Merhaba arkadaşlar bu forumdaki bazı arkadaşların önerisiyle sistem topladık ama bize öle bi sistem toplatmışlarki tam bir başa bela neyse uzun süren kitlenme sorunları yaşadıktan sonra denemelerimiz sonucu bu sorunun ramlarin bios tanımlanmamasından dolayı olduğunu anladık elimizdeki ramlar adata 3*2 ddr3 triple 1333 mhz 7-7-7-20 modeli ve msi 770-c45 anakartbios update de yapıldı 1,5 sürümü yükledik ama bu ramlarin ayarlarını biosa tanımlayamıyoruz bu konuda bilgisi olan bir arkadaş varsa lütfen yardımcı olsun 1 aydır bu dertle uğraşıyoruz.
arkadaş benimde tavsiyeler üzerine aldığım sistemimde seninki gibi kitlenmeler oluyodu bu yüzden anakartı garantiye gönderdim. adamlar ürünü iade alıcaklar. bende gigabyte ga-ma770t-ud3p alıcam. Umarım ondada aynı şey olmaz. kilitlenme sorununu araştırdıysan benim konularımı forumda görmüşsündür, sistemim imzamdaki gibiydi ordan bakabilirsin.
7-7-7-20 olan ram larin bu şekilde çalışması doğrumu
up +++++
valla bende anlamam bu işlerden ama mantıken bu şekilde olmaması gerekiyo heralde. Bendekiler 9-9-9-24 olarak çalışıyodu yanlış hatırlamıyosam. 7-7-7-20 için biosdan manuel girmek gerekiyo sanırsam. (hiç denemedim ama öyle olması gerekiyo) ama dediklerine göre çok az farkediyormuş bu oran performansa ( diyenlerin yalancısıyım )
Arkadaş biz a datanın Türkiye disbiritörünü aradık. Teknik servisin dediği; Bu anakart hangi ram olursa olsun clk 9 olarak görüyor. Daha önce bir çok kez problemi yaşadık ve çözümü ise manual olarak değiştirmek. Gel gelelim kendi çabamızla yapmaya çalışıyoruz windows acmıyor. Bu sistemi tavsiye eden hakkında içimden neler neler diyorum:=)
quote:
Orijinalden alıntı: kaleli81
Arkadaş biz a datanın Türkiye disbiritörünü aradık. Teknik servisin dediği; Bu anakart hangi ram olursa olsun clk 9 olarak görüyor. Daha önce bir çok kez problemi yaşadık ve çözümü ise manual olarak değiştirmek. Gel gelelim kendi çabamızla yapmaya çalışıyoruz windows acmıyor. Bu sistemi tavsiye eden hakkında içimden neler neler diyorum:=)
valla bende sistemimi tavsiyeler üzerine aldım. 2 gün önce msi 770-c45 i iade ettim. Cumarteside gigabyte ga-ma770t-ud3p almayı düşünüyorum. Bu anakart için ne düşünüyosunuz buda problem yaratır mı?
Valla 20 gündür ne tavsiye alıyorum ne veriyorum:=) Tavsiye vermek gibi olmasında sende öyle yap
quote:
Valla 20 gündür ne tavsiye alıyorum ne veriyorum:=) Tavsiye vermek gibi olmasında sende öyle yap
Canımız yandı tabi Doğru söylüyosun aslında
Ya can yanması ne demek; ticari bir amaç için aldık 1 ayı geçti hala makinelerle gece gündüz uğraşıyoruz. 4 tane makine de bunu yaptı. Sözde efendiler bu configrasyon sağlam diyordu. Bunların hepsi overclockcu. Bize yaramaz anlayacağın.
quote:
Ya can yanması ne demek; ticari bir amaç için aldık 1 ayı geçti hala makinelerle gece gündüz uğraşıyoruz. 4 tane makine de bunu yaptı. Sözde efendiler bu configrasyon sağlam diyordu. Bunların hepsi overclockcu. Bize yaramaz anlayacağın.
Artık msi 770-c45 ile adata 1333 MHz ramlerin sorun çıkarttığı kesin gibi birşey. ( bios güncellemeside işe yaramıyor )
Anakartları iade etmeyi denediniz mi?
Kuzen dün gece sabaha kadar ramlari gercek değerinde biosa göstermeyi denedik. Ve sanırım gösterdik. Artık 7-7-7 20 olarak görüyor. Bu anakart ev kullanıcısı için değilmiş onu anladık. Gerci bizim parçaların hiç birisi ev kullanıcısı için degilmiş. Anakart overclock için, keza ram, ekran kartı ve işlemci de. Dün gece 2 den sabah 11 e kadar yük altında donmadan çalışmış makineler. Prizlerde ki topraklamalardan bile şüphelenmiştik artık. O derece paranoya yapmıştı. İnsallah düzelmiştir. Çünkü herşey normal görünüyor. Ama yarın ilk işim MSI türkiye disbritörünü arayıp kesin bir bilgi almak. Çünkü anakartın DRAM açıklamasında unbuffered 1.5 wolt mu watt mı öyle bir açıklama var. Bu da ramın istediği 1.75 i karşılayamaz gibime geliyor. Hiç bu kadar ayrıntılı, neredeyse hiç bir şeyi kendinin yapmadığı bir biosla tanışmış olduk.
quote:
Kuzen dün gece sabaha kadar ramlari gercek değerinde biosa göstermeyi denedik. Ve sanırım gösterdik. Artık 7-7-7 20 olarak görüyor. Bu anakart ev kullanıcısı için değilmiş onu anladık. Gerci bizim parçaların hiç birisi ev kullanıcısı için degilmiş. Anakart overclock için, keza ram, ekran kartı ve işlemci de. Dün gece 2 den sabah 11 e kadar yük altında donmadan çalışmış makineler. Prizlerde ki topraklamalardan bile şüphelenmiştik artık. O derece paranoya yapmıştı. İnsallah düzelmiştir. Çünkü herşey normal görünüyor. Ama yarın ilk işim MSI türkiye disbritörünü arayıp kesin bir bilgi almak. Çünkü anakartın DRAM açıklamasında unbuffered 1.5 wolt mu watt mı öyle bir açıklama var. Bu da ramın istediği 1.75 i karşılayamaz gibime geliyor. Hiç bu kadar ayrıntılı, neredeyse hiç bir şeyi kendinin yapmadığı bir biosla tanışmış olduk.
inş. sorunu çözmüşsünüzdür. cidden adamı delirtiyo. voltajı 1.75 ve cl leri 7-7-7-20 yaptığınızda mı sorun çözülmüş gibi oldu? Hala kilitlenme yapmadı mı? umarım hâllolmuştur.
2 Günden bu yana kitlenme yapmadı.
quote:
2 Günden bu yana kitlenme yapmadı.
Kaleli
Problemi çözmüş olduğunuza sevindim..Eğer gerçekten çözümlendi ise başlığınıza da bu bilgiyi verip başlığa çözüldü ibaresini eklerseniz sevinirim.
Bir kaç deneme daha yapıp eğer donma sorunu yoksa yapacağız. Ki can arkadaş sorunsuz anakartı garantiye gönderdi gibime geliyor. Ama bu kadar saçma bir olay daha önce görmedim.
quote:
Bir kaç deneme daha yapıp eğer donma sorunu yoksa yapacağız. Ki can arkadaş sorunsuz anakartı garantiye gönderdi gibime geliyor. Ama bu kadar saçma bir olay daha önce görmedim.
evet. Dediklerine göre sağlam anakartı iade aldılar ( neden kabul ettilerse... ) ben bu anakart yerine gigabyte ga-ma770t-ud3p modelini alıcam 3-4 gün içinde stoklara giricekmiş. ( parçaları aldığım yerin dediklerine göre ) keşke daha önceden çözebilseydiniz problemi, bende göndermek zorunda kalmazdım
:=)
Evet bilgisayarlar 4 günden beri bir kere donmadı. 0.25 fazla voltaj ihtiyacı varmış. Amdx4 ler tribleyi desteklemiyor diye msi den bilgi aldık. Baktım simdi seninki dual. Bence kendileri de ne yaptığını ne sattığını bilmiyorlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme