Şimdi Ara

Mustafa Kemal Atatürk'e çok şey borçluyuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Muhammed Ali Cinnah, Mahatma Gandi, George Washington, Fidel Castro, Mustafa Kemal ve daha birçok liderin ortak özelliği emperyalizme karşı gelmeleri ve tarihi baştan yazmalarıdır.

Eğer ortadoğu bu haldeyse böyle bir lider çıkmadığındandır.

Yunanlılar kurtuluş savaşında, Ingilizler-Frasızlar Çanakkale'de Mustafa Kemal'in aklı ile mücadele ettiler.

Bu yüzden de bazı kesimler ne kadar kabul etmese bile dünya tarihinin gördüğü en en büyük liderlerden biridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fesli üstatlar basar bu konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 21 Nisan 2016; 0:08:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Fesli üstatlar basar bu konuyu

Fes giyen bir Atan yok ise Turk değilsindir zaten haliyle de Atatürkçü olamazsın.

Gecmisine ihanet eden bir nesil daha gelmez dunyaya.

Sağcı yada solcu ol ama nereden geldigini unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: kakakola

quote:

Fes giyen bir Atan yok ise Turk değilsindir zaten haliyle de Atatürkçü olamazsın.

Sağcı da solcu da değilim. Fesli üstattan kimin kastedildiği de açıktır.

Geçmişine ihanet edenmiş de bilmem neymiş.

• quote:

quote:

Arkadaşın kimden bahsettiği gayet açık ve net de fes giymeyen Türk olmuyor mu ? Hadi bakalım benim ailemin bir kolu Yörük bir kolu Özbek bir kolu Kıpçak bir tarafı müftü hatta diğer bir kolu da Alemdar Mustafa Paşa'ya dayanıyor yani aralarında fes giyen yok zira fes belli bir dönem giyilmiş ve o giyilen dönemde de benim ailemde fes giyecek birisi olmamıştır, birisi Maraş'ın beldesinde yaşayan fes nedir hayatında görmemiş adam birisi zaten fes olmayan bir bölgede oturuyor birisi mevkisi gereğince fes takamaz birisi zaten festen önce ölmüş Alemdar Mustafa ve onun ailesinde de fes falan giyen olmamıştır oturdukları yer nedeniyle. İhanet mi etmiş oluyorum Türklükten mi çıkmış oluyorum ?

Hepimiz Osmanlıyız ona şüphe yok da bilmemne yapmayan şu bu olmayan Türk değildir bu değildir şu olamaz gibi saçma yargılardan da kurtulun artık, yok öyle birşey. Ona bakarsan Maraşlı tarafımdan büyüklerden birisi şapka kanunu çıktığında kesinlikle giymem diye diretmiş çevresine de muhalefet olmuş dedelerden birisi ki bu kişi asker, tehdit etmiş ama o asker dede güzel güzel açıklayıp bunda bir zarar olmadığını anlatınca tüm beldeye şapka giyer hale getirmiştir.
    Şapkaya karşı çıkan aile büyüğü Türk değil miydi veyahut dinci gerici falan mıydı ? Hayır değildi tam tersine medrese hocasıydı ve dönemine göre aydın birisiydi ve Maraş'ın kurtuluşunda aktif rol almış Atatürk'ü çok seven birisiydi. O yüzden bu kadar kesin ve net şekilde insanları yaftalamayın, haklarında karar vermeyin.

• Birader biz 7 düvelde emperyalizme karşı savaştık. Ruslarla 7 büyük savaş yaptık. Sarıkamışta koskoca bir orduyu kaybettik. Çankkakelede bir nesil kayboldu. Trablusgarb, Yemen, Medine de bütün savaş güçlerini birleştirmiş, ingiltere fransaya karşı savaştık. Brnim bir dedemin babası Yemene gitti ve bir daha haber alınamadı. Diğer dedemin babası Çanakkale de şehit oldu. Biz emperyalizme karşı savaşırken, 2 yaşındaki çocuklarını yetim bırakmış dedelerin torunlarıyız. Onlar ezanlar susmasın, milletimiz dinini, kültürünü kaybetmesin diye canlarını seve seve verdi. Ama şu anki halimiz ortada. Gevurdan daha gevur, kraldan daha kralcı bir nesil yetişmiş, dedelerine küfreden, vatan haini diyen, salak bir nesil gelmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaşgar

quote:

emperyalizme karşı gelmeleri ve tarihi baştan yazmalarıdır.

Şuan bu ülke emperyalizmin esiri midir değil midir? Emperyalizm kavramından siz ne anlıyorsunuz?

Tarihi baştan yazmak nedir? Bizim binlerce yıllık tarihimiz tek bir kişiye indirgenemeyecek kadar zengindir. Cumhuriyetin kuruluşunda yapılanlar ''olağanüstü'' şeyler değildir, neden fertleri yüceltme kolaylığını seçiyorsunuz ki? İtilaf devletlerinin amacı Osmanlı Devletini yıkmaktı ve bunu başardılar. O devlet ayaktayken çanakkaleden geçemeyen ve en prestijli zırhılılarını çanakkeleye gömen adamlar birkaç yıl sonra İstanbulu işgal ettiler ve donanmalarını boğaza demirlediler. O saatten sonra Osmanlı topraklarında bir değişim gerçekleştirmek çok zor olmasa gerek ve İtilaf devletlerinin TBMM ile bir sorunuda yoktu. Tarih öyle bir aktarılıyor ki bize, minnet duyacağımız isimleri şaşırıyoruz üstadım.

Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk. Var mı itirazın
    Sen git fesliyi dinle.
    Kurtuluş savaşının ne zorluklarla kazanıldığını bilmediğin açıktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.Abdülhamid ve Erdoğan
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yunan köpeklerine karşı verdiğimiz savaş tabii ki önemli. Ama dünyanın en gelişmiş donanmalarına, savaş makinelerineve ordularına karşı, Osmanlı dönemindeki yaptığımız savaşları hiçe saymak aptallıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Yunan köpeklerine karşı verdiğimiz savaş tabii ki önemli. Ama dünyanın en gelişmiş donanmalarına, savaş makinelerineve ordularına karşı, Osmanlı dönemindeki yaptığımız savaşları hiçe saymak aptallıktır.

Hangi savaşlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fesli Fesli diye daha konu başından polemik başlatan sizlersiniz.

İsteseniz de istemeseniz de bu ulkenin tarih kokan sayfalarinda fesede sarıgada kara carsafada yer vardir.

Sizin bunu inkar etmeniz bunun hic yasanmamis gercegini oluşturmuyor.

Fes icin her ne kadar dediysem osmanlıyi oguzları çarşafı yok sayan kendi gecmisini yok sayıyordur. O halde haliyle Türklügunu bagini gecmisini siliyordur.

• quote:

Fesli Fesli diye daha konu başından polemik başlatan sizlersiniz.

İsteseniz de istemeseniz de bu ulkenin tarih kokan sayfalarinda fesede sarıgada kara carsafada yer vardir.

Sizin bunu inkar etmeniz bunun hic yasanmamis gercegini oluşturmuyor.

Fes icin her ne kadar dediysem osmanlıyi oguzları çarşafı yok sayan kendi gecmisini yok sayıyordur. O halde haliyle Türklügunu bagini gecmisini siliyordur.

Fesli dediğimiz malum kişidir ismini açıklamaya gerek yok googlede aratırsan bulabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Yunan köpeklerine karşı verdiğimiz savaş tabii ki önemli. Ama dünyanın en gelişmiş donanmalarına, savaş makinelerineve ordularına karşı, Osmanlı dönemindeki yaptığımız savaşları hiçe saymak aptallıktır.

Bende merak ettim hangi savaşlar 18yy sonrası zaten doğru düzgün savaş kazanılmadı ya berabere bitti yada yenildik
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

quote:

quote:

Şuan bu ülke emperyalizmin esiri midir değil midir? Emperyalizm kavramından siz ne anlıyorsunuz?

Tarihi baştan yazmak nedir? Bizim binlerce yıllık tarihimiz tek bir kişiye indirgenemeyecek kadar zengindir. Cumhuriyetin kuruluşunda yapılanlar ''olağanüstü'' şeyler değildir, neden fertleri yüceltme kolaylığını seçiyorsunuz ki? İtilaf devletlerinin amacı Osmanlı Devletini yıkmaktı ve bunu başardılar. O devlet ayaktayken çanakkaleden geçemeyen ve en prestijli zırhılılarını çanakkeleye gömen adamlar birkaç yıl sonra İstanbulu işgal ettiler ve donanmalarını boğaza demirlediler. O saatten sonra Osmanlı topraklarında bir değişim gerçekleştirmek çok zor olmasa gerek ve İtilaf devletlerinin TBMM ile bir sorunuda yoktu. Tarih öyle bir aktarılıyor ki bize, minnet duyacağımız isimleri şaşırıyoruz üstadım.

Sen git fesliyi dinle.

Fesli kim ya?

Evet, itirazım var hocam. Asla tam bağımsız olamadık. Ben sana soruyorum işte. Şuan emperyalizmin esiri miyiz değil miyiz?

Milliyetçilik dediğimiz şey insanların yumuşak karnı, bu yüzden fazla ileride gitmiyorum ama cidden uydurulmuş tarihe inanıyorsunuz maalesef.

Kurtuluş savaşında biz tam olarak neyden kurtulduk? Veya neyin kurtuluşuna erdik ki? Dünkü devlet 3-5 çapulcu yunanlıları yendik diye övünelim mi? Yada bize isyan eden isyancıları istiklal mahkemelerinde tek tek yamulttuğumuzlamı övünelim?

Zira ben başka bir ülke veya oluşum ile savaştığımızı göremiyorum. Osmanlı zamanında tüm itilaf devletleriyle savaştık. Fakat Osmanlı yıkılınca onlarla bir daha savaşmadık.

Sen Kurtuluş Savaşına küçük bir zafer ve üç beş çapulcu diyorsun ha :) Eğer orada bir küçük hata olsaydı şu an biz savaşı kaybetmiştik
    Vahdettin iki gemi yollayalım bu iş bitsin derken
    Damat Ferid Atatürk hakkında idam kararı çıkarırken

Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak ve askerlerimiz bu ülke için savaşıyordu. İstanbul hükümetine kalsaydı şu an bu ülke yoktu.
    Değer bileceksiniz !

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen git fesliyi dinle.

Fesli kim ya?

Evet, itirazım var hocam. Asla tam bağımsız olamadık. Ben sana soruyorum işte. Şuan emperyalizmin esiri miyiz değil miyiz?

Milliyetçilik dediğimiz şey insanların yumuşak karnı, bu yüzden fazla ileride gitmiyorum ama cidden uydurulmuş tarihe inanıyorsunuz maalesef.

Kurtuluş savaşında biz tam olarak neyden kurtulduk? Veya neyin kurtuluşuna erdik ki? Dünkü devlet 3-5 çapulcu yunanlıları yendik diye övünelim mi? Yada bize isyan eden isyancıları istiklal mahkemelerinde tek tek yamulttuğumuzlamı övünelim?

Zira ben başka bir ülke veya oluşum ile savaştığımızı göremiyorum. Osmanlı zamanında tüm itilaf devletleriyle savaştık. Fakat Osmanlı yıkılınca onlarla bir daha savaşmadık.

Sen Kurtuluş Savaşına küçük bir zafer ve üç beş çapulcu diyorsun ha :) Eğer orada bir küçük hata olsaydı şu an biz savaşı kaybetmiştik
    Vahdettin iki gemi yollayalım bu iş bitsin derken
    Damat Ferid Atatürk hakkında idam kararı çıkarırken

Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak ve askerlerimiz bu ülke için savaşıyordu. İstanbul hükümetine kalsaydı şu an bu ülke yoktu.
    Değer bileceksiniz !

Sen kimsin? Ne bu havalar? Ben kimin değerini bileceğimi sanamı soracam?

Sana efendi gibi soruyorum kıvırmaktan öte bişey yapamıyorsun.

Biz şuan ve 90-100 yıldır emperyalizmin esirimiyiz değilmiyiz diye soruyorum ama cevap yok.

Biz kiminle savaştık diyorum, nutuk çekmekten başka bişey yapamıyorsun.

Değer bilecekmişim. Sen Osmanlı atalarına değer veriyormusun? İstanbul hükümeti diye diline pelesenk ettiğin adamların yüzyıllarca neyin mücadelesini verdiğini biliyormusun? Buna değer veriyor musun?

Hilafeti, İslam şeriatını yıkanlara değer vermiyorum kardeşim. Hiçbirşey yapmadıkları halde, putlaştırılan ve tanrılaştırılan insanlara değer vermiyorum.

Emperyalizmle fln savaştığımız yok lozan orada şu an Türkiye Tam Bağımsızdır. Siyasilerin yaptıklarıyla gelme beni ilgilendirmez.
    İstanbul hükümetinin yaptığı rezilliklerle bana gelme aç bak ne hainlikleri var. Bana vatan hainlerini savunamazsın.
    Ben geçmişimin değerini biliyorum Atatürk'ü sizin gibi hiçe saymıyorum.
    Ben ne dedim konu dine çekilmesin konumuz bu ülkenin ne zor şartlar altında kazanıldığıdır.

• Merhaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Ben ne dedim konu dine çekilmesin konumuz bu ülkenin ne zor şartlar altında kazanıldığıdır.

Tamamda sadece dindar olduğu için asılan insanlar varken, sadece şapka giymedi diye katledilen binlerce alim varken, Hilafet ve İslam şeriatı bu kadro tarafından kaldırılmışken, nasıl olurda konu dine çekilmesin? Nasıl olurda konu dinden bağımsız bir şekilde ilerlesin? Neyin zor şartından bahsediyorsun yahu? Zor şartları biz Müslümanlar yaşadık bunlar değil. Bunu bir türlü anlayamıyorsunuz.

quote:

şu an Türkiye Tam Bağımsızdır.

Daha fazla yazmanın bir manası olmadığı kanaatindeyim.

sadece dindar olduğu için asılan insanlar kaynak ? fesli tanzimat zamparası ?
    şapka giymedi diye asılan binlerce alim kaynak ? fesli tanzimat zamparası ?
    türkiye tam bağımsız olmasaydı 2. dünya savaşında batılıların yanında koşa koşa giderdi savaşa filistinliler falan öyle yaptı

• quote:

quote:

Tamamda sadece dindar olduğu için asılan insanlar varken, sadece şapka giymedi diye katledilen binlerce alim varken, Hilafet ve İslam şeriatı bu kadro tarafından kaldırılmışken, nasıl olurda konu dine çekilmesin? Nasıl olurda konu dinden bağımsız bir şekilde ilerlesin? Neyin zor şartından bahsediyorsun yahu? Zor şartları biz Müslümanlar yaşadık bunlar değil. Bunu bir türlü anlayamıyorsunuz.

quote:

şu an Türkiye Tam Bağımsızdır.

Daha fazla yazmanın bir manası olmadığı kanaatindeyim.

Binlerce Alim nerede bu asılan binlerce alim ?
    Sen hangi tarihten bahsediyorsun bilmiyorumda benim bahsettiğim kurtuluş savaşıdır. Senin tarih bilgin fln yok. Bu ülkenin kurtulmasından Atatürk ve arkadaşlarının emeği çok büyüktür. Bunu bilmeyecek kadar inkar edecek kadar cahil misin?
    Yaptığı şeylerden dolayı saygı duyma sevme ama tarihi çarpıtma

Deli saçması komplo teorilerinizi de kendinize saklayın

TAM BAĞIMSIZLIK KAVRAMI

Türkçe Sözlüğe göre, bağımsızlık bağımsız olma durumu veya niteliği, istiklal; Bağımsız sözcüğü ise “davranışlarını, tutumunu, girişimlerini herhangi bir gücün etkisinde kalmadan düzenleyebilen, özgür, özerk, müstakil, hür” anlamına gelir.

Bağımsızlık (istiklal) bir millet için söz konusu olduğu kadar, bir birey için de söz konusudur. Bu takdirde ona “özgürlük” deriz. Özgürlük bireyin başta gelen haklarındandır. Kısaca, “bireyin kendini ilgilendiren kararları kendisinin alması ve uygulayabilmesi” şeklinde tanımlayabiliriz. Bu, bir millet için de böyledir: Eğer bir millet; kararlarını, doğrudan veya kendi kurumları aracılığı ile serbestçe kendisi alıyor ve uyguluyorsa, o millet bağımsız demektir.

• quote:

quote:

“davranışlarını, tutumunu, girişimlerini herhangi bir gücün etkisinde kalmadan düzenleyebilen, özgür, özerk, müstakil, hür”

Gerçekten bu şekilde bir ülke olduğumuza mı inanıyorsun hocam? Cidden bunun böyle olduğunu mu zannediyorsun?

Yahu amerikalıların izni olmadan ses çıkaramıyoruz, hiçbir şey yapamıyoruz be. Ne üretiyoruz biz Allah aşkına? Bu ülke ne üretiyor ki tam bağımsız olabilsin? Ne icat ediyoruz? Yahu pratik hayatta kullandığımız neredeyse herşeyi ithal ediyoruz sende hala bağımsız olduğumuzu söylüyorsun, şakamı yapıyorsun?

Amerikalıların çıkarlarına aykırı tek bir adım atabiliyor muyuz? Dış siyasette göbekten onlara bağlıyız zaten. Sende hala bağımsız olduğumuzu söylüyorsun.

Yahu iç siyasetine dahi adam karışıyor be. Yapmayın etmeyin yahu. Yazık vallahi.

Bana siyasilerin yaptıklarıyla gelme demedim mi?
    Beni ilgilendirmiyor bugün Amerikan yanlısı gider Rusya yanlısı gelir.
    Biraz daha üstelerseniz troll olduğunuzu düşüneceğim

• quote:

quote:

quote:

quote:

“davranışlarını, tutumunu, girişimlerini herhangi bir gücün etkisinde kalmadan düzenleyebilen, özgür, özerk, müstakil, hür”

Gerçekten bu şekilde bir ülke olduğumuza mı inanıyorsun hocam? Cidden bunun böyle olduğunu mu zannediyorsun?

Yahu amerikalıların izni olmadan ses çıkaramıyoruz, hiçbir şey yapamıyoruz be. Ne üretiyoruz biz Allah aşkına? Bu ülke ne üretiyor ki tam bağımsız olabilsin? Ne icat ediyoruz? Yahu pratik hayatta kullandığımız neredeyse herşeyi ithal ediyoruz sende hala bağımsız olduğumuzu söylüyorsun, şakamı yapıyorsun?

Amerikalıların çıkarlarına aykırı tek bir adım atabiliyor muyuz? Dış siyasette göbekten onlara bağlıyız zaten. Sende hala bağımsız olduğumuzu söylüyorsun.

Yahu iç siyasetine dahi adam karışıyor be. Yapmayın etmeyin yahu. Yazık vallahi.

Bana siyasilerin yaptıklarıyla gelme demedim mi?
    Beni ilgilendirmiyor bugün Amerikan yanlısı gider Rusya yanlısı gelir.
    Biraz daha üstelerseniz troll olduğunuzu düşüneceğim

Troll değilim sadece gerçekleri ifade ettiğimi düşünüyorum. Osmanlı'yı yıkanların yazdığı tarihi okuduğunuz için bu tür yanılgılara kapılmanız çok normal. Dönemin süper güçlerine karşı Osmanlı bile sonunda çaresiz kalırken, düzenli bir ordusu dahi olmayan adamların ülke kurtardığını zannetmek, bence ciddi bir yanılgıdır. Yaptıklarıyla dine karşı ne denli bir tutum takındıkları aşikar olan adamlara bir Müslümanın sempati duymasını ise ancak stockholm sendromu kavramıyla açıklayabileceğimi düşünüyorum.

Lafı çevirip çevirip başka yerlere çekiyorsunuz

Tarih bilmediğiniz buradan anlaşılıyor işte ben tarihi çok iyi biliyorum demiyorum sadece bildiğim kadarıyla yorumluyorum. Kurtuluş savaşında düzenli ordu yok muydu?

Size tarih fln anlatmayacağım cahilsiniz beyniniz yıkanmış onlarca yüzlerce belge var.
    Feslinin kim olduğunu iyi biliyorsunuz siz ona inanırsınız kaynak dahi gösteremeyen akademik kimliği olmayan bir palavracıya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.