Şimdi Ara

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
0
Favori
35.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oh adamı dinle herşey güllük gülistanlık
  • Adamın soyadı Aldırmaz bir kere,o inşaat hayatta bitmez ben söyliyim.

Yıllar önce Tarsus'tan Mersin'e giderken,Mersin girişinde bol miktarda vagon vardı.
    Ne derece doğru bilmiyorum ama,vagonların 90'lı yıllarda Adana Metrosu için alındığı söylenmişti.Tabi henüz metro inşaatı bile başlamamışken...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Adana'yi bilenler icin bir ornek.

Bugun BEŞ OCAK MEYDANI'NDAN (!) KANALKOPRÜ'YE KADAR ARAÇ KUYRUĞU vardı. Aklı olan otomobili ile Adana Şehir Merkezine GİRMEZ. Yani Çifte Minareli Cami (M. Nuri Sabuncu Cami), Seyhan Belediyesi, Büyük Sürmeli ve Taşköprü'den daha ileriye gitmek Arap saçına dönen ve saatlerce takılıp kalacağınız ve içinden çok zor kurtulacağınız bir araç keşmekeşine girmek demek, bilhassa İNÖNÜ CADDESİ enfarktüs geçiren bir şehrin son nefes alışlarını andırıyordu.

Sırada HAVAALANI KAVŞAĞI var, esas curcunayı o zaman görün!!!

ABOOoov!
    Adanalıya Allah sabır versin.Seneye yaza sefasını sürerim artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Adana'yi bilenler icin bir ornek.

Bugun BEŞ OCAK MEYDANI'NDAN (!) KANALKOPRÜ'YE KADAR ARAÇ KUYRUĞU vardı. Aklı olan otomobili ile Adana Şehir Merkezine GİRMEZ. Yani Çifte Minareli Cami (M. Nuri Sabuncu Cami), Seyhan Belediyesi, Büyük Sürmeli ve Taşköprü'den daha ileriye gitmek Arap saçına dönen ve saatlerce takılıp kalacağınız ve içinden çok zor kurtulacağınız bir araç keşmekeşine girmek demek, bilhassa İNÖNÜ CADDESİ enfarktüs geçiren bir şehrin son nefes alışlarını andırıyordu.

Sırada HAVAALANI KAVŞAĞI var, esas curcunayı o zaman görün!!!

Havaalanı kavşagından ne istiyorlar

• Trafiğin karşısından kanala oradan gürselpaşa ve belediye evleri yolu var ben o güzergahı kullanıyorum
  • geçmiş olsun inşallah en kısa sürede rahata kavuşursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StevenGerrard -- 15 Eylül 2010; 3:55:24 >
  • Selamlar Taner Bey..

Su anda uygulanmakda olan ihale bildiğim kadarıyla ilandakinden farklı.. Yüklenici firma verilen teklif ve üstlenilen iş konusunda idareyi işin yükümlülüğü doğrultusunda fikir değişikliğine sevketmiş. Şu anda uygulanmakda olan proje sadece müze ve dörtyol kavşaklarını kapsıyor.. Yani sizin battı çıktı dediğiniz 3 aşamalı proje değiştirilerek doğu istikametinde Müze kavsağından giriliyor altgeçide, Atilla Altıkat Köprüsü civarında çıkılıyor. Bu kadar ilgilisiniz projeye gözlemler yapıyorsunuz bir şekilde dikkatinizi çekmiştir. Kazıklama işlemi müze kavşağından başladı hiç ara verilmeden Seyhan Oteli'nin de önünden geçerek dörtyol kavşağına kadar ulaştı. Bilinen o ki bu kazıklama işlemi Atilla Altıkat'a kadar devam edecek.

İdare ve yüklenici firma arasındaki bu uyumun biraz araştırılması gerektiğine inanıyorum..

Yukarıda bazı arkadaşların Konya'lı bir yükleniciye verilmesine sevindim demesi de ilginç aslında. Çünkü ortada bir kesin proje var ve bu uygulanacak. Yüklenici isterse Nijerya kökenli olsun ne fark eder.

Saygılar.

• Çayları alıp sandalyeleri yolun ortasına çekeriz artık abi.
  • Çok değerli Aykut Bey,

İlk günden itibaren takip etmeye çalışıyorum. Şantiyenin güvenlik müdürü de samimi arkadaşım. Müze kavşağından eski Büyükşehir Belediye Başkanı AYTAÇ DURAK'ın "buradan Kuzey-Güney doğal gaz boru hattı geçecek" diyerek projeyi aksattığı ve görevden alınana (uzaklaştırılana) kadar da müteahhit şirkete hiç yardımcı olmadığı biliniyor. Müze ve Dörtyolağzı Kavşaklarının birleştirilmesi zaten müteahhit tarafından yapılan öneri doğrultusunda proje değişikliğine sebep olmuş ve bu nedenle Müze kavşağında yeraltına giren araç Atilla Altıkat köprüsünden önce yeryüzüne çıkacak şekilde inşaatın devam ettiğini her gün yerinde görüyorum.

Gözümden kaçmadı. Ne yazık ki HALKI BİLGİLENDİRME adına Adana'da hiçbirşeyin yapılmadığı gibi Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Film Festivali düzenlemekle meşgul. Açıklamalar hep son dakikada ve ancak araştırıldıktan sonra bulunabilen kaynaklardan elde edilebiliyor.

Bu ALTGEÇİT belki Adana'ya çok şey kazandıracak ama esnafa çok şey kaybettirecek. Dün imza toplandı çünkü karşıdan karşıya geçmek kadar basit bir olanak dahi elimizden alındı. Her gün gittiğim noter bile şimdi bana o kadar uzak mesafede ki aramızdaki iş ilişkisi bundan dolayı ciddi zarar göreceği aşina.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Uzun vadede çok yararlı olacak çalışmalar için biraz abartılıyor sanki.Projenin 2 yıl 3 yıl 4 yılda tamamlanması bir sorun, ama yapılan proje bir sorun değil bana göre.

Adana'yı bilmiyorum ama Eskişehir için birkaç şey söylenmiş.Şuanda Bursa-Ankara yoluna girip hiç durmadan Bat-Çıklarla 10 dakikada geçmek mümkün.Eskiden sabah ve akşam saatlerinde bu yolda en az yarım saatte gidilirdi.Kamyonlar trafiği alt üst ederdi.Kütahya yolu Bursa yoluna sadece trafik ışıkları ile bağlıydı ve her gün bu kavşakta kaza görmek mümkündü.Kartal kavşağı denilen Hava İkmal'in Ankara yoluna çıkışında 60 Askeri otobüs 8:30'da şehirlerarası trafiği keserek arka arkaya girerlerdi 17:30'da arka arkaya çıkarlardı.2-3 ay sıkıntıya katlanıldı ve karşılığı da alındı.

Şuan benim için sorun olan tek şey Anadolu Üniversitesi'nin önündeki alt geçit.Üstten gidip birini indirmek isterseniz yola devam edemezsiniz çünkü Ankara istikametine giden bir yol yok.Ya sağa dönüp şehiriçine gireceksiniz ya da uğ dönüşü yapıp geldiğiniz yöne gideceksiniz.Neden böyle bir fikrim yok...

• 2 yıl mı?
    Gökçek 2 ayda bitirirdi bunu
  • sabahları işe gitmek işten dönmek ölüm geliyor ne yazık ki yolların yapılması güzel bir şey ama bu kadar uzun sürmesi çok şaçma sakin sakin türkeş bulvarıdan işime giderken bir işıkta 4-5 defa bekleyipte geçemediğim oluyor inş çok cabuk biter
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

2 yıl mı?

Gökçek'in bir konuşması vardı.Malum şahısa söylüyor.

"Adamlar 6 yılda bir hastaneyi yenileyemedi ben 30 günde köprü yapıyorum"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yns 

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

2 yıl mı?

Gökçek'in bir konuşması vardı.Malum şahısa söylüyor.

"Adamlar 6 yılda bir hastaneyi yenileyemedi ben 30 günde köprü yapıyorum"

Valla 2 sene önce yazın baya bir alt geçit yapılmıştı okulların tatil olduğu dönemde ama akay kavşağı sırasındada baya rezillik çekmiştik
    şimdide eskşehir yolunu kazımış asfaltıda dökmüyor hala

• Saat 16:00'de bir nikah işlemi için ilçe belediyesine gitmem gerekiyordu, dolmuşa 15:30'da bindim, normalde 15 dakika sürerdi, bu trafik sıkışıklığında en fazla 25 dakika sürer diye tahmin ettim. Ama 45 dakika sürdü...! Nikah çifti ve davetli misafirleri bekletmek zorunda kaldım. Çok mahcûb oldum.

Adana Trafiği bu kadar büyük bir yükü kaldırmaz! Caddelerin kenarı otopark, kaldırımlar işgal, araçlar 2 sıra park etmiş, kamyon-dolmuş-otobüs-taksi ve seyyar satıcılar, hurda toplayıcıları (pardon, geri dönüşümcüler). Sabredin deniliyor. Dostlar, sabır da bir yere kadar. Adana çarşısı çok devasa büyük bir yer değil. Esasen tarihi eserler dışında (Büyük Saat, Küçük Saat, Taşköprü, Kuruköprü, Ulus Parkı, Tepebağ, vb.) kalan yerleri yerle bir dümdüz edip geniş caddeleri ve yeraltı otopark alanları olan bir şehir merkezi kurmak gerek ancak bu herzaman bir distopya olarak kalacaktır.

Yara yamayla yalama olmuş...!

• ben belediye evleri tarafındayım geçen merkezde işim çıkmıştı aman alahım trafik ölmüş birdaha uğramam merkeze,alah bizlere sabır versin
  • Hv. KUR. ALBAY "ATİLLA ALTIKAT" KÖPRÜSÜ DE YIKILABİLİR...!

http://www.ajansadana.com/haber/duraka-imza-soku-856.html

ATİLLA ALTIKAT KÖPRÜSÜ DE YIKILABİLİR

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'nce Adana D-400 karayolu üzerinde üç ayrı noktada yapılmasına başlanan kavşak altgeçit köprüleri nedeniyle açıklama yapan Zihni Aldırmaz, bu çalışmanın 2010 yılının sonunda biteceğini, Atilla Altıkat Köprüsü’nün yıkılması noktasında Büyükşehir Belediyesi ‘ne bir görev düşerse bunu da yapacaklarını dile getirdi. Aldırmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yatırımın devam etmesi yani Atilla Altıkat Köprüsü’nün yıkılıp, alttan devam ederek daha sonra çıkması ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü ile de çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde iyi noktaya geleceğiz. Şantiyedeki arkadaşlar bilgi akışını yapamıyor. İnsanlarda tabi bu trafiğin karışıklığına ne kadar katlanacaklarını bilemiyorlar. Detaylı bilgiyi de Karayollarından aldıktan sonra detaylı bilgiyi kamuoyu ile paylaşacağız.”

Bir gazetecinin “bazı vatandaşların imza topladığı” yönünde bir sorunun sorulması üzerine Aldırmaz, “Böyle bir şey söz konusu olamaz. Neden olmaz, Karayolları bir hizmet yapıyor. Alt ve üst geçit yapıyor. Bize hizmet yapmayın diye insanların tepki göstermesi mümkün olur mu? Bütün Adana’ya hitap edecek bir yatırım. Arkadaşlarımızın da herhalde yanlış bir bilgilendirmesi vardır. Yönlendiren birileri vardır. İnsanlarımız önümüzdeki günlerde daha huzurlu yaşayacaklarını bilse böyle bir şeye kalkışmazlar” şeklinde konuştu. Okulların açılması ile trafiğin iyice karışacağına da dikkat çeken Aldırmaz, “Önemli olan resmi kurumların, cazibe merkezi olan yerlere taşınması. Biz bunu yaptığımız zaman Adana’da belli noktalardaki trafik sıkıntısı kalmayacak” dedi.

• http://www.adanahabermerkezi.com/kent-trafigi-kesmekes-oldu.htm

Kent trafiği keşmekeş oldu

Dörtyol kavşağının trafiğe kapatılması nedeniyle kent merkezindeki trafik akışında sıkıntılar yaşandı

14 Eylül 2010 Salı 15:0812141618 Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar gereği D-400 karayolunda sürdürülen kavşak ve köprülü altgeçit çalışmaları nedeniyle Dörtyol Kavşağı bir gün gecikmeli olarak trafiğe kapatıldı. Kavşakla birlikte Atatürk Caddesi’nin de bir bölümünün trafiğe kapatılması nedeniyle kent merkezindeki trafik akışı sabah saatlerinden itibaren adeta felç oldu.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü köprülü altgeçit çalışmalarının devam etmesi nedeniyle UKOME bayram öncesinde Dörtyol Kavşağı’nın 13 Eylül Pazartesi günü trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kavşak bir gün gecikmeli olarak dün sabah saatlerinde trafiğe kapatıldı.Atatürk Caddesi’nin İnönü Caddesinden Cumhuriyet Caddesine kadar olan bölümü de trafiğe kapatılınca kent merkezindeki trafik akışı Ziyapaşa Bulvarı’na yöneldi. D-400 karayolu da Atilla Altıkat Köprüsünden itibaren trafiğe kapatıldı. İnönü Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Ziyapaşa Bulvarı, Eski Müze kavşağı, Atilla Altıkat ile Celal Bayar Köprülü kavşaklarında gün boyunca trafik adeta felç oldu. Trafik akışının yönlendirildiği noktalarda ise trafik polisleri gün boyunca trafiğin tıkanmaması için görev yaptı.Öte yandan kapalı olan Fuzuli Caddesi ise yeniden trafiğe açıldı.

Trafiğe kapanan caddelerdeki esnaftan bazıları da duruma tepki gösterdi. Kavşak çalışmasının aylar boyunca süreceğini dile getiren esnaf işlerinin bu nedenle olumsuz etkileneceğini söyledi. İşin ne zaman biteceğiyle ilgili bilgi alamayan ve bazı caddelerin trafiğe kapatılması nedeniyle zarar görecekleri gerekçesiyle imza toplayan bazı esnaf da konuyu yargıya taşımaya karar verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kavşak inşaatı ihalesi keşfine göre alt geçitlerin yıl sonunda bitirilmesi gerektiğini, bu konuda bir bilgilendirme eksikliği olduğunu söyledi. Karayollarından detaylı bilgiyi aldıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceklerini anlatan Aldırmaz, alt geçitlerin üzerinin açık olacağını bildirdi. Aldırmaz, “Şu anda kapatılacağına dair ihalede herhangi bir değişiklik yok ama kapatılması için gerekli altyapıyı hazırlamışlar. Üzerine yan kazıklar ve kirişler konularak kapatılabilir. Bu yeni bir ihale sürecidir. 17 milyon TL’ye yapılan bu ihalede 3 tane alt geçit vardı. Bunun iki tanesi birleştirilince o keşif sadece Fuzuli Caddesiyle Atatürk Caddesini kapsıyor” dedi.

Alt geçit yatırımlarının devam etmesini istediklerini vurgulayan aldırmaz, Atilla Altıkat Köprüsü’nün de yıkılıp alt geçit yapılması ve trafik kavşağıyla ilgili olarak Karayollarıyla temaslarının sürdüğünü ifade etti. Aldırmaz, “Atilla Altıkat’ın yıkılması noktasında gerekirse Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen bir görev olursa yapacağız. Bunun da çalışmasını, görüşmelerini yapacağız” diye konuştu.

Aldırmaz, okulların açılmasıyla birlikte trafik akışında önemli sorunların çıkabileceği ve bu durumda yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruya ise, “Esas olan buradaki resmi kurumların ve cazibe merkezlerinin nüfusun yoğun olduğu yerlere taşınması. Okullar açılacak yeni bir trafik gelecek. Demek ki öğrenciler kendi mahallerinde okumuyor. Esas olan o okulların, cazibe yerlerinin ve resmi kurumların o yerlere götürülmesi… Biz bunu yaptığımız zaman Adana’da zaten belli noktalardaki trafik sıkıntısı kalmayacak” yanıtını verdi.

http://www.adana01haber.com/news_detail.php?id=6451

Atilla Altıkat köprüsü de yıkılacak!

Adana Büyükşehir belediye Başkan Vekili Aldırmaz: Altgeçit çalışması yılbaşına biter (14 Eylül 2010 / 17:22)

ADANA (CİHAN) - Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz, D-400 karayolunda yapılan altgeçit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması için Karayolları Genel Müdürlüğü ile temas halinde olduklarını söyledi. Aldırmaz, Atilla Altıkat Üstgeçidi'nin de yıkılarak projenin burayı da içine alacak şekilde genişletilmesini isteyeceklerini söyledi.

Aldırmaz, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Merkez Seyhan ilçesinde Türkkuşu kavşağının kapatılmasına esnafların tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Aldırmaz, iyi ve güzel şeylerin olması için bir takım sıkıntıların ortaya çıkabileceğini bildirdi. Halkın ve esnafın faydasına işler yapıldığına dikkat çeken Aldırmaz, "Buranın yılbaşına kadar tamamlanması için çalışmalar başladı. Ziyapaşa Bulvarıyla Özler Caddesini birbirine bağlayan Atilla Altıkat köprüsünün de yıkılarak alt geçidin buraya kadar uzatılması gündemde. Konuyla ilgili Karayolları genel müdürü ile görüş alışverişi için Ankara'ya gideceğim." dedi.

Müze kavşağının tamamlandığını, Türkkuşu kavşağının ardından Trafik kavşağında da aynı şekilde alt geçit yapılacağını aktaran Aldırmaz, projenin tamamının 17 milyon lirayı bulduğunu bildirdi.

• önce dortyolu yapın daha sonra altıkata el atın şuan altıkat ayakta tutuyor orayı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.