Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
4
Favori
11.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yazı tamamen sponsorlu bakın dunyada da boyle sadece bizde değil katlanmak zorundayız demek ve algınızı bu şekilde değiştirmek için yapılmış.

• Akk şart olduğunu size birilerinin dikte etmesiyle yazmissiniz.
    Hava su gibi en temel insan hakki olduğunu belirtip ama yinede kalmasını isteyerek kendinizle çelişmişsiniz. Çözüm yolu olarak da yüzeysel geciştirmeler yazmışsınız
    Kısacası kullanıcılar için faydasız, gereksiz servis saglayicilirin ağzından yazilmis bir yazi.

Not: Eğer karar vericiler senin gibi olsaydi. Kölelik bitmezdi, ırkçılık bitmezdi, kadın hakları olmaz v.b.
    Çünkü bu tur kotu şeyleri savunanlar da senin gibi mantıklı gözüken ama derin tehlikeli yazılar ve kanunlarla insanları etkilemeye başarmışlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilimsel makale gibi uzun yazıyım da saçmaladığım anlaşılmasın

• Tamam her seyi gectim. Tamam altyapi boktan masallarina da inandim.

Bak adam orada paylasmis. İngiltere'de sinirsiz 1Gb internet 15 Sterlin. ON BES. Hesaplama oyle yapilmaz ama hadi biz yine insafli olup liraya cevirelim dogrudan. 65 lira yapiyor.

Bu ulkede 65 liraya 50mbps hiz bile alamiyorsun. İngilteredeki firmalar nasil bu fiyata hizmet verip de zarar etmiyor?

Bizimkiler 65 liralik hizmet icin ne kadar istiyorlar peki? 999 lira. Evet 1Gb internet 999 lira. Evet Ingilizin cerez parasina kullandigi hizmet icin burada servet istiyorlar.

Bir de ilk mesajda altyapi tuketimi karsilayamiyor deyip sonra da ortalama tuketim aylik 65 GB diye grafik paylasilmis. YUH artik. Sanirsin ki Terabytlelar havada ucusuyor. 65 GB yahu. AKK kalksa bile bu ortalama 100'u asmaz. O 55 milyon kullanicinin 50 milyonu zaten sosyal medyada takilip komikli video izleyen tiplerden olusuyor.

Yani anlayacaginiz tum bu yaygara 40 GB icin.

Sanki internetten altin indiriyoruz a.k.!

• eDDiè kullanıcısına yanıt
    Almanyada kota hiçbir şekilde yok demek biraz sert olmuş :)
    Ben de Kabel Deutschland ın 100 MBit tarifesini kullanıyorum
    Günlük 10 gb kota var. Sonrasında gün sonuna kadar 100 Kbps oluyor hız. Yani bir 4K film seyredince ya da oyun indirince o günü unut.

• Mesut Bey, hemen her içerikte okuyucuyu salak yerine koyarak algı yönetimi yapmaya çalışıyor. "Mantıklı veya değil fakat kotaya giden yol işte böyle ve biz kullanıcılar katlanmak zorundayız." yazısından sonrasını cidden okumadım, diğer ülkelerde şöyle böyle diye laf kalabalığı yapacağınıza gerçek anlamda karşılaştırma yapmanızı beklerdim. Hangi ülkenin hızı minimum ne kadar, ne kadar ücret ödüyorlar? Sizin yaptığınız tamamen ısmarlama haber olmuş, haberin arkasında da kesin servis sağlaycılarının parmağı var.

• Mesut Çevik'in veryansın yazısından geldim ama buraya yazanlar sonuna kadar haklıymış. Katlanmak zorundayız kısmından sonrasını okumadım gidiyorum.

• Vay arkadaş bu kadar düştünüz mü gerçekten? Yılların "ben Mesut ÇEVİK'i" bu kadar çiğ yorumlar yapacak bir editör olmamalıydı. Savunuyormuş gibi görünüp alttan alta viral telekom savunuculuğu yapacağını düşünmezdim. Yazıda servis sağlayıcılar ne yapsın onların hiç karı yok ki naapsınlar fiyat yükseltemediler kota yükseltiyorlar diyor. Adam olsalardı da altyapı döşeselerdi. Telekomun özelleşmesinden sonra üzerine düşen altyapı geliştirme görevini yerine getirmediğini de yazsaydın Sn. Mesut Çevik. Ne günlere kaldık...

• Lazeran olayı noktalamış.
    "Gerçekten şebekeye çok yüklenildiğinden böyle bir şey olsaydı sabahın 5'inde youtube'dan 144p video izlemeye çalışmazdım veya her ayın 1inde kotalar sıfırlandığı için internet kilitlenirdi."

Şunu Bir açıklayıverin hele.

• Yazınızın neresinden tutsak elimizde kalıyor Mesut Bey.
    Dh anasayfadan geldim, başlık resminde "dünyada durum ne" falan yazınca dedim ki: Allah Allah bakalım ne kadar gömebilmişler, demez olaydım. Kusura bakmayında sonra size "türk telekomcu" denilince kızıyorsunuz. Asgari ücretin "zorlama ile" 1300 tl olduğu ülkede ben internete en ucuz paket için 60 tl veriyorsam, bana altyapı eksikliğinden bahsedemezsiniz. Kazanırken çok iyi, yatırım yapmaya gelince; aman efenim abone sayısı şu kadar arttıda biz de şu kadar yatırım yapabildik deniliyor. Sizde gelmiş bunları haklı çıkarmak için yazı yazıyorsunuz.

• Yazıklar olsun gerçekten şu forumda bugüne kadar gördüğüm en talihsiz yazı. İnsanların AKK için bu kadar mücadele verdiği bir dönemde sırtından bıçaklanmaktan farksız .

Ehh ne de olsa müslümansak azla yetinmek doğamızda var , işçiyseniz ölmek işinizin fıtratında var , internet kullanıcısı iseniz AKK kaderinizde var . Alışmışlar bir kere boyun eğmeye . Gemisini kurtaranlar geride kalanlara ne kadar da güzel çalım atıyor her yerde .
  • SON PARAGRAFLARI KİMSE OKUMADI HERHALDE HABERDE KÖTÜ NİYET ARAMAYIN ADAM GİBİ OKUYUN HABERİ.Sonuna kadar okumuyor burda yorumlarda birden ''adam'' kesiliyor çoluk çocuk. Haber gayet mantıklı ve AKK YANLISI BİR HABER DEĞİL.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Kardes onceden bir sempatin sevilen yuzun vardi forumda ne zaman bi yerlere yamanmaya basladin para nerden gelse reklam nerden gelse oraya kaydin burda herkesin tepkisini cektin simdi de bana neden appleci samsungcu btk ci diyorlar diye agliyorsun.

+99
  • Bunu da suraya birakiyorum

http://m.boutique.orange.fr//internet/offres-fibre

Bu mesaja eklenen görseller:

Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi?

• Reklamdan aldığınız para yetmiyor demekki ttnetten falan mı dilendiniz mesut. Bak mesut diyorum. Bey falan yazacak karakter kalmamış.

Birisi demiş. Kaç para aldıysanız söyleyin verelimde boş yapmayın. O para ilede çöken forumu düzeltirsiniz belki.

• herkes internetini kapattırsın.
    3-5 ay sabretsin. bakın nasıl akk kalkıyor.

yapabilecek misiniz ?

her ay 100-200bin abone kaybetsinler. iptal sebebi olarak akk diye belirtilecek ama
    5 ayda 1milyon abone kaybetmeleri demek 1 senede 1milyar tl demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

herkes internetini kapattırsın.
    3-5 ay sabretsin. bakın nasıl akk kalkıyor.

yapabilecek misiniz ?

her ay 100-200bin abone kaybetsinler. iptal sebebi olarak akk diye belirtilecek ama
    5 ayda 1milyon abone kaybetmeleri demek 1 senede 1milyar tl demek.

Onu bizden başka kimse istemez ki.

• her şey full olsun bende isterimde ama bu bizim ülkemizde yürümez. tamamen sınırsız olursa 1 interneti 20 kişi kullanır. yani her apartmana 1 internet. haksızmıyım

• okumadan kızıyorsunuz bence kimse ttneti savunmamış fiyatların yanlış olduğundan bile bahsedilmiş
    akk sadece ülkemizde yok ama ülkemizde akknin adil olmadığından bile bahsedilmiş
    problem nedir ?
  • bu yazının nesine kızdınız anlamadım ?

gayet mantıklı bir yazı.

akk nin kalkması imkansız. çünkü zaten akk siz internet paketleri satılıyor
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.