Şimdi Ara

AdanaDemirspor (ŞİMŞEKLER)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• ÖRNEK İMZA
    [center][img]https://twimg0-a.akamaihd.net/profile_images/1461671514/41019_123660327684683_100001221488624_137543_4488642_n_reasonably_small.jpg[/img] 
    [b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_66358157/tm.htm]DH [u]AdanaDemirspor[/u] Taraftarları[/link] [/b][/center]

Adana Demirspor

Tam isim:Adana Demirspor Kulübü
    Takma isim(ler):(Mavi) Şimşekler
    Renkler:Açık mavi - Koyu lacivert
    Kuruluş:1940
    Stadyum:5 Ocak Stadı
    (Kapasite: 14.085)
    Başkan:Önder Serin
    Teknik direktör:Mustafa Uğur
    Lig:PTT 1.Lig

Adana Demirspor Kulübü, 1940 yılında Adana'da kurulmuş, renkleri mavi-lacivert olan spor kulübü. Taraftar grubunun adı Şimşekler 'dir. Maçlarını 22.159 kişilik Adana 5 Ocak Stadı'nda oynamaktadır. Yüzme ve Sutopu branşlarında da faaliyet göstermiş ulusal ve uluslararası başarılara imza atmışlardır.

Tarihçe

Kulüb II. Dünya Savaşı sırasında, silah altında bulunan askerlerin dışındaki gençleri savaşa hazırlama amacıyla çıkartılan Sivil Savunma Mükellefiyeti adı altındaki kanunla, kamu ve özel sektörde 500 kişiden fazla eleman çalıştıran kuruluşların bir spor kulübü kurmaları mecburiyeti neticesinde 1938 yılında TCDD 6.İşletme Bölge Müdürlüğü bünyesi içerisinde temelleri atılan kulübün ilk kurucu üyeleri Eşref Demirağ, Vasfı Ramzan, Hasan Silah, Hikmet Tezel, Feridun Kuzeybay, Seha Keyder, Emin Ersan, Esat Gürkan ve Kenan Gülgün'dür. Adana Demirspor Kulübü futbolun dışında yüzme, sutopu, bisiklet ve güreş dallarına da büyük önem vermiştir.
    Adana'nın ilk kulüpleri sayılan İdmanyurdu, Torosspor ve Seyhanspor dışında yine müessese takımı olan Milli Mensucat ve Adana Demirspor Kulübü gibi ligi oluşturan takımların katılımıyla Çukurova Ligi oluşturulmuştur. 1942 yılından 1953 yılına kadar Adana Demirspor Kulübü bölge şampiyonu olarak gruplara katılmaya hak kazanmıştır. 1947 yılında grup şampiyonu olmuş, Ankara'da yapılan final karşılaşmalarında Ankara Demirspor ve Fenerbahçe'nin ardından Türkiye üçüncüsü olma başarısı göstermiştir. 1951 yılında Balıkesir'de yapılan final karşılaşmalarında Beşiktaş ve Altay'ın ardından Türkiye üçüncüsü olmuştur. 1953-54 futbol sezonunda Adana Demirspor Kulübü Türkiye Amatör Takımlar Şampiyonası finalinde oynadığı Ankara Hacettepe SK takımını Selami Tekkaancı (Füze Selami) 'nın golüyle 1-0 yenerek Türkiye Şampiyonu olmayı başarmıştır.
    1940 yılından 1969 yılına kadar kulüp başkanları TCDD 6.İşletme Bölge Müdürlüğü bünyesinden oluşmuştu. TCDD 6.İşletme Bölge Müdürlüğü bünyesi dışından ilk başkan Mahmut Karabucak olmuştur.

Başarılar ve ilkler

1960-1961 sezonu, üç büyük il dışından süper ligde mücadele eden ilk futbol takımı
    1973-1974 sezonunda, üç büyük il dışından, Adana demirspor Kulübü, Adanaspor ile süper ligde 2 takımla mücadele eden ilk şehir Adana
    1942-1959 yılları arası, futbolda, 16 kez Çukurova Ligi şampiyonluğu
    1947 yılı, futbolda Ankara'da yapılan final müsabakalarında Ankara Demirspor ve Fenerbahçe'nin ardından elde edilen Türkiye üçüncülüğü
    1951 yılı, Balıkesir'de yapılan final karşılaşmalarında Beşiktaş ve Altay'ın ardından Türkiye üçüncülüğü
    1953-1954 futbol sezonu, Türkiye Amatör Takımlar Şampiyonası finalinde Hacettepe SK'yı 1-0 (gol:Selami Tekkazancı) yenerek elde edilen şampiyonluk
    1977-1978 futbol sezonu, Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'la oynanan final
    1977-1978 futbol sezonu, Başbakanlık Kupası finali
    TSYD Adana Şubesi Kupası[1]'nda 1977, 1980, 1981, 1985, 1986, 1993, 1994, 1997, 2002 yıllarında elde edilen 9 şampiyonluk
    1956 yılı, Adriyatik Kupası'nda Mehmet Kartal ile elde edilen şampiyonluk
    1956 yılı, Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda Mehmet Kartal ile elde edilen dünya şampiyonluğu
    1957 yılı, Adriyatik Kupası'nda güreşte Muharrem Çay ile gelen şampiyonluk
    1958 yılı, Demiryolları Dünya Güreş Şampiyonası'nda 87 Kg.da Mustafa Kurt ile gelen dünya şampiyonluğu
    1959 yılı, Akdeniz Oyunları'nda güreşte, Mehmet Kartal ile gelen şampiyonluk
    1960 yılı, Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda Mehmet Çelebi ile gelen dünya altıncılığı
    1962 yılı, güreşte, 62 kg.da, Ali Demirkazık tarafından elde edilen Balkan şampiyonluğu, dünya altıncılığı
    1965 yılı, Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda Ali Demirkazık tarafından elde edilen dünya üçüncülüğü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömersal -- 13 Ekim 2012; 21:35:57 >

• Geldim

Fener'i bırakıp doğru yolu buldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: PartizanMLKM

Geldim

Fener'i bırakıp doğru yolu buldum
    tebrikler demirspor taraftarlarııı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekovizyon

tebrikler demirspor taraftarlarııı :)

Alıntıları Göster
    Valla Adana A.Ş () ile olan maç iyiydi de bakalım haftaya Karşıyaka'da nolacak...

ömersal, konuyu biraz zenginleştirsek mi? Şöyle bir iki bilgi koysak, bir iki de resim. Yardım edebilirim istersen.
  • quote:

Valla Adana A.Ş () ile olan maç iyiydi de bakalım haftaya Karşıyaka'da nolacak...

ömersal, konuyu biraz zenginleştirsek mi? Şöyle bir iki bilgi koysak, bir iki de resim. Yardım edebilirim istersen.

Alıntıları Göster
    Kafkaf bu sene iyi çıkış yakaladı. 1-2 maçını da seyrettim elemanlar iyi. Sakat bir maç
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekovizyon

Kafkaf bu sene iyi çıkış yakaladı. 1-2 maçını da seyrettim elemanlar iyi. Sakat bir maç

Alıntıları Göster
    Hoşgeldiniz arkadaşlar :) Zenginleştirmek için üyelerin gelmesini bekledim :)

Bu hafta Kafkaf maçı çok zor olacak.Takımdan bu haftaki beklentim başa baş mücadele etmesi ve kıran kırana bir maç izlememiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömersal -- 10 Ekim 2012; 21:51:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömersal

Bu hafta Kafkaf maçı çok zor olacak.Takımdan bu haftaki beklentim başa baş mücadele etmesi ve kıran kırana bir maç izlememiz.

Eline sağlık kardeş

Bir de "DH'li Adana Demirspor taraftarları" listesi yapabiliriz aslında ama 5-10 kişilik liste pek havalı gözükmez de mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreePartisan

quote:

Eline sağlık kardeş

Bir de "DH'li Adana Demirspor taraftarları" listesi yapabiliriz aslında ama 5-10 kişilik liste pek havalı gözükmez de mi?

5-10 kişi var mı ki ? :D

• quote:

quote:

quote:

Eline sağlık kardeş

Buluruz

İmzama ekliyorum bu sayfayı. Çok yazmıyorum forumda ama belki birilerinin dikkatini çeker.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eline sağlık kardeş

Buluruz

İmzama ekliyorum bu sayfayı. Çok yazmıyorum forumda ama belki birilerinin dikkatini çeker.

Alıntıları Göster
    Hehehe 4-1

2 haftada 8 gol, tebrikler Adana Demirspor!

• quote:

Hehehe 4-1

2 haftada 8 gol, tebrikler Adana Demirspor!

Alıntıları Göster
    Bu galibiyet çok iyi oldu :) Hem takım düzeldi hem de düşme hattından uzaklaştık ve de 2 maçta atılan 4er gol var :) Bu kadro devam ederse , Şener ve Berat oynar Ramazan ve Alhassan yedek olursa bu takımı kimse tutamaz.. Helal olsun Adanademirsporum :))

• quote:

Bu galibiyet çok iyi oldu :) Hem takım düzeldi hem de düşme hattından uzaklaştık ve de 2 maçta atılan 4er gol var :) Bu kadro devam ederse , Şener ve Berat oynar Ramazan ve Alhassan yedek olursa bu takımı kimse tutamaz.. Helal olsun Adanademirsporum :))

Alıntıları Göster
    Sıradaki gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalcin1940

Geldi kardeşim :) Manisayı da 2-0 yendik ve zirveye doğru yol alıyoruz..Bu Lawal sezon sonunda süper lig yolunu tutar..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yalcin1940

Geldi kardeşim :) Manisayı da 2-0 yendik ve zirveye doğru yol alıyoruz..Bu Lawal sezon sonunda süper lig yolunu tutar..

Alıntıları Göster
    Maçı vermedi **** TRT 3

Neyse 3 haftadır iyi gidiyor Demirspor. Devamı gelir umarım...

• quote:

Maçı vermedi **** TRT 3

Sanırım internetten veriyodu maçı TRT HD TVden.. Çok iyi oynadık oldukça heyecanlı bir maçtı keşke izleyebilseydin :)
  • quote:

quote:

Maçı vermedi **** TRT 3

Sanırım internetten veriyodu maçı TRT HD TVden.. Çok iyi oynadık oldukça heyecanlı bir maçtı keşke izleyebilseydin :)

Özetini izledim. İlk gol baya güzeldi
  • quote:

quote:

quote:

Maçı vermedi **** TRT 3

Özetini izledim. İlk gol baya güzeldi

Alıntıları Göster
    Ş.Urfa da bitti. Sıradaki gelsin!

• quote:

Son haftalardaki en stresli maçımızdı heralde ama kazanmayı bildik :) Haftaya Ankaragücü geliyor onu da yeneriz büyük ihtimal, baya iyiyiz Allah bozmasın :)
  • quote:

quote:

Son haftalardaki en stresli maçımızdı heralde ama kazanmayı bildik :) Haftaya Ankaragücü geliyor onu da yeneriz büyük ihtimal, baya iyiyiz Allah bozmasın :)

Alıntıları Göster
    antalya da var mı ads'li?

• quote:

Orijinalden alıntı: umbaba

antalya da var mı ads'li?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bildiğiniz üzerine 1. lig basında fazla yok ben adanademir spor maçlarının gününü zamanını ve yayınlıyacak olan kanalı günü geldiğinde paylaşan yada yayınlıyan bi twitter veya facebook adresi var mı? bide bilen arkadaşlarda burdan paylaşırlarsa çok güzel olur olur bizde mümkün oldujça izleriz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.