Şimdi Ara

“Adil Kullanım Kotasına Hayır!” kampanyası meclisten destek buldu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
6
Favori
4.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wesker005

ben almanyada yasiyorum kendimi bildigmden beri burdaki internet kotasiz burda suan 50 mbit internetim var (tabikide kotasiz)ve aylik 10 15 euro arasi oduyoruz kota tamamen sacmalik dusundukce deliriyorum kufur ediyorum suan bu yoruma sildiüim kelimelerin haddi ve hesabi yok bide pahali olmasi da tam kapak oluyor size galiba ben zasiyamam herhalde boyle herseyi rahat burda kota aflan sikinti yok allah yardimciniz olsun

Ta oralardan Türkiye'ye laf söylemek için yalan söylemeye gerek yok.Ben de Almanya'da yaşıyorum.Eyaletten eyalete fiyatlar ne kadar değişir bilemem, ama 3 büyük servis sağlayıcının da AKK uygulaması var,sadece kotalar daha yüksek,daha küçük çaplı şirketlerin kotasız tarifeleri olabilir ama T-Mobile,O2 ve Vodafone'un üçününde AKK uygulaması var.Ben şu an 50mbps hızında 300GB AKK ye sahip internete ayda 30€ ödüyorum,üstelik bulunduğum yerde fiberoptik olmadığından en fazla 16mbps geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seefoo

quote:

ben almanyada yasiyorum kendimi bildigmden beri burdaki internet kotasiz burda suan 50 mbit internetim var (tabikide kotasiz)ve aylik 10 15 euro arasi oduyoruz kota tamamen sacmalik dusundukce deliriyorum kufur ediyorum suan bu yoruma sildiüim kelimelerin haddi ve hesabi yok bide pahali olmasi da tam kapak oluyor size galiba ben zasiyamam herhalde boyle herseyi rahat burda kota aflan sikinti yok allah yardimciniz olsun

Ta oralardan Türkiye'ye laf söylemek için yalan söylemeye gerek yok.Ben de Almanya'da yaşıyorum.Eyaletten eyalete fiyatlar ne kadar değişir bilemem, ama 3 büyük servis sağlayıcının da AKK uygulaması var,sadece kotalar daha yüksek,daha küçük çaplı şirketlerin kotasız tarifeleri olabilir ama T-Mobile,O2 ve Vodafone'un üçününde AKK uygulaması var.Ben şu an 50mbps hızında 300GB AKK ye sahip internete ayda 30€ ödüyorum,üstelik bulunduğum yerde fiberoptik olmadığından en fazla 16mbps geliyor.

Allah allah almanyada kota falan yok ilk defa sizden duyuyorum koln civarindayim bende benim arkadaslarim kimsenin interneti kotali degil!!!!!!!! Bir yerinizden uydurmayin internetten sirketlere bakip almanyada yasiyorum diyorlar hey allahim inanmayan olursa pm atsin bana!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence akk olsun Ama oransal olsun

yani 0-300gb arası normal hız

300-1000gb arası yarıya düşsün

1000gb-sonsuzgb arası ise 6mpbs olsun en mantıklısı bu bence.6dan aşağıya düşmemeli hangi çağdayız.

Upload hızınıda artırın iş yapıyoruz iş.

• Ağustos ayında olacak 2 durum var...1.gerekli alt yapıyı tam sağlayamadık 2017 içinde bu durumu halledicez..
    2. 3 mbit olacak maximum 5 mbit (ki o bantı da kısarlar ) kotalara da 25 gb ekle faturayada 20 tl ekle ...

Al sana akk al sana internet ..ben 40 yaşına merdiven dayamış biri olarak şunu net söylüyorum . Bu ülkede ilk önce kendi cebin sonra kendi cebin sonra kendi cebin en sonda cebinden tasip dökülenler de halka verilir.

Yani pek bir beklentiniz olmasın ..ilk önce halk asla dusunulmez ..bir çok hükümet gordum koalisyonlar başbakanlar cumhurbaskanlari gordum hep böyleydi ..

Tamam.telekom devletin değil özel biliyorum ..ama rekabet ortamına mani olan da devletin kendisi ..

• es_umit kullanıcısına yanıt
    ortada kavga edecek bi durum yok neden beni klavyeye sığınan bordo bereliye çevirdin anlamadım ki.dikkat et gülmen bitince *****nı ört.etraflıca düşünmediğin için dediklerimi anlamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trolenyum -- 25 Haziran 2016; 18:27:17 >
  • kapatın şu konuyu 2 tane aynı konu bölünmeye neden olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: furandor

Ağustos ayında olacak 2 durum var...1.gerekli alt yapıyı tam sağlayamadık 2017 içinde bu durumu halledicez..
    2. 3 mbit olacak maximum 5 mbit (ki o bantı da kısarlar ) kotalara da 25 gb ekle faturayada 20 tl ekle ...

Al sana akk al sana internet ..ben 40 yaşına merdiven dayamış biri olarak şunu net söylüyorum . Bu ülkede ilk önce kendi cebin sonra kendi cebin sonra kendi cebin en sonda cebinden tasip dökülenler de halka verilir.

Yani pek bir beklentiniz olmasın ..ilk önce halk asla dusunulmez ..bir çok hükümet gordum koalisyonlar başbakanlar cumhurbaskanlari gordum hep böyleydi ..

Tamam.telekom devletin değil özel biliyorum ..ama rekabet ortamına mani olan da devletin kendisi ..

Vodafone büyük şirket bıraksalar direk kendi altyapısını döşer rekabet olur fiyatlar düşer.Ancak Telekom satılırken , satın alan firma garanti almış olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: lNefer

Ağlanacak halimiz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErhanOfficial

Bence akk olsun Ama oransal olsun

yani 0-300gb arası normal hız

300-1000gb arası yarıya düşsün

1000gb-sonsuzgb arası ise 6mpbs olsun en mantıklısı bu bence.6dan aşağıya düşmemeli hangi çağdayız.

Upload hızınıda artırın iş yapıyoruz iş.

Tüketim milleti olduğumuz için upload hızı onlar için önemsiz. Her şeyi tükettiğimiz için indir babam indir. İçerik üretip yüklemek isteyince darboğaza yakalanıyorsun. En fazla instagrama, facebook'a fotoğraf, düşük kalitede video yüklemeye izin veren yükleme hızları veriyorlar.

Hatta 4,5 sene önce TTNET'in müşteri hizmetlerinden birinin ''upload'' kelimesinin anlamını bilmediğine bile şahit oldum. Upload hızı sitelerinde belirtilmez. Anca sıkça Sorulan Sorular bölümünde filan belirtiyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 25 Haziran 2016; 18:42:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Seefoo

quote:

Allah allah almanyada kota falan yok ilk defa sizden duyuyorum koln civarindayim bende benim arkadaslarim kimsenin interneti kotali degil!!!!!!!! Bir yerinizden uydurmayin internetten sirketlere bakip almanyada yasiyorum diyorlar hey allahim inanmayan olursa pm atsin bana!!!!

O2 nin adsl bağlantıları hıza göre değişik oranlarda AKK uyguluyor.8mbit bağlantı için 50gb 16mbit için 100gb 50mbit fiber için 300gb ve 100mbit fiber için 500gb.Buna ek 5€ ya ekstra 100gb veya ayda 15€ ya aylık kota tamamen kaldırılabiliyor.Ben o2 kullanıcısı olduğumdan diğerlerinin tüm tarife detaylarını bilmiyorum.Vodafone,50mbit fiber bağlantıda günlük 10gb limit uyguluyor.Çoğu kişi VPN ile uğraşıp torrent kullanmadığından,ortalama kotalarda yeterince yüksek olduğundan belki kotaya hiç takılmadınız.Ben şahsen kendi 300gb kotamı hiç doldurmadım,genelde 200 civarında kalıyor.

Sonuç olarak 10€ 15€ ya kotasız 50mbit internet yok,en azından büyük servis sağlayıcıların hiç birinde yok.Ya da belki dalgınlıkla rakamları yanlış veriyorsunuz.

• Eskişehirde de belediye izin vermiyor fibere yazıklar olsun

• 7den77 ye herkesin mağduriyetini açıkça belli ettiği bu konuda, diğer parti Milletvekilleride aynı duyarlılığı göstermeli. Bu olayı partiden bağımsız ele almalıyız. Mümkün olduğunca sık bir şekilde meclise taşımalıyız. Tek meşru yol bu zira.

• Mantıklı bir adil kota olmalıdır. 1000 GB indirenle 200 indiren arasında fark olmalı. Ben fiber kullanıyorum, 150gb download sonrası hız 50 mbit 'den 3'e düşüyor.

Asıl problem 3 Mbit limiti, bunun en az 5-6 olması gerekir . Çoğu Zaman 3 mbit hız 1'lere dahi düşüyor @superonline :(, ama 50 iken sorun yok. Özellikle yapıyorlar belki.

• Di?er konuya yazmadan buraya yazalym burasy daha sakin. AKN kalkmaz,, bunun daha adil olmasy için çaly?ylmaly. AKN ile ilgili talepleri de ülke ?artlaryny göz önüne aldy?ymyzda çözebilecek tek kurum Cumhurba?kanly?ydyr. BTK,Chance hikaye
  • aynen bezdik artık ya

• akk'nin kalkmasını bekleyenler hayallerde yaşıyorlar. en fazla 50'gb dan 100'e çıkarırlar yada 3'mb yerine 5 olur. burası 3. dünya ülkesi nerede yaşadığınızı unutmayın.

• sabah kalk.08.00 laptopu nu aç. ve gece yatarken 24.00 kapat. sadece facebook oyunlarına takıl.birkaç gazete yorumu oku. ve kotan ayın 20 sinde 60-80 ggb.bağlantınızda 34.mb olsun. inanın bu akk bu hızda hiçbişi yapmasanda doluyor

• Bu noktada gerek internet servis sağlaycılarını gerekse biz internet kullanıcılarını kapsayacak, memnun edecek ortak bir teklif üzerinde durmakta fayda var. Mevcut şartlar altında sunulan paketler kullanıcıların internet servislerine erişimlerine ciddi oranda darboğaz oluşturuyor. Örneğin bugün PS4 üzerinde deneyimlemek isteyebileceğiniz bir oyun ortalama 45-50 GB dosya boyutuna sahip ki bu ortalama bir kullanıcının 75 GB'lık AKK'ye sahip olması durumunda büyük bir problem oluşturmakta. Benzer şekilde Netflix üzerinde 720P ve 1080P formatlarında bir film veya dizi izlemek istediğiniz takdirde AKK'nizden 2 ile 8 GB arasında bir dosya boyutunu gözden çıkarmak zorunda kalıyorsunuz. Tabi bu durum sadece yurt dışı kaynaklı hizmet sağlayıcılarıyla sınırlı değil. Örneğin Turkcell TV+ hizmeti almak istediğinizde her ne kadar Turkcell Superonline üzerinden hizmet alıyor olsanızda AKK engeline takılıyorsunuz ki genel anlamda sunulan 75 GB'lık paketler bu anlamda yine sorun oluşturuyor. Yurt dışı örneğine baktığımızda, mesela ABD'de 300 GB'lık bir "cap" söz konusu. Belki bu çerçevede yapılacak bir düzenleme ile ülkemizde de mevcut AKK'ler daha üst limitlere çekilir ve örneğin 250-300 GB seviyesine ulaştırılırsa pek çok kullanıcı için sorun büyük oranda çözülmüş olacaktır.

• kangroo kullanıcısına yanıt
    o troller firavunlarının emrine göre yorum yazıyor... akk açılımı ne belli... akk ile sansür yapan parti...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.