Şimdi Ara

AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.171
Cevap
58
Favori
93.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adguard VPN klasik VPN mantığında çalışmıyor. Bu durum da örneğin imgur sitesine giremiyoruz. VPN uygulamaları kullanmadan bunu aşmanın bir yolu var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EbuMuaz

Adguard VPN klasik VPN mantığında çalışmıyor. Bu durum da örneğin imgur sitesine giremiyoruz. VPN uygulamaları kullanmadan bunu aşmanın bir yolu var mı?

Merhaba,

Daha önce aynı soruya cevap verdim. Bkz. https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/130136254

quote:

AdGuard bir reklam engelleme uygulamasıdır. AdGuard Pro, AdGuard DNS'i içerik engellemek için kullanır. Tüm ağ trafiğini kontrol edebilmek için de sizin cihazınıza bir VPN kurar. Yani sahte bir VPN'dir.
    İnternet trafiğiniz uzak sunuculara (Romanya, Almanya vb.) yönlendirilmez.
    Bu nedenle IP adresiniz değişmez, yasaklı sitelere giremezsiniz.

Bu konu altında yasaklı sitelere nasıl gireceğinizi anlatamam. Bu konu hakkında bilgiyi arama motorlarını kullanarak anında öğrenebilirsiniz.

Tekrar söyleyeyim, AdGuard bir reklam engelleme uygulamasıdır, yasaklı sitelere girmek için kullanılmaz.

Keşke sitelere erişim yasaklanmasa, ceza verilen siteler değil, bu servisleri kullanan insanlar oluyor maalesef.

Başka bir VPN uygulamasını AdGuard ile birlikte kullanabilirsiniz ancak işler karmaşık bir hal alıyor. Reklam engellemeden feragat etmeniz vs. gerekiyor. AdGuard bilgi tabanına baktığımda bulduğum başlıklar.

Android için;
    iOS için;
    kb.adguard.com
    Features | AdGuard Knowledgebase
    https://kb.adguard.com/en/ios/features#adguard-pro-features

Yukarıdaki başlıklarda VPN ile ilgili bazı konular anltılmış
    Teşekkürler,

• lugo_cloud kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum. Bu site de ve bazı siteler de reklam sorunu ben de yaşıyorum. Diyelim koruma açık. Buraya girdim ve yorum yapacağım. Yorumu yazıyorum, gönder diyorum bu sefer sayfa bembeyaz oluyor ve öylece kalıyor. Bu son güncellemeden sonra böyle oldu diye düşünüyorum. Şimdi bir iki uygulama gönderiyorum resim olarak. Bunlarda da aynı sıkıntı var. Yanlış anlaşılmasın. Ben sadece bir sıkıntı olduğunun farkındalığını paylaşıyorum.

AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]

• gokful7988 G kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi yardımcı olacaktır ama soruna hızlı cevap bulmak adına, hangi filtreleri kullandığınızı ve sürümünüzü öğrenebilir miyiz? Bir de başka engelleyici kullanıyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: gokful7988

Merhaba dostum. Bu site de ve bazı siteler de reklam sorunu ben de yaşıyorum. Diyelim koruma açık. Buraya girdim ve yorum yapacağım. Yorumu yazıyorum, gönder diyorum bu sefer sayfa bembeyaz oluyor ve öylece kalıyor. Bu son güncellemeden sonra böyle oldu diye düşünüyorum. Şimdi bir iki uygulama gönderiyorum resim olarak. Bunlarda da aynı sıkıntı var. Yanlış anlaşılmasın. Ben sadece bir sıkıntı olduğunun farkındalığını paylaşıyorum.

Merhaba,

Bu reklamlar Google servislerinin reklamları ve kesinlikle engellenmesi gerekir.

1 - Hangi AdGuard ürününü kullanıyorsunuz?
    2 - Hangi filtreleri aktif olarak kullanıyorsunuz?
    3 - Reklam gördüğünüz uygulamaların isimlerini (mümkünse Google Play linklerini) paylaşır mısınız?
    4 - HTTPS Filtreleme aktif mi?

Yukarıdaki soruları cevaplarsanız sevinirim, sorunu daha iyi anlarız.
    Teşekkürler,

• Başka bir koruma kullanmıyorum. En son versiyonu kullanıyorum. Bir de belirtilen filtreleri... Hatta abartılı şekilde pek çok filtreye de döndüm. Baktım durum aynı. Yine normale döndüm. İlginiz için teşekkürler hocam sağolun

• lugo_cloud kullanıcısına yanıt
    İngilizce,sosyal,casus,can sıkıcı, yararlı reklamlar gösteren, Türkçe,deneysel,mobil reklamlar, basitleştirilmiş, listesi Kr. Bunları kullanıyorum. Https açık. Axess reklamları çıkıyor genelde. Kullandığım haber portalında genelde Mynet haber linklerini bu sorunu yaşıyorum

• gokful7988 G kullanıcısına yanıt
    Adguard premium değil de normal sürüm ise engellememesi normal. Paralı sürüm hariç uygulama reklamları engellenmiyor, sadece ücretli olan da var o özellik. O uygulamayı da denedim, bende sorun yok engelliyor.
    Eğer premium varsa uygulama yöneticisinde o haber uygulamasının reklam ile ilgili olan genel kısmındaki seçenekler işaretli mi? Bir de DNS bölümünde DNS isteklerini engelleme işaretliyse o da etkiliyor olabilir.

Diğer soru ise forumdaki ara sıra çıkan beyaz sayfa problemi bende de var. Ne zaman çıkacağı belli olmuyor, nasıl rapor edilir o emin değilim. Video çeksen bayağı süre geçtikten sonra da çıkabiliyor.

Az önce farkettim o beyaz sayfada aslında 8 sn lik reklam çıkıyormuş. Adguardı o sırada kapatınca beyaz sayfa yenilenip 8 sn lik reklamı gösterdi. Reklamı geç de işlemiyor, kısır döngüye grip sayfa yenileniyor sürekli. Sanırım beyaz sayfada takılmasının sebebi bu. @lugo_cloud

Başkalarında da bu sorun var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 27 Aralık 2017; 3:21:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Asriell

Adguard premium değil de normal sürüm ise engellememesi normal. Paralı sürüm hariç uygulama reklamları engellenmiyor, sadece ücretli olan da var o özellik. O uygulamayı da denedim, bende sorun yok engelliyor.
    Eğer premium varsa uygulama yöneticisinde o haber uygulamasının reklam ile ilgili olan genel kısmındaki seçenekler işaretli mi? Bir de DNS bölümünde DNS isteklerini engelleme işaretliyse o da etkiliyor olabilir.

Diğer soru ise forumdaki ara sıra çıkan beyaz sayfa problemi bende de var. Ne zaman çıkacağı belli olmuyor, nasıl rapor edilir o emin değilim. Video çeksen bayağı süre geçtikten sonra da çıkabiliyor.

Az önce farkettim o beyaz sayfada aslında 8 sn lik reklam çıkıyormuş. Adguardı o sırada kapatınca beyaz sayfa yenilenip 8 sn lik reklamı gösterdi. Reklamı geç de işlemiyor, kısır döngüye grip sayfa yenileniyor sürekli. Sanırım beyaz sayfada takılmasının sebebi bu. @lugo_cloud

Başkalarında da bu sorun var mı acaba?

8 saniye reklamı ile ilgili sorunu bir süre önce aştım. Masaüstünde de telefonda da ücretli sürüm kullanıyorum. Telefonum Android işletim sistemine sahip. Masaüstünde de telefonda da Chrome tarayıcı kullanıyorum. Geçmiş sayfalar da 8 saniye reklamı için "Kullanıcı filtresi" paylaşılmıştı yanlış hatırlamıyorsam ama onlara gerek kalmıyor şu an. En azından bende durum böyle.

DNS ve VPN açık. İngilizce, Casus engelleme, Sosyal medya, Can sıkıcı öğeler, Türkçe, Mobil reklam ve Anti-A.d.b.lock killer filtrelerini kullanıyorum.

Bunları da dener misin?

mobile.donanimhaber.com#%#Object.defineProperty(window, 'Storage', { get: function() { return; } });

mobile.donanimhaber.com##script:inject(abort-on-property-write.js, window.location.href)

forum.donanimhaber.com#%#if(window.sessionStorage){window.sessionStorage.pageCount=0;}

• quote:

İngilizce,sosyal,casus,can sıkıcı, yararlı reklamlar gösteren, Türkçe,deneysel,mobil reklamlar, basitleştirilmiş, listesi Kr. Bunları kullanıyorum. Https açık. Axess reklamları çıkıyor genelde. Kullandığım haber portalında genelde Mynet haber linklerini bu sorunu yaşıyorum

Hangi AdGuard ürününü kullanıyorsunuz?
    Eğer uygulamanız "Premium" değilse, uygulama içinde reklamları engelleyemezsiniz.

Eğer premium ise, reklam gördüğünüz siteyi (mynet) değil, kullandığınız ve size reklam gösteren haberleri okuduğunuz uygulamanın adını yazmanız gerekiyor?
  • Merhaba Vega,

Raporlama aracındaki ekran görüntüsü yükleme problemi düzeltildi. Ben denedim çalışıyor.
    reports.adguard.com
    Bir sorun bildir | AdGuard
    https://reports.adguard.com/tr/new_issue.html

Ayrıca bir sürükle/bırak aracı eklenmiş. Artık ekran görüntülerinizi bir resim sunucusuna yüklemeniz gerekmiyor. Ekran görüntüsünü alıp, masasütünüzden sürükle bırak ile raporlama aracına ekleyebilirsiniz.

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lugo_cloud -- 27 Aralık 2017; 16:59:52 >

• Evet sorun düzelmiş.Sürükle bırak özelliği de iyi olmuş.Bu sayede resim upload etmekle uğraşmayacağız.
  • Teşekkürler, sadece Android de oluyor. Chrome kullanıyorum. Verdiğiniz filtreleri ekledim bir süredir kullanıyorum beyaz ekran sorununa denk gelmedim, düzeldi galiba. Aslında bunlar Türkçe filtreye eklense iyi olur.

• Forumun sağındaki reklam boşluğu giderilmiş, normalde öğe engelleme ile olmuyordu, süper olmuş
    GitHub
    forum.donanimhaber.com · Issue #8950 · AdguardTeam/AdguardFilters
    https://github.com/AdguardTeam/AdguardFilters/issues/8950#event-1403101508

Düzenleme: İkinci El sayfasında soldaki kategori yeri yukarı kaymış, konular onun altında. Dolayısıyla ortada boşluk olmuş, sayfa düzeni biraz bozulmuş. Bu şekilde iyi mi olmuş, kötü mü bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 28 Aralık 2017; 15:17:45 >

• Arkadaşlar, uygulama ayarlarında, uygulamaların wifi olarak harcadığı veri gözüküyor ama mobil data olarak harcadığı veri görünmüyor. 0 diyor. Sizde de var mı böyle bir sorun? Uygulamaların hiç birinin mobil datası görünmüyor.

• quote:

Arkadaşlar, uygulama ayarlarında, uygulamaların wifi olarak harcadığı veri gözüküyor ama mobil data olarak harcadığı veri görünmüyor. 0 diyor. Sizde de var mı böyle bir sorun? Uygulamaların hiç birinin mobil datası görünmüyor.

Sürekli wifi kullanıyorsanız gün içerisinde ve hiç mobil veri kullanılmadıysa sıfır yazması normal değil mi? Bu neden sorun olsun?
    Ayrıca "1 Günlük" "Geçen Ay" ve "Tüm zamanlar" olmak üzere kontrol edebilirsiniz.
    Ekran görüntülerinde gördüğüm kadarıyla, siz sadece günlük trafiğe bakıyorsunuz.
    Zaten Wifi olan ortamdaysanız, telefon wifi tercih edecektir. Bu nedenle mobil veri hiç kullanılmıyordur. Wifi kapatın, mobil veri kullanmaya başlayın. Biraz gezinin Instagram içinde sonra tekrar kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lugo_cloud -- 30 Aralık 2017; 19:1:9 >

• Dostum öncelikle iyi seneler. Ben mobil de Instagram veya bahsettiğim diğer uygulamaları kullanıyorum. Ama baktığımda sıfır olarak görüyorum. Bu yüzden sordum.

• İlgilenenler için güzel bir ayrıntı.

Konu içinde daha önce yasaklı sitelere girişin mümkün olmadığını dile getirmiştik.

Adguard içerisinde "Ayarlar" sekmesi altında "Proxy Ayarları" var. Bu alandan "Orbot ile Tor" seçerek Google Marketten "Orbot Tor Proxy" indiriyoruz. Adguard uygulamamıza geri dönüp "Tor ilişkilendirmesini yapılandır" a dokunuyoruz ve açılan pencereye Tor entegrasyonu için gerekli değerler otomatik yazılıyor. "Kaydet" diyerek işlemi tamamlıyoruz. Bu arada Adguard'ın kendi VPN'i bende hâlâ aktif ve herhangi bir sorun yok.

Sonuç aşağıda;

• quote:

Dostum öncelikle iyi seneler. Ben mobil de Instagram veya bahsettiğim diğer uygulamaları kullanıyorum. Ama baktığımda sıfır olarak görüyorum. Bu yüzden sordum.

Adguard'ta yapılan bazı ayarlama ve açılan özellikler veri trafiği takibini etkiliyor.

Örneğin;

• Androidde kullanıyorum. Bataryanın %19 ila %24ünü Adguard tüketiyor. Arkaplanda açık durması bu kadar çok pil tüketmemeli. Farklı bir uygulama ile Adguardın google chrome açınca aktif kapatınca pasif olmasını sağladım fakat diğer program yer, ram ve pil harcıyor.

Adguardda gereken düzenleme yapılmalı diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.