Şimdi Ara

ADANA / TURKCELL-SuperOnline Fiber İnternet Servisi Başlıyor Sonunda. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
10.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ALPAK

dağ fare doğurdu. sevincimiz kursağımızda kaldı. superonline ' a kazanamadan müşteri kaybettiği için alkış.

Bu çok doğru bir tespit. Arkadaşa yürekten katılıyorum. Kazanmadan kaybet... Çok yazık çok!
  • arkadaşlar şehrimize yapılan yatırım önemli sonucta...Su anda limitsiz abonelik bedeli 49 TL tt de...
    adamlar 49 TL ye sınırsız veriyor...eğer söylenen gerçekleşse bile 50 GB bir kapasite sınırı olacak..hangimiz dolduruyoruz 50 GB kotayı allah aşkına..

telefon hattına gerek yok cebımızde 20 TL zaten kalıyor...

Ben inanılmaz araştırma içindeydim İstanbul da şirkette çalışan arkadaşım var çok güzel haberler var fiber ile ilgili

üstelik LİG TV sezon sonuna kadar bedava var mı ötesi :))))
  • ayrıca içerden haberlere ulaşma anlamında hangi bölge...hangi site...ne zaamn gelecek gibi bilgilere de kısa zamnda ulaşacağım...

adanalı arkadaşlarım benden bu cevapları alabilirler...

Direk bana yazan arkadaşa daha net cevap verebilirim :)

hatta ticaretini mi yapsam ne :))

şaka şaka benım bölgede var sizleri de sevindiririm umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1389mo

quote:

Orijinalden alıntı: ALPAK

dağ fare doğurdu. sevincimiz kursağımızda kaldı. superonline ' a kazanamadan müşteri kaybettiği için alkış.

Bu çok doğru bir tespit. Arkadaşa yürekten katılıyorum. Kazanmadan kaybet... Çok yazık çok!

(superonline çalışanları foruma saldırıyor şu an, mesajlarını kaale almayın)

Yazık oldu Superonline'a. Adanalı arkadaşların yeterli duyarlılığı gösterip bu şirkete gerekli tepkiyi göstereceğine ve abone olmayacaklarına inancım tam.

Konuyu bilmeyenler için, sınırsız kullanıcılara da artık "kota" getirildi:
    http://resim.donanimhaber.com/m_38464941/tm.htm

Tepki göstermek için yapacağınız işlemler:
    http://resim.donanimhaber.com/m_38525534/tm.htm

• ARKADAŞLAR BEN İSTANBULDA KULLANDIM ATAŞEHİR'DE...
    ŞİMDİ ADANA YA TAŞINDIM TURGUT ÖZAL CİVARINDA EV BAKIYORUM...

ADANA İÇİN BULUNMAZ BİR NİMET...

FAKAT BENİM ANLAMADIĞIM İŞİ GÜCÜ BIRAKIP HER YORUMDA ADANALI KARDEŞLERİM...İSTANBULLU HEMŞERİLERİM...KAYSERİLİ YURTDAŞLARIM...ERZURUMLU DADAŞLARIM DİYEN PHANTOMX İSİMLİ ARKADAŞIN NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞIDIR..

SAVUNDUĞUMUZ HİZMETE KARŞILIK SÜREKLİ SUPERONLINE ÇALIŞANI OLARAK İTHAM EDİYOR BENİ..MAKSADINI AŞTIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM BU GİBİ ARKADAŞLARA İTİBAR ETMEYIN İSTANBUL ATAŞEHİRİN TAMAMI KULLANIYO BU HIZMETI 100.000 İNSAN APTAL SİZ Mİ AKILLISINIZ....

ALTERNATİFİ NE BANA SÖLER MİSİN...SÜREKLİ MUHALEFET OLACAĞINA O ZAMAN DE Kİ ARKADAŞLAR ŞUNU KULLANIN....TT..SMILE..BİRİ...NE BİLİM BİR SÜRÜ SEY VAR İNTERNET İÇİN HEPSİNDE ONLARCA ELEŞTİRİ VAR....

SANA GÖRE YANLIŞ OLABLİR..AMA BU HIRS NEDEN ANLAMADIM...YARAN VAR GALİBA SUPERONLINE EKMEĞİNİ Mİ ALDI PHANTOMX :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ağustoss

ADANA İÇİN BULUNMAZ BİR NİMET...

Adana için değil, Superonline için bulunmaz nimet, yolunacak "kaz" buldu çünkü. İnsanları bilinçlendirmek, sınırsız download yapmanın engellendiğini bildirerek benim tek kazancım Superonline'ı bu işten döndürmek olur.

Tekrar hatırlatıyım, SUPERONLİNE FİBER, SINIRSIZ ABONELERİNE "KOTA" GETİRMİŞTİR. ARTIK 10/1 İNTERNET İLE EN FAZLA 50GB İNDİREBİLECEKSİNİZ.

Dolayısıyla eğer internetin ileriye gitmesini isteyip, bu servisi kullanacak olsaydın, gidip kör gözle savunmazdın.

Böyle haksız bir firmayı savunman, ancak çalışanı olduğunu gösterir.

Yanlış anlama sana kızmıyorum, şeytanın avukatlığı zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 19 Mart 2010; 9:32:40 >
  • bence asıl sen şeytanın avukatısın...
    bilgi paylaşımı tabi ki yapoacağız....

ben zaten 50 GB ÜZERİNDE download yapan atrkadaşlara haksızlık yapıldığını defalarca söledim.. ama sunu ekledım kaçka kaçımız 50 GB üzerinde yapıyor bu işi..

sanki çok berabt bişeymiş gibi ınsanların kafasına GİRMEK GİBİ BİR MİSYON EDİNMİŞSİN...

ben sadece kullanıcıyım ama senın ticari çıkar için bunu yaptığına eminim...

şeytanın kim onu savunuyosun ?
  • quote:

Quiknet'in (evet quiknet, daha Superonline değilken) ilk geldiği gün, forumda açılan konuya bak, orada testlerim mevcut. İlk günden beri bu sistemi kullanan ve testlerini yayarak "reklamını yapan" bir kullanıcıyım.

http://resim.donanimhaber.com/m_19889303/mpage_2/key_/tm.htm

Dolayısıyla insanları bilgilendirmeyeceksen konularda kalabalık yapma lütfen.

Anladık derdini 50Gb kime yetmez diyorsun tamam, 50 kere yazmana gerek yok. Heralde buradaki herkese yetmiyor ki tepki var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 19 Mart 2010; 9:49:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

Quiknet'in (evet quiknet, daha Superonline değilken) ilk geldiği gün, forumda açılan konuya bak, orada testlerim mevcut. İlk günden beri bu sistemi kullanan ve testlerini yayarak "reklamını yapan" bir kullanıcıyım.

Anladık derdini 50Gb kime yetmez diyorsun tamam, 50 kere yazmana gerek yok. Heralde buradaki herkese yetmiyor ki tepki var.

• quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

kızmana gerek yok dostum...bende Adana ya yeni geldim dolayısıyla sıkıntıdan ne yapayım diye bakarken bu konuyu gördüm...
    burda da mı fiber derken hangi sayfaya hangi konuya girsem ısrarlı ve planlı yazılarını gördüm...
    koskoca türkiye de bir sen birde senınle beraber 10-15 kişi...
    anladık size de 50 GB yetmıyor....o zaman git ttnet al :)
    anarşist gibi durmadan her alana planlayarak ve kasten yorumların dıkkatımı cektı.. mılyon adam var bu server da sadece senın aynı sayfa ve konularda olmana şaşıyorum...

bende sana bir kaç link göndereyim o zaman....

http://www.trguzelsozler.com/superonline-lig-tv-canli-mac-yayinlari-hakkinda.html

bak adamlar bir yönünü övmüş...biri sana kötü diğeri bana...ben susuyorum sen neden aynı konuyu 500 kere konusuyosun anlamadım kardeşş :)

• Merhaba Arkadaşlar,

Huzurevlerinde oturuyorum, bir çok arakadaşla birlikte Fiber hatların döşenmesini bekliyorduk, Superonline ın bu yaptıgı çok ayıp,

Ben şuanda 1 mb sınırsızla saniyede 100 - 110 KB download yapabiliyorum.

10 megabit hız la 50 gb lık bir dosya kabataslak saniyede 1 mb indirdiğini düşünürsek

dakikada 60 mb saatte 3,6 GB yapar 24 saatte 86 GB yapar.
    Yani kotayı bir günde doldurup asıyorsun. sanırım olay daha da anlaşıldı.
    Ben bluray 720P ve 1080P belgesel , filim download ediyorum. ortalama bir filim 15-20 GB arası

Bu parayı nette gezinip youtube da videoları kesintisiz izlemek için vermiyorum. 7 sene önce almanya da 2 mb yanında modemi ve karsında parayı alan biziz fakat hizmeti veren yerel bilmem ne diyen firma zihniyeti de yoktu. 9,9 euro idi... Bir Türk Milliyetçisi olarak diyorum bu ülkedeki hizmet anlayışından firmaların başına buyruk davranışlarından ve hakkını aramayan insanlardan utanıyorum.

İstanbul da Ataköy de benim de arkadaşlarım var bir kota uygulaması adail bilmem ne uygulaması yapacaksın reklamı da ona göre verirsin. SUPERONLİNE kişisel düşmanlığımız mı var ? artık şahıs olarak bu uyuglama devam ettiği müddetçe bu hizmeti almıyacagım.

http://resim.donanimhaber.com/m_38525534/tm.htm

saygılarımla.

• PhantomX burda kendini ve mağdur durumda olanları savunuyor. Seninde yaptığının farkı nedir anlamadım mağdur kalmadığını düşündüğün insanları savunuyorsun. Yani burda ahkam kesmenin mantığı nedir onu anlamadım "kardeş". Bende bugüne kadar savunduğum bir kurum olan Superonline'ı insanları bilinçlendirme uğruna yönlendiriyorum. Benim için tek farkı olan "sınırsız" ve "hızlı" olan interneti üstüne bastıra bastıra yazdığı ve insanlara pazarladığı bu hizmetin aslında bir kandırma aracı olarak kullandığını anlatmaktan doğal ne olabilir? Aksini iddia ediyorsan ve kendini hiç saf yerine koymadan evet bunlar olabilir diyorsan zaten burda fazla diyaloğa girmenin anlamı yok. Adana içinde tek söyleyebileceğim hayırlı olsundur.
  • haklı olduğumuz birçok nokta var özellikle reklamlar ile ilgili kardeş...
    ama benim sanki daha iyi bişey varmış gibi fiber tu kaka gibi göstermenize tepkim oldu...

mesela herşeyiyle sınırsız paket fiberde de varmış.araştırdım bende..sende ara müşteri hizmetlerini öğren...10 megabit tam limitsiz 99 TL
    Eğer yüksek download yapıyorsan 10 tam sınırsız yaparsın paketini...zaten 8 megabit tam sınırsız heryerde 99...üzerine sabıt ucretı falan filan...

yön gösterin yol gösterin destek olun bıze...kaç zaamndır bu konu var daha bunu yazan görmedım...destek olmuyosanız köstek olmayın bari...

yani diyelimki çok ınıdıran tam sınırsız 99 TL....50 gb altında indiren 29 versin.....çok kullanana çok para az kullanana az..üstelik hızlar aynı...ne bilim bana cok saçma gelmıyo nedense....belkıde ben 50 altı abonesı olduğumdandır...
  • Merhabalar arkadaşlar,

Şuan kablolama Kuzey (yeni) Adana denilen Çukurova merkez ilçesinde devam etmektedir. Bunun nedeni bölgede çok miktarda konut alanı olması, gelişmişlik düzeyi ve büyümeye elverişli olması dışında kablo çekmeye de müsait olmasıdır. çakmak cad, kuru köprü, Atatürk cad. gibi dar ve trafiğin yoğun olduğu yerlerde alt yapı çalışması ve gerekli izinleri almak çok daha zordur. Bu iş toprağı kazıp kablo döşeme dışında 40 yerden izin almanız gibi bir takım bürokratik izinlerde gerektiriyor ama ilerleyen zamanlarda arz talep göre her tarafa çekilebilir.

Görmedim ama muhtemelen şuan döşenenler turuncu renkli şeyler fiber kanallarıdır. Fiber kablo daha sonra bunların içinden geçirilecektir. Bu işlem çok daha kolay ve hızlıdır.

Bir diğer önemli ve eleştirilen konu olan "ADİL KULLANIM" hakkında;
    Teknoloji gelişmesiyle hızlar arttı, superonline dışında hangi firma olursa olsun bir limiti koymak zorunda, aksi halde örneğin torrent gibi sistemlerden 24 saat boyunca 100 tane session açıp download/upload yapacaklardır ve unutmayın ki yurtdışı çıkışlarımız hız olarak sınırsız değil. Kağıt üstünde; 1000 tane abone 10 Mbit hızda 10 Gbit/sn lik bir trafik yaratabilir ki sadece çukurova bölgesi için tahmini hesaplarsak 100 Gbit/sn geçer. Bu trafiği Tr çapında düşünürsek backbone üzerindeki core mpls ve router cihazlarını fazlasıyla zorlar. Saturasyon ve jitter yüzünden kalite çok düşer. Tabii gerçekte hiçbir zaman bu kadar büyük band genişliğine ulaşılmıyor ama projede planlanması lazım. Limit; 50 gb veya 250 gb mı olur bilemem ama mutlaka bir limit olması gerekiyor ve bundan sonra ne olursa olsun bu ADİL KULLANIM kavramı her yerde olacaktır.

Karşı çıkan arkadaşlara sorarım torrent, emula gibi sistemlerden film, oyun, müzik vb. (korsan) veriler indirmek dışında 50 gb. kotayı nasıl doldurabilirsiniz?

Bu arada Adana/çukurova için; devreye almalar Mayısdan önce zor biter gibi, siz planlanan tarihlere fazla inanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cukurova

Bir diğer önemli ve eleştirilen konu olan "ADİL KULLANIM" hakkında;
    Teknoloji gelişmesiyle hızlar arttı, superonline dışında hangi firma olursa olsun bir limiti koymak zorunda, aksi halde örneğin torrent gibi sistemlerden 24 saat boyunca 100 tane session açıp download/upload yapacaklardır ve unutmayın ki yurtdışı çıkışlarımız hız olarak sınırsız değil. Kağıt üstünde; 1000 tane abone 10 Mbit hızda 10 Gbit/sn lik bir trafik yaratabilir ki sadece çukurova bölgesi için tahmini hesaplarsak 100 Gbit/sn geçer. Bu trafiği Tr çapında düşünürsek backbone üzerindeki core mpls ve router cihazlarını fazlasıyla zorlar. Saturasyon ve jitter yüzünden kalite çok düşer. Tabii gerçekte hiçbir zaman bu kadar büyük band genişliğine ulaşılmıyor ama projede planlanması lazım. Limit; 50 gb veya 250 gb mı olur bilemem ama mutlaka bir limit olması gerekiyor ve bundan sonra ne olursa olsun bu ADİL KULLANIM kavramı her yerde olacaktır.

Karşı çıkan arkadaşlara sorarım torrent, emula gibi sistemlerden film, oyun, müzik vb. (korsan) veriler indirmek dışında 50 gb. kotayı nasıl doldurabilirsiniz?

Steam üzerinden veya Xbox Live veya PSN network 3-4 oyun ve birçok demo, sürekli youtube izlemek, TV izlemek gibi SON DERECE YASAL uygulamalar ile de 50GB çok rahat doldurulabilir. Giderim Steam hesabım ile oradaki tüm oyun demolarını indiririm. Bildiğim tüm sitelerdeki ücretsiz oyun demolarını indiririm. Bundan daha yasal ne var? Burada esas rahatsız olunanın ne olduğunu anlayamamışsınız sanırım. Esas rahatsız olunan :

"Sürekli sınırsız denilerek cayır cayır reklamı yapılan bağlantının sınırlı hale getirilmesidir"
    "Hadi sınırlı olmasını kabul ettik diyelim, aşılan limit değerinden sonra bağlantı hızının aşırı derecede düşük bir hıza çekilmesi olayıdır."
    "Bahsedilen sınırın mevcut bağlantı hızı ile komik denilecek kadar kısa sürede doldurulabilmesidir"

Halbuki bunun yerine Superonline 50Gb yerine -atıyorum- 250GB deseydi, Bu sınır aşılınca düşülecek hız 512/128kbit yerine 2Mbit / 1Mbit deseydi şu anki tepkinin onda biri ile dahi karşılaşmazdı. 10Mbit 49TL yerine 59TL yaptım deseydi bu kadar büyük tepki ile karşılaşmazdı. Bizim kızdığımız esas meselenin bu olduğunu burada Superonline'ı savunan kimse anlamıyor ve anlamamazlıktan geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dpower

Steam üzerinden veya Xbox Live veya PSN network 3-4 oyun ve birçok demo, sürekli youtube izlemek, TV izlemek gibi SON DERECE YASAL uygulamalar ile de 50GB çok rahat doldurulabilir. Giderim Steam hesabım ile oradaki tüm oyun demolarını indiririm. Bildiğim tüm sitelerdeki ücretsiz oyun demolarını indiririm. Bundan daha yasal ne var? Burada esas rahatsız olunanın ne olduğunu anlayamamışsınız sanırım. Esas rahatsız olunan :

"Sürekli sınırsız denilerek cayır cayır reklamı yapılan bağlantının sınırlı hale getirilmesidir"
    "Hadi sınırlı olmasını kabul ettik diyelim, aşılan limit değerinden sonra bağlantı hızının aşırı derecede düşük bir hıza çekilmesi olayıdır."
    "Bahsedilen sınırın mevcut bağlantı hızı ile komik denilecek kadar kısa sürede doldurulabilmesidir"

Halbuki bunun yerine Superonline 50Gb yerine -atıyorum- 250GB deseydi, Bu sınır aşılınca düşülecek hız 512/128kbit yerine 2Mbit / 1Mbit deseydi şu anki tepkinin onda biri ile dahi karşılaşmazdı. 10Mbit 49TL yerine 59TL yaptım deseydi bu kadar büyük tepki ile karşılaşmazdı. Bizim kızdığımız esas meselenin bu olduğunu burada Superonline'ı savunan kimse anlamıyor ve anlamamazlıktan geliyor.

Hocam son derece haklısın. Ben sadece neden böyle bir kısıtlama yapıldığını anlatmaya çalıştım. Burada bahsettiğim Superonline haklı çıkarmak değil, hangi firma gelirse gelsin şuandaki mevcut durumda böyle bir kısıtlama yapmak zorunda ve yapıyorlarda.
    Yanlız anlamadığım böyle bir ayrıntıya takılıp olayın bütününü görememek çok saçma geliyor bana.
    Eğer evinizde hem fiber internet, hemde adsl, hemde kablonet alt yapısı varsa ise tercih etmek size kalmış ve kaldı ki böyle bir durum firmaları rekabete fazlasıyla zorlayacaktır.
    Yani; "-superonline kota koyacaksa boşuna hiç fiber çekmesin" demek saçma olur. Kampanyalar, tarifeler değişir ama alt yapı sabit kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cukurova -- 20 Mart 2010; 1:28:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dpower

Hocam son derece haklısın. Ben sadece neden böyle bir kısıtlama yapıldığını anlatmaya çalıştım. Burada bahsettiğim Superonline haklı çıkarmak değil, hangi firma gelirse gelsin şuandaki mevcut durumda böyle bir kısıtlama yapmak zorunda ve yapıyorlarda.
    Yanlız anlamadığım böyle bir ayrıntıya takılıp olayın bütününü görememek çok saçma geliyor bana.
    Eğer evinizde hem fiber internet, hemde adsl, hemde kablonet alt yapısı varsa ise tercih etmek size kalmış ve kaldı ki böyle bir durum firmaları rekabete fazlasıyla zorlayacaktır.
    Yani; "-superonline kota koyacaksa boşuna hiç fiber çekmesin" demek saçma olur. Kampanyalar, tarifeler değişir ama alt yapı sabit kalır.

peki hocam evime gelip sınırsız ttnet gibi değil deyip diğer firmaları bu MANTIKLA eleştiren bir firmanın ilk olarak %5 lik kısımı suistimalci olarak görmesi, daha sonra da suistimalciler yani bize ayrı bir PROPAKET açmasını nasıl açıklarsın? en az %100 zamla birde...

• quote:

Kendin doğru yolu söylemişsin arkadaşım inkar etsen de, "Superonline Kota Koyup tarifesini TTNET ile eşitleyecekse, boşuna hiç fiber çekmesin".

Güzel bir slogan.

Bana tarife avantajı sağlamayan alt yapıyı napıyım? Toplasın fiberini gitsin Superonline Karamehmet'in evine çeksin o fiberleri, telefon altyapısı bile bu kadar yetmezliklere rağmen aynı fiyatları verebiliyorsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 20 Mart 2010; 13:00:05 >
  • Adana'ya gelmesi icin can atiyorduk ama ttnet'e devam superonline baslamadan bitmistir .simdi musteri hizmetlerini arayip teyid ettirecem adil kota uygulamasini sonra da bir suru ev apartman sizi bekliyordu yazik ettiniz dicem dur bakalim ne dicekler.

Az önce aradım kendileri M.T sozlemenize bakarsiniz bizi ararsiniz dedi,anlicaniz yan cizdi sonuc yine TTNET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisco -- 20 Mart 2010; 15:28:11 >
  • Deterjan, banka, 3G vb. bir sürü reklam nasılsa Superonline reklamlarıda öyle.
    Reklamlara inanmayıp tarifelerden küçük dipnotları okuyacak kadar zekiseniz -ki öylesiniz- sorun yok.
    Adamlar apartmanıza veya evinize gelip "-bedava- fiber kablo çekecez, üyelik şartı felan yok, ister misiniz?" dedikleri zaman "hayır istemiyorum" dersiniz ve konu kapanır, uzatmanın alemi yok.

AMA siz ; Superonline kötü, TTNet veya öbürü daha iyi gibi sloganlar atarsanız ben bunun altında art niyet ararım.
    "Superonline'ın Adil Kullanım uygulamasıyla SINIRSIZ FİBER tarifelerine KOTA koymasına karşı ACİL EYLEM PLANI " ne demek yaa :) , adamlar sizin anayasal veya kişisel haklarınızı mı gasp etti? komik :)
    İsteyen alır, istemeyen almaz.Kimse size zorla birşey satmıyor.

Tekrar ediyorum "tarifeler değişir ama alt yapı sabit kalır", adsl ilk geldiğinde; "ilk bağlantı ücreti + 256/64 gibi komik hız + Modem" fiyatı toplamını ne kadardı? şimdi ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cukurova -- 20 Mart 2010; 17:44:28 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.