Şimdi Ara

Adım Adım Istifa Süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tarihler Ekim 2012’yi gösterirken, dönemin Futbol Şube Sorumlusu Tamer Kıran, yeni kuracakları Futbol Direktörlüğü görevini Önder Özen’e teklif etti. Özen bunu geri çevirdi. Kasım 2012’de bu kez başkan Fikret Orman da vardı yeni görüşmede. Özen teklifi yine kabul etmedi ve bu görev için Metin Tekin’i önerdi. Üçüncü teklif ise Ocak 2013’te geldi ve tecrübeli çalıştırıcı ‘sahaya inmeme’ şartı ile bu kez görevi kabul etti.

Böyle başladı dün resmen sona eren Önder Özen’in Beşiktaş macerası. ‘İnsan doğduğu an ölmeye başlar’ sözünü haklı çıkarır gibi de Özen ilk darbeyi imza töreninde yedi. 22 Mayıs 2013’deki törende Özen’in arkasında kendisini göreve getiren Tamer Kıran yoktu. Kıran’ın yeni yönetimde yer almamasıyla birlikte arkasında sadece başkan Fikret Orman’ın desteğini hisseden Özen’i o günden düne istifaya götüren nedenleri adım adım yazdık…

ERSOY ÖZDEM’iN KALEMiNDEN YAŞANANLAR

*Önder Özen, ilk basın toplantısında karşılaştığı “Siz Tanrı parçacığı mısınız?” sorusuyla neye uğradığını şaşırdı; basına mesafeli yaklaşma kararı aldı.

*Kulüp içinde ‘pis Fenerbahçeli’ söylemleriyle karşılaştı. Yöneticilere selam vermediği için tepki topladı, sorun çıktı.

*İlk sezon kampında Bilic’in transfer isteklerine menajerlik ücretleri nedeniyle karşı çıkan Özen, menajerlerin kampa giremeyeceğini söyledi. Fakat Fikret Orman, kampta Bilic’in menajeri Ertan Göksu ile görüştü. Buna bozulan Özen sezon başlamadan istifasını Orman’a sundu. Beşiktaş Başkanı, bu olayın tekrarlanmayacağını söyleyip Özen’i ikna etti. Ancak o sezon boyunca menajer Göksu 5 kez takım uçağına bindi.

*Önder Özen’e bir BJK TV çalışanı üzerinden resmen oyun oynandı. Özen’e mesaj atarak göreve gelmesi nedeniyle kutlayan bu bayan, daha sonra birkaç defa çiçek yolladı, birlikte yemek yeme davetinde bulundu. Özen’in konuyu başkana iletmesiyle sorun aşıldı.

*Ronaldinho transferine karşı çıkan Önder Özen, bu konuyu ikinci başkan Ahmet Nur Çebi’ye kabul ettiremedi. Ancak transfer olmayınca Özen rahatladı.

*Dany’yi isteyen asıl isim Bilic olmasına rağmen, Önder Özen hocayı korumak adına eleştirileri sürekli kendi üzerine çekti. Kendisine ‘çapsız’ denmesini hiç sindiremedi. Özellikle çocuklarının kendisine sorduğu “Baba çapsız ne demek?” soruları Özen’i bir kez daha istifa noktasına getirdi. Orman 2. kez istifadan döndürdü.

*Şampiyonlar Ligi yolundaki kritik F.Bahçe maçı öncesi Özen, futbolculara ödeme yapılmasını Çebi’den rica etti. İsteği kabul eden Çebi, Özen’in yolladığı listedekilere değil, kadroya giremeyen Escude gibi oyunculara ödeme yaptı. Jones ve Ersan gibi oyuncuların derbi öncesi morali bozuldu.

*Fikret Orman, yönetim içindeki muhalefete ve bilinen Özen-Çebi gerilimine rağmen Ahmet Nur Çebi’yi Futbol Şubesi’ne getirdi. Bu Önder Özen’i çok rahatsız etti.

*A.Nur Çebi de Özen’i istemiyordu. Çebi, yönetici Metin Albayrak ve başkan danışmanı Tuğrul Yenidoğan’ın da bulunduğu 9 Haziran 2014’deki toplantıda bunu Orman’a iletti ama kabul ettiremedi.

BILIC’İ KOVACAKTI

*Önder Özen, Almanya kampında “Arşiv yapılacak bir hayatım yok” demişti. Bunun nedeni Tuğrul Yenidoğan’ın elindeki bir fotoğraftı. Yenidoğan, Özen’in F.Bahçe Futbol Okulu’na giden çocukları ile Fenerium’da alışveriş yaparken birkaç sene önce çekilen bir fotoğrafı eline geçirmişti. Bunu öğrenen Özen, Yenidoğan’ın yardımcısı Ahmet Erzurumlu’nun basın sorumlusu olmasını engelledi.

*Beşiktaş Futbol Direktörü, yeni sezon transferlerinin ağırdan alınmasına kızdı. Özellikle Bilic’in, menajerlik yapan ağabeyi vasıtasıyla Mitroglou’nu istemesine sinirlenen Özen, Hırvat hocayı gönderip Lucescu’yu göreve getirmek istedi, ancak Luce kanadında yaşananlar bunu engelledi.

*Bilic yerli tecrübeli bir bir stoper isteyince Özen, Giray Kaçar’ı önerdi. Hırvat hoca Yalçın Ayhan’ı istedi ve bu isimle anlaşıldı. Ancak Yalçın, İngiltere kampına Özen ve Bilic’ten habersiz götürüldü. Orman ise tecrübeli savunmacıyı veto etti ve kamptan göndertti. Yalçın’ın gönderilmesi kendi üzerine kalınca Özen kesin olarak istifa kararı alıp İstanbul’a döndü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fena sallamış
  • 2 gundur ne Tv aciyorum ne haber okuyorum. Bu kadar uzuldugum baska zaman hatirlamiyorum. Oh ne guzel Ba'yi da almisiz. Ustune bi kac yildiz daha alinir Fb,Gs i taklit ederek onlara yetisme planlari yapariz biz de. Simdi eski Besiktaslilardan bi tane adam bulunur getirilir oraya yonetimin her dedigine okey diyecek hala 20 yil oncesinin kafasini yasayan menemen edebiyati yapacak arada bi bizim zamanimizda boyle degildi diyecek ha bide.Bony gibi oyunculari scout edecek. Cok sey yazilirda hepsi bos artik olan gecen senelere oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

2 gundur ne Tv aciyorum ne haber okuyorum. Bu kadar uzuldugum baska zaman hatirlamiyorum. Oh ne guzel Ba'yi da almisiz. Ustune bi kac yildiz daha alinir Fb,Gs i taklit ederek onlara yetisme planlari yapariz biz de. Simdi eski Besiktaslilardan bi tane adam bulunur getirilir oraya yonetimin her dedigine okey diyecek hala 20 yil oncesinin kafasini yasayan menemen edebiyati yapacak arada bi bizim zamanimizda boyle degildi diyecek ha bide.Bony gibi oyunculari scout edecek. Cok sey yazilirda hepsi bos artik olan gecen senelere oluyor

(TAARIN SINIRLENDI)

(ARADIĞINIZ KİŞİYE ŞUAN ULAŞILAMIYOR)

• Fırat günayer de doğruladı bu yazıyı. Çok büyük bir değerdi Önder Özen. Kesinlikle kaybeden Beşiktaş oldu. Transfer sezonu boyunca adı geçenlerden en çok istediğim isim olan Demba Ba transfer edildi ama sevinemiyorum bile. Umarım yerine kimse getirilmez, nasılsa yönetimin kuklası olacak bir isim isteniyor, yönetimin yanlışlarını üstlenecek, yönetime olan tepkiyi azaltacak. Kararları alan kişiler yine değişmeyecek ki. Biz de onların başa getirdiği(!) kişiye yükleyeceğiz bütün başarısızlıkları.
  • ülkemiz böyle yapısı böyle..

Çalışma hayatı böyle.. Herkes ister doğru bildiği şeyleri yapmak ama en dandik yerde bile sürekli şahsi menfaatler ön planda..

Mecbur oyunu kurallarına göre oynayacaksın yoksa ya terse yatırırlar ya da böyle başını yerler. O kadar akbaba menajerler, onların yakınları, tanıdıkları, paraların döndüğü bir ortamda Önder gibi bir adamı yerlerdi ki istifa ederek en doğru şeyi yaptı. Hayırlı olsun.
  • yalnız lucescu olaydı çok iyiydi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maddelerin bir çoğu iğrenç ama bu madde en iğrenci, sana ne be adam ! Sana ne oluyor adamın eski fotoğraflarını koz olarak elinde tutuyorsun ? Bu adamın Fenerli olduğunu herkes biliyor, ailesinin ve çocuklarının Fenerli olması şimdi mi aklınıza geldi de sorun teşkil etti ?

*Önder Özen, Almanya kampında “Arşiv yapılacak bir hayatım yok” demişti. Bunun nedeni Tuğrul Yenidoğan’ın elindeki bir fotoğraftı. Yenidoğan, Özen’in F.Bahçe Futbol Okulu’na giden çocukları ile Fenerium’da alışveriş yaparken birkaç sene önce çekilen bir fotoğrafı eline geçirmişti. Bunu öğrenen Özen, Yenidoğan’ın yardımcısı Ahmet Erzurumlu’nun basın sorumlusu olmasını engelledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

2 gundur ne Tv aciyorum ne haber okuyorum. Bu kadar uzuldugum baska zaman hatirlamiyorum. Oh ne guzel Ba'yi da almisiz. Ustune bi kac yildiz daha alinir Fb,Gs i taklit ederek onlara yetisme planlari yapariz biz de. Simdi eski Besiktaslilardan bi tane adam bulunur getirilir oraya yonetimin her dedigine okey diyecek hala 20 yil oncesinin kafasini yasayan menemen edebiyati yapacak arada bi bizim zamanimizda boyle degildi diyecek ha bide.Bony gibi oyunculari scout edecek. Cok sey yazilirda hepsi bos artik olan gecen senelere oluyor

Aynı fikirdeyim. Önder Özen' in yerine gelecek kişiyi görene kadar sabredeyim diyorum ama çok ta umutlu değilim. Attık başkanı inanç ve sevgiyle değil, Adalı riskine karşı mecburen destekliyorum.

• Bilic olayini tam anlamadim. Onder ozn getirdi bu herifi. Bunun uzerine bilic de menejercilik mi oynuyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazık oldu resmen yd nin izinde gidiyoruz göz boyamaya devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

Bilic olayini tam anlamadim. Onder ozn getirdi bu herifi. Bunun uzerine bilic de menejercilik mi oynuyor?

Aslında durum açık. Önder hoca getirdi ama onun harcanacağını anlayınca Bilic yönetimden yana taraf oldu. Şu saate kadar istifa etmediyse başka açıklaması yok. Zaten anlaşamadıkları her türlü belliydi. Bunu söylediğimde vay efendim nereden biliyorsunuz, basının uydurması falan deniyordu. Herşey ortada işte.

• Eski sisteme geri döndük.Fikret Orman ve yönetimi 2.Demirören vakası olacak.

• fenerium dan alış veriş yapmak suç mu.
    Birileri yönetici mi çocuk mu belli değil.
    Adamın zaten fenerli olduğu biliniyor.
    Ayrıca büyük takımlarda oynayıp başka takımı tutan yerli futbolcularda var.
    Sergen her takımda oynadı. Gs'de önemli işler de yaptı.
    sonuç olarak bu istifa iyi olmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi sallamıs begendim
  • Önder Özen'in yaşadığı durum Beşiktaş'a özgü değil, genel olarak futbolu yönetme anlayışımız bu zaten...

Açıkçası Özen getirildiğinde ve getirilme amacını duyduğumda şaşırmıştım. Türkiye şartlarında bu tarz planlamalara kalkışmak zordu kaldı ki adam görevini daha doğru düzgün yerine getirmeden gitmek zorunda kaldı.
  • Lanet olsun hepsine. Ağır sövüyorum.

Ayrıca şu tazminat söylemi var üstüne gidilmesi gereken ama şimdi onla uğraşacak kafam yok.
  • Biri bana SOMUT olarak Önder Özen'in 2 senede yaptığı olumlu icraatlarını yazabilir mi mümkünse?

• quote:

Orijinalden alıntı: high speed dirt

Biri bana SOMUT olarak Önder Özen'in 2 senede yaptığı olumlu icraatlarını yazabilir mi mümkünse?

benim hatırladığım kadarıyla sadece yemek sorununu çözmüş
  • Futbol direktörü dediğiniz adam futbolu bilecek, bakın İbrahim Altınsa 1-2 ay bu işi yaptı takıma net Oğuzhan gibi bir yetenek kazandırdı, onun dışında Van Gaal ile anlaşmıştı haberlerini falan net bilgi olmadığı için yazmıyorum bile.
    Futbol direktörü sıfatı Önder Özen'e birkaç gömlek yüksek geldi malesef, istifa etmesi Beşiktaş'ın önün açmıştır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.