamam da ne yapalim ABD'deki yontem oysa? Hollanda'da, Almanya'daki yontem o degil? Veya Guneydogu Asya'da yiyorlar. Onu mu ornek alalim?

Bu hayvanlari bir yandan cogaltacaksin, bir ticaret unsuru haline getireceksin, bir yandan oldureceksin. Var mi boyle bir dunya? Almanya'daki, Hollanda'daki yontem senin gerceklerine uymuyorsa, ek onlemler alirsin, buralarda yeni kopek satisi uzerine bildigim kati bir tedbir yok.

Sen alirsin. Hic kimse kopek ciftlestiremez devlet harici, ciftlestiyse bile hayvan, yavrulari devlet sahiplendirir, bir ticari unsur olmaktan cikar bu is, muslugu kesersin. Mama lobisi bilmem ne diyorsunuz ya, mama lobisi diye bir sey varsa da o lobiye en agir darbeyi sen vurursun.

Yoksa kirsaldaki, sehirde varostaki hayvani gebert, ufak cins sus kopekleri, Sibirya kurtlari ver Allah uretilsin, mama lobisi de cok uzulur baksana.

Millet rahatsiz olabilir, ben de rahatsizim, ama cozum yolu medeniyetsizce olursa ekstra rahatsiz olurum. Sen Urfa'da misin, Adiyaman'da mi, veya Sivas'ta bbp almis, orada mi? Oralardaysan olur, belediyenle isbirligi yapar halledersiniz. Oralardaki millet de karsi cikmaz.

Gel Eskisehir'de, Izmir'de, Antalya'da, Istanbul'da, Ankara'da oylama yaptir bakalim tum sokaktaki hayvanlari gebertecez diye, ne cikiyor sonuc. Cozelim bu sikintiyi, olacak sekilde siyasilere baski kuracaksak kuralim, olmayacaksak degil.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Bir alt mesajınla birlikte baya güzel komedya yapmışsın. Bir de hala köpek lobisi falan diye devam ediyorlar körler sağırlar şeklinde :)

Dükkana girmiş onu tırmıklamış bahane değil mi?

Ben nereden bileceğim hangi mal işletme sokak kedisi köpeğini içeri alıyor, paketli ürünü tırmıklıyor vesaire?

Benim de derdim çocuklarımı köpeklerin kovalamaması, sokak hayvanının içine ettiği ürünü çocuklarımın yememesi, bir şekilde mikrop bulaştırmaması. Bilmem anlatabildim mi???

Önceki mesajımda da yazdım, köpek kovalaması vesaire gibi "doğrudan" değil belki zararları ama "dolaylı" olduğu gerçeği durumu değiştirmez. Bu gerçeği de gözardı edemezsiniz.

Asıl siz kedi lobisisiniz ki, köpekleri yok edip kedilerle daha rahat takılalım istiyorsunuz anlaşılan, haksız mıyım, aha yaftaysa kralı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 16 Nisan 2024; 15:1:41 >
  • Hocam siz kafayı yemişsiniz. Geçmiş olsun diyip geçilecek konu idi oysa ki. Salın salın boş yere kavga etmeyin. Bir sürü trafik kazası iş kazası oluyor şuraya paylaşıyım da ona da tepki verin. Gerçekten sorun çözüyorsunuz burada demi? Bak köpek kalmadı sokakta.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Dostum Almanya'da Hollanda'daki ilk uygulanan yöntem o mu ?

İlk uygulanan yöntem genis nüfusu uyutmaktır Yani bu sizin savunduğunuz yontemler hiçbir zaman sayıları milyonları bulan sokak hayvanlarına uygulanmadı. Tam tersine zaten uyutma yöntemi ile nüfusu çok azalmış olan hayvanlara uygulandı. Yani Hollanda veya Almanya senin bahsettiğin yöntemle sokak hayvanı sorununu çözmedim benim bahsettiğim yöntem ile çözdü daha sonrasında ise sokak hayvanı nüfusu bitme noktasında iken bunu uyguladılar.

Turkiyede 10 milyonu yakın sokak hayvanı var ve kisirlastiratqk veya barınakta ömür boyu bakarak çözeceğim dersen aslında cozmeyecegim demiş oluyorsun .

Mansur Yavaşta aynısı söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Nisan 2024; 15:0:47 >

Medeniyetsizlik sokakta köpek dolasmasıdır.. Bak bakalım, Türkiye dısında dünyanın hangi ülkesinde sokakta köpek var?? Hindistan da değil mi? orada da köpek olma sebebi, köpeğe de ineğe taptıkları gibi tapıyorlar. Buradaki tapma mecazi anlamda değildir. Gercekten dini olarak kutsal..

Antalya'dayım ve kanun senin dedigin gibi cıkmaz ayrıca burası eyalet sistemiyle yönetilmiyor sivas'da adıyaman'da farklı, Antalya'da farklı olmaz yasa cıkar ve itlaf yapılır hic bir sey yapamazsın öyle belediye görevlilerin arkasından bakarsın yok birileri vandallık ederse onlar da cevik kuvvetle muhatap olurlar..

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Ürünleri tırmıklaması dükkan sahibinin sorunu senin değil. Almazsın olur biter.

Anlaşıldı senin derdin kedileri salça edip konuyu cıvıklaştırmak.

Başkasının dükkanında ürün tırmıklamışmış. Ürünün sahibi dert etmiyor sen ediyorsun. Komik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 16 Nisan 2024; 15:4:39 >
  • Yok aga, aynı başlıklarda aynı mesajları yazıp duruyoruz, aynı argümanlar, aynı komiklikler gelmeye devam ediyor.

Amaç zaten o, "çözmemek".

Kedi de olmamalı diyorum, adam köpek lobisinin adamı gelmiş diyor  

@Kosmos77 Kafayı yemeyle ilgili değil, evet ülkedeki saçmalıkları görünce kafayı yememek elde değil, iş kazalarının da büyük çoğunluğu yine aynı cehalet, aptallık ve umursamazlıktan oluyor zaten. Onlara da çıldırıp tepki veriyoruz. Ama çadır devletinde böyle. Evet aslında kedi köpek mevzusunda bile boşa uğraşıyoruz, ne doğru ki buna gelelim, değil mi...

Hahahah yahu sen kendine hakaret ettirip haklı çıkma derdinde falansın galiba.

Ürün sahibi dert etmiyor ne demek ya?

İnşallah çoluğun çocuğun böyle üzerine kedi köpeğin tuvaletini yaptığı, tırmıklayıp açtığı mikrop kaptırdığı bi ürünü alıp zehirlenip etmez.

Ürün sahibinin derdiymiş, çok güldüm.

Bloğu basıp daha da muhatap olmuyorum, selametle.

• Köpekci olduğu anlaşılmıştır umarım.

Vay anasını ya, dükkanda mama poşeti tırmıkladı diye kediler yok edilsin demek nasıl bir zihin ürünüdür ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 16 Nisan 2024; 15:12:18 >

Normalde bir dükkanda bir urunu kedi turnaliyirsa , üstünde geziyorsa . Belediye ekibinin gelip o işletmeyi kapatması gerekir.

Bu kamu sağlığı konuşur senin özel kararına bırakılamaz.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Ben tırmıklanmış ürün satan dükkanlar kapatılmasın demedimki. Sorun işletme sahibinin sorunu. Kaza oluyor diye yolları yıkalımmı yani. İşletme şikayet edilir olur biter. Kedileri ortadan kaldırmak nedir ya.

• Konumuz insanlara saldıran hayvanlar. Lütfen bulanıklaştırmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 16 Nisan 2024; 15:17:42 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.