Şimdi Ara

Adaptive Cruise Control

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.4 TSI 125hp Manual Highline Golf almayı planlıyorum. Web sitesine baktığımda donanımlarda Adaptive Cruise Control sistemi gözükmüyor. Kaldırıldı mı bu donanım bilgisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: FurcHT

Arkadaşlar merhaba,

1.4 TSI 125hp Manual Highline Golf almayı planlıyorum. Web sitesine baktığımda donanımlarda Adaptive Cruise Control sistemi gözükmüyor. Kaldırıldı mı bu donanım bilgisi olan var mı?

manuelde almak ne kadar mantıklı bilinmez.

ben şahsen almadığıma o kadar pişmanımki. en son 2 ay kadar önce kalkmamıştı, zaten internetteki opsiyon listesinde görünmüyordu o zaman da
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Orijinalden alıntı: FurcHT

Arkadaşlar merhaba,

manuelde almak ne kadar mantıklı bilinmez.

ben şahsen almadığıma o kadar pişmanımki. en son 2 ay kadar önce kalkmamıştı, zaten internetteki opsiyon listesinde görünmüyordu o zaman da

DSG korkusu agir basiyor acikcasi :) ondan dolayi manual e yonlendim. Cevremde DSG den ceken cok insan gordum. Ayrica sormak istedigim sey opsiyonlarda ve donanim ozelliklerinde geri gorus kamerasi goremedim, Golf 7 de geri gorus kamerasi var mi? Plakaligin uzerine mi takiliyor? Simdiden tesekkurler yorumlariniz icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurcHT -- 8 Şubat 2016; 13:28:39 >

• FurcHT kullanıcısına yanıt
    Bagaj açma yeri yani logoya entegre opsiyon geri görüş kamerası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurcHT kullanıcısına yanıt
    Bu özellik manuel şanzıman seçeneği ile beraber sunulmuyor,
    Ankara Konya yolu üstündeki Doğuş Oto bayisinde sordum,
    opsiyon listesini verdiler kontrol edip bu özellik sadece Dsg ile baraber dediler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senceryan

opsiyon listesini verdiler kontrol edip bu özellik sadece Dsg ile baraber dediler.

Manuel ile alanlar oldu. Biraz kavga biraz gürültü biraz örnekleme (alman konfiguratörü) ile alınır ama manuel ile almak ne kadar mantıklı

• quote:

Aynen, dun Kocaeli Bayii si ile gorustum, dediginiz sekil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Manuel ile alanlar oldu. Biraz kavga biraz gürültü biraz örnekleme (alman konfiguratörü) ile alınır ama manuel ile almak ne kadar mantıklı

Kesinlikle haklisiniz, ama DSG malesef cok sorun cikartmasi ile meshur, bunun korkusu ile manual e yonlendim. 2-3 aylik aracinda sanzuman degistren cok ornek gordum.
  • Adaptive Cruise kontrol sistemini özellikle Volvo da gördüğümde heyecanlanmıştım, ama mantık çerçevesinde fark ettim ki 😀 arabayı 0km den ayarladığın hıza ordan tekrar 0'a düşürüp sonra üstüne tekrar ayarladığın hıza çıkartması manuel de 6cı vitesin kapasitesini aşıyor 🤓
    İster Volvo ister VW olsun ACC muhteşem özellik ama bütçe ve gerek var mı? Sorusu ile benim de gönlümden 1.4tsi 125ps highline manuel geçiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş benim 2015 model golf manuel vites 1.4 tsi aracımda active cruise control özelliği var. Bu donanım hiç bir zaman hiç bir donanımda standart olmadı, hep ekstra donanımdı. Bizimki gibi kaçıncı dünya ülkesi olduğu belli olmayan ülkelerde böyle oluyor, Avrupa'daki hemen tüm ülkelerde ise standart donanım. Bi çelik cant kadar önemi yok ülkemde anlaşılan. Neyse sadede gelirsek ben çok memnunum, iyiki almışım diyorum. Uzun yolda sıklıkla kullanıyorum, çok büyük rahatlık. Artık normal cruise control olan bir aracı kullanamam heralde, cok alışıyor insan. Diğer bir faydası da araç şehir içinde de radarı sayesinde önünüzde ne olup bitiyor devamlı izlemede. Sizin devreye sokmanıza falan gerek yok, aracı her çalıştırmada devreye giriyor, istersen kapata biliyorsun ama. Tehlikeli durumlarda kendisi fren yapıyor. Bu şekilde bir kere kaza önlese zaten kendini amorti eder bence çünkü öndeki arabaya vurursanız her şekilde suçlu siz oluyorsunuz malum. Sistem tam olarak bunu engelliyor işte.

Bu donanım, araç benimki gibi manuel olunca zaten sadece uzun yolda kullanilabiliyor. Ama otomatik bile olsaydi şehir içinde zaten kullanmak mantıklı degil. Sebebi trafikteki insanımızın araba sürüş stili o kadar garip ki eger ACC devrede olursa önünüze atlayan, hafif şerit ihlali yapan, makas atan falan araçları algılayan sistem hemen gaz kesiyor. Şehir içi güvenlik sistemi bu kadar hassas degil, sadece gerçek bir tehlike olursa fren yapıyor ama ACC devrede olursa öndeki araçla belli bir mesafe bırakmak istediği için araya biri dalınca mesafeyi tekrar açmak istiyor.

Sonuç olarak bence fiyatını fazlasıyla hak ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bionic1 -- 10 Şubat 2016; 22:59:19 >

• arkadaşlar bende manuel 1.4 tsi araç var. adaptif hız aracımda var ama açıkçası ne işe yarıyor tam anlayamadım ya. kullanımı falan nasıl birisi açıklar mı? uzun yolda normal cruise control u açıyorum ama adaptif ne oluyor hiç bir fikrim yok...
  • darthskywalker kullanıcısına yanıt
    Acc olduğuna emin misiniz? Manuelde bu donanımı almak hem de ne olduğunu bilmeden almak ilginç

• TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    valla hocam ben var diye biliyorum. ekstra ücret falan vermedim ayrıca highline aracımda vardı zaten :S
  • darthskywalker kullanıcısına yanıt
    Sizdeki Cruise control adaptive değildir. Adaptive bambaşka birşey opsiyonel donanım highline seviyesinde

• TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    muhtemelen karıştırıyorum o halde sağolsun hocam
  • highline golf alıyorsun cruise control standart değil! Böyle şey sadece Tr de olur, adamlar nasıl olsa satıyor, vatandaş da ödüyor, niye standart yapsın ki!
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Highline golfte Cruise control standart. Adaptive Cc den bahsediyoruz burada çoğu D sınıfı araçta opsiyon bile değil
    Almanya highline paketi tr paketinden daha boş. Bi öğrenemediniz internetten bakmadan Türkiye donanımına bk atmamayı

Mesela Cc orada highline da bile yok radyo çok daha ilkel bir model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiFoSi_BJK -- 1 Mart 2016; 15:30:44 >
  • Adaptif cruise control almanyada da highline versiyonunda standart değil, opsiyon listesinde 565 euro gibi ücreti var, yanlış bilgilendirme yapmayalım.

Adaptive Cruise Control

Aracınızda adaptif cruise control opsiyonu varsa da şayet aracın ızgaranın altında bir kamera, göz var, o adaptifin yolu tarayan kamerasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC5C7D984 -- 19 Mart 2016; 2:01:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bionic1

Kardeş benim 2015 model golf manuel vites 1.4 tsi aracımda active cruise control özelliği var. Bu donanım hiç bir zaman hiç bir donanımda standart olmadı, hep ekstra donanımdı. Bizimki gibi kaçıncı dünya ülkesi olduğu belli olmayan ülkelerde böyle oluyor, Avrupa'daki hemen tüm ülkelerde ise standart donanım. Bi çelik cant kadar önemi yok ülkemde anlaşılan. Neyse sadede gelirsek ben çok memnunum, iyiki almışım diyorum. Uzun yolda sıklıkla kullanıyorum, çok büyük rahatlık. Artık normal cruise control olan bir aracı kullanamam heralde, cok alışıyor insan. Diğer bir faydası da araç şehir içinde de radarı sayesinde önünüzde ne olup bitiyor devamlı izlemede. Sizin devreye sokmanıza falan gerek yok, aracı her çalıştırmada devreye giriyor, istersen kapata biliyorsun ama. Tehlikeli durumlarda kendisi fren yapıyor. Bu şekilde bir kere kaza önlese zaten kendini amorti eder bence çünkü öndeki arabaya vurursanız her şekilde suçlu siz oluyorsunuz malum. Sistem tam olarak bunu engelliyor işte.

Bu donanım, araç benimki gibi manuel olunca zaten sadece uzun yolda kullanilabiliyor. Ama otomatik bile olsaydi şehir içinde zaten kullanmak mantıklı degil. Sebebi trafikteki insanımızın araba sürüş stili o kadar garip ki eger ACC devrede olursa önünüze atlayan, hafif şerit ihlali yapan, makas atan falan araçları algılayan sistem hemen gaz kesiyor. Şehir içi güvenlik sistemi bu kadar hassas degil, sadece gerçek bir tehlike olursa fren yapıyor ama ACC devrede olursa öndeki araçla belli bir mesafe bırakmak istediği için araya biri dalınca mesafeyi tekrar açmak istiyor.

Sonuç olarak bence fiyatını fazlasıyla hak ediyor.

Aslında araçlarda kamera ve iletişim sistemi koyacaksın bu tür zırt diye atlayanlarin videosunu çekip atacak egmye hiç sen ugrasmayacaksin yiyecek cezayı.

Adamlar ne güzel sistemler yapıyor ki bence artık tüm araçlarda esp gibi buda standart olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 30 Ekim 2016; 14:49:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.