Şimdi Ara

Adana'da köpeklerden kaçan genç kıza otomobil çarptı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
2
Favori
3.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    köpekler hareket halinde olan bisiklet veya motorsiklet görünce deliriyorlar. varoluş nedenleri olan "sahibinin alanını koruma" içgüdüsü devreye gidiyor.

ama bisikleti durdurup bisikletten inince, köpek susuyor hemen. bunu çok yaşadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Bu da sokakta köpek olmaması anlamına geliyor direkt kaza sebebi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Alakası yok, şahsen öyle bir misyonum da yok, işin saçmalık boyutunu söylüyoruz.

Evlerin önünde kaldırımlarda yapılan anlamsız ve pislik içinde beslemeler ile bunlara iyilik yapmış olmuyoruz.

Kedi sahibi olan biri olarak yazdım dedim, anlamsız yaftalara gerek yok.

"Sokak hayvanı" denen şey olmayacak, bu kadar basit bir tanımlama.

Çünkü bu hayvanlara yazık, ve bunların başına ne geliyorsa bu sözde hayvanseverlerin yüzünden geliyor aslında.

O hayvanlara bakmayı sadece sokakta beslemek sanıyorlar. Madem bunların yok öyle hakkı varmış yok böyle bilmemnesi varmış, neden bu sözde tiplemeler sadece ve sadece besleyip kaçıyorlar?

Ayrıca kedi köpek bir batında çok sayıda doğurur ki, birini bilmemne kapar, öbürü hasta olur, diğerini bilmemne yer diye. Doğa kanunu yani.

Bizde ne oluyor, hepsi yaşatılıyor... Saçma sapan bi popülasyon oluyor.

Yani neresinden tutulsa zarar, neresinden tutulsa yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 16 Nisan 2024; 9:15:58 >

• Ha bu arada, madem öyle ben de yaftalayayım, basit...

Sözde hayvanseverlik işi de "kediciler" ve "köpekçiler" olarak ayrılmış.

Yani sadece hayvansever olamıyorsunuz  

Neden, çünkü birinin evrenine diğerinin girmesi istenmiyor.

Efendim kedileri köpekler rahatsız etmesin, efendim köpeklerin olduğu yere kedi getirmeyin... Yapma yaa?

Görüyorum, kedi besleyen teyzeler ellerinde sopa, köpek kovalayıp köpeğe vuruyor... Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu????

• Kampec kullanıcısına yanıt
    Bu nası soru? Suçu kimde göreyim? Sevdiğimi hastaneye götürür iyileşmesi için dua ederim o kadar. Yoo köpeği mahkemeye vereceğim.
    Hakim:
    Evet köpek bey kızcığazı niye kovaladınız?
    Köpek:
    Hav hav. Bilmem anlata bildimmi hakim bey.

• Antalya lara bölgesindeki parklara derme çatma kulübe yapma manyaklığı başladı, kimse görmeden yapıp gidiyorlar?

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Benim derdim çocuklarımı köpeklerin kovalaması. Kedilerin kovalaması değil. Dükkana girmiş onu tırmıklamış buna yatmış falan bahane değil. Gitmezsin oraya alışveriş yapmazsın olur biter.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Evet yeni taktikleri bu. İşin içine kedileri katıp konuyu ciddiyetsizleştirmek. Kedilerin yüzü suyu hürmetine köpeklere dokunamazlar hesabı.

• CheckVizoR kullanıcısına yanıt

O da denendi; olmadı. Kendi imkânlarıyla devletin yapması gereken işi kendi yapıp birkaç başıboş köpeği itlaf eden babayiğide 10 yıl hapis cezası verildi. Bu iş mülteci konusuna benziyor; ezici çoğunluk bunlardan şikâyetçi, ama birileri kalmalarını istediği için hiçbir şey yapılmıyor.

• Saldırgan köpekler sokaktan toplanmalı.

• BJK kullanıcısına yanıt

*Tüm köpekler sokaktan toplanıp itlaf edilmeli.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Ben kurunun yanında yaşın da yanmasına karşıyım, uysal köpeklerin günahı ne ki burada?

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Direksiyonu kırmamıs demek ki direkt carpmıs yoksa araba değil kendisi pert olurdu. Direksiyonu refleks olarak kırsaydı ya yan yatardı ya takla atardı..

• Arkadaslar cozum tum sahipsiz kopeklerin oldurulmesi mi? Istisnasiz ama, kurtulan olmayacak. Sahiplendirme falan yok. Sayet oyleyse acik acik bunu belirtin her mesajinizda, net olun, delikanli olun, kendi ifadenizle babayigit olun, benim ifademle adam olun.

Yok kismen bir sahiplendirme, sokaktan alip yuva bulma falan durumlari olacaksa, gecin bir kopek de siz sahiplenin, insancil, vicdani sekilde ilgilenin, ondan sonra gelin burda o sekilde kafamizi bilmem ne bir sey yapin.

Su anda bos yapiyorsunuz, delikanlica ve mertce de ifade etmiyorsunuz kafanizin icindeki tilkileri. Net olun arkadaslar. Bak ben sokaktan 3 kopek, 3 kedi sahiplenmis, bir o kadar da kisirlastirmis biriyim. Ben sokaktaki hayvanlarin sahiplenilmesini arzu ediyorum. Ama her dakika gelip burda milletin kafasini bilmem ne etmiyorum.

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Evet öyle düsünüyoruz cünkü milyonlarca basıbos köpek kısırlastırılamıyor zaten kanundaki yasa kısırlastırma yönünde yani kısırlastırılmamıs köpek zaten sokakta olmaz fakat hala ürüyorlar ve sorun yaratıyorlar demek ki kısırlastırma gerektigi gibi uygulanmıyor uygulanamıyor.. Gerektigi gibi uygulanıyorsa bile köpek sayısı cok oldugu icin hala hayatta olan kısır köpekler bu gibi sorunlara sebep oluyor.. O durumda devletin hepsini itlaf etmesi gerekiyor.. Kafamızdaki tilkiler falan cekinecek saklayacak korkacak bir durum yok... Köpeklerin itlaf edilmesini istiyoruz neden bu istegimizi saklayacağımızı düsündün yani neden korkacağımızı falan düsündün? enteresan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Nisan 2024; 14:28:27 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Eleman gercekten icerde mi simdi??

• Kosmos77 K kullanıcısına yanıt

İşte anlamadığınız nokta burası zaten.

Hukuki ehliyeti olmayan ancak salsiri yolu ile , kovalama yolu ile , hastalik yolu ile insan öldürebilecek bir canlı sokaklarda bulunamaz.

Bunların hukuki sorumluluğunu alacak yani eğitecek, aşılarını yaptıracak ve barınak sağlayacak sahibi olmalidir ki bu tarz bir durumda bu sahip denilen kişi ihmalden ötürü mahkemeye çıksın.

Eğer böyle bir sorumlu yoksa o hayvan kamu alanında bulunamaz. Önce toplanır bir sahip aranır, bulunamazsa uyutulur. Bulunursa kisirlastirilip sahibine verilir.

Doğada bir hayvan istediği gibi yaşar ancak şehir- kamu alanında denilen bölgede kimse kafasına göre sorumluluğunu almadığı bir hayvanı besleyemez çünkü onun yol açacağı sorunların bir karsiligi yok köpeğe anlatamazsın insan kovalama , insan ısırma, dolayısıyla o nedenle başıboş bırakamazsın.

Bunlar çok basit uygarlık kuralları- hukuk kurallarıdir.

Köpek- kedi - kuş aslında hiçbiri yapay biçimde şehirlerde beslenemez. En azından uygar bir toplumda bunu yapamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Nisan 2024; 14:29:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.