Şimdi Ara

AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.171
Cevap
58
Favori
93.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gokful7988

Hocam, daha evvel paylaştınız mı bilmiyorum ama gerçekten sormaz isem rahat etmeyeceğim. Bu uygulama sonuçta reklam engelleme için var. Peki Instagram ve Tumblr gibi Android uygulamalarda neden reklam görüyoruz? Bu uygulama play markette yok nedeni belli, kendi sitesinden indiriyoruz. Hâl böyle iken şu sponsor reklamları ve diğer reklamların uygulama üzerinden çıkması gerçekten sinir bozucu :(

Merhaba,

Android için AdGuard Premium sürümü uygulamalar içindeki reklamları engelleyebilmektedir. Ancak Instagram, Twitter gibi HTTPS filtrelemeye izin vermeyen uygulamalarda maalesef akışı değiştirmek ve sponsorlu içerikleri engellemek için bir yol şimdilik yok.

Kaynak:

Artık reklamı doğrudan vermek yerine sponsorlu içerik üreten "içerik siteleri" var. (Onedio vb.)
    Facebook kullanmıyorum ancak Facebook uygulamasındaki reklamlarını engelleyebiliyor diye biliyorum. Emin değilim.
    Facebook gibi kârının çoğunu reklamlardan yapan bir şirket reklam engelleme işleminden ve reklam engellemenin popülerleşmesinden rahatsız olduğu için reklam engelleyicilere karşı yeni teknolojiler geliştirmenin derdindeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lugo_cloud -- 10 Ocak 2018; 11:28:57 >

• Hocam tabi ki lisanslı. 3 adet Android için ömür boyu aldım. İngilizce, casus, sosyal,can sıkıcı, Türkçe,mobil reklam kullandığım fiktreler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lugo_cloud kullanıcısına yanıt
    Peki hocam teşekkür ederim. Umarım bir yol bulunur

• Arkadaşlar mobilden bu siteye girer misiniz?
    https://sorguapp.com/

Üstte bir reklam olacak "Uyap" ile ilgili.Sizde de çıkıyor mu?Zaten GitHub'da engellettim ama yine karşıma çıkıyor.
    Sorun AdGuard'da mı yoksa yoksa bende mi öğrenmeye çalışıyorum?

Bu arada telefonumu iOS 11.2.2. sürümüne yükselttim ve AdGuard bozuldu.Filtreler Safari'ye yüklenmiyor.Aslında yükleniyor ama bir kaç kez arka arkaya uğraşmak lazım.İlk seferde yüklemiyor hata alıyorum.

Aynı sorunu yaşayan başkalarıda var.
    GitHub
    Error while loading filters into Safari · Issue #550 · AdguardTeam/AdguardForiOS
    https://github.com/AdguardTeam/AdguardForiOS/issues/550

AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 15 Ocak 2018; 19:41:21 >

• Şu kuralı düzeltmeyi unuttular herhalde
    quote:

sorgulapp.com##.tabs > .external

Alan adını sorguapp olarak değiştirmeleri lazımdı. Bende de engellemedi, bu kuralı sorguapp olarak kullanıcı filtresine ekleyince engelledi. Bu arada android chrome tarayıcısında direkt play store uygulamasına atıyor, bu engellense iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 14 Ocak 2018; 0:48:4 >
  • Sistem geneli, uygulamarda falan reklam engelleme yapabilmek için özel DNS kurmak gerekiyormuş. DNS adresini verebilecek var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Liserjik Asid

Sistem geneli, uygulamarda falan reklam engelleme yapabilmek için özel DNS kurmak gerekiyormuş. DNS adresini verebilecek var mı?

Merhaba,

adguard.com
    AdGuard DNS nasıl kurulur
    https://adguard.com/tr/adguard-dns/overview.html

AdGuard IPv4 sunucu adresleri aşağıdadır.

Yalnızca reklam engelleme için;
    176.103.130.130
    176.103.130.131

Hem reklam engelleme hem ebeveyn kontrolü;
    176.103.130.132
    176.103.130.134

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lugo_cloud -- 14 Ocak 2018; 21:33:41 >

Cevap için teşekkürler. Tüm bunları yapmama rağmen iOS’ta uygulamada gözüken reklamları engelleyemedim. Açıkcası hayal kırıklığı oldu, iade etmeyi düşünüyorum. Yoksa ben mi yanlış bir şey yapıyorum çözemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cevap için teşekkürler. Tüm bunları yapmama rağmen iOS’ta uygulamada gözüken reklamları engelleyemedim. Açıkcası hayal kırıklığı oldu, iade etmeyi düşünüyorum. Yoksa ben mi yanlış bir şey yapıyorum çözemedim.

Vega nickli üye IOS kullanıcısı. Ondan da yardım isteyebilirsiniz. Biraz yukarı da mesajları mevcut.
  • quote:

Merhaba,

iOS üzerinde DNS ayarlarını yalnızca Wi-fi üzerinde değiştirebilirsiniz. Aynı durum Android içinde geçerli.
    Siz sanırım Pro sürümü satın almadınız. Pro sürüm, AdGuard DNS ile uygulamalar içinde de reklamları engelleyebiliyor. Maalesef, DNS ile reklam engelleme işlemi, Android kadar verimli çalışmıyor (konunun ilk gönderisinde yazmıştım)

Reklam gördüğünüz uygulama nedir?
    Ben iOS, iPad kullanmıyorum ancak kullanan arkadaşlar yardımcı olmaktan mutlu olacaktır.

Sorununuz çözülmez ve memnun kalmazsanız, Pro sürümü satın aldıysanız, 60 gün içerisinde ürünü iade edebilir ve paranızı geri alabilirsiniz.

Teşekkürler,

• Merhaba,

Kripto para kazanmanın yollarını sonuna kadar kullanan içerik üreticileri bakın şimdi hangi yola başvuruyor. Daha önce JS kodları ile kullanıcılara haber vermeden kripto para madenciliği yapan siteleri AdGuard yayınlamıştı ve güncelleme ile gerekli korumayı kullanıcılarına sunmuştu.
    Şimdi ise bilgisayar korsanları reklamları manipüle ederek madencilik yapma derdindeler. Bu şekilde sadece güçlü CPU'ya sahip cihazlarla değil, zayıf CPU'ya sahip olan akıllı telefonlarınızdan bile kripto para kazanmayı amaçlıyorlar. Sizin ne düşündüğünüz önemsiz. Reklam ağlarının sahipleri çoğu zaman bu konudan habersiz

Bkz. https://www.coindesk.com/crypto-malware-miners-israel-ad-networks-monero/

Hala reklam engelleyici kullanmamakta ısrar mı ediyorsunuz? AdGuard telefonlarınızda ve bilgisayarınızda yeterli korumayı sağlıyor.

Teşekkürler,

Biraz reklam gibi olmuş sanki.
    Reklam ağının sahipleri bu konudan nasıl habersiz olabiliyor? Bence habersiz demek pek doğru değil. Konuyu önemsemiyorlar gibi geldi bana.
    Bu devirde DonanımHaber'de reklam engelleyicisiz internet kullanan yoktur herhâlde?!?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

Reklam ağının sahipleri bu konudan nasıl habersiz olabiliyor? Bence habersiz demek pek doğru değil. Konuyu önemsemiyorlar gibi geldi bana.
    Bu devirde DonanımHaber'de reklam engelleyicisiz internet kullanan yoktur herhâlde?!?

Merhaba,

Reklam değil, konuyla alakalı kaynak bağlantıyı eklemiştim. Reklamverenlerin bu tarz şeyler pek umrunda değil. Daha önce zararlı yazılım dağıtan Yahoo reklam ağı bile görüldü. Yahoo'nun pek umrunda olmamıştı. Sahte indir düğmeleri ile gelen zararlı yazılımlar artık bilindiği için kimse hakkında makale yazmaya bile tenezül etmiyor.
    Donanımhaber sitesindeki ve forumdaki reklamlar hakkında konuşmayı pek istemiyorum, bu konu kapansın istemem Gereken reklamları zaten bildirdik ve engellettik.

• quote:

Orijinalden alıntı: lugo_cloud

quote:

Merhaba,

Reklam değil, konuyla alakalı kaynak bağlantıyı eklemiştim. Reklamverenlerin bu tarz şeyler pek umrunda değil. Daha önce zararlı yazılım dağıtan Yahoo reklam ağı bile görüldü. Yahoo'nun pek umrunda olmamıştı. Sahte indir düğmeleri ile gelen zararlı yazılımlar artık bilindiği için kimse hakkında makale yazmaya bile tenezül etmiyor.
    Donanımhaber sitesindeki ve forumdaki reklamlar hakkında konuşmayı pek istemiyorum, bu konu kapansın istemem Gereken reklamları zaten bildirdik ve engellettik.

Bir sorum daha olacak. Firefox'da belki biliyorsanız dahilî gelen bir izlenme koruması var. Galiba Disconnect adlı eklentiyi kullanıyor. Reklam engelleme yerine veya bizi bu bitcoin madenciliğine karşı koruyabilir mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lugo_cloud

quote:

Merhaba,

Bir sorum daha olacak. Firefox'da belki biliyorsanız dahilî gelen bir izlenme koruması var. Galiba Disconnect adlı eklentiyi kullanıyor. Reklam engelleme yerine veya bizi bu bitcoin madenciliğine karşı koruyabilir mi?

Merhaba,

Konu AdGuard ile alakalı değil ama bildiğim kadarıyla cevaplayayım.
    Evet Firefox, Disconnect listelerini kullanarak bu tür bir korumayı sağlıyor. 2 seçeneği olması gerekli. Basit koruma ve Sıkı koruma.
    Basit koruma listesi siteleri bozmadan takip içeriklerini engelleyerek sayfa yüklenme hızını artırıyor. Sıkı koruma listesi benzer bir amaç ile çalışıyor ama siteleri bozabiliyor. Hangi disconnect listesini kullanıyorlar tam olarak bilmiyorum. Basit koruma denildiği için, Disconnect'in "simple" domainli halka açık kamu lisansına sahip listeleri var.

Disconnect'in basit koruma listelerinin filtreleri aşağıdaki gibidir.

https://s3.amazonaws.com/lists.disconnect.me/simple_ad.txt

"CoinHive" ve benzeri madencilik yapan siteler için bir kural göremedim. koruma sağladığını sanmıyorum.

Bilginize,

• quote:

Orijinalden alıntı: EbuMuaz

quote:

Vega nickli üye IOS kullanıcısı. Ondan da yardım isteyebilirsiniz. Biraz yukarı da mesajları mevcut.

@EbuMuaz

Ben pro sürümü değil de Safari'de çalışan versiyonu kullanıyorum.

@Liserjik Asid

İlk önce şunu söyleyeyim.Her şeyi kısıtlayan Apple VPN ile çalışan reklam engelleyicileri de yasakladı.

Haberi buradan okuyabilirsiniz.
    https://www.macrumors.com/2017/07/14/apple-ad-blocking-app-crackdown/
    https://blog.adguard.com/en/how-to-block-ads-on-youtube-for-android/

Engellenmeyen reklamlardan kastınız eğer YouTube ,Instagram gibi uygulamalar ise Pro sürüm bu uygulamalarda ki reklamları engelleyemiyormuş.Sebebini ise AdGuard şöyle açıklamış

Maalesef ana içerik ve reklamlar aynı sunuculardan indirildiğinden YouTube uygulaması için bu mümkün değildir.

Başka bir kullanıcı ise altta ki DNS adresini tavsiye etmiş tabi bunu 6 ay önce filan yazmış.İsterseniz deneyin.

quote:

176.103.130.130:5353

Başka bir kullanıcının yorumu

Maalesef bu kadar yardımcı olabilirim.Dediğim gibi ben Pro sürümü kullanmıyorum.Uygulamadan memnun olanda var çalışmadığını söyleyende var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 16 Ocak 2018; 20:5:18 >

• Forumdaki yönlendirmeli linkler için adguard bir çözüm yapabilir mi acaba? Bunu engellemek için şöyle bir script var, bu adguardın içerisine entegre edilse çok iyi olacak aslında.
    greasyfork.org
    Yonlendirmesiz Donanimhaber - DH Skip
    https://greasyfork.org/tr/scripts/37028-yonlendirmesiz-donanimhaber-dh-skip

Bir diğer konu da twitter ve telegramdaki DHSicak sayfası, normalde geçen ki oto sayfa atlama yöntemi işe yarıyor fakat bazen forum linki yerine bir tane reklam sitesine(aydınlatma vb.) falan atıyor, 1-2 dk bekleyip tekrar açınca normal açılıyor. O yüzden ben de Requestly eklentisine o zxro yönlendirme sayfasına girmeden direkt forum linkine atlaması için şöyle bir yöntem ekledim.
    Bunun gibi reklamı otomatik geç yerine, direkt 'http://zxro.com/u/?url=' yazısından sonraki DH linkine girmesi için bir kod eklense çok iyi olacak.

Bu ikisi için adguard forumuna konu açılsa bir çözüm yapılacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 16 Ocak 2018; 21:53:27 >

• Merhaba,

AdGuard tarayıcı eklentisinin yeni sürümü yayınlandı.
    Eklentilerinizi kontrol ederek son sürüme sahip olduğunuzdan emin olun Eklenti otomatik olarak zaten güncellenecektir.

Bkz.

Siteler hakkında sorun bildirmek için artık eklenti menüsünü kullanabilirsiniz. Herhangi bir site hakkında sorun bildirmek için eklentiye tıklayın ve "bu sitede sorun bildir" seçeneğini seçin. Açılan sayfada sorununuzu belirtin ve raporunuzu takip edin.
    Bunun yanında hata düzeltmeleri ve reklam filtreleme konusunda geliştirmeler yapıldı.

AdGuard kullanıcısı arkadaşlar, Chrome Web Mağazazında AdGuard için olumlu ve olumsuz yorumlarınızı yapın ve eklentiyi oylarsanız sevinirim.

Teşekkürler,

Merhaba hocam ben bugün ilk defa yaklaşık 7-8 tane **** programı indirdim şimdide adguardı keşfettim indirdim sizce bukadar prgorama gerek varmı adguard tek başına yetermi çünkü kasma ve internette yavaşlama sorunu olur diyolar o yüzden video izlerken internetime yavaşlık gelmesin istiyorum bide bu programlar şifrelerimi vs. çalabilirlermi yani güvenilir mi ?
    Şimdiden cevap için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: eregenthov44

Merhaba hocam ben bugün ilk defa yaklaşık 7-8 tane **** programı indirdim şimdide adguardı keşfettim indirdim sizce bukadar prgorama gerek varmı adguard tek başına yetermi çünkü kasma ve internette yavaşlama sorunu olur diyolar o yüzden video izlerken internetime yavaşlık gelmesin istiyorum bide bu programlar şifrelerimi vs. çalabilirlermi yani güvenilir mi ?
    Şimdiden cevap için teşekkürler

Merhaba,

Hangi program olursa olsun, aynı anda 7-8 tane kullanmak asla fayda sağlamaz. Böyle bir mantık olamaz. Lütfen biraz düşünün. Windows için AdGuard, tek başına reklam engelleme ve ağ filtreleme için yeterlidir.
    Eklenti olarak AdGuard'ı kullanırsanız, tarayıcınızdaki tüm reklamları engelleyebilir.

Bu internetinizi yavaşlatır geyiklerini kim yapıyor merak ediyorum. Aksine içerik gereksiz reklamlardan kurtarılıp filtrelendiği için sayfalar daha hızlı yüklenir ve tarifkten tasarruf sağlar.

Şifreleri çalma gibi bir durum yok! Bu lafları çıkaran "çok bilmişler", VPN ile reklam engellemede kullanılan sahte VPN arasındaki farkı ayırt edemiyorlar. Artık hepsine tek tek yazmaktan yoruldum. Akıl sahibi olmadan, fikir sahibi olmuşlar maalesef.

AdGuard sizin şifrelerinizi çalan bir program olsa bu kadar zamandır piyasada tutunamazdı. Kimse de şifrelerini çalsın diye bu programa para verip, lisans almazdı. Antivirüsler bas-bas bağırırdı, AdGuard zararlı yazılım olarak tespit edilirdi. Ama bunların hiçbiri olmadı. Çünkü AdGuard, kullanıcı gizliliğine önem veren bir şirkettir. Gizlilik sözleşmesi gayet açık ve nettir.

AdGuard gayet güvenilir bir yazılımdır. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Bu arada bu konu, sadece son mesajlardan oluşmuyor. Bundan önceki mesajları da okumanızı rica ediyorum. Özellikle konunun ilk mesajını okursanız, kafanızdaki birçok soruya yanıt verdim.

Teşekkürler,

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.