yeni bir Harici harddisk almak istiyorum adaptörlü veya adaptörsüz olmasının benim açımdan avantaj ve dezavantajları nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim.
(+ )Yanınızda bir yerden bir yere sık sık götürecekseniz veya günlük kullandığınız ortamda yer kaplamasını istemiyorsanız elektriği usb'den alan, adaptörsüz 2,5 inç Hard disk'leri kullanmanız daha pratik olacaktır.
( - ) Ama bunların kapasitesi de 3,5 inç'lere göre daha düşüktür ve genelde 5400 rpm dönüş hızına sahiptir, yani bir miktar daha yavaş çalışırlar.
Elektriği ve veri aktarımını y usb denen şu kablodan sağlarlar;
Tekli uç Hard disk'e, çiftli uçlar da bilgisayara bağlanır. Çiftlilerden birinden elektrik sağlanır, diğerinden veri aktarılır.
( + ) Adaptörlü 3,5 inç modeller ise elektriği bilgisayardan değil, dışardan alır. 7200 rpm gibi daha yüksek devirlerde çalışır. Kapasiteleri çok daha yüksektir.
( - ) Biraz iri bir kasaya ve büyük bir adaptöre sahiplerdir. Genelde sabit kullanım için tasarlanmışlardır. Veri yazma hızları pek yüksek değildir.
quote:
Orijinalden alıntı: cabriolet1981
(+ )Yanınızda bir yerden bir yere sık sık götürecekseniz veya günlük kullandığınız ortamda yer kaplamasını istemiyorsanız elektriği usb'den alan, adaptörsüz 2,5 inç Hard disk'leri kullanmanız daha pratik olacaktır.
( - ) Ama bunların kapasitesi de 3,5 inç'lere göre daha düşüktür ve genelde 5400 rpm dönüş hızına sahiptir, yani bir miktar daha yavaş çalışırlar.
Elektriği ve veri aktarımını y usb denen şu kablodan sağlarlar;
/>
Tekli uç Hard disk'e, çiftli uçlar da bilgisayara bağlanır. Çiftlilerden birinden elektrik sağlanır, diğerinden veri aktarılır.
( + ) Adaptörlü 3,5 inç modeller ise elektriği bilgisayardan değil, dışardan alır. 7200 rpm gibi daha yüksek devirlerde çalışır. Kapasiteleri çok daha yüksektir.
( - ) Biraz iri bir kasaya ve büyük bir adaptöre sahiplerdir. Genelde sabit kullanım için tasarlanmışlardır. Veri yazma hızları pek yüksek değildir.
bende 2 adet 2.5 vardı ikisinide ben tek uçlu usb kablolarla bağlıyordum y formlu kablomdan vardı ne tesadüf ki onuda tek bağlıyordum...canım kardeşim benim...
Tek port'tan zorlamanın gereği var mı? Bence yok. Ama öyle de çalışıyorsa ne mutlu o zaman.
zorlanmak mı oda ne ? iki tarafında tek olanları neden yapmışlar ki acaba ?
Tek usb'nin sağladığı 500 mA güç ile yetinen eski hdd'ler için yapmışlardır. 100-200 gb'lık aletlere göre.
quote:
Orijinalden alıntı: alp1978
yeni bir Harici harddisk almak istiyorum adaptörlü veya adaptörsüz olmasının benim açımdan avantaj ve dezavantajları nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim.
Cok basit adaptorsuz olan bir nevi cok buyuk boyutlu flash bellektir direk bilgisayara takar kullanirsiniza ama adaptorlu olani hmn pc ye hemde prize baglarsiniz kullanimi BİKTİRİCİDİR bn adaptorlu kullaniyorum suan keske paraya kiyip adaptorsuz alsaydim diyorum :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme