Şimdi Ara

Adım adım Askeri Pilotluk! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
24.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıca heli pilot olmak isteyenler şu konuyu inceleyebilirhttp://forum.pilotajhaber.com/showthread.php?181-Ad%FDm-Ad%FDm-askeri-pilot-olma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda anadolu lisesi 1.sınıf öğrencisiyim.Hava harp okuluna girmek için illaki TM ya da sayısal bölümdenmi mezun olmak gerek? Okuduğum okulda dil sınıfı diye birşey daha var.Dil sınıfına gidersem hava harp okuluna katılabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Askeri_Pilot

Şu anda anadolu lisesi 1.sınıf öğrencisiyim.Hava harp okuluna girmek için illaki TM ya da sayısal bölümdenmi mezun olmak gerek? Okuduğum okulda dil sınıfı diye birşey daha var.Dil sınıfına gidersem hava harp okuluna katılabilir miyim?

Sayısalcı olman gerek sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Als e girdim bu sene sonucumun iyi olacağını tahmin ediyorum yani kazanbilirim ama teog da başarılı olduğum için gidemiyeceğim

• Aylar sonra güncel. Yukarıda dursun bu konu.

BUGÜNDEN SONRA HEDEFİM ASKERİ PİLOT OLMAK. LİSEDE ÖZELE GEÇTİM. ZATENBİTİRMEME AZ KALDI BUGÜNDEN SONRA BİLGİSAYAR İLE İLETİŞİMİMİ KESİYORUM. ÜNİVERSİTE YERİNE HARP OKULUNA YAZILACAĞIM. HAYATIMDA EN ÇOK İSTEDİĞİM ŞEYLERDEN BİRİSİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İplenemeyen Adam -- 1 Ağustos 2014; 6:35:31 >
  • İplenemeyen Adam kullanıcısına yanıt
    Iyi kardesim hayirli olsun umarim hedefine ulasirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmutuncer

Iyi kardesim hayirli olsun umarim hedefine ulasirsin

Çok teşekkür ederim
  • Arkadaslar bilen biri yardim ederse cok iyi olur. Ben askeri pilot olmak istiyorum ama gozlerim 1.75 miyop var 0.25 te astigmat benim bu gozlerle testi gecmem imkansiz cunku askeri pilotlukta goz bozuklugu asla olmamasi gerekiyor ama ben teste lensle girsem veya bicak kullanilmadan gozu cizdirme var pilotlarin yaptigi onu yaptirsam yakalanma ihtimalim nedir

• kesadam kullanıcısına yanıt
    lensle girersen %100 farkedilir zaten mantık olarak lazer içinde yaşında problem olur bence uzak dur lazerden filan Orto - Keratoloji lensleri var diğer adıyla uyku lensi onlara bir bak ben 3 senedir kullanıyorum bir zararı yok bu lensler muayanede de belli olmuyor öyle girenler var askeri liseler polis okulu vs yerlere istersen daha detaylı açıklama yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz1616

lensle girersen %100 farkedilir zaten mantık olarak lazer içinde yaşında problem olur bence uzak dur lazerden filan Orto - Keratoloji lensleri var diğer adıyla uyku lensi onlara bir bak ben 3 senedir kullanıyorum bir zararı yok bu lensler muayanede de belli olmuyor öyle girenler var askeri liseler polis okulu vs yerlere istersen daha detaylı açıklama yapabilirim

Aynen hocam aciklayabilirsen iyi olur nasil anlarlar ki lens oldugunu ben purevision2 kullaniyorum. Bide diyrlim girdim oyle lens oldugu anlasildi ben baska universiteye gecis yapabiliyormuyum

• quote:

Orijinalden alıntı: kesadam

quote:

Aynen hocam aciklayabilirsen iyi olur nasil anlarlar ki lens oldugunu ben purevision2 kullaniyorum. Bide diyrlim girdim oyle lens oldugu anlasildi ben baska universiteye gecis yapabiliyormuyum

geçiş konusunda bende birşey bilmiyorum malesef zaten muayanelere lensle girişe müsade edilmiyor hadi girdin diyelim doktor dakikasında anlar zaten şimdi geleyim uyku lensi konusuna bu uyku lensi sadece gece uyurken takılır sabah kalktıgında çıkartılır normal gün içinde gözünde bişey takılı olmaz miyopide gözün üst tabakasındaki bozukluk olur bu lens gece takılı olduğu sürede gözün o tabakasına baskı yaparak düzeltir yani gözünüz eski normal haline döner hiç bir şekilde lens kullandığınız anlaşılmaz(bir kaç kez normal muayane gidip denedim anlayamadılar).Lensi kullandığında ilk bir kaç hafta alışma süreci hemen göz düzelmiyor (bu arada sert kontakt lens olduğu için olduğu için alışana kadar iyi batmalar oldu ) yavaş yavaş görme tam halini alıyor bende bir buçuk haftada tam net görmeye başladım fiyatı ben aldığımda 700 TL lens muayaneydi filan derken 1000 tl civarı tuttu fiyat normal lense göre uçuk gelebilir ancak 3 yıldır aynı lensi kullanıyorum onuda söliyeyim askeri liseye pomem sınavlara akademiye filan girenler var bu lensle anlaşılmıyor yani girdikten sonra yaşın artınca lazerle çizdirirsin en temizi

Birde eklemeyi unutmuşum ekliyeyim göz numarası artışınada en aza indiriyor lens

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaz1616 -- 4 Ağustos 2014; 19:03:09 >

• quote:

quote:

quote:

geçiş konusunda bende birşey bilmiyorum malesef zaten muayanelere lensle girişe müsade edilmiyor hadi girdin diyelim doktor dakikasında anlar zaten şimdi geleyim uyku lensi konusuna bu uyku lensi sadece gece uyurken takılır sabah kalktıgında çıkartılır normal gün içinde gözünde bişey takılı olmaz miyopide gözün üst tabakasındaki bozukluk olur bu lens gece takılı olduğu sürede gözün o tabakasına baskı yaparak düzeltir yani gözünüz eski normal haline döner hiç bir şekilde lens kullandığınız anlaşılmaz(bir kaç kez normal muayane gidip denedim anlayamadılar).Lensi kullandığında ilk bir kaç hafta alışma süreci hemen göz düzelmiyor (bu arada sert kontakt lens olduğu için olduğu için alışana kadar iyi batmalar oldu ) yavaş yavaş görme tam halini alıyor bende bir buçuk haftada tam net görmeye başladım fiyatı ben aldığımda 700 TL lens muayaneydi filan derken 1000 tl civarı tuttu fiyat normal lense göre uçuk gelebilir ancak 3 yıldır aynı lensi kullanıyorum onuda söliyeyim askeri liseye pomem sınavlara akademiye filan girenler var bu lensle anlaşılmıyor yani girdikten sonra yaşın artınca lazerle çizdirirsin en temizi

Birde eklemeyi unutmuşum ekliyeyim göz numarası artışınada en aza indiriyor lens

Simdi gece takip sabah cikartiyorum belli bir sureden sonra sabahta mi takmaya basliyorum

yok sadece uyurken zaten uyanıkken uzun süre bu lense dayanamazsın normal bi insanın ortalam 6-9 saat arası uyuduğunu varsayarsak o sürede takılı kalıyor
  • quote:

yok sadece uyurken zaten uyanıkken uzun süre bu lense dayanamazsın normal bi insanın ortalam 6-9 saat arası uyuduğunu varsayarsak o sürede takılı kalıyor

Hocam uyurken takiyorsak ne isimize yariyor lens orayi anlamadim

şimdi baştan anlatayım bu lens normal lenslerden kalın ve sert diğer lensler gibi yumuşak değil gözün kornea denilen ince şeffaf saydam bir kısmı var miyopi hastalığında bu kısmın şekli bozuluyor öne doğru çıkıntı oluyor diyebiliriz yani gözden bi miktar ayrılıyor uyku lensini gece takıp uyuduğunuzda göz kapağınız kapalı olduğu için gözün şeffaf saydam kısmına yani korneaya baskı uyguluyor şeklini düzeltiyor bu yaptığı baskının etkiside hemen geçmiyor benim gözlerimin numarası biri 3 biri 3,25 ben mesela bugün bu lensi takmayı bıraksam ort. 1 2 haftada yaptığı o baskının etkisi tamamen geçiçek yani görmem düşücek bilmem anlatabildinmi

biraz tuhaf geliyor size şimdi bende öle sanıyordum kullanmaya baslamdan önce
  • quote:

şimdi baştan anlatayım bu lens normal lenslerden kalın ve sert diğer lensler gibi yumuşak değil gözün kornea denilen ince şeffaf saydam bir kısmı var miyopi hastalığında bu kısmın şekli bozuluyor öne doğru çıkıntı oluyor diyebiliriz yani gözden bi miktar ayrılıyor uyku lensini gece takıp uyuduğunuzda göz kapağınız kapalı olduğu için gözün şeffaf saydam kısmına yani korneaya baskı uyguluyor şeklini düzeltiyor bu yaptığı baskının etkiside hemen geçmiyor benim gözlerimin numarası biri 3 biri 3,25 ben mesela bugün bu lensi takmayı bıraksam ort. 1 2 haftada yaptığı o baskının etkisi tamamen geçiçek yani görmem düşücek bilmem anlatabildinmi

Vay be anladim simdi ne kadar sure kullanicaksin bu lensi bide hic numaran dustumu yoksa yeni basladin diye daha var mi

• quote:

quote:

Vay be anladim simdi ne kadar sure kullanicaksin bu lensi bide hic numaran dustumu yoksa yeni basladin diye daha var mi

Miyopide göz numarası hiç bir şekilde düşmez hocam anca lazerle düzeltilir öyle düşer ister yıllarca gözlük kullan ister lens tak numarayı düşürmezsin. Ben her gece yatarken takıyorum lensi doktor 2 günde birde takabilirsin ilerleyen aylarda demişti ama yinede her gün takıyorum. Bu lensi ilerde lazer yaptırana takıcam çünkü lensi çıkardıktan sonra görmede ağır ağır düşme oluyor. Yani gözü geçiçi süreliğine düzeltiyor sürekli değil .

• quote:

quote:

quote:

Miyopide göz numarası hiç bir şekilde düşmez hocam anca lazerle düzeltilir öyle düşer ister yıllarca gözlük kullan ister lens tak numarayı düşürmezsin. Ben her gece yatarken takıyorum lensi doktor 2 günde birde takabilirsin ilerleyen aylarda demişti ama yinede her gün takıyorum. Bu lensi ilerde lazer yaptırana takıcam çünkü lensi çıkardıktan sonra görmede ağır ağır düşme oluyor. Yani gözü geçiçi süreliğine düzeltiyor sürekli değil .

Tamsm bu sefer cozdum internettende baktim. Karmasik geldi ilk basta tam anlayamadigimda , sabah net goruyorsun lensi cikarinca , peki bu netlik nasil oluyor tam goz numarani karsiliyor mu , yani ben bunu takip cikarinca normal kullandigim lens gibi gorebilirmiyim o gunun sabahinda

• @kesadamevet görürsün ama ilk 1-1,5 hafta alışma süreci geçince ben 2 hafta filan önce uzun yola çıkmıştım 1,5-2 gün filan takmadım gözde öle çok bi farklılık yaşamadım yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaz1616 -- 6 Ağustos 2014; 10:03:53 >
  • quote:

@kesadamevet görürsün ama ilk 1-1,5 hafta alışma süreci geçince ben 2 hafta filan önce uzun yola çıkmıştım 1,5-2 gün filan takmadım gözde öle çok bi farklılık yaşamadım yani

Vay be cok tesekkurler , birazcikta olsun icimde bir umut olustu malum bunlar gozu saglamida almiyorlar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.