Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası (AKK) ne zaman hayatımızdan çıkacak ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
2
Favori
3.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar benim anlamadığım bir konu var. Biri bana bunu açıklasın.

1. Türkiyede internette bağlantı kalitesi sorunu var. Yani kopmalar var ve hız ne olursa olsun vidyoların yavaş yüklenmesi vs..

2. Türkiyede çoğu yerde internetin yavaş olma sorunu var.

3. Dar gelirli vatandaşların veya azgari ücretli vatandaşların uygun fiyatlı internet tarifesi bulamamaları var.

4. Zamanında bir çok ISP nin müşterileri yannış bilgilendirip fazla para alması var.

5. Müşteri hizmetlerinin bilgisiz olması var.

6. Upload hızının feci düşük olması var.

7. Bazı yerlere internet alt yapısının ulaşmama sorunu var.

Forumdaki başka arkadaşlar da buna bir sürü madde ekleyebilir belki.

Fakat AKK kalksın diye diretmenin ben tam olarak mantığını anlamış değilim çünki Türkiyede sınırsız internet tarifeleri sağlayan ISP ler bulunmakta.

Superonline

http://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/akksiz-super-paket-kampanyasi

Turktelekomun da toptan internet tarifelerinde bu full limitsiz tarifeler görünmekte.

http://kurumsal.turktelekom.com.tr/toptan/internet-hizmetleri/genis-bant/fibernet.aspx

Ayrıyaten bu tarifeleri sabit telefon hattı olmak şartıyla sunan ISP ler bulunmakta. Tabi burada sabit telefon şartının nerden kaynaklandığını tam olarak bilmiyorum.

http://binet.com.tr

www.fixnet.com.tr

http://www.netgalaksi.com

Uydunette full sınırsız tarifeler görünmekte.

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler

Şimdi bu durumda AKK kalksın demek ne oluyor biri bana açıklayabilir mi ?

Türkiyede ki ISP ler üç farklı tarifeden gidiyor.

1. Tam kotalı tarife.

2. AKK li tarife.

3. Full limitsiz tarife.

AKK kalsın diyenler Tam kotalı tarifeyi anlının ortasından vurmalı.

Sonuçta tarifede seçenek iyidir.

Bilmiyorum ben nerde yanlış yapıyorum biri cevap yazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky@net -- 30 Temmuz 2016; 11:11:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

Romanya Telekom şirketi 500 mbit internet 37 lei yani 28 tl ye veriyor
    https://www.telekom.ro/fix/abonamente-internet
    1000 mbit neti de 36 tl ye veriyor eger yanlı hesaplamadıysam.

detaylarına girince yazan şu var google translate ile ingilizceye çevirdim :

quote:

Net 1Gbps
    Choose option 1 Gbps Net and surf the internet, watch movies or videos, play online and download anything you want with speeds up to 1 Gbps.

9 45 Lei / month

Yani 36 + 7,5 yaklaşık 45tl ye 1gbps AKK'siz fiber internet veriyorlar :)

• wqlky W kullanıcısına yanıt
    Bizde de 1 gbit net 999 tl filan :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada yapılan yorumların hepsinin, aslında bir e-posta ile bilgi talebi yasası aracılığı ile tüm isp'lere, bir kampanya aracılığı ile gönderilmesini beklerdim.

• memothegreat kullanıcısına yanıt
    valla neyi savunuyorsunuz anlamiyorum. hemen hemen tüm iss lerde akk siz tarifeler var. verirsin parasini alirsin evine. fiyatlarida cok kotu degil.

akk siz internet isteyenler. tarife degistirin olsun bitsin :-)))

hamama giren terler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxlboy

valla neyi savunuyorsunuz anlamiyorum. hemen hemen tüm iss lerde akk siz tarifeler var. verirsin parasini alirsin evine. fiyatlarida cok kotu degil.

hamama giren terler.

Yok fiyat konusunda size katılamıyorum. Romanya da 100 mbit fiber internet modem ile birlikte ayda 21 tl civarı. Hani Amerika, Japonya, Almanya, Çinde olsa anlarım. Gelişmiş ülkeler dersin. Adamlar avrupa birliği üyesi hani ucuza iş gücü olayıda olduğunu sanmıyorum. Eee gerekli techizatıda herşeyiyle kendileri üretmiyorlar. O zaman insan soruyor niye orda öyle burda böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky@net -- 30 Temmuz 2016; 13:40:14 >
  • Bi gun telekom binalarina saldirilar olursa sasirmayin zira ben acayip kinliyim bu duruma bir odunda ben atarim biri atese verirse

• quote:

hamama giren terler.

İşte bizim ülke neden gelişmiyor en büyük kanıtıdır bu zihniyet arkadaşlar. Yıl 2016 hatırlatmak isterim verirsin parasını dediğiniz miktar kaç para söyler misiniz? Buna karşılık alacağımız akk'siz hız nedir? Diğer dünya ülkelerinde insanlar evine 100 mbps interneti almak için bütçelerinden ne kadar miktar veriyorlar ve bizim ülkemizde bütçemizden ne kadar veriyoruz? Zaten doğru olan konuda bile muhalefet olmak için muhalefet olanlar yüzünden bir gram gelişemedik

• xxlboy kullanıcısına yanıt
    Bir insan anca bu kadar profil resmiyle paralellik gösterebilirdi. Tebrikler !
  • SoftRock kullanıcısına yanıt
    yahu kotasiz internetle ulkeyi nasil gelistireceksin bize anlatta ogrenelim. goren duyanda ulkenin tek derdi kotasiz internet di. oda olursa ulkenin gelisme hizini siz gorun.

sen once kotasiz internet bulunca ne yapacagini sasirip 1 ayda 1 -2 terrabyte gereksiz bilgi indiren tayfana, diger insanlarin haklarini nasil gasp ettigini ve adil bir duzen icin dusunmeyi , soru sormayi ogret, daha sonra kotasiz alirsiniz.

zaten sizin derdiniz kota degil, kotasiz internetin bedeli.

varsa sikintiniz 15usd ye kotasiz interneti veren romanyaya gidin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

yahu kotasiz internetle ulkeyi nasil gelistireceksin bize anlatta ogrenelim. goren duyanda ulkenin tek derdi kotasiz internet di. oda olursa ulkenin gelisme hizini siz gorun.

sen once kotasiz internet bulunca ne yapacagini sasirip 1 ayda 1 -2 terrabyte gereksiz bilgi indiren tayfana, diger insanlarin haklarini nasil gasp ettigini ve adil bir duzen icin dusunmeyi , soru sormayi ogret, daha sonra kotasiz alirsiniz.

16 mbps diye aldığım hız 7mbps'yi geçmiyor yahu sen önce bana bunu anlat. Bedelini versekte alamıyoruz yani neden acaba

• quote:

Kimisinin ihtiyacı vardır kimsinin yoktur. Bügün bir sürü insan internetten evine helal yolla ekmek götürüyor. İnternet bir çok yönden para kazanma alanı oldu. Bunun dışından eğer evde 5-6 internete bağlı cihaz varsa 50 gb lik kota normal işlerde bile 10 günde dolar. Ki ben bile interneti tek başıma kullanmama rağmen ve film, müzik, oyun ile ilgilenmiyor olmama rağmen son zamanlarda kotayı aşıyorum. Onun dışında bulut bilişimin gelişmeye başladığı dönemde adsl de 800 kbps, vdsl de 2 mbit kota çok gülünç.

Bir de bu hızlara ihtiyaç duymayanlar var mı ? var. Sadece e-posta okuyan, gazeteleri dolaşan, e-devlete giren , e-hastaneden randevu alan, okul notlarına bakan biri için 512 kbps down / 256 kbps up yeter artar bile ama onu bile 10 tl ye vermezler.

Adamlar ne öyleye ne böyleye geliyorlar. İlla istedikleri tarifeyi pahallıya alacaksın.

• arkadaşlar bir topluluk sayfası açtımhttps://www.facebook.com/AKK-815007971934521/
    burada yeterli bir sayıya ulaşıp sesimizi çıkarırsak istediğimizi yapmak zorundalar.
    cumhurbaşkanımızın dediği gibi milletin istediği neyse devlet gereğini yapmak zorundadır.
    desteklerinizi bekliyorum.

• quote:

hic cikmayacak. cikmasinda. daha bizim millet adaletin ne oldugunu bile bilmiyor ama adil kullanim diyince magduruz edebiyati cekiyor. bugun adil kullanim kalksa yarin olur olmadik binlerce gigabyte gereksiz dosya indirip internet hizini dusurecek. kotasiz internet demek bedava ulasim gibi birsey. siz artik ulasim bedava deseniz.ankaradan kalkip adanaya sakiz almaya giden binlerce adam cikar.

madem akk dan rahatsizsin. verirsin parasini akksiz internet alirsin. bu kadar basit. hayatta hicbirsey bedava veya cok ucuz olmamali. yoksa o servise gercekten ihtiyaci olan adam dahi kullanamaz hale gelir.

çık git terk et bu forumu senin gibi beyine sahip olan insanların yeri burası değil boşa gb mış sanane istersem harcarım istemezsem harcamam parasını veriyomuyum ozaman bitti kesiceksin sesini, bedava seyahati beğenmiyor ülkende bütün ulaşım bedava olsa hoşuna gitmezmi senin gitmez ama bizim gider gerici beyinli

• OAŞ ortaklığı TT ye müşteri kaybettirir ve TT de işler yolunda gitmezse tıpış tıpış yola gelir müşteriyi dinlerler. O zaman görürüm ben Telekomu

• Kalkacağını sanmıyorum maalesef...

• Madem altyapıda sıkıntı var. O zaman yüksek hız ve kotasız internet yerine yeterli bir hız kotasız bir tarife üzerinde konuşulsa daha iyi olurdu. Mesela şuan 3mbps sınırsız oluyor. Normalde yeterli ama bazen daha da düşüyor ve 1 dakikalık video bile açılmıyor. Bunun yerine sabit 5-6mbps sınırsız bir tarife olabilir.

Kotasız ve yüksek hızlı internet geldiğinde gereksiz kullanımın artıp sorun çıkaracağını bende düşünüyorum. Sınırsız diye tüm interneti sürekli olarak kullanacak bir yöntem bulurlar. Normalde 5mb sınırsız bir tarife, çoğu ev kullanıcısına fazlasıyla yeterli olur, fakat 100mb sınırsız gibi bir tarife olursa da boşa gitmesin diye terabaytlarca torrent açarlar ya da evde sunucu kurmaya başlarlar ve yine aynı hesaba gelir.

Ayrıca otobüs sakız meselesi de tamamen doğru. Otobüs ücretsiz olduğunda yolcu sayısı en az 2 kat artıyor ve gerektiğinde bazen binemeyip, başka otobüsün gelmesini bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: usstaa

OAŞ ortaklığı TT ye müşteri kaybettirir ve TT de işler yolunda gitmezse tıpış tıpış yola gelir müşteriyi dinlerler. O zaman görürüm ben Telekomu

Bende aynı fikirdeyim. Eğer tt bu oluşuma onumuzdeki donemde katılmazsa (ki katılmaması bence bizler için daha iyi cunku rekabet ortamı oluşması bakımında iki taraf olacak artık buda bence bize fiyat ve güzel tarifeler olarak geri dönebilir) ve bu oluşum eger kısa zamanda bir yol kat ederse tt için geçmiş olsun denebilir. ama bu oluşum tt nin ileride aralarına katılma ihtimalinide degerlendirerek tt alt yapısı olmayan yerlere fiber döşeme ile işe başlayacaklardır bence. sonuçta olurda tt aralarına katılırsa ttnin alt yapısı olan yere boşuna bir yatırım yapmanın önlemini almış olurlar.
  • Ya düşünün videoyu izleyemiyorum sayfada özet geçen yazı arıyorum ya sokayım Akk nıza!

• Adamı tanımıyorum ama konuşması bana samimi geldi. Galiba turk telekom bende birliğe girerim ama benim borum öter tarzı bir tutum sergiledi.

Arkadaşların dediği gibi yatırım yapmak TT nin işine gelmiyor eğer bu oluşum yol alırsa bir yerde önü kesilir hükümet tarafından.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.