Şimdi Ara

Adaptif Pil Ne İşe Yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar adaptif pil ne işe yarıyor açarsak bildirimlerde sorun yaşanır mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Adaptif Pil Ne İşe Yarar?

Adaptif Pil, Samsung cihazlarında bulunan ve cihazın pil ömrünü uzatmaya yardımcı olan bir özelliktir. Bu özellik, cihaz kullanım alışkanlıklarını öğrenerek en çok kullandığın uygulamaların performansını optimize ederken, daha az kullanılan uygulamaların pil tüketimini sınırlar.

Adaptif Pil, cihaz kullanım verilerini toplayarak pil ömrünü etkileyen faktörleri belirler. Bu faktörler arasında uygulama kullanımı, ekran parlaklığı, konum hizmetleri ve ağ bağlantısı bulunur. Veriler toplandıktan sonra, Adaptif Pil bu faktörleri ayarlayarak pil ömrünü optimize eder.

Örneğin, sıklıkla kullandığın bir uygulama varsa, Adaptif Pil bu uygulamanın performansını iyileştirerek daha hızlı çalışmasını sağlayabilir. Öte yandan, nadiren kullandığın bir uygulama varsa, Adaptif Pil bu uygulamanın pil tüketimini azaltarak cihazın genel pil ömrünü uzatabilir.

Adaptif Pil, Android işletim sistemi 9 ve üstü sürümlerinde bulunan Samsung cihazlarında varsayılan olarak etkindir. Bu özelliği Ayarlar > Pil > Adaptif Pil bölümünden yönetebilirsin. Dilersen, Adaptif Pil'i devre dışı bırakabilir veya özel tercihlerini belirleyebilirsin.

Adaptif Pil sayesinde, Samsung cihazının pil ömrünü uzatabilir, şarj sıklığını azaltabilir ve cihazını daha uzun süre kullanabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Exfat E kullanıcısına yanıt
    Arkadaş denedim de ne işe yaradığını anlayamadığım için sordum zaten arka planda yapıyorsa kısıtlamayı nasıl anlayayım ? Şimdi baktım sitelere %30 cpu kısıtlama yapıp wakelock süresini de azaltıyormuş siz de yazmak için yazmışsınız hiç bilgi vermeden gelmiş cevap yazmışsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.