Şimdi Ara

Adım Adım Yarışçılık Yolunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerek F1 olsun gerek diğer ralli vb. yarışlar bence en güzel mesleklerden.Yaş 17 olunca ve şimdiye kadar sadece dün 1 kere go kart bir kerede dayımın arabasını kullanmış olunca haliyle insanlar geçti artık bolu pazarı şeklinde tepkiler veriyor ama ben yinede bir f1 pilotu olmak istiyorum.

Şunların sadece sesi bile bu kadar insana haz veriyorsa içinde otururken gaza basılınca oluşacak olan ivmenin verdiği duygu bir başkadır sanırsam

Bu arada bu videoda neden 2014'teki yarıştaki f1 araçlarının sesi sinek vızıltısı gibi ? Gittikçe motorlarını mı küçültüyorlar bu f1'lerin?

Adım adım yapacaklarımı,yaptıklarımı bu konuda paylaşıyorum bakalım buralardan bu yaşta f1 pilotluğuna uzanabilecek miyim

Yapılanlar;(07.09.2014 güncellemesi)

-Dün go kart'a gidildi.
    *Haftaya bir daha gidilecek.
    -Bu haftada go karta gidildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Eylül 2014; 10:18:35 >

• Max Verstappen seneye F1'de.

Gerçi o 4-5 yasından beri karting yapıyordur büyük ihtimal.

Sağlam bir sponsorunuz yoksa F1 pilotu olmanız imkânsız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SalutGilles

Max Verstappen seneye F1'de.

Bakalım hocam hayırlısı.En kötü kendi aracımızı yaparız ev yapımı f1 aracı şeklinde falan

Bu arada bahsettiğiniz kişi için kötü bir başlangıç olmuş.

http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/69016-max-verstappen-ilk-gosteri-surusunde-kaza-yapti.html

4-5 yaşında karting yapmayı bırakın bizim ev anayola çıktığı için bisiklet bile sürmüyorduk kamyonların altında eziliriz diye.Durumumuz kötü olmadığı halde uzun bir süre kötü bir semtte yaşadık.En yakın büyük markete 6 ayda bir balçovadaki kipaya giderdik otobüsle saatlerce ayakta eşyalarla o günleri unutamıyorum.Hiçte go kart'a denk gelmedim o zaman gerçi gelsem bile o yükle koşuşturmayla biner miydim orası ayrı konu.Türkiyeden başarılı olan bir yaşıtımda 6 yaşında mı ne başlamış sanırsam.Ama azmini tebrik etmem lazım o türkiyeden olan yaşıtımın.Sabah 5'te kalkıp piste gidip yarıştıktan sonra saat 8'de okuluna gidiyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 1 Eylül 2014; 0:44:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Max Verstappen seneye F1'de.

Bakalım hocam hayırlısı.En kötü kendi aracımızı yaparız ev yapımı f1 aracı şeklinde falan

Bu arada bahsettiğiniz kişi için kötü bir başlangıç olmuş.

http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/69016-max-verstappen-ilk-gosteri-surusunde-kaza-yapti.html

Eğlence için olabilir.

Şu çocuk F1'e girebildi ya ölsem de gam yemem.

Yeteneği var mı yok mu belli değil.
    Sponsor desek 16 yaşındaki çocuğa kimse sponsor falan da olmaz. Şans yüzüne güldü.

Birde Alonso gibi sürüyorum deyip ergen ergen konuşuyor.

• Daha yeni başlamış Alonso gibi mi sürüyorum demişBaya özgüvenli sanırsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Daha yeni başlamış Alonso gibi mi sürüyorum demişBaya özgüvenli sanırsam.

Aslında öyle değil tam olarak

Lastik kullanımım, frenlemem Alonso'ya benziyor demiş.

Schumacher'e de araba sürmeyi ben öğrettim o zaman.

• Sen yoluna devam et. yeteneğin varsa olabilirsin. Ümidini yitirme. hatta bu isimle bi film vardı onuda mujtlaka izle.. Oraya giden yollarıbul o yollara gir. yaş 17 çok geç sayılmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

Sen yoluna devam et. yeteneğin varsa olabilirsin. Ümidini yitirme. hatta bu isimle bi film vardı onuda mujtlaka izle.. Oraya giden yollarıbul o yollara gir. yaş 17 çok geç sayılmaz.

F1 için kapılar kapanmış olur yaş 17 ise.

Gerçekten yetenek varsa yasın önemi azalır. Damon Hill buna güzel bir örnek.

• Ülkemizden F1 pilotu çıkması, en azından önümüzdeki 10 yıllık boyunca mümkün olacağını sanmıyorum. Nedeni ise ülkemizde F1 kültürünün olmaması.

Arkadaş F1 pilotu olmak istediğini söylemiş, ancak 17 yaş, bu iş için oldukça geç bir yaştır. Mesela bu sene 16 yaşında olan ancak seneye F1'de yarışacak Verstappen örneği, "17 yaşın bu işin için geç olduğu" tezimi destekliyor. 17 yaşındaki çocuğun yarış koltuğuna oturtulması doğru mudur, bana göre değil. Bence F1'de 20 yaş altı pilotlar yarışmamalı, yarıştırılmamalı. Mesela 17 yaşındaki bir çocuğun ile 20 yaşındaki bir bireyin dünya görüşleri, vizyonları ve öncelikleri bir olabilir mi? Sadece bu üç neden bile yeter 17 yaşındaki bir "çocuğa" yarış koltuğuna emanet edilmemesi gerektiğini çok güzel gözler önüne seriyor. Neyse konumuz bu değildi, biz konumuza dönelim.

17 yaş geç olmasına geç bir yaş ancak günümüz F1'inde arkanızda finansal yönden güçlü bir sponsor varsa bu iş yaşa falan bakmaz. Ferrari, Red Bull, Mercedes ve McLaren dışındaki herhangi bir takımda güçlü bir sponsor sayesinde rahatlıkla yarışabilirsiniz. Yine günümüz F1'inde sponsorunuz, yarıştığınız takıma ciddi paralar veriyorsa sizin yetenekli olmanıza bile gerek yok. (Bkz: Maldonado)

• @os_lnx

Sağolun hocam bakalım.Şuanda tek üzüldüğüm şey formula 1 videolarını izledim gittikçe motorları küçültmüşler galiba v10-v12 motorların sesi harikayken v6-v8'in ki çok sönük kalıyor.Bunlar böyle giderse motoru daha kendilerini geliptirip yeni v4 falan üretip iyice sıfır sessiz f1'ler yapacak gibiler

@SalutGilles

Bugün bir daha gittim arkadaşlarla go karta.Gittiğim yerdeki go kart araçlarından mı kaynaklanıyor artık yoksa bütün go kart araçları böyle mi bilmiyorum ama çok dandikler.Gaz,fren pedalları çok tuhaf ve bazen basınca algılamıyor gaz bende abanıyorum 10 dakika sonra süre bittip kalkıp giderken bacağımı hissetmiyorum resmen ( o kadar sert bastığımdan) 10 dakika da hemencecik bitiveriyor zaten.Diyorum ne yapsam şu videodaki 4 tekerlekli gibi bir araç yapıp hem sürerken çok keyifli olur sürmesi,etmesi falan hemde daha ucuza mâl olur sürerken.

@Sercann35

Bu ülkeden ancak f1 pilotu çıkarsa kendini televizyonda,gazetelerde falan gündem konusu yaptırıp öyle çıkar.Öbür türlü ülkemizde olmayan bir şey nasıl yapılabilir ki?

• 17 yaş geç bu iş için. Verstappen örneği verilmiş ek olarak bu sene Le Mans 24'te Matt McMurry yarışmıştı ve o da 16 yaşındaydı. Ülkemizde F1 kültürü olmadığı gibi bu konuda yatırımlarda yok maalesef. Türk bir pilot çıksa bile bu Türkiye'den yetişerek çıkamaz bana göre.

Bu işleri yapanlar 4-5 yaşında go-kart ile başlıyorlar, ülkemizde ise aman bir şey olur diye yönlendirme yapan bir aile yok.
  • byler konu ile ilgili olurmu bilmemem ama bn f1 de örnek aldığım birkaç f1 pilotlarından 1 de lauda dır.
    d,kkat edrseniz lauda kendi şansını kendi yaratı ailesi zengin olmasına rağmen lauda ya destek vermedi.
    niki lauda f1 de zordurumda kalan bir takım buldu ve kredi çekerek f1 katıldı.ve fareri ile anlaşma yaptı bildiğim kadarı ile 1 sonraki sne.
    ve şuan adam 3 dünya şampiyonluğu var.
  • Oglum 2 yaşında deli gibi akülü araba kullanıyor yerleri değişik 3 tane kapıdan değdirmeden geçiyor dubalar diziyorum aralarından geri ileri farketmeden dubalara değmeden geçiyor 4 yaşında go kart aracıyla bu işe başlatcam ve 7 yaşında tosfed yarışları için lisans ve araç alıp türkiye yarışlarına mini kategoride yarıştırcam bakalim allah ta yürü ya kulum derse gittiğ yere kadar götürcem zengin biri değilim mesleğim polis memuru ama varımı yoğumu ortaya koyup F1 için yetiştircem onu. Araçlara karşı ciddi bir ilgisi var gece 4-5 nezaman uyanirsa akülü aracinin kontak anahtarini eline almadan uykuya devam etmiyor. Bütün bunlari canım ülkemizden bir F1 ci yok diye yapıcam allah yolumuzu açik eder inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: alonewolf004

Oglum 2 yaşında deli gibi akülü araba kullanıyor yerleri değişik 3 tane kapıdan değdirmeden geçiyor dubalar diziyorum aralarından geri ileri farketmeden dubalara değmeden geçiyor 4 yaşında go kart aracıyla bu işe başlatcam ve 7 yaşında tosfed yarışları için lisans ve araç alıp türkiye yarışlarına mini kategoride yarıştırcam bakalim allah ta yürü ya kulum derse gittiğ yere kadar götürcem zengin biri değilim mesleğim polis memuru ama varımı yoğumu ortaya koyup F1 için yetiştircem onu. Araçlara karşı ciddi bir ilgisi var gece 4-5 nezaman uyanirsa akülü aracinin kontak anahtarini eline almadan uykuya devam etmiyor. Bütün bunlari canım ülkemizden bir F1 ci yok diye yapıcam allah yolumuzu açik eder inşallah

Bunları sadece 2 yasında yapıyorsa gerçekten yetenekli olabilir.

Tavsiyem geç kalamamaniz yönündedir. Schumacher, Alonso, Senna gibi pilotlar 4 yaş civarında go kart sürmeye başlamışlardı.

Bu arada oglunuza mutlaka F1 izletin. Anlamasa bile izlesin.

• @Assassin2016;

Bu saatten sonra baya bir kısmet lazım anlaşılan ama belli olmaz hocam.Her şey para değil mi belki paramız olur parasıyla yarışırız

@oksemus;

Lauda'nın yaptığı cidden çok farklı bir girişim.Adam tamamen mantık üzerine yürümüş f1'e.İyi strateji valla helal olsun.(Zafere Hücum filminden biliyorum adamın yaptıklarını) Acaba ne kadar para çekmek gerekiyor öyle zor durumda olan bir takımla anlaşabilmek için?Gerçi bir de aracı iyi kullanmakta var.

@alonewolf004;

Çok doğru bir yoldasınız.O yaştan böyle bir şeye girişmesi cidden ilerde çok iyi bir yarışçı olmasını sağlayabilir.Küçük yaştan bu tarz bir şeylerle uğraşmaya başlamak çok iyidir.İleride kendini boşlukta hissetmez benim gibi.Sürekli yapabildiği alan üzerine yönlendirin.Eğer ilerde de aynı ilgiyi ve yeteneği gösterirse çocuğun önüne lise,üniversite gibi engeller koymayın.İşin tek kötü yanı sizin oğlan f1 kullanacak yaşa gelene kadar bu f1 araçları kesin elektrikliye geçer.Zaten gittikçe motorları küçülte küçülte ses falan bırakmamışlar.

Bir de ergenlik çağına falan geldimi işte böyle başarılı bir yarışçı olursan yanında bu tarz manken kızlar falan olur şeklinde belirtin ki nasıl güzel meslek olduğunu anlasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 14 Eylül 2014; 13:29:34 >

• quote:

quote:

Oglum 2 yaşında deli gibi akülü araba kullanıyor yerleri değişik 3 tane kapıdan değdirmeden geçiyor dubalar diziyorum aralarından geri ileri farketmeden dubalara değmeden geçiyor 4 yaşında go kart aracıyla bu işe başlatcam ve 7 yaşında tosfed yarışları için lisans ve araç alıp türkiye yarışlarına mini kategoride yarıştırcam bakalim allah ta yürü ya kulum derse gittiğ yere kadar götürcem zengin biri değilim mesleğim polis memuru ama varımı yoğumu ortaya koyup F1 için yetiştircem onu. Araçlara karşı ciddi bir ilgisi var gece 4-5 nezaman uyanirsa akülü aracinin kontak anahtarini eline almadan uykuya devam etmiyor. Bütün bunlari canım ülkemizden bir F1 ci yok diye yapıcam allah yolumuzu açik eder inşallah

Tavsiyem geç kalamamaniz yönündedir. Schumacher, Alonso, Senna gibi pilotlar 4 yaş civarında go kart sürmeye başlamışlardı.

İtalya gp si nascar hepsini deli gibi izliyor hatta f1 de sinirlendiginde ekranin önüne gidip allah allah ya diye sinirleniyordu rosbergin hamiltona gecildiği o viraj anında ;) fifth gear canavar kamyon yarışları hepsine bakıyor

• quote:

quote:

quote:

İtalya gp si nascar hepsini deli gibi izliyor hatta f1 de sinirlendiginde ekranin önüne gidip allah allah ya diye sinirleniyordu rosbergin hamiltona gecildiği o viraj anında ;) fifth gear canavar kamyon yarışları hepsine bakıyor

Mümkünse 1994 San Marino'da bir yıldızın kayışıni,

1995 Belçika'da Michael Schumacher'in kuru zemin lastiği ile ıslak zemin lastiği takan Hill'e yaptığı savunmayi,

1979 Fransa'da Gilles Villeneuve ve Rene Arnoux'un kapışmasini,

2000 Belçika'da Hakkinen'in efsane atağını,

1998 Belçika GP'sinin startıni izletin çocuğunuza.

Eğer ileride çocuğunuzu F1 pilotu yapmak istiyorsanız bunları mutlaka izletin.

İnşallah ülkemizden bir F1 pilotu çıkar, oğlunuz F1 pilotu olur. Sizde John Button gibi padokta dolaşırsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1995 Belçika'da Michael Schumacher'in kuru zemin lastiği ile ıslak zemin lastiği takan Hill'e yaptığı savunmayi,

İnşallah ülkemizden bir F1 pilotu çıkar, oğlunuz F1 pilotu olur. Sizde John Button gibi padokta dolaşırsınız.

Bu dediklerinizin hepsini 3-4 yaş arasinda tek tek yapicam ve ileleyen yaşlarına doğru hangi yıl kim dünya kupasını almıs neler olmus önemli detayların hepsini ezberleticem ama şimdiki hevesi kalırsa yapıcam bunları 19 aylikken ilk defa bindiği arkadasimin arabasini gece yaklasık 30 tane araç içinden tanidi. Akülü arabasını bilerek 6 volt aldım bahara doğru 24 volt yapıp yavas yavas hızlı turlara başlıcaz. Aracım otomatik vites 1.5 yaşından buyana çalıştırıyor görenlerin arabalara ciddi bir eğilimi olduğunu bu çocuğu yetiştirmemi söylüyorlar. Yaninda hiç bijon göstermediğimiz halde bir gun serviste ustanin elinden aldi bijonları yerine takarak eliyle sikti ve digerlerinide kontrol etti gevsek ni diye ;)

• quote:

Bu dediklerinizin hepsini 3-4 yaş arasinda tek tek yapicam ve ileleyen yaşlarına doğru hangi yıl kim dünya kupasını almıs neler olmus önemli detayların hepsini ezberleticem ama şimdiki hevesi kalırsa yapıcam bunları 19 aylikken ilk defa bindiği arkadasimin arabasini gece yaklasık 30 tane araç içinden tanidi. Akülü arabasını bilerek 6 volt aldım bahara doğru 24 volt yapıp yavas yavas hızlı turlara başlıcaz. Aracım otomatik vites 1.5 yaşından buyana çalıştırıyor görenlerin arabalara ciddi bir eğilimi olduğunu bu çocuğu yetiştirmemi söylüyorlar. Yaninda hiç bijon göstermediğimiz halde bir gun serviste ustanin elinden aldi bijonları yerine takarak eliyle sikti ve digerlerinide kontrol etti gevsek ni diye ;)

Daha bijon ne ben bilmiyorum 2 yaşındaki oğlunuz o yaşta onu takıp sıktıysa hadi hayırlı olsun sağlam bir f1 pilotu yetişiyor.Dünya yıldızlarının 4 yaşında başladığını düşünürsek sizin oğlan 2 yaşında.O yaşta yürümeye yeni başlayan çocuklar varken siz ileride benim oğlan 2 yaşında go kart sürüyordu dersinizHemen bir go kart almaya veya yapmaya bakın.Kendiniz yaparsanız 2 kişilik yapın ne olur ne olmaz sürerken yanına oturursunuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İş ciddiye biniyor.

Zengin bir tanıdığınız varsa söyleyin oğlunuza sponsor olsun.

Çünkü F1'de ne kadar yetenekli olursanız olun arkanızda maddi destek sağlayacak bir sponsor olmalı.

Oğlunuza model F1 araçları alın. En azından bilinçaltına F1 araçları ile ilgili birşey yerleşir.

İnşallah F1 pilotluğuna kadar yükselir oğlunuz.

Biraz büyüyünce Logitech G27 tarzı bir direksiyon alın. Gran Turismo oynasın. Pilotajina katkı sağlar.

2 yaşında bijonun gevşek olup olmadığını kontrol eden bir çocuktan bahsediyorsak beklentilerimizi büyütmeliyiz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.