Şimdi Ara

ADC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
21.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar. Main role olarak uzun zamandır ad carry oynuyorum. Burada sizle bilgilerimi paylaşmak istedim. (Tabi sizin önerilerinizle de bilgilerimi arttırmak) Öncelikle metayı bilmeyen arkadaşlarımız için ad carryi tanıtayım. aşağı lane e supportu ile beraber gider. Support bence ad carrynin her şeyidir. Aşağıda support-ad carry eşleşmelerine de değineceğim. Ad carry rangeleri ve ad den güçlenen yetenekleri ile mid gamein yükselen latein ise tartışmasız yıldızıdır.

Kısaca ad carryler hakkında ipuçları:

Ezreal: Ultisinin kısa cooldownı sebebiyle baron-dragon kontrölü sağlamaktan çekinmeyiniz. W skillini verdiği atak speed bonusu sebebiyle takım arkadaşlarınıza atmanız yine dragon-baron-kule almanızı kolaylaştırır. Genelde kullandığım build: Lane durumuna göre eğer lanede kötü gidiyorsak, 2 dorans ardından phage ve blood thirster. BT sonrası Trinity tamamlanır ve Last whisper ya da infinity rush yapılır. Öncelik oyunun durumuna göre değişir. Bot BT TF IE LW ve son item olarakta karşıda blitz skarner gibi herolar var ise QSS, veya ben yerimi tutarım arkadaş bana ulaşamazlar diyorsanız da her iki durumda da Guardian angel çıkın derim. Eğer earlyde iyi gidiyorsanız trinity rush yaptıktan sonra BT ile devam edin itemlerınıza.

Graves: . Öncelikle W skillinin verdiği damagei unutmayalım ve kombolarımıza ekleyelim. Sonra rakip carry ile 1v1 giriyorsak önce e kullanıp dibine girip ardından Q atarsak Qnun vericeği damagei bir hayli arttırmış oluruz. Sonuçta carry vs carry dibine girmenin bir zararı yok. Ayrıca team fightlarda bolca E skilliniz kullanın. Çünkü her oto atağınız cooldownını düşüreceği için 15 leveldan sonra durmaksızın spamleyebilirsiniz. . Item olarak ilk base e dönüşünüzde 2 dorans ve botu tamamlayın. Ardından BT rush sonrasında PD, IE LW. Son item dediğim gibi QSS ve ya GA sizin seçiminize kalmış.

Corki: Öncelikle build olarak ezreal ile aynı gidin. Sonra Q skilli sayesinde ufak bir burst kazanıyorsunuz. W skilli kaçmanızı oldukça kolaylaştırır. E ile 1v1 fightlarda ekstra damage potansiyelinizi unutmayın bu sebeple sürekli açık olsun 1v1 fightlarda. Ultisi de yine yüksek poke özelliğine sahip.

Urgot: Favorilerim arasındadır kendisi. 2 türlü build izleyebilirsiniz. 1.si tipik ad carry buildi. Pek tavsiye etmem çünkü ultiniz sayesinde team fightta rakip carryi çektiniz ama siz de rakibin ortasına girdiniz. O team fight 4 v 4 devam eder. Takım arkadaşlarınıza oyunun kaderini bırakmayın. Bu sebeple söyleyeceğim build ile 4 kişinin arasına girsenizde azımsanmıyacak damage vurarak ölürsünüz ki bu team fightı sizin lehinize çevirir. Şanslıysanız kaçarsınızda. Manamue + brutulizer ve frozen heart sizi oldukça tanky yapar. Eğer baktınız killerin önü arkası gelmiyor trinity ile damageınızı yükseltin ya da orta şekerli geçen bir oyunda bunlara blood thirsterı ekleyin. Fakat unutmayın E Q harrası sebebiyle earlyde çok yüksek damagelarınız lategamede rakibin canını o kadarda yakmaz. Karşınızda vayne ve ya kogmaw farsa tercih edeceğiniz bir ad carry olsun derim early üstünlüğü ile zindan edin vayne e bot lanei. Urgot için son bir öneri, ultin rakibi bir nevi stunlıyor bu sebeple 3v3 2v2 fightlarda ultini at ki rakip damageden mahrum kalsın. Sende kalıcan ee ne anladım diyorsan yanındakine bak. Yanında soraka ve maokai varken yapmıycaksın bunu.

Sivir: Q W kombosuyla her minion dalgasını öldürürsünüz unutmayın. Ayrıca spell shieldınızı göstere göstere kullanmayın. Yüksek cooldown 3 saniye sonraki ölümünüzü garanti yapar. Fakat karşınızda bir cait ya da support nidalee var ise mana sıkıntısı çekmezsiniz (shield ile traplere yakalanın) Karşı jungle malphite ise şevkle seçtiğim ad carrydir. Klasik ad carry buildi gidilebilceği gibi rakip mid lanede kassadin gibi ap counterı bir champ var ise lane swap durumunda maw of malmortiusu şiddetle öneririm.

Ashe: OP passive sayesinde FB getirir demeyin. FB uğruna adamı harraslıycam critic vurcam diye 5 minion kaçırmayın. Pozisyonunuz uygunsa atın ilk oto atağınızı. Ve unutmayın W skilliniz pasifinizi bozmuyor. Ultinizi bolca kullanın team fightlara kadar. 1v1 de o 1-2 saniyelik stun bitmek bilmez. Q kontrolünü iyi yaptığınız sürece mana sıkıntısı çekmezsiniz. Aman diyim Q açıkken farm yapmayın. Dikkatinizden kaçmasın. Level 4te E skilline mutlaka verin. Olası ganklerden kurtulmanız dışında dakika 7.30 civarı rakip maviyi mutlaka aydınlatın (Eğer kırmızıya daha yakınsanız junglerına göre 7civarı ya da 8-9 arası atın). Item olarak 2 doran ardından IE. Bazen 2 doranın ardından zeal alabilirsiniz. Fakat lanede durmunuz iyiyse tavsiye etmem. Biraz geriden geliyorsanız zeal ı ilk alın.

Kogmaw: Hiç sevmem. Wsu ile ultisi ile o range nedir ya. Karşımda nunu-kogmaw görünce bi soğuyorum. Earlysi pek bi neşeli geçmez sizin için. Çok sıkıntı yaşarsanız W ile minion farmlayın derim. Malum diğerleri gibi bi e skilliniz yok ki oraya buraya atlayın. kogmawda ilk husus aranı ne kadar uzak tutarsan kazanmaya o kadar yakınsındır. W sebebiyle 2 dorans ardından zeal hatta phantom dancerı uygun gördüğüm tek ad carry bence. Devamını biliyoruz işte sanki ad carryler bolca item arasından seçim yapıyor ya.

Vayne: Öncelikle en kötü base statları ve mekaniği sebebiyle earlysi rezalet. Ama sakın farmı elden bırakmayın. Farm vayne için her şeydir. Şansınıza earlyde 1-2 kill alırsanız ohh atlattım şu earlyi demeyin yine 1v1 yapabilcek durumda olmayabilirsiniz. O yüzden en iyisi mi siz ilk 3 itemınızı tamamlayana kadar kendinizi pek havalarda görmeyin. Fakat 4. hatta 5. itemınız tamamsa rakibin alnından ecel terleri akar. Item olarak yine 2 doransla başlıyoruz fakat ilk item olarak black cleaverı öneririm. Ha ben iyiyim zaten dakka 20 ye kadar orada burada tumble yapmam dikkatli oynarım kule altına girince affetmem fakat diyorsanız blood thirsterı çıkın. 2. itemınız phantom dancer olsun. Ama bu 2liyi mutlaka alın önceliği siz verin. İlk e skilli ile başlarsanız daha rahat en azından daha güvenli farm yaparsınız. Ki earlyde E skillinin verdiği damage + cc Q dan çok daha avantajlıdır o yüzden level 10 a kadar E üzerine yoğunlaşıp gidin. 1v1 lerde ultinizi mutlaka açın. ve tumbleınızı unutmayın. Wsunu açmış akali edasıyla saldırın rakibinize. Ayrıca early gamede hit tradelerden mümkün olduğunca kaçın. Çok canın yanar

Caitlyn: Vayne earlyde ne kadar kötüyse caitlynde o kadar iyidir. S**tir dedirtcek harrasa sahiptir. Bence bot lanein yoricki kendisi. İlk skillinizi W ya verirseniz oyun başı agresif oynayabilirsiniz. Çimenlerden vurursanız pasifiniz 2 stack kazanır bunu unutmayın. Ve değinmek istediğim en önemli konu caitlyn için ultisini adam öldürmeye saklamamak. Abi illaki bloklancak o unutma hele ki team fightta. Ekstra damage olarak fight öncesi vur. Karthus değilsin ki hepsine vur. E ile ufak duvarlardan atlayabildiğini unutma.

Varus: Caitlynin earlysine çok canı yanmadan karşılık verebilcek kapasitededir kendisi Q su sayesinde. Her varusta gördüğüm şu W nuzun pasifini unutmayın abi. adama 3. atakta at bi skill. oyşş desin. Ayrıca baktın 3. atak Q atıcam diyosun tamam at ama 3 saniyede bekleme. Emin ol o fightta 3 saniye q bekletip w pasifini patlatınca verceğin damage qyu anında atıp devamında oto ataklarınla vericeğinin yanında komik kalır.Bunu unutma. Bolca yaptığım şey eğer reflekslerine güveniyorsan bot lanede karşındakiyle kapışıyorsan yakınında last hit yapabilceğin bir minion varsa dön ona vur. sonra pasifin sayesinde orda kaybetceğin 1 atak ve 1 saniyeyi acısıyla çıkartırsın. Aman diyim kendini kaptırıp farma dönme. Genel ad carry buildi uygulansa da ben trinity bt kombinasyonunu da bolca verimli gördüm. Denemeye değer.

Draven: Bu yakışıklı kardeşimiz lanede 2 q tutturarak canını yakar. Aman Q peşinde kule altlarına girme. Q W Q W Q W derken bir bakmışız mana bitmiş. Bunları unutma. Ayrıca lanede 4e 0 gidiyorsun aman tanrım ne ezdim bot lanei deme. Team fightta pek etkili değilsin. Q peşinde koşturcam derken rakibin arasında bulma kendini. Bu sebeple ekstra dikkat gerektiriyor. Fakat inanıyorum gün gelicek insanlar team fightta balta tuta tuta saldırcak. Anam noldu lan diyceksin. O zamana kadar eğlenmek dışında pek tavsiye etmem.

Miss Fortune: Q ile harrasını yaparken rakip carrye atma Qnu. Yanındaki supportuna atarsan daha etkili olur. Ultiyi kullan çekinme. Bolca kullan. Farm için kullan. Dragona kullan. Çok harras peşinde koşma manan biter. Ayrıca gözüne sahip çık. Poposuna memesine bakıcam derken first blood verme. Bütün hevesini yeni splash artta gider işte loading sırasında.

Tristana: İyi farm yeteneği ve yüksek range sahibidir (18 levelda tabi range). W kaçış kovalam için çok güzel gözükse de o kadar ağır zıplıyor ki team fight sırasında bazen geri fırlatılıyosun. Lanede harrası E skillin ile yap. Gerek rakip carrye at gerek rakip carrynin yakınındaki minionu öldürerek damage vur. 12-15 levela kadar Qnun vericeği atak speed pek bir işine yaramaz bu sebeple önce E üzerine yoğunlaş. En azından lanede harrasını yapabil ve E skillinin vericeği heal reductionı da unutma. Soraka-taric gibi healı yüksek supportlara karşı oynerken perma igniteın var unutma.

Şimdi madem bu kadar okudun, o zaman biraz daha yararlı bilgi vermeliyim sanırım;

Öncelikle graves ezreal E, corki W gibi kaçan skillerini ekstra damage vuracam ağlatıcam çok pis feedlendim 7ye 0ım mantığıyla gidip team fightın ortasına girmek için atma.

Baktın team fightta 2 kişi öldü onlarda full canlı peşindeler. Dönüp saldırayım deme. Baktın sizin tank seni korumak adına ya da tamamen salak ortalarına atladı kaç. This graves didn't help me, noob help, wtf corki yazanları takma. Yazmazlar zaten. Çünkü ad carry hayatta olduğu sürece rakip gönül rahatlığıyla kazandık diyemez o team fıghtı.

Önceliğin damage olsun. İlk item gidip zeal almıyolar mı yapma. Alma ufak hit tradeler olacağından o zeal senin 2 vurmanı sağlamıycak earlyde. 1 kere vur ama adam gibi vur. Ayrıca 400 500 gold ile base e döndüğünde ie ya da trinity force için ilk olarak sakın atack speede yönelme. Orda misler gibi crit chanceın var senin. Yine diyorum 1 vur ama adam gibi vur.

Çok kırılgan olduğunu unutma. Facecheck yapma önden gitme her zaman kaçabilceğin bir durum yaratabil. Mesela dragonda ezreallesin. Arka taraflara geç ki duvardan atalyabilesin.

Cleanse kullanmayı öğren. En önemlisi bu bence. Cleanse tamamiyle ad carry için yapılmış bir spell. Earlyde latte midde oyun sonunda bile etkili. Ignıte ı sil exhaustu sil stunı silenceı sil. Posionu sil. Bot lanede karşı support büyük ihtimalle exhaust almıştır. Ne zaman atsa silebilceğin kadar güzel bir cooldownı var. Unutma exhaust seni slowlatmanın dışında vurduğun damageı da azaltıyor. Tower dive yaptıklarında o cleanse ignitetan healdan daha önemli benden söylemesi.

Agresif ya da pasif oynamayı öğren. Yanındaki supportuna bağlı olarak ve tabiki takımına, sürekli agresif oyna. Rakibi bi tart. Belki kule altında çok iyi farm yapamıyor. Git sürekli pushla. Fakat bilgili şekilde. Gerekli yerlerde varlar olsun ki kaçabilcek kadar vaktin olsun.

Supportun killini çalar olur bunlar. Adam support seçmiş minion almıyo seni heallıyo bütün parayı warda yatırıyo. Kızma. Asistin var ne güzel. Küstürmeyin kimseyi oyuna. Bir nunu E atarken öldürür müyüm lan deyip atmaz ise gitti kill..

En önemlisine değinmeyi unutmuşum. Olur tabi gece gece kimin aklına gelir her şey iyi güzel de bu oyun lanede geçmiyor değil mi. Ortalıkta 5e5 savaşlar dönüyor tabi. Napar ad carry bu 5v5lerde? Öncelikle Ad carrynin her şeyi yer tutmaktır. Focus yemiyecek kadar uzak durur rakibe ama abartmamak gerek. Yaşasın focus yemedim diye sevinirken tek kişi kaldığını görünce üzülme. Birkere en büyük hata AP carry edasıyla sadece rakip carrye focuslanmaktır. Yapma en yakınında kim varsa ona vur yanındakine vur. Onun arkasındakine vur. Damage yemiyeceğin mesafede en yakınındakine vur. Tank offtank support farketmez. AP carryler combolarını rakip carrylere saklarlar çünkü genellikle ulti içeren bu kombolar offtankları sadece ay bi hoş oldum dedirtir. Sen bu hataya düşme. Tekrar diyorum en yakınında kim varsa ona vur. Asla takımından ayrılma team fight başlamadan. Tek kıstırmasınlar seni. Rakip çinçin bebesi gibidir. Sokar bıçağı valla tek gördümmü. Abilerini ayırma yanından. Ve iyi yer tuttuğun, kendi tankın ve offtankının seni koruduğu ve seninde güzel focuslandığın bir team fight kusursuz geçer senin için

Son olarak SUPPORT-CARRY uyumu

Öncelikle carryni seç earlysi nasıl? Agresif oynayabilir miyim de bi? Yoksa pasif oynayıp oyunu late e mi taşımalı? Yani gidip caitlyn ile kule altı farm yapma ya da vayne ile agresif oynama. Bu sebeple:

Agresif oyunlar için
    Graves-Ezreal ikilisi için sona soraka taric

Aga ben çok skill atarım. Orda atlarım vururm anam Q niye vurmuyo.. s**tir mana bitmiş dediğim için her oyun 3 5 kill kaçırırm diyorsan kim olursan ol al yanına SORAKAnı.

Blitzcrank, leona alistar üçlüsü sana kill aldırmak için yaratılmıştır. Yine ezreal graves corkiye iyi giderler. Mesela vayne isem blitz istemem aga. Karşıda graves var Bizim blitz level 2de çekiyo adamı. dibimde bana Q atıyo e ile kaçıyo bi bakmışım canım yarı. Yav niye çekiyosun?

Nunu diye bir gerçek var ki atak speed ihtiyacı duyan kogmaw vayne ikilisine çok iyi gider. Blood boil yok mu o blood boil, son levelda %55 atak speed. ohhh mis.

Sona zordur herkes oynayamaz öyle. Fakat iyi oynayan bir sona bulursan ekle premade olarak girin her carrynin yanına yakışır.

Janna jandır ya. ya da can. Qsu Wsu E si R si D si F si A sı diye gider. Her skilli muhteşem. Ad veren shield, knockback heal veren ulti aa yine knocback. Slow atan W. Daha ne ya? Bide kocaman göğüsleri.

Lulu hanım kızımızda iyidir. Sanırım azubunun shyvana lulu kombosundan sonra popülerleşti. Ama kanım ısınmadı. Güzel güzel de ben pek istemem.

Karma: Tamam OP shield, OP heal tamam iyi güzel ama nerde pasifleri? Bi soraka değil ki heal sana armor versin ya da janna gibi shieldı ad versin. CCsi çok zayıf yani ya mantrayı kullanıp atıcan Wnu. Ya da ilk önce W fullycen o zamanda shieldın da healın da op liği gidiyo.

Lux: Better play AP. Bikere shieldı skillshot.

Nidalee: Abi bu da healı var eyvallah atak speed veriyo ohh ne güzel. Trap var map kontrolü sağlar iyi güzel. Q suyla harrası var ee daha ne? Daha ne de Bitane bile CC yok be aga.

fantezi supportları diyorum şimdiki saycaklarıma çünkü jartiyer gibiler. Olunca güzel olur ama olmazsa nerde la bu demezsin ki bunlar gankplank fiddle naut. İyi hoş giderler de bi bakmışsın fiddle rabadon çıkmış gb phantom alıyo. Laynn it dersin. Shurelia zeke oracle nerde dersin bu yüzden pek sevmem böyle tipleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snshyn -- 28 Eylül 2012; 12:51:45 >

• Doğum yeriniz : Bot lane.
  • Okumadım fakat yararlı bilgiler olduğuna eminim.Eline sağlık.
  • Sonuna kadar okudum güzel olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Ashe'e baktım ve hata buldum 2 tane

1. Ultinin 3.5 saniye stunu ok çok uzaktan gelirse geçerli (her iki baseden baron mesafesine kadar işte) yani 1vs1 de o kadar uzun sürmez maksimum 1.5 saniye.

2. 7.30 maviyi aydınlat demişsin peki ya biz üstteki takımsak?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce teşekkür ederim okuduğunuz ve yorumlarda bulunduğunuz için. 2. olarak haklısın gece 2 de oturdum 3e kadar yazdım uykusuzluk kusura bakma. Düzelteyim en iyisi ( ama şimdi 3.5 saniye stun falan böyle yazınca daha bi havalı oluyo)
  • mesajım bulunsun akşam bir göz atıp yorumumu yazacağım

• sonuna kadar okudum esprili ve guzel bir yazi olmuş eline saglık.
  • Okudum, pişman değilim.
  • Gayet güzel olmuş vayne oynarken 2 doranstan sonra infinity aliyorum ayakkabıyıda switness alıyorum yanıma nunu aldım icin as sorunum olmuyor

• okudum, yararlı bilgiler gerçekten
  • güzel olmuş fakat çok yazıya boğmuşsun araya biraz resim koysaydın daha güzel olurdu
  • Biraz inceledim, güzel olmuş gibi. Tamamını okuyunca düşüncelerimi yazarım, ama üşendim şuan.
  • Eline sağlık. ADC kasanlar için faydalı olmuş.
  • Bende sadece carry ve support oynayan biriyim. Çok güzel bir konu olmuş tebrik ederim.
  • okudum çoğunu güzel bilgiler var bilmeyenler için eline sağlık.
  • Tekrar teşekkür ederim zaman ayırıp okuyanlara. Birkaç eklemede bulundum. Ayrıca;

@Nymphetaminê: Maalesef o kadar iyi kullanamıyorum forumu. Yani güzel ufak resimleri tam yerine koymak falan biraz sıkıntılı. (Ama şu ad carry isimlerini renki yaptım bak bunlar gözden kaçmasın hocam ufak detaylar )

@Margu : Vayne için en kısa zamanda nunu bir arkadaşla premade girip deniyeceğim birkaç oyun bu buildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snshyn

Tekrar teşekkür ederim zaman ayırıp okuyanlara. Birkaç eklemede bulundum. Ayrıca;

@Nymphetaminê: Maalesef o kadar iyi kullanamıyorum forumu. Yani güzel ufak resimleri tam yerine koymak falan biraz sıkıntılı. (Ama şu ad carry isimlerini renki yaptım bak bunlar gözden kaçmasın hocam ufak detaylar )

@Margu : Vayne için en kısa zamanda nunu bir arkadaşla premade girip deniyeceğim birkaç oyun bu buildi.

Araya iki üç MF resmi koy hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Green Beer

quote:

Orijinalden alıntı: snshyn

Tekrar teşekkür ederim zaman ayırıp okuyanlara. Birkaç eklemede bulundum. Ayrıca;

Araya iki üç MF resmi koy hocam

Link verirdim de yasaklılardan heralde

• Hepsini okudum guzel tesekkurler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.