Şimdi Ara

adaptör bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde yıldırım elektroniğin yaptığı 15 volta kadar ayarlı cy 152 adaptörü var 25 volt vermeye basladı epey kullanmadım bugun içini actım hersey sağlamdı multimetreyle voltajı kontrol ettim gine 25 volt cıktı trafoyu kontrol ederken kapasitör patladı sizce neden olmustur

adaptör bozuldu

• quote:

Orijinalden alıntı: erdalgun

trafoyu kontrol ederken kapasitör patladı sizce neden olmustur

ilginç trafonun nesini ( multimetrenin hangi konumunda,nereye baglayıp ) test ediyordun da kapasitör patladı merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke2011_2 -- 13 Eylül 2011; 23:43:18 >
  • trafonun verdiği voltajı multimetrede ac 200 var en az olla olctum :d
  • quote:

trafonun verdiği voltajı multimetrede ac 200 var en az olla olctum :d

trafonun çıkışını multimetrenin ac200v kademesinde ölçsen patlamaz o yapmışsındır birşeyler,,
    Bu şekilde sana yardım etmek zor; ya devreşemasını yayınla yada devredeki komponentleri dikkalice ölç
  • o deilde patlayınca ev ahalisi basıma toplandı noluyor diye
  • Atomu parçaladım deseydin,
  • hahaha kapasitör varda aynı değerde adaptörü caldılar benden değiscektim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hahaha kapasitör varda aynı değerde adaptörü caldılar benden değiscektim

arızayı çözmeden degiştirsen oda patlar
  • box53c diye bir transistör var acaba bundan mı diye merakta etmiyor değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pic guveysi -- 13 Eylül 2011; 23:59:13 >
  • quote:

box53c diye bir transistör var acaba bundan mı diye merakta etmiyor değilim

bdx53 olmasın o
  • olabilir arkada kosede saklanıyo buyucetle zar zor zaten kapasıtor kocaman gorunyo onunu kapatıyo
  • o saklanıyo,bu görünmüyo demeden komponentleri saglamlık kontrolü yapmazsan ,biryerlerin patlaması gayet dogal

Burda yazışarak ne derece yardım alabilirsin ki, sonuçta devre senin önünde multimetrende varmış kullanımını tam biliyorsan komponentleri test et arızalı elemanı bul degiştir
  • arızadan pek anlamam sadece hobi devreleri yaparım lehi tutmasını yapmasını biliyorum
  • quote:

arızadan pek anlamam sadece hobi devreleri yaparım lehi tutmasını yapmasını biliyorum

o zaman pek fazla yapacak birşeyin yok
  • kartta kırık vardır muntemelen çıkan voltaj alçaltmaya ugramadan yön değiştiriyor gibime geliyor yada belli bi yerde bişeyler göremiyorsun.. iyisimi evi yakmadan bi çözüm bul
  • potansiyometreden olabilir
  • kartı epey kontrol etim nerde hata var bulamadım potansıda değistirmistim onceden olmuyunca eskisini geri takmıstım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.