Şimdi Ara

Prize taktım 2 şarj aleti de patladı!

Bu Konudaki Kullanıcılar: Dedeli28
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak

Yurda yeni taşındım. 2 tane şarj aletim var, ikisi de orjinaldi. Lakin geçenlerde bir arkadaş üçlü prize kendi şarj aletini taktığı zaman prizden kıvılcım ve duman çıktı, sigorta attı. Sonra baktım ki benim şarj aleti bozulmuş. Bir hafta sonra kendi şarj cihazımı başka bir prize taktım, çıt diye ses çıktı. Bir baktım çalışmıyor. Sonra gittim buzdolabının bağlı olduğu üçlü prize taktım ve bu sefer şarj cihazından ışık ve duman çıktı. Sigortalar atmış. Arkadaşımın cihazında böyle bir sorun olmadı. Sadece şarj aletlerinde oldu. Bilgisayar, kettle ve buzdolabı düzgün çalışıyor. Sebebi nedir? Babam kaçak olabileceğini, kısa devre yapmış olabileceğini söylüyor. İnternetten araştırdım, topraklama olmayabilirmiş. Sizin görüşleriniz nelerdir?

resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frodoozan -- 1 Nisan 2017; 14:1:26 >

• Adaptörleriniz 110V olup şebeke 220 V mi :D
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Yoo değil. Prizlerin birinde topraklama yokmuş. Ondan olabilir mi?
  • Evet anlatımdan anlaşıldığına göre şarz altleri kendi içinde kısa devre olmuş bu nedenlede sigorta atıyor .Kalın sağlıcakla.
  • Topraklama yok diye telefon şarj aleti patlamaz. Kaçak denen durum ise metal gövdeli elektrikli aletlerde meydana gelebilir. Düşük bir ihtimal de olsa Aklıma gelen tek durum şu: Elektrik tesisatındaki aşırı yük ya da kısa devre sonucu nötr temassızlığı ,kopması vs sebebi ile şarj aletine 220 VAC tan çok daha yüksek gerilim gelmiş zarar görmüş olabilir. Yüksek wattlı, iç direnci düşük elektrikli eşyalar bu durumda zarar görmeyebilir. Led lcd tv uydu alıcı gibi cihazlar bozulur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım. Peki bu durumdan korunmak için akım korumalı priz alsam olur mu? Öyle bir durumda akım korumalı priz zarar görür mü yoksa sadece prizin sigortası mı devreye girer?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mesaja fotoğraf ekledim up.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.