Şimdi Ara

Adım Adım Eziklikten Kurtuluş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
5
Favori
3.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 2 yıldır hayattan gram zevk almamaya başladım.İstediğim hiç bir şey yapmıyorum yapmak için bir şeyler gayret etmiyorum köle gibi yaşıyorum sabah 8 akşam 5 okul karı,kız görmeden asp.net,php gibi salak saçma şeylerle geleceğin teknik ameleleri olarak yetiştirildiğimizi anlayınca başladı bu düşünceler.Tüm bu ergenlik ihtiyaçlarının karşılanmaması üzerine okuldaki karaktersiz öğrenciler ve üzülerek söylüyorum ki bazı karaktersiz öğretmenlerin de bazı davranışları sebebiyle sinir hastası oldum.Sinirden kırmadığım bir laptobum bir telefonum kaldı.

Bu sene karaktersiz bir öğretmenin ego tatmini amacıyla yaptığı artistlikten beri sigara içmeye başladım.Olay çıkarmak istemeyen,olabildiğince alttan alan biriyim ve şimdiye kadar anneme,babama göstermediğim saygıyı öğretmenlerime gösteren biriyim.Olay çıkmasın diye durduk yere ite kopuğa da yaptıkları artistliklere rağmen çok alttan almışlığım var.Kendime değişik eziyetler yapıyorum misal 2 gündür okula gitmiyorum devamsızlık yine 10'u geçti gece 3-4'te yatıyorum sabah 7'de kalkıyorum okula gidiyormuş gibi bu soğuklarda tüm gün dışarda sigara içtim banklarda,parkta.Sonra o kara filtreyi görünce anladım ne kadar salak olduğumu kendini öğretmen zanneden bir kaç adi yüzünden,kendini adam zanneden it kopuk ergenler yüzünden ciğerlerimi,kendimi uçuruma götürüyor muşum dedim bir an.Eve çıkış saatine doğru gelince bir karar aldım kim bana ne yaptıysa aynısını ona yapacaktım (anne,baba hariç) kim olursa olsun müdür,öğretmen kim olursa olsun lisemde ****lik yapan tüm ****liklerin hesabını soracaktım.

Şu zamana kadar nasıl bir ezik olduğumu düşününce kendimden utanmaya başladım.Sigara yüzünden öğretmenden yediğim tokat mı dersiniz oğlum diye seslenip 30 kişinin arasından dönüp bakmadığım için yakama yapışan karaktersiz bir başka öğretmen bozuntusu mu dersiniz.Eziktik ya artistlik yapıp duruyorlar.Bir emanet ayarladım yarın gidicem okula kim ne yaptıysa tıpa tıp aynısını tek tek yapıcam.Bana tokat atan öğretmeni tokatlayacağım,yakama yapışan haysiyetsizin yakasına yapışacağım,artistlik yapan 2-3 kendini bir şey sanan şerefsizlerin ağzını yüzünü dağıtacağım ardından sigarayı bırakacağım.Geçtiğimiz ekim ayına kadar ağzıma sigara sürmemiştim.Hayatım boyunca sadece 2-3 fırt tadına bakmak için almışımdır o kadar.Şimdi günde 2 paket kaçak içiyorum.Nefes alırken ciğerlerime bir şey batıyormuş gibi oluyor şu yaşıma yaşadığım efendilikten dolayı kaybettiğim,kaçırdığım tüm şeylerin acısını yarın çıkartacağım adi heriflerden.Geçen seneden beri okuldan ayrılmak için ailemi ikna etmeye çalışıyordum açığa geçip kurtulmak istiyorum diye en az 50 kere konuştum düzgün bir şekilde böyle böyle gitmek istemiyorum falan diye şuanda 12.sınıfım 3 ay kaldı artık öyle bir seviyeye geldim ki durduk yere hayaller görüyorum farklı psikolojik ve fiziksel sıkıntılar başladı.

Biriyle okul,eğitim sistemi ile alakalı konuşmaya başladığımda deli gibi terliyorum,sinirlenince yine çok fena terliyorum.Ve bunların hepsi 2 senede gerçekleşen şeyler öncesinde olmayan yeni yeni oluşan sıkıntılar ne yazık ki.Salaklığımdan menderesteki düz liseyi farkedemediğimden bir cahillikle meslek lisesine kayıt oldum nasıl pişmanım anlatamam.Çevremdekilerin salak saçma tavsiyeleri sebebiyle bir hata yaptık yazdık meslek lisesini ilk senelerde olmadı bu sıkıntılar ne yazık ki 11.sınıfta baş gösterdi ve iş işten geçmişti artık başka okula geçiş şansı da yoktu.Psikoloğa gidiyorum anlatıyorum yapmamız gereken sorumluluklar var,şu var bu var diyor.Neden mutlu olacağın şeyler yapmak yerine yaptığın şeylerle mutlu olmaya çalışmıyorsun diyor.Şeytan diyor sınıftakilerin tenefüslerde birbirlerini nasıl pandiklediklerini,birbirlerine dayadıklarını söyleyip bunlardan keyif almayı mı deneyeyim diyeyim ama kadın doktor apışıp kalmasın diye onu da söylemedim.

Benim babam sigara içtiğimi bildiği halde bir kere bağırıp çağırmazken bana,benim sigara içmeme vesile olan adiler uzun tenefüsler de dışarı salmadıkları gibi okul içinde etiket etmeden kimseye zararımız olmadan uslu uslu içelim dediğimiz için tokat atıyor.Üstelik bununla yetinmeyip bir daha sizi orada görürsem ağzınızı burnunuzu dağıtırım diyor.Kime şikayet ederseniz edin diye son postasını da koyuyor bir de.Kendileri istediği zaman dışarda veya içerde içerken biz içmeye çalışınca dayak yiyoruz.
    Ortaokulda lisede kendime bir tarz yapacağım sevdiğim bir kız ile hayatın tadığını çıkartacağım derken şuan ki konumuna bakınca cinnet geçiresim geliyor.İyi bir dershaneye yazılmıştım baya pahalıydı kayıt olurken günde 5-10 soru çözer hallederim diyordum baktım 5-10 soruyla olmuyor günde 100-200 soru istiyorlar.Ben zaten 5'te çıkıyorum 6'da evde oluyorum yemek,duş,biraz uzanayım derken 2 saat geçiyor sonrasında kalan saatten test çözmemi istiyorlar.

İlk başlarda 30-40'ı zorladım sonra bakıyorsun güzelim kızlar 12'de çıkıyor okuldan herifler kızlarla sinemaya gidiyor,geziyor,tozuyor yetmiyor dershaneye geliyor testini çözüyor eve benden önce gidiyor.Herif gün içerisinde 10 farklı şey yapıyor yine 5'ten önce gidiyor herifin günlük sosyal ihtiyacı tamam,ders ihtiyacı tamam,5 ten sonra uyuyana kadar istediği yap.Şimdi bu herifin morali motivasyonu ile benim ki nasıl bir olsun.Parası da baya fazlaydı zaten babama yapamayacağım kaydımı al dedim boşuna daha para vermeyelim diye.(Yoksa eğlencesine gidecektim sadece ama maddi olarak durumlar baya sıkışık)

Tüm bu dezavantajların yanında bir de okuldaki kişilik bozukluğu olan eğitimci veya serseri öğrencilerle uğraşmasını çekiyoruz.Alttan almaktan sıkıldım karaktersizlerin sonu yok,ona alttan al buna alttan al derken köpekten beter hale geldim 18'ime gireceğim bir kere sağlık ocağına gittim onun dışında elime kız eli değmedi.Sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 11 Şubat 2015; 0:05:12 >

• Tercihlerini özgürce yapmıyorsun olmayan zincirlere bağlamışsın kendini, seçimlerini yaparken endişeli değil mutlu ol. Her şeyden önce kendine yalan söyleme.

Not: okumadım.
  • Çok fazla dert etmişsin biraz boşvermeyi umursamamayı öğren. Saçma sapan işler yapıp başını belaya sokma. Dershane çok ağır geliyormuş gitme boşver kaydını aldır. Seneye gidersin daha rahat olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TEKSAS-

Hangi şehirdesin ?

İzmir'deyim.Gençliğin ve kızların cıvıl cıvıl olduğu memleket.Delirecek gibiyim ortaokuldayken lisede eğleniriz,severim,seviliriz diyordum şimdi kendime acıyorum.Sinir oluyorum.Gaziemir'de oturuyorum oturduğum semtte 5 lise var.Bu 5 liseden 4'ü cıvıl cıvıl ben bu 5 lise arasında meslek lisesindeyim.Toplam devamsızlığım 30 gün.Her sabah lanet okuyarak okula giden bir tek ben varım galiba.Okul embesillerle dolu olmasa ortam güzel olsa canım feda akşam 8'e kadar olsun çıtım çıkmaz ama atölye günü blok yaptığımız derslerde götümüzün terleyecek seviyeye gelmesine mi yanayım hayvan muamelesi görmeye mi yanayım anlamadım ama biliyorum nedeni biliyorum yaptığım hayatı biliyorum.Zamanında yapmam gerekenleri yapmadığım için şuanda böyle intihar seviyesine geldim.Tüküreyim diplomasına da meslek lisesine de.Yine erken uyandım yoksa çevremdekiler sayesinde bir de 2 yıllığa giderdim kesin ben seneye.Çok şey istemiyorum ki lanet olsun ya.Sevdiğim şeyleri yapayım sevileyim,seveyim her gün lanet okuyarak uyanmayayım.Ben zaten ilerde eşşek gibi çalışacağım ama çevremdekilerin şu okulunu bitir sonra ne yapıyorsan yap demesine sinir oluyorum.

Öyle uzaktan söylemesi o kadar kolay ki.Bu lanet okulun bana tek faydası beni sektörle tanıştırması oldu.Her ne kadar ben bu alanda doğru dürüst tecrübe edecek şekilde emek vermesemde (onu da söyleyeceğim şimdi) paranın bu alanda biraz tecrübe,biraz emek ve biraz şans ile ne güzel aktığını gördüm.Bir oyunla aylık 40-50 bin lira kazananlar mı dersin,bir youtube kanalıyla günlük 2 bin lira kazananlar mı dersin,ingilizce bir siteyle günde 800 dolar kazananlar mı dersin.Ben bu delirme seviyesine gelmeden önce öylesine keyiften programlama ile uğraşıyordum okulum vasıtası ile.Lanet olsun uğraştığıma gittim dedim kendimi geliştireyim bir kitap aldım.Okulda programlama sorularını,sınavları takır takır yapıp 100 100 alınca kendimi blr halt zannetmiştim en başta kitap alıp biraz araştırma yapınca gördüm 10 saat okulda atölyede vakit öldürüyorduk.Ki programlama hocamızı çok severim ve hala ona saygım sonsuz onun yeri benim için ayrı ama adam ne yapsın içine ettiğimin müfredatı 3 ders metotları anlat sonra bir temrin yap diyor.Öyle akıllara zarar temrinler yaptık ki anlatamam yani anlıyorsun zaten nasıl bir amele olacağını.Hocanında yapabileceği bir şey yok bu konu da detaya girse zor sorsa (ki gayet bilgili bir hoca yani müfredatı 3-4'e katlar) sınıfta not ortalaması 15 olur.Adam kodu tahtada gösteriyor tahtadakini yazamayanlar var bu adam nasıl zor anlatsın.Az mı uyudum 10 saat o derslerde.Hoca anlatırken onu dinlemeyip kendin çalışma gibi bir imkanında yok.Ki olsa bile yapmam zaten o hocaya büyük saygısızlık.

Her türlü elinde kalıyor delirecek gibiyim ya.Bu yıllar bir daha geriye gelmeyecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Echoés

Çok fazla dert etmişsin biraz boşvermeyi umursamamayı öğren. Saçma sapan işler yapıp başını belaya sokma. Dershane çok ağır geliyormuş gitme boşver kaydını aldır. Seneye gidersin daha rahat olursun.

Yazmayı unutmuşum aldırmıştım zaten kaydımı.Para olsaydı sadece insan gibi arkadaşlar edinmek,sevmek-sevilmek için gidecektim ama durumlar sıkışık.Ben ortaokulda büyük bir hata yaptım embesil ergen tripleri yüzünden amaçsız geçirdim 3 yılı ve cezasını çekiyorum o hatadan ders aldım dershaneye de yazılırken aslında aklımda açık lise vardı çevremde her fikir aldığım evde olmaz olmaz diyordu bu açık lise fikri yüzünden evde çok huzursuzluk çıkmıştı bende dershaneye kayıt olduktan sonra bir daha açmadım konuyu.Tam arkadaş çevresi falan oluşmaya başladı dershaneden ayrılım sonra okuldaki şeref yoksunları ile o olaylar oldu birinde (yakama yapışan namuzsuz yüzünden o gün) sinirden titreye titreye terleye terleye 3 saat okulda embesil gibi koridor da oturdum 2 kere önümden geçti geçip karşına vuramadım bir tane.İçimden öyle bir patlatmak isteği geliyor ki anlatamam ama vuramıyorum nedense bir şey engelliyor nedeni de çözebilmiş değilim.Birini bıçaklayacak kadar salak değilim şu engelleri aşabilsem dalsam bana artistlik yapan her kim olursa olsun hepsi çözülecek ne o embesil dolu okula gitmek zorunda kalacağım ne her sabah söverek kalkacağım.

Ekleme:

Ortaokulda yaptığım o amaçsızlık hatasını koy ver gitsin hatasını bir daha asla yapmam şuanda çok cezasını çekiyorum.O zamanlar hiç bir hedefim hiç bir amacım yoktu şimdi amacım hedefim var ama uygulayamıyorum ve en sinir olduğum şeyde ortaokulda amacı olmayan beni amaç sahibi yapmaya çalışan ailem,çevremdekiler şimdi boş ver şu liseyi bir bitir sonra ne yaparsan yap diyor.Budur dershaneler kapatılıyor belki mezunları almayacaklar bile hadi onu geçtim yazın stajımı bu sigara için tokat atan namuzsuz kontrol edecek ben delirmeyeyim de takmayayım da kim delirsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 11 Şubat 2015; 0:19:05 >

• Emanet falan demişsin de böyle şeylere bulaşma ileride pişman olursun . Artistik yapanlara kafa göz dal gitsin .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatın bok gibi..benim daha beter..ne yapacağımı bilmiyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış anlama ama sigaraya baslaman bir bahane bence.
    Ben bunlardan kat kat daha çok zorluk çektim ama sigaraya baslamadim
    Ekleme: bende senin durumundaydim lise 3te açığa geçtim kurtuldum. Bana satasmaya çalışan ama satasamayan tipler okuldan atilmis sonra. Bazi seyleri akışına bırak. Ben okulu birakacaktim biliyordum derste kafama vuran hocanin bogazina yapisip ittirdim tenefuste kendisi Özür diledi. Bana ailevi sorunlarin falan mi var diye sordu

Eger köylü veya karsilik veremeyecek derecedeysen meslek lisesi tamamen aptalliktir.
    Mezun olanlarla hiç bişey ogrenemiyor zaten.
    Ki seninde pek bişey öğrendiğini düşünmüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi New a Life -- 11 Şubat 2015; 1:08:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnum44

Emanet falan demişsin de böyle şeylere bulaşma ileride pişman olursun . Artistik yapanlara kafa göz dal gitsin .

Kimseye gidip bıçak falan çekmem onun özgüveni yeter hocam ama inan bana bu devir de emanet şart ne zaman ne olacağı belli olmuyor.Geçen gün arkadaşım tanıdıklarıyla gezerken yanlışlıkla bir arabaya çarpmışlar otopark girişinde 1-2 dakika içeirisnde 20-30 yaşlarında 10-11 kişi bunlara sağlam dayak atmışlar.İşte böyle hayvanlarla dolu bir ülke burası.Çağır trafik polisini zaten aracı kullanan ehliyetsizmiş daha ne diye kendinden kaç yaş küçüklere 10-11 kişi dalıyorsun.Üstelik o kadar dayaktan sonra bir de arabayı sürenden 300 lira para almışlar.Dayak sayesinde 3500 tl trafik cezasından kurtuldular orası ayrı konu tabi.

• Geleceğin teknik ameleleri sözü bile konunuzun okunmaya değer olduğunu gösteriyor .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: New a Life

Yanlış anlama ama sigaraya baslaman bir bahane bence.
    Ben bunlardan kat kat daha çok zorluk çektim ama sigaraya baslamadim
    Ekleme: bende senin durumundaydim lise 3te açığa geçtim kurtuldum. Bana satasmaya çalışan ama satasamayan tipler okuldan atilmis sonra. Bazi seyleri akışına bırak. Ben okulu birakacaktim biliyordum derste kafama vuran hocanin bogazina yapisip ittirdim tenefuste kendisi Özür diledi. Bana ailevi sorunlarin falan mi var diye sordu

Eger köylü veya karsilik veremeyecek derecedeysen meslek lisesi tamamen aptalliktir.
    Mezun olanlarla hiç bişey ogrenemiyor zaten.
    Ki seninde pek bişey öğrendiğini düşünmüyorum?

İyi yapmışsınız hocam helal olsun makam ayrımı yapmadan size fiziksel olarak saldıran birine karşılığını verebilmişsiniz ya imrendim valla

Hocam ailem de biliyor o okulun bir halt olmadığını lanet olası o kağıt parçası diploma var ya diploma onun için çekiyoruz bu kadar şey.Olur da üniversite falan hiç biri olmazsa gidip asgari ücretle ayak işlerinde çalışamayacağımı bildikleri için 1500 liraya masa başı bir sahibi olabil en kötü diye düşünüyorlar.Bana sık boğazlık yapmıyorlar istersen 3 sene tekrar dene diye şu okuldan sonra ne yapmak istiyorsan yap diye de ben kendimi biliyorum şimdi ben denemesem hadi 6 ay dişimi sıktım yaptım ettim benden sonra bir bok olmaz.Bu sinir,stres,psikolojik rahatsızlığın en kötü yanı isteksizlik oluyor umudunu söndürüyor yani hiç bir şey yapasın gelmiyor.Ben tatil de 15 gün evdeydim boştum bir türlü kendimi toparlayıp bir uygulama programlayamadım.Tek yaptığım sigara,kahve,film oldu.Yani azmini,mücadeleni yitirdikten sonra iş bitmiştir.Çevremden görüyorum realist yaklaşıyorum olaylara bu devir de erkek için 1500-1700 lira maaş demek geçim problemi demek.Tamam asgari ücret ile geçinenler var 4-5 kişilik aile eyvallah ama bir de insan gibi yaşama diye bir şey var misal ilkokulda özel okula gidip fiyat sormuştuk ilk o zaman parasıyla okkalı bir fiyat söylediler bize bizim için uygun,karşılanabilecek bir fiyatı olsaydı belki şuanda çok başka bir konumda olurdum aldığım iyi bir başlangıç eğitimi sayesinde.

Yani ben tek bir tarafa yüklenmek istemiyorum yani ne sadece gününü gün etmek için harcayan taraftan ne de bugünü unutup yarına odaklanmaktan yaşamayı unutanlardan.Biraz bugünü yaşayayım biraz yarına yatırım yapayım ve bu konuda çok mantıklı bir seçim olduğunu düşünüyorum.Geçtiğimiz yaz sırf dedim ki ben insan gibi lise hayatı yaşayamadım çok zengin olacağım çocuklarımı eğitim sisteminin eline çaresizce bırakmak zorunda olmayacağım diye kaç hafta bunu düşündüm ben yaşayamadım ilerde Allah'ın izniyle olursa çocuklarım yaşasın diye.Yine bizim çok şükür durumumuz iyi eve gelen gelir de iyi ama hayat çok pahalı.Kötü bir semtte oturursan çocukların hayata 1-0 geriden başlar.İyi,elit bir semtte oturacaksın ki ona göre aktiviteleri,davranışları olsun.Biz sırf bu sebeple 5.sınıftayken taşındık ki o kadar sene geçmesine rağmen çok büyük faydası oldu.Şimdi bizim eski mahalledeki yaşıtlarım kafayı bulmaktan başka bir şey yapmıyorlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: go_can

Geleceğin teknik ameleleri sözü bile konunuzun okunmaya değer olduğunu gösteriyor .

Bana göre öyle hocam ne yazık ki ülkede zaten teknoloji adına bir halt yapıldığı yok amaç işçi yetiştirmek sök tak yapabilen kağıttan baka baka bir şeyler üretebilen az çok bilgisayardan anlayan ara elemanlar oluşturmak..Bu arada orada php ve asp.net'e salakça demiş gibi oldum ama demek istediğim işleyiş tarzı çok saçma aslında çok büyük 2 teknoloji yani tam layıkıyla öğretilse neler yapılır php veya asp.net ile ama madem basit işlemlerle sınırlı kalacağız bari 3-4 tane string fonksiyonları için 10 ders harcamayın yav.Sistem bakım onarım diye bir ders var gelde uyuz olmaz bilgisayar temizliği,bilgisayar genel kültüründen ibaret bu ders 3 ders vakit çalıyor.Biz zaten bunları 10.sınıfta detaylıca işledik bir daha niye aynı şeylerle boş boş vakit öldürüyoruz bu kadar mı değersiziz ya.

• Ne diyim dostum , iyi bir üniversite kazanmaya bak .. gerisi gelir

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ailemin öyle düşünmesinden dolayi mesleğe gittim.
    Bizim atölye hocasi bize; sizin yerinizde olsam bu okula gelmem. Onun yerine mesleki aciga geçerim, meslegin gerçeğini dukkanlarda calisarak ogrenirim vs diyordu ki hakliydida.

Ben açığa gecmeden önce, keşke okul olmasada calissam kendi parami kazansam diyordum.
    simdi aciktayim yaslarda aynı. Yaptığım hic bir sey yok. Gunlerce bazen aylarca evden cikmam ihtiyaç olmadikca. Bugun çıktım yürüdüm 15 dakika, her yerim ağrıyor.

Sana tavsiyem; o kadar okula gitmissin yillarca 11 12 saat o okulu cekmissin. Şimdi gidipde iki uc gereksiz icin emeklerini cope atma.

Ayrica imreniyorum demişsin. Ben ilk sene aşırı ezilirdim. 9.sinifin sonuna dogru bana satasan iki tane tip vardi, tenefuste odev yaparken durduk yere omzuma vurdular. Normalde de vuruyorlardi hergün... bende içimde biriktirmistim sinirimi artip sabredemedim o gün ikisinede patladim. Omzuma vurmalarini bekledim ve vurdular. Vurduklari an yüzüne yumruğu geçirdim hic bişey yapamadi sasirdi. Arkadasida mal mal bakti. Sonra benimle muhabbet etmeye falan başladılar ama hiç satasmadilar.

Bu yapilanlari halen duzeltebilirsin. Sinifta emanet vs cikarmadan kavga etsen okuldan atilmazsin.
    Benim suan tek pismanligim beni dersten hoca cagiriyor diye cikarip 5 kisi dovmeleri ve kosup kacmam.
    Aradan 3 sene geçti halen daha pismanim.

Eger hakkini arayip karsilik vermezsen sende cok pişman olursun.
    Hic birseyi içine atma. Zorunda kalmadikca

Ekleme: o 5 kisi arasindan ufak tefek bi cocukta vurmuştu. O şerefsiz evladini halen daha sıkıştip dövme planları yaparım.

Bu serefsiz, ben okula giderken tek başına yürüdüğü zaman kafasini eger yürür yanında atar yapardım cevap veremezdi. Arkadaşları olunca atar yapardı adi köpek. Çocuğu dovsem arkadasi ocak baskani midir nedir cevresi geniş. Bu sefer o bana dalacak.
    Iste bu dusunup yapamadiklarim hrp korkaklik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi New a Life -- 11 Şubat 2015; 2:06:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VodkalıVısne

Ne diyim dostum , iyi bir üniversite kazanmaya bak .. gerisi gelir

bir nesli yok eden zihniyet bu işte!1!!11
  • Hocam üniversite için İzmire geldim, değerini bil bence

• quote:

Orijinalden alıntı: New a Life

Hocam bende ailemin öyle düşünmesinden dolayi mesleğe gittim.
    Bizim atölye hocasi bize; sizin yerinizde olsam bu okula gelmem. Onun yerine mesleki aciga geçerim, meslegin gerçeğini dukkanlarda calisarak ogrenirim vs diyordu ki hakliydida.

Ben açığa gecmeden önce, keşke okul olmasada calissam kendi parami kazansam diyordum.
    simdi aciktayim yaslarda aynı. Yaptığım hic bir sey yok. Gunlerce bazen aylarca evden cikmam ihtiyaç olmadikca. Bugun çıktım yürüdüm 15 dakika, her yerim ağrıyor.

Sana tavsiyem; o kadar okula gitmissin yillarca 11 12 saat o okulu cekmissin. Şimdi gidipde iki uc gereksiz icin emeklerini cope atma.

Ayrica imreniyorum demişsin. Ben ilk sene aşırı ezilirdim. 9.sinifin sonuna dogru bana satasan iki tane tip vardi, tenefuste odev yaparken durduk yere omzuma vurdular. Normalde de vuruyorlardi hergün... bende içimde biriktirmistim sinirimi artip sabredemedim o gün ikisinede patladim. Omzuma vurmalarini bekledim ve vurdular. Vurduklari an yüzüne yumruğu geçirdim hic bişey yapamadi sasirdi. Arkadasida mal mal bakti. Sonra benimle muhabbet etmeye falan başladılar ama hiç satasmadilar.

Bu yapilanlari halen duzeltebilirsin. Sinifta emanet vs cikarmadan kavga etsen okuldan atilmazsin.
    Benim suan tek pismanligim beni dersten hoca cagiriyor diye cikarip 5 kisi dovmeleri ve kosup kacmam.
    Aradan 3 sene geçti halen daha pismanim.

Eger hakkini arayip karsilik vermezsen sende cok pişman olursun.
    Hic birseyi içine atma. Zorunda kalmadikca

Ekleme: o 5 kisi arasindan ufak tefek bi cocukta vurmuştu. O şerefsiz evladini halen daha sıkıştip dövme planları yaparım.

Bu serefsiz, ben okula giderken tek başına yürüdüğü zaman kafasini eger yürür yanında atar yapardım cevap veremezdi. Arkadaşları olunca atar yapardı adi köpek. Çocuğu dovsem arkadasi ocak baskani midir nedir cevresi geniş. Bu sefer o bana dalacak.
    Iste bu dusunup yapamadiklarim hrp korkaklik

Aynen hocam benim ki de sadece korkaklik bir de embesillerin cakma erkekliginden oluyor ne yazik ki.Bugun misal sigara icerken bos bos gidiyorum oyle lavugun biri belli artistlik yapacak baktim dik dik bakiyor bende baktim dedim hadi bakalim ne olacak.Yanimdan gecerken eller cepte benim rahat rahat yuruyorum kolum carpti bu hiyar kacilmadigi icin zaten olay cikarmak isteyen bir tip belli.Yavas ol seklinde bir sey dedi dondum ne diyon la diye geldi hemen artist bak dakka bir gol bir odlek hemen elini cebine atiyor ne olacak diye bende anlayacagi dilde cagiririm polisi gorursun dedim dondu gitti.Adam olsaydi guzel bir kavga edecektik hatta buyuk ihtimal saglam bir dayak yiyecektim salya sumuk akiyordu kicim dondu sabah.Bu hiyar gibi bende emanete sarilsadim ikimizden biri kesin sakatlanacakti.Bu itleri anca bu sekilde susturmak mumkun ama bu da koyuyor bana.Delikanli gibi yumruk yumruga kavga etmek istiyorum ama oldu birini dovdum diyelim ertesi gun odlek hirs yapip emanetlr gelecek veya kendi gibi arkadaslarini toplayacak.

Bence siz buyuk bir imkana sahipsiniz degerlendirin bos vaktinizi.Spora yazilin ingilizce kursuna gidin uniye gitmek istiyosaniz ders calisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 11 Şubat 2015; 15:11:10 >

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Hocam ben artık durumlara farklı açıdan bakıyorum. Bu tür insanların sonu belli ya bi aptalliklarindan cezaevine girecekler yada bağımlı olup geberecekleR. Dunyada 7 milyar insan içinden neden 1 tane insanı oldurup hapise gireyim yada onun yüzünden neden ömür boyu sakat kalayim. Ciddi bir mesele olmadikca don arkani git.
    Gecen sene yolda tinercinin birisi ustumde gs formasını gördü tezahürat yaptı satasir gibisinden. Bende yanina geldim kolumu attim beraber tezahürat yaptık. Aradan bir ay geçti baska bi tinerci yolumu kesti kostum gittim. Bende emanet olsaydı bu adami orada gebertseydim hayatımı karartsaydim, kurdugum hayallerin ne anlami kalirdi? En basitindrn asgariücrettle bile çalışacak is bulamazdim

Spora yazilcam zaten dil az bişey var onuda evde kendim gelistiriyorum. Şimdi kursa gitmek için pek imkan yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

Hocam üniversite için İzmire geldim, değerini bil bence

Ben İzmir'in değerini biliyorumda kullanamıyorum.Yüzlerini görmüyorum ben kızların
  • Kardeşim azıcık sabredeceksin başka bir yolu yok, ben de meslek lisesi mezunuyum. Gerçi bizim bölüm Kız Teknik içindeydi de Neyse, demek istediğim okulun bittikten sonra diğerlerinden hiçbir farkın olmadığını anlayacaksın. Ben bir sene üniversite okudum dört senelik branşım ile ilgili, sonra bıraktım. Şimdi Psikoloji için hazırlanıyorum mesela, sen zaten yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin, okulun bittikten sonra tamamen kendi iradene bakar.. Ben de çok pişman oldum zamanında meslek lisesine gittiğime ama hatalar düzeltilebilir, azimli olmak gerek.

Senin avantajın okuduğum kadarıyla bilgisayar ile uğraşmayı, ne bileyim programlamayı falan seviyorsun. Bende o da yok mesela, meslek lisesi olmasına rağmen 2.cilikle bitirmiştim okulu ama sevmiyorum kod yazmayı, bilgisayar başında uzun vakitler geçirmeyi.. bunu geç anladım mesela. Senin kurtuluşun istediğin mesleği yapmakta, mühendislik istiyorsan gidip okuyacaksın, çalıştıktan sonra hiçbir şey zor değildir. Ha sosyal yönden bakarsak mühendislikler de erkek kaynıyor kardeşim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lombardooo -- 12 Şubat 2015; 7:37:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.